Ben artık yaşamak istemiyorum

Babana bakmıssn ne guzel gömmüşsün evlatlık gorevını yapmıssn işte ne mutlu sana mukafatı sen alcaksn zaten

Bunu acı bir olay gıbı dusunmek yerine dini gorevını yerine getırmıs olarak dusunen biri oldugunuz İcin yine o sekılde dusunun ki dogrusu o.
Allahı yazdığı kadere biz bsıy diyemeyiz

Ama hayatınıza aldığınız adama gelince ne gerek vardı ablacım ya o kadar borc ıcınde olan adamı alınca mutlu mu Olcan sandın sen biraz polyannaya donmussun artık ne kadar daraldıysan asla kabul etmeyecgın seylerı kabul etmıssın

Ki seni hıc hak etmediği halde sen o adamı evinin dıregı yapmıssn hak etmiyormuş dimi Bı mesaja sıgdırıp gitti cunku

Bu olay sadece bununla kalmaz ki yarın karsına Ahmet cıkar onuda bagrına bascan sen cunku şuan bu insana ihtiyacın var

Aman ablacım yapma etme bak babam dıyosun 1 ay da öldü. Öyle yasamak istemiyorum fln ne kadar gunah bu cumleyı dusunmek bile isyanken neden bu kadar namaz kılıyon ki daha isyan etmenin gunah oldugunu bile bilmiyorsun ne hayatlar var be fıstık gibi evin araban. Var adamı eve alacak gücün var ama adamı eeve baglayacak seylerın yok demekkı bunu kendinde ara

Kadere isyan etme
Namaz kılıyorum dıyosun zira namaz kılan biri bu cumleyı kurmaz huzur ancak takvadadır elin bunu en iyi senin bilmen lazım dini bütün birisin ya

Aç gözünü Allah Allah Allah de kalbim zaten ısınır
Yanlıs yapıyorsun...

Eski kocaniz "Allah de baska da hicbir seyi kafana takma" kitaplari yazan kisi mi acaba?
Onun hikayesine cok benzettim de...

Ne kadar güçlüsün...Her şey üst uste gelmiş. İyi niyetin suiistimal edilmiş yanılmış düşmüşsun.Ama sonrası da var.Inan bana en karanlik gecenin sonunda güneş doğuyor öldüm bittim desen de yaşamak icin carpan cirpanan kalbin öylesine değmez seylere kurban olmamali.Daha yürüyecek yolun var işin var inancin var zorluklardan sonra kolaylık var.Sen olmayanlari düşünüp kendine işkence etmeyi bırakıp olanlara saril Rabbim bir yol verecektir.Pollyna ol demiyorum ama inan bana cok güçlüsün buraya kadar gelip pes etme en dip bir sicrayis bekler yüzeye o yüzey sana cok yakın pes etme

Evet yaşadığın şeyler çok kötü ama inançlı ve dini görevlerini içten yerine getiren kişi şükür demeyi bilir ölmek istemez. Sağlığın var mı ? İşin var mı? Evin var mı ? Araban var mı ? Hepsi var... Dayaktan seni öldüren kocan yok ve erkeğe ihtiyacın da yok. Sen anne olarak birikim yap ve çocukların için çabala her hafta onların yanına git kendini sevdir ve alıştır. Hedefin yavruların olsun. Kocadan ne hayır gördün de başka koca arayıp istediğin gibi olmayınca isyan ediyorsun ? Şükür de ve evlatların için uğraş..

Emin ol bende çok sıkıntılar yaşadım benide ikinci evliliğim yine mutsuzum bende üstelik senin gibi namazlı abdestli diye aldandım sakın ha bu yanlışı yapma namaz abedst hiçbirşeyin göstergesi değil anlatsam roman olur yaşamak için çok nedenin olacak emin ol ve en karanlık zaman güneşin doğmaya en yakın olduğu zamandır

