• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bembeyaz çamaşırlar için hangi deterjan?

En ucuz deterjan alınır çamaşırlara da en promosyondan alınmış ağartıcı çamaşırların üzerine dökülür ve makineye tıkılır sonra bir çay koy kendine uzat ayaklarını bak keyfine booşş verr bembeyaz olmazsa evin içinde kurutursun ölümlü dünyada takma kafana

Ariel, persil, omo hepsi güzeldir ama favori hala arieldir.

Makineyi cok doldurmamak gerekir yoksa pek temiz olmaz camasirlar.
Beyazlar kesinlikle 60 dereceden yüksekde yikanmali yoksa zamanla grilesiyor.
Ayriyetten beyazlar icin oxi vanisch var ya ondan koyun, ön yikamada suyu aldirin ve makineyi kapatip 1 gece bekletin, sabah acin devam yikasin, och bembeyaz olmus camasirlar, kesinlikle yumusatici koymadan olmaz koku hastasiyim.:))
Domestosdan yana degilim yipratiyor camasirlari.

Bu öneriler iyi de ben de size bir öneri sunayım.Bir ölçü deterjan(marka fark etmez) bir ölçü soda bir ölçü de makinalar için üretilmiş toz sabun.Bunlar makine deterjan bölümüne eklenir.İlk su aldığında su boşaltmadan makina kapatılır.Bir süre beklenir.Tercihen bir gece ama zamanınız yoksa daha az da bekletin.Sonra yıkamaya devam.Sonuç kar beyazı.Bir gece önce bekletecekseniz leğen de de aynı ölçü karışımla bekletebilirsiniz.Hem daha az deterjan kullanıyorsunuz hem de dezenfekte çamaşırlarınız oluyor.

galiba en güzeli renkli çamaşır giymek beyazlatma derdi olmaz o zaman. ben de ariel kullanıyorum kapatıyorum makineyi bekletiyorum ama takıntılı oluyor işte insan.

Ben de omo kullanıyordum ama şimdi arieli denemeyi düşünüyorum.
Ama bir yandan da acaba gerçekten aralarında bir fark varmı (fiyatlarından gayri) diye düşünmeden edemiyourm. Açıkta satılanlar değil ama bu paketlenmiş deterjanların en ucuzunu bile alsak temizleme kalitesi aynı olurmuş gibi geliyor. Zaten domestos falan kullanıyorum normal deterjanın yanında..
Siz ne dersiniz gerçekten kalite farkı varmıdır?

Ben de omo kullanıyordum ama şimdi arieli denemeyi düşünüyorum.
Ama bir yandan da acaba gerçekten aralarında bir fark varmı (fiyatlarından gayri) diye düşünmeden edemiyourm. Açıkta satılanlar değil ama bu paketlenmiş deterjanların en ucuzunu bile alsak temizleme kalitesi aynı olurmuş gibi geliyor. Zaten domestos falan kullanıyorum normal deterjanın yanında..
Siz ne dersiniz gerçekten kalite farkı varmıdır?

bence fark yok çok reklamla bizleri yanıltıp süpermiş gibi gösteriyorlar.hangi pahalı deterjan her lekeyi çıkarıyor.öyle olsa niye leke çıkarıcılar var niye beyazlatıcılar var.

ben ariel kullanıyorum ama deterjanım bitsin bingo alacağım.nedenide ariele bir dünya para ver iyorum beyazlar evet beyaz ama çorapları temiz yapmıyor.renklilerdede lekeleri artık çıkarmıyor.hani reklamlarında kirli bir çamaşır topu yapıyorlar sonra arielle yıkayınca tüm lekeler çıkıyor.koca bir yalan hepsi bizi aldatıyor.ben beyaz çamaşırı temiz olsun diye bir gece bekleteceksem.lekelere leke çıkarıcı kullanacaksam arielin ve omonun hangi marifeti için okadar para vereyim çünkü en pahalı deterjan bunlar.

bir de bildiğim kadarıyla deterjanların ağzının mutlaka kapalı durması gerekiyor, yani paketi açtıktan sonrada ağzını mutlaka mandal / kıskaç / iğne vesaire türü birşeyle kapatmak gerekiyor çünkü temizleyici maddesi uçuyormuş. Aynı aseton gibi o da ağzı açık kalınca uçar ya.
Bu yüzden açık deterjan almamak lazım, belki hepsinden ucuz evet ama temizlemeyecekse de ucuzda olsa para vermek mantıksız.

Bende beyazlari yikatiyorsam mutlaka yarim bulasik makinasi tableti ilave ediyorum.sonuc cok guzel oluyor.Beyazlar bembeyaz.Mutlaka deneyin...

o kadar ilginç bir durum oluşmuş ki, babam gibi "kadın milleti :roflol:" diyesim geldi kızmayın ama. arkadaşlar o tarif ettiğiniz şeyleri yaparken ne kadar su harcadığımızı, o kirlettiğimiz suyla ne kadar daha temiz suyu kullanılamaz hale getirdiğimizi hiç düşündük mü acaba? sadece bir damla bulaşık deterjanı bir ton suyu kullanılamaz hale getiriyor, ki ihtisas sahibi arkadaşlar varsa daha iyi bilir, deterjanların etkin maddesi genelde aynıdır, çok az nüans farkı vardır yan etken maddeler açısından. tamam bembeyaz çamaşır giymek önemli belki ama özellikle şu son günlerde bunlar daha da çok kurcalıyor benim kafamı. paylaşmak istedim sadece. a.s.

ariel almamanızı tavsiye ediyorum ne kadar beyaz olursa olsun ariel alırsınız masum insanlara bir kurşunda siz atmış sayılırsınız ona göre boşverin eskiden ariel mi vardı beyaz sabunla kar gibi olurdu çamaşırlar dimi canlarım

Kızlar şöyle kaynatılmış gibi kar beyaz çamaşırlar için ne yapıyorsunuz?Beyaz dediğin bembeyaz olmalı,şimdi evlerde çamaşırları kaynatmaya ne yerimiz,ne de zamanımız var.Buna bir çözümü olanlar ne yaptıklarını,hangi deterjanı kullandıklarını yazarlarsa memnun olurum.Şimdiden teşekkürler.

Beyazlıları kısa proğramda ace çamaşır suyu koyarak 30 derece yıkayıp sonra deterjan koyup 60 derede yıkıyorum beyaz oluyor.Deterjanla çamaşır suyunu birlilte koyarak sıcak su ile yıkarsan çamaşırlar sararır diye biliyorum.:dance:

bende beyazları geceden koyuyorum makinaya deterjan farketmiyo çamaşır suyuda koyup ön yıkama yapıyorum yalnız çamaşırları gece sabaha kadar bekletiyorum deterjanlı suda ,sabah tekrar çalıştırıyorum,sonra normal yıkıyorum makinada,kar gibi oluyor,komşularım hep soruyo niye senin çamaşırlar daha beyaz diye:dance::dance::dance:

bende beyazları geceden koyuyorum makinaya deterjan farketmiyo çamaşır suyuda koyup ön yıkama yapıyorum yalnız çamaşırları gece sabaha kadar bekletiyorum deterjanlı suda ,sabah tekrar çalıştırıyorum,sonra normal yıkıyorum makinada,kar gibi oluyor,komşularım hep soruyo niye senin çamaşırlar daha beyaz diye:dance::dance::dance:

iyide yeni çamaşır makinalarında suda bekletemiyorsunki. eski makinalar gibi değil şimdiki makinalar. yıkarken içinde su görünmüyor bile.fisfisfis

merhaba arkadaslar bıde sızlere bısrsey onerecegım arıel ve omo veya farklı markaların buyuk boy yani 15 -20 kg lık paketlerını aldıgınızda acma yerının orada profesyonel kullanım yazıyor oyle olanları almayın onlar hastahane çamasırhanelerı gıbı buyuk makıneler ıcın uretırıyor.

caım bende amway kulanıyorum hem organik hemde konsantre amway dışarda satılmıyor bende senin gibi başkalarından arayıp buluyordum sonra kendim distribütör oldum kendim daha ucuza alıyorum ama aktif bir satış yapamıyorum ama çevremde bazı arkadaşlardan kimileri çok güzel aktif satış kendi evinin ihtiyacını karşılıyo kimileride özellikle ev hanımları her gittiği yerde kataloğu çıkarıp iyi gelirler elde edenler var bak sana arkadaşımın sitesinden bi sayfa kopyalayayım

,

Biz Amway ