• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bembeyaz çamaşırlar için hangi deterjan?

Alo kar beyazı ve 60 derece lekelilerde yıkıyorum Arasına renkli çamaşır hiç karıştırmadan Çok kirliyse
soda katıyorum birazda misler gibi oluyor Bu arada Anvayden ben hiç memnun olmamıştım:((

1senedir ariel kullanıyordum.camasirlarimi beyaz sanıyormuşum. gözüm resmen körmüş.ne zaman annem geldi camasirlarini gordum benimkiler gri mor karısımı gibi durdu yanında cok utandim:(( hala bitmedi 3kg kadar ariel var elimde.tukense ne alacagımıda bilmiyorum ?buarada arkadasim amway den hic memnun kalmadim demisin.bende agartıcısını SA8 all fabric bleach yazanından aldim.acaba senin aldiginda bu mu?hoş daha hic denemedim buhafta kullanacam isalah.

Sirf kullandigimiz ariel falan la is bitmiyor ki, bence derece cok önemli ve nekadar ayrica bemyaz camasir icin camasir suyu veya oxi gibi seyler de sart gibi geliyor bana, artik omolar ariel persiller, eskisi gibi bembeyaz yapmiyor sanki.

Benim ayri bir sorum olacak, cocuk camasirlarini kac derecede yikarsiniz, ve özelikle yelek gibi seyleri nasil yikarsiniz tüylenmemesi icin falan?

Bence yelek gibi seyler yün icin olan sivi ilacla ve yün programinda yikanmali?
Anne olanlar daha iyi bilir merak ettim.

Öncelikle bu sayfayı açan kişiye çok teşekkürler.ben ARİLE DAĞ ESİNTİSİ KONSTRE kullanıyorum ve çok memnunum.beyazları iyi çıkarmıyor diyenler sanırım ya kör yada çamaşır yıkamayı bilmiyor.üstelik ben bazı arkadaşlar gibi 90 larda 60 lardada yıkamam hep 40 yıkarım çok kirli olursa çamaşırlarım ancak o zaman 60 dereceye çıkar.Zaten çamaşırları şimdi konstreyle çok yüksekte yıkamaya,fazla deterjan koymaya gerek yok.tv reklamındaki gibi ariel 40 derecede bile süper çıkarıyor.ama uymanız gereken ve bizim kadınlarımız çamaşır yıkamayı bilmediğide bir gerçek.özelliklede beyazları pembe mavi yazılı baskılı şeylerle hep bir arada yıkamak beyazların rengini farkında olmadan değiştiriyor..ben açık pembelerimi içine katıyorum ama renk vermediğinden eminsem eğer.birde çamaşırları çok aşırı derecelerde yıkamak kaynatmak çamaşır suyu koymak kendi etiketine uymadan yıkamak hem dokusuna zarar hemde ömrünü farkında olmadan kısaltığınız farkında bile değilsiniz.ben arielde kullandım bingoda aloda omoda bimin o dandik kendi ürünü olan deterjanı sakın almayın :umursamaz:derim.erime bile erimiyor.diğerlerinin hepsinden memnun kaldım.şimdi komşularım bana kızıyor ariel pahalı niye ondan aldın? persil al tursil al diye..tursil neye oda deterjanmı? diyorum ben onu halılarımı yıkamada kullanırdım beyazları ayrıca hiç iyi çıkarmıyor.bizim burda millet 1ytl için nerde dandik deterjan var onu alıyorlar.ne olduğunu bilmeden.ben persilin temizlğinden şüpheliyim ama hiç kullanmadım belki alırsam renkliler için alırım onun için persil kullanan arkadaşlardan cevap bekliyorum:bbo:.arielden pahalı olsada asla vazgeçmem.neden diğer detrjanlarla arsaında en 5 ytl var sanıyorsunuz.parasından değil ama daha kaliteli ve temiz yıkıyor.bingonunda soda etkilisi omonunda lavanta kokulusu çok güzel.yumuşatıcı mor olanlarından hayatta eve sokmam iğrenç bir lavanta kokusu var bingo mavi ve vernelle yumoş mavi pembeleri bir harika.çamaşır suyu çamaşırlarıma hiç koymam.özellikle havluların anasını ağlatıyor zamanla...siz siz olun herzaman aynı deterjana sabit kalmayın deneyin keşfedin derim..a.s sositososito

ariel çok güzell beyazlara ben şuan rinso kullanıyorum pek güzel değill

bbütün deterjanları denedim bi tek alo kaldı o nasıl acaba

ben alo kullanıyorum beyazlar için evet ama renkliler için hayır renklilerin rengi açılıyor

canım en ıyısı omo matık yada arıel matık ıkısıde çok guzel su an arıel matık kullanıyorum çok memnunum ama tavsıyem beyazlıları 90 derecede kaynat cunku mıkroplar kırılıyo ben hep 90 derecede kaynatırım...çamasırlarımı astıgım zaman bıde gunes vurunca yemınle bakamıyorum beyazlıgı gozlerımı alıyo ınankı...

canımcım seni daha önceden birkaç kez yazarken görmüştüm, bebeğin hayırlı uğurlu olsun, Allah uzun ömür versin,daha önceki yaşadıklarına çok üzlmüştüm kii bak ismin aklımdan çıkmamış,

90 drece çamaşırı mahvetmez mi yaa, yani ömrünü kısaltır, ben de ariel kullanıyorum şimdi amma bitmesini sabırsızlıkla bekliyorum, hiç beğenmedim, omo engüzeli bence de, yalnız ben şu yöntemi deniyorum

bütün beyazları 1 gece önceden ace ye yatırıyorum, 50 dercede yıkıyorum, bembeyaz oluyor, tabi daha etkili yöntem varsa denerim

çivit ne kızlar nerden bulunur?

çivit beyzlatmak için kullanılan deterjana benzer paket halinde satılan bir madde, her merkette var sanırım ben daha önce kullanıyordum ama elde yıkmada kullanıyordum, makineye atılıyor mu bilemiyorum

ben ariel kullanıyorum beyazlar ıcın ayrı renklıler ıcın ayrı alıyorum ve cok guzel yıkıo on yıkama yaptırıorum 60 derecede cok guzel yıkıo lekeler yok oluoo

Arkadaşlar ben kipa marka tül ve çamaşır beyazlatıcısı ekliyorum deterjana ve çok da memnunum. tavsiye ederim denemesi bedevadan biraz pahalı :) Yani bayağı da ucuz birşey bu koslalarla falan kıyaslandığında

arkadaşlar ben tekstil mezunuyum ve mesleğim için okulda tekstil kimyası da okudum.ve konumuz birgün deterjanlardı.kimya hocamız bize bunun açıklamasını yaptılar.büyük bir genelleme ile deterjanlardaki tüm maddeler hemen hemen aynı.fakat bir tek fark var içlerindeki ÇıVıT maddesi.hani deterjanlarda değişik ebatlarda (kimisi yuvarlak kimisi çizgi gibi) mavi maddeler vardır ya işte o.o madde yani çivit çamaşıra direkt nüfuz ederek bir nevi optik beyazlatma işlemi yapıyor.biraz üzüleceksiniz ama sonuç olarak bu maddenin oranı değişince beyazlıkta haliyle değişiyor.ve bizlerde göz yanılgısı olarak ariel daha ii,bingo daha kötü diyoruz.açık alınacak deterjanlarla ambajlı ve pahalı markanın aslında pekte bir farkı yok malesef.bizler sadece markaya,ambalaja,reklama para döküyoruz.dışarıdan alınacak açık deterjana gene açık çivit alıp bir miktar katarsak ne olacağını deneyerek göreceksniz.dilerseniz bunu açık deterjancılardan çok çok az miktarda deneyerekde görebilirsiniz.tabiki çiviti sadece beyazlara koyarak ...

böylece hem kendi esnafımız kazanır sizde kendinizce ev ekonomisine katkıda bulunursunuz...

naçizane bilgimi ve fikrimi paylaşmak istedim...

arkadaşlar ben tekstil mezunuyum ve mesleğim için okulda tekstil kimyası da okudum.ve konumuz birgün deterjanlardı.kimya hocamız bize bunun açıklamasını yaptılar.büyük bir genelleme ile deterjanlardaki tüm maddeler hemen hemen aynı.fakat bir tek fark var içlerindeki ÇİVİT maddesi.hani deterjanlarda değişik ebatlarda (kimisi yuvarlak kimisi çizgi gibi) mavi maddeler vardır ya işte o.o madde yani çivit çamaşıra direkt nüfuz ederek bir nevi optik beyazlatma işlemi yapıyor.biraz üzüleceksiniz ama sonuç olarak bu maddenin oranı değişince beyazlıkta haliyle değişiyor.ve bizlerde göz yanılgısı olarak ariel daha ii,bingo daha kötü diyoruz.açık alınacak deterjanlarla ambajlı ve pahalı markanın aslında pekte bir farkı yok malesef.bizler sadece markaya,ambalaja,reklama para döküyoruz.dışarıdan alınacak açık deterjana gene açık çivit alıp bir miktar katarsak ne olacağını deneyerek göreceksniz.dilerseniz bunu açık deterjancılardan çok çok az miktarda deneyerekde görebilirsiniz.tabiki çiviti sadece beyazlara koyarak ...