Çok haklısınız ...Tazminatın bir suç karşılığı olduğunu inanın şimdi sizlerden gelen mesajları okuyunca anladım ..Bir enayilik damarım var her olayda ısrarla devam edıyorum demekkı
Bu olaydan ders alın ve hayatınıza bir erkeği alırken on kere düşünün, olmadı burada bir konu açın. Siz sorgusuz sualsiz güveniyorsunuz gibi duruyor.
Geri kalanlarsa her şey taze olduğu için acınız normal. Zamanla geçecek. Psikolojik destek de almalısınız. Bunu hastasınız vs manasında demiyorum, yaşadığınız şeyler ağır ve intihardan bahsediyorsunuz, bir uzman desteği daha doğru bakmanızı sağlayacak

Bence dini duygularınızı kimseye açmayın. Din istismarcıları da o kadar çok ki. Çıkar için size sizin istediğiniz kılığa bürünebilirler. Kimse içinde gereğinden ileri fedakarlık yapmayın. Karşınıza yeni çıkan insanları, ondan ne beklediğinizi nasıl bi karakterden hoşlandığınızı anlatmadan tanımaya çalışın. Bu durumda kimse size rol yapamayacaktır. Ölçün tartın test edin. Başka türlüsü olmuyor maalesef.

+1
Konu sahibini uzmek istemiyorum ama konularini hep okuyorum, edindigim izlenim hep bu. Isin aslini bilemeyiz tabi ama yazdiklarindan bu cikarimi yapiyorum.

Bi kere de bir insanın derdini eleştirmeyin arkadaşlar ya. Şuraya yazılan 4-5 cümle ile mi anladınız derdinin dert olmadığını ? Bu anlatılanların altında bir yaşanmışlık, bir yıkım var. Bir insan 5 yaşında da olsa 50 yaşında da olsa annesi babası yoksa bu hayatta yetimdir, kanatsızdır. Bu bile başlı başına zor bir psikoloji, üzerine ihanet, üzerine en yakınlarının sırt dönmesi bir de tam yeniden güvenmeye başlamışken yaşanan yıkım. Herkesin derdi kendine büyük artık bu dert kıyaslama olayını bırakalım yardımcı olamayacaksanız bir tavsiyeniz de yoksa psikolojisi bozuk olan bir insanın psikolojisini daha da bozup vebaline girmeyin.

Sana gelince arkadaşım, sen çok güçlü bir kadınsın, ekonomik özgürlüğün var, kimseye muhtaç değilsin. Yaşadıkların kolay şeyler değil ama inançlı da bir insansın hayatta her şey insanlar için sabret. İnan ki sen bir şeylerden vazgeçersen geride kalanların çokta umrunda olmayacak olan senin gençliğine, güzelliğine olacak. Yeniden kalkmak için destek alabilirsin ? Bu süreçte anlatmak konuşmak sana çok iyi gelir. Ama lütfen ölmeyi aklından çıkar. Yaşayacağın daha çok şey var. Gerekirse evini, ortamını, şehrini değiştir, tazelen. Umarım en kısa sürede yeniden ayağa kalkabilirsin.

Adam mesajda ne yazıp ayrılmış? Bır sorun var mıydı kı? Is bu kadar cıddıye bınmısken ustelık? Cok sacmalamış

Üçkağıtçıların çoğu Allah'ın adını kullanıp insanları kandırıyor zaten. Daha geçen gün haberlerde bir aileyi Allah, Peygamber diyerek ikna edip dolandırmışlar. Bana da öyle insanlar hiç güven vermiyor açıkçası.
Ayrıca inan herkes hayatında o kadar zor şeyler yaşıyor ki, sadece sen değilsin. Bu hayatı çokta ciddiye almamak lazım, şurada yarına çıkacağımızın bile garantisi yokken hiçbirşeyi kafaya takmaya gerek yok bence.

Çok teşekkür ederim.anlayisiniz için ...

İnsanın 2 tane çocuğu varken ölmeyi falan düşünmemesi lazım. Ben olsam çocuklarım benle yaşamaya gelsin diye uğraşırım eş vs yerine. Eş de olsa iyi olur ama nafaka tazminat borç derken kendi maaşı kalmayan adamı ne yapacaksınız

Ölüm kurtulus mu ? Helede intihar imanli bir insan icin olum evet kurtulmaktir ama intihar degil iman eden bilir ki intihar etmek sonsuz cehennemdir Fikrinizin bu olmadigini dusunuyorum bazen insan dayanamayip boyle cumleler kurabilir Allah yardimciniz olsun cok zor seyler yasamissiniz ama sabrınizi yanlis yerlere sevk ediyorsunuz bence yoksa Allah kulunu zayi etmez sabredecegini yollar mesela gecmisi birakin cunku o gecti elimizden bisey gelmez gelecek ise muamma bir dk sonra yasayacagimizdan emin degiliz suana odaklanmak ve en guzel sekilde yasamak gerek dunya butun şaşasiyla cennet yaninda zindan hukmundedir der ustadim hayirli gunler

Babanıza bakmışsınız Allah razı olsun. İçiniz vicdanınız rahat. Evet yorulmuşsunuz ama rabbim çok çektirmemiş ne size ne babanıza yanına almış. Sağlıkta yım, inanki derileri dökülen insanlar var. Her halimize şükürler olsun. Seni terkeden vatandaş sana ömrünün geri kalanını hediye etmiş gitmiş. Kendi çocuğuna almadığını yetmediğini onun çocuğuna yapacaktın. Seni sömürecekti. Allah seni korumuş şükredeceğine isyan ediyorsun. Şuan düşününce ağır geliyor yaşadıkların ama biraz sakinleyince çok da zor şeyler olmadığını insanların türlü türlü imtihanları olduğunu göreceksin.
Son olarak tanıdığım bir avukat şizofren ilaçları kullanıyordu. Kadın kendini terk eden doçent yüzünden intihar blörflerş yaptı evini bastı, dayaklar yedi. Sonunu hiç iyi görmüyorduk. Kurumdaki temizlik görevlisi bile alaya alıyordu kadını.
Kadına bir anda bir aydınlanma geldi. Silkelendi kendine geldi. Türkiye yi bitirdi dünya şehirlerini gezmeye başladı tv ye kadar çıkacak ün yaptı.bir derneğin avukatı oldu çünkü. Şuan hepimiz ona imreniyoruz. Sizde yıkıldım psikolojisinden çıkın artık önümüz bahar tazelenin

Ya bende adamın ayrıldığına dua et sürekli o borçları düşünmekten zaten kavga gürültü ayrılacaktınız zamanı vardır gelecek insanın hergün muhakkak dua et rabbim asla bu ayda duaları ger çevirmez şer bildiğinde hayır hayır bildiğinde şer vardır mabilıya yu da sen kullanacaksın takma kafanı rabbim daha güzle kapılar açar bazen belalar üst üste gelir en dayanılmaz olduğu zaman güneş doğar bunu da unutma

Ben sizin anlattıklarınızdan çok güçlü bir kadın profili çıkardım şahsen. Kardeşleriniz dahil kimse arkanızda durmamış ama siz hayata tutunup üstüne babanıza bakmışsınız. Allah ım size sabırlar versin, bu dünyada her şey biz insanlar için.
Siz inançlı, Allah korkusu olan bir insansınız belli ki ama bu devirde her ağzında Allah lafı olan kimseye inanmayın lütfen . Biz ibadeti de sadece kendimiz ve Allah için yapıyoruz. Bunun mükafatını da ALlah bilir ve bu dünyada şak diye karşılığını alacağız diye bişey yok , her koyun kendi bacağından asılır.

bence o insandan kurtulduğunuz için dua edin. Kendi kendinize yaşayıp yetebiliyorsanız ne mutlu, siz kendiniz de mesela umreye gidebilirsiniz, istediğiniz yere gidebilirsiniz kimseye de ihtiyacınız yok. Her şey yoluna girer inşallah , hayat her zaman tek bir çizgide gitmez ki inişler de olur çıkışlar da. Lütfen moralinizi yüksek tutun ve her şeyin iyi olacağına dair inancınızı yüksek tutun. Doğru bir insan varsa ilerde hayatınızı paylaşacağınız o da çıkar ortaya inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…