Ben artık yaşamak istemiyorum

Arkadaslar ustune gelmis ama cok normal namazli abdestli insanlara olan guveniniz. Bende oyleydim,
oyleydim diyorum cunku bir cok darbenin oyle insanlardan geldigini gorunce. Demekki namaz abdest bagzi insanlara hic bise katmiyomus onu anladim.
Namaz insani arti yönden degistirmeli bana gore.
Ben insanlari kendim gibi gormekden vazgectim
Ve Ben artik kimseye guvenmiyrm sizde oyle yapin bundan sonra.

Ölme fikrine dikkat edin, oyle bi an'a gelirsinizki imaniniz bile sizi kurtarmaz.bu dunyanizida obur dunyanizida yakarsiniz. Lutfen bi psikologa gidin.cok dolmussunuz sizi dinlicek insanlara ihtiyaciniz var yasadiklariniz elbette kolay degil.
Ama bu yazdiklariniz kadariyla soyleyebilirimki siz cokk guclu bi insansiniz, bunlarinda ustesinden geleceksinz inaniyorum ben.
Rabbim yardimciniz olsun insaAllah.

neden tazminat sordun mu?

oncekı eşi çalışmıyormuş ev hanımıydı dedı o nedenle nafakayla birlikte tazmınatta odenır dıye dusundum ben ayrılırken ne nafaka ne tazmınat hıcbırsey talep etmedıgım ıcın bılmıyorum nasıl oluyor bu ısler . hiçde sormadım yalan olmasın

ya dayak ya aldatma var bence. illa bir kusurlu tarafı var yani.
ucuz kurtulmuşsun mobilya parasıyla yat kalk dua et.

Eski eşinizde birşeyler düzeltme çabasına düşüp kendinizce yüklenmissiniz birvok şeyi, değiştirmeye çalışmışsınız olmamış.
Yaşadıklarımızdan ders çıkarmamız gerekmez mi?

Niye 4 aydır tanıdığınız bir adamin ne için yaptığı belli olmayan borçlarını üstlenmeyi kendinize görev edindiniz? Eşine tazminat ödemisse evliliğin bitisinde suçludur kendisi. Ama siz onun da ne olduğunu bilmiyorsunuz muhtemelen. Bence adam giderek size iyilik etmiş.

İlk evliliğinizin bitmesi çocuklarınızla olan durum sizi yıpratmis olabilir ama hayatınızda illa biri olmak zorunda değil. Olsun da nasıl olursa olsun kafasıyla daha çok üzülürsünüz.

Babanızın vefatıyla herşey üst üste gelmiş ama üstesinden gelebilirsiniz, biraz bakış açısınizi değiştirmeye çalışarak.

Anne babanıza Allahtan rahmet dilerim, başınız sağolsun. Eşinizle ayrılığı da hazmetmişsiniz görünüşe göre, yeni evlilik yoluna girmişsiniz çünkü.
Evlilikten dönme işini gözünüzde büyütmeyin, zaten sizin düzeninize gelecekmiş adam, mobilyayı yenilediyseniz kendi mobilyanız sonuçta. Mis gibi oturun içinde.
Hayatınızda bir erkeğe ihtiyacınız yok, her şeyi kendiniz becermişsiniz bu zamana kadar, bundan sonra da olur.

Çok haklısınız ...Tazminatın bir suç karşılığı olduğunu inanın şimdi sizlerden gelen mesajları okuyunca anladım ..Bir enayilik damarım var her olayda ısrarla devam edıyorum demekkı

İnsanlara guveniriz, güveni hak edip etmemeleri kendileriyle alakalıdır, bizle alakalı değil. Kötü olmaları da kendileriyle alakalı. İnsanları dindar, dindar değil diye ayırmadan mantiginizla, tanıyarak, çok şey beklemeden ve hayatınızın merkezine kendinize koyarak yasarsaniz daha mutlu olursunuz.

Bir iyilik ve yardım yaparken, karşılığını beklemeden yapın. O insanı sevdiğiniz için veya yardım etmeyi sevdiğiniz için, veya be bileyim, artık ne türlü yardım ve anlayış sa, siz istediğiniz için yapın. Yoksa durmadan beklenti içinde kalıp hayal kırıklığına uğrarsıniz.
Ve eş araştırmasını bırakın. Kendin kendine huzur ver, çalışıyorsun ne güzel, para biriktir, çocuklarını yanına al. O zaman psikolojin de düzelir. Hiç beklentisiz bir yaşam uygula kendine.
Benim komşum mesela çok zengin bir yaşlı kadın, 2 köpeği var, bundan 3 ay önce kalçadan ameliyat oldu ve ameliyat biraz iyi yürümemis, kadin sade bastonlarla zor yürüyor. Ben onun köpeklerini her sabah ve her akşam alıp ormana geziye çıkıyorum, hem yardım etmesini sevdiğim için ve hayvanları sevdiğim için ve kadını çok sempatik bulduğum için. Ama o yaşlı kadından ben hiç bir şey beklemiyorum. Parası var, tutsun birisini diyen çok ve haklilarda.
Çocuklarınızı alın yanınıza demesini de çok istedim sonunda.