böylece hem kendi esnafımız kazanır sizde kendinizce ev ekonomisine katkıda bulunursunuz...

naçizane bilgimi ve fikrimi paylaşmak istedim...

Peki canım bu giysilerdeki pamuklanma neden oluyor yumuşatıcıdan mı makinanın iyi durulamamasından mı? belki derste görmüşsünüzdür. Giysinin kalitesinden mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama eşimin tişörtleri hep pamuklanıyor ya hepsi başka başka markalardan ama neden oluyor çok üzülüyorum. Deterjan olarak arielmatik kullanıyorum konsantre yumuşatıcı olarak da yumoşun mavisinden kullanıyorum o konsantre değil. Bazen de pervolün renkliler için olanından kullanıyorum ama ne kullanırsam kullanayım pamuklanıyor.

Peki canım bu giysilerdeki pamuklanma neden oluyor yumuşatıcıdan mı makinanın iyi durulamamasından mı? belki derste görmüşsünüzdür. Giysinin kalitesinden mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama eşimin tişörtleri hep pamuklanıyor ya hepsi başka başka markalardan ama neden oluyor çok üzülüyorum. Deterjan olarak arielmatik kullanıyorum konsantre yumuşatıcı olarak da yumoşun mavisinden kullanıyorum o konsantre değil. Bazen de pervolün renkliler için olanından kullanıyorum ama ne kullanırsam kullanayım pamuklanıyor.

pamuklanma hep eşinin tişörtlerinde aynı yerlerde oluyorsa kullanımdan yada eşini fiziksel durumundan da olabilirmi. benim eşim biraz yapılı. giysilerin bazı yerlerinde sürtünme çok oluyor özellikle kol içi oralarda pamuklanma oluyor

ben cleanball - ersağ deterjanlarını kullanıyorum. fosfat içermediğinden zararsız.. ablamın göğsünde kist olunca doktor tavsiye etmiş.. bizde üye olduk kendimize gelişinden alıyoruz. bizden görüp almak isteyenlere de gelişinden veriyorum.. özellikle çamaşır ve bulaşık makinesi deterjanaları çok güzel. aynı anda arkadaşım ile aldığım bluzüm benim ilk aldığım gibi arkadaşımın da rengi değişince herkes şaşırdı... 2 çocuğum var ve bulaşık mak.den çıksa bile yine de durulayarak veriyordum onlara.. neden arkası çukur bir bardağım var idi içi hep pis su dolu çıkardı önceden.. bu deterjan ile berrak su çıkıyor gözümle görmesem inanmazdım..ve yer temizleme , halı şampuanı vb. hepsi ayrı güzel.. yani ben memnumun annem de ve arkadaşlarım da...Ablam 380 metrekare eve 3 çocuklu ev hanımına yardıma gidiyor, önceden yap yap heryer hemen toz oluyor bitmiyor derdi.şimdi ise işim çok kolaylaştı bu deterjanlarla diyor :) yani anlayacağınız far var.. amway gibi pahalı da değil ve konsantre sulandırarak kullanıldığından da piyasadaki deterjanlardan çok gidiyor.. 6 ay oldu hala bitmedi yarısına geldim :) önceden her markete gittiğimde deterjan reyonuna uğruyordum şimdi unuttum inanın :)oğlum ellerini yıkamayı sevmez idi.. jeli alır suyun altında akar giderdi..ben hep elini ovalardım gidip.. el köpüğü ile el yıkamayı çok sevdi.. içim de rahat böylelikle...

Son düzenleme:

cnm o pamuklanma PİLLİNG denilen bir olay tekstilde.bunu ciddi testleri vardır.bunun olmasının nedeni kumaştaki akrilik yada polyester oranı ile ilgilidir.kumaşta ne kadar sentetik madde varsa o kadar pillinglenme yapar.sürtünme buna neden olan en büyük neden.ama mesela keten - saf pamuklu giyip gene aynı derecede sürtünmeye maruz kalındığında bunu yapmaz.pillinglenme fiziksel çoğunluklu kimsayal bir sonuçtur..

beyazlarda çivit kullandım çokda memnun kaldım.
Deterjana bir çay kaşığı ekledim.ilk başta mavi renginden dolayı biraz tedirgindim
ama bembeyaz çıktı çamaşırlarım..........

tatlım çiviti nerden alıyosun bende almak isterim bu kadar etkili ise ne gerek var pahalı deterjana .

civit kullamaya biraz tedirginim çünkü biraz ölçüyü fazla kaçırdığınız anda bembeyaz çamaşırlar yerine masmavi çamaşırlarlar ve ya tüllerle karşılaşabilirisiniz..sakat :hulya:.

cnm o pamuklanma PİLLİNG denilen bir olay tekstilde.bunu ciddi testleri vardır.bunun olmasının nedeni kumaştaki akrilik yada polyester oranı ile ilgilidir.kumaşta ne kadar sentetik madde varsa o kadar pillinglenme yapar.sürtünme buna neden olan en büyük neden.ama mesela keten - saf pamuklu giyip gene aynı derecede sürtünmeye maruz kalındığında bunu yapmaz.pillinglenme fiziksel çoğunluklu kimsayal bir sonuçtur..

Teşekkür ederim arkadaşım.
Peki arkadaşlar renkli çamaşırlar için öneriniz nelerdir. Pervoll ve dengi ürünleri kullanıp memnun olan var mı Pervol benzeri sıvı bir deterjan daha var aklıma gelmiyor şu an onu kullanan var mı?

Hacışakirin otomatik makinalar için sabun tozu var, pembe pakette, ondan kullanıyorum.Hem normal deterjana göre daha az koymak yeterli oluyor ( maliyet) hem de benim gibi detarjan vs. temizleyici adı altında piyasadaki bi ton kimyasalın buram buram yaydığı MİSS (!) kokusu yok. Daha mütevazi ve sağlıklı kaydirigubbakcemile5

cnm o pamuklanma PıLLıNG denilen bir olay tekstilde.bunu ciddi testleri vardır.bunun olmasının nedeni kumaştaki akrilik yada polyester oranı ile ilgilidir.kumaşta ne kadar sentetik madde varsa o kadar pillinglenme yapar.sürtünme buna neden olan en büyük neden.ama mesela keten - saf pamuklu giyip gene aynı derecede sürtünmeye maruz kalındığında bunu yapmaz.pillinglenme fiziksel çoğunluklu kimsayal bir sonuçtur..

Peki arkadaşım, kıyafet alırken içeriğinde hangi maddenin oranının yüksek /düşük olmasını önemseyelim? %100 pamuklular da pamuklanıyor, naylon karışımlı olanlar da.Bu bahsettiğin sentetik ürün içeriğini dokunmayla vs.anlayabilir miyiz?

o kadar ilginç bir durum oluşmuş ki, babam gibi "kadın milleti :roflol:" diyesim geldi kızmayın ama. arkadaşlar o tarif ettiğiniz şeyleri yaparken ne kadar su harcadığımızı, o kirlettiğimiz suyla ne kadar daha temiz suyu kullanılamaz hale getirdiğimizi hiç düşündük mü acaba? sadece bir damla bulaşık deterjanı bir ton suyu kullanılamaz hale getiriyor, ki ihtisas sahibi arkadaşlar varsa daha iyi bilir, deterjanların etkin maddesi genelde aynıdır, çok az nüans farkı vardır yan etken maddeler açısından. tamam bembeyaz çamaşır giymek önemli belki ama özellikle şu son günlerde bunlar daha da çok kurcalıyor benim kafamı. paylaşmak istedim sadece. a.s.

Aferin sana. kaydirigubbakcemile5 Ben de hep bunu diyorum. Bız bir gram daha beyaz olcam derken gelecek nesillere içme suyu bırakmıyoruz. Kim beyazlarının azcık grileşmesinden ölmüş allahaşkına? Ömrümüz filan uzamıyor bu kadar temiz titz olunca.Aksine daha fazla kimyasal, daha fazla kanser. Temizlik güzeldir ama lütfen abartmayalım. :kızgın:

Son düzenleme:
Back
X