Senin adama ihtiyacin mi var sanki adam sana iyilik yapmis giderek çünkü onun sana ihtiyaci varmis ve seni daha fazla kullanmak istememis. Her seyi kendin hallediyosun zaten. Bence artik inanmamaya başla ölmeden önceki adim inancsiz olmaktır çünkü :) inanma dine isyan et başını aç sen de biraz yirtik ol vicdan turnusolu sandigin dinden bi kurtul bak göreceksin her sey nasil da düzeliyor. Değişim iyidir hele ki ölmekten.

Çok haklısınız ...Tazminatın bir suç karşılığı olduğunu inanın şimdi sizlerden gelen mesajları okuyunca anladım ..Bir enayilik damarım var her olayda ısrarla devam edıyorum demekkı
Bu kadar da saf olmayın ama rica ederim.
Bölge müdürlügü yapmış, master yapmış insansınız.
Az çok boşanırken bir şeyleri de ögrenmiş olmanız lazım.
Çevrenizden duymuş olmanız lazım.
Biraz kendinizi geliştirin.
Değiştirin demiyorum ama geliştirin.
Psikologa gidin öncelikle.

Öncelikle şu genellemelerden kurtulun.
Inançlı insanlar süper iyidir kötülük gelmez.
Ibadetli insan merhametli olur.
Inançsiz insanlar kötülük edebilir..

Valla benim kp basını seccadeden kaldırmaz.
Görümcem kv namazında insanlar.
Ama işlerine geldi mi çok güzel kul hakkı yer, masum pozu verirler.
Bencillikten ölürler.

Ibadetle işi olmayan bir tanıdığım ise deli gibi korkar kul hakkına girmekten.

Ne saçmalık!
40 yasına gelmişsiniz.
Bu saçma genellemelerden nasıl kurtulmamışsınız hayret!

Bundan sonrası için ölmek değil.
Akıllıca yaşamak yapmanız gereken.
Hepimiz hata yapa yapa öğreniriz.
Şükür ki zarardan dönmüşsünüz.

Çok zor şeyler yaşamışsın canım.. ama hayatı bitirmek zor bi karar üzüldüm bu raddeye gelmene

Güzel arkadaşım, şu özet geçtiğin hayat hikayen senin ne kadar güç bir insan olduğunu gösteriyor. Kaç kişinin harcı bunlar?

Hayatta mutlu olmak için kimseye ihtiyacınız yok sizin. Yalnız yaşayan biri olarak bunu bizzat deneyimleyip söylüyorum.

Herkesten darbe yediğini düşünüp bir umut bu adama sarılmışsın bence, saflığından değil.

Başımıza bişey geliyorsa bize öğretilmek istenen önemli bişey var mutlaka. Bir durun, kendinizi sevin, kendinizi mutlu edin, hayatınıza yeni meraklar, küçük hobiler katın. Tassavvuf size iyi gelebilir mesela şu dönem. Siz önce kendi yolunuzda sağlam ve mutlu yürüyebilin ki, sonra yol arkadaşı edinmeye değecek, sizin yolculuğunuza zenginlik katacak bir insanla yollarınız kesiştiğinde onu hayatınıza dahil edersiz. Şekil 1A da ki gibi mutluluğunuzu başkasına endekslerseniz, sandığınızın aksine sırtınıza yük olur o.

İyiki kendi çekip gitmiş. Sevinin, üzülmeyin.

Eski eşimle ayrılığı hazmedemeyeceğim birşeymi varki? eski konularımdan hatırlayanlar bilir adam boşandığımın ertlesi gübü sevgilisiyle ve sevgilisinin çocuğuyla kapıma dayandı benım cocuklarımıda alıp mangala kutlamaya gitmişlerdi.bırkaç ay sonrada evlendıler zaten onları sileli çok oldu ....güçlü gibiyim ama değilim demekki hanı gecede gunduzde başımda bır golge bır yoldaş olur dıye dusunmuştum.
Ben anlaşmalı bosandigim tazminat ve nafaka istemediğim içinde inanın bilmiyordum .haklisiniz

Çok haklısınız ben hala güçlü olduğumun bu günleride atlatabilecegimin farkında değilim sanırım.

Sorun sizin cizgileriniz ve kriterleriniz olmamasindan. Biri beni sevsinde her kusurunu kabul ederim kafasindasiniz. Eski esiniz sizi terk etmese o evliligi de devam ettirirsiniz. Size profesyonel destek almanizi öneririm. Bu davranislarin sebeplerini ögrenmeseniz gelecek iliskilerde yine ayni bozuk kararkterlileri kabul edersiniz
Ayrica basiniz sagolsun. Allah sabir versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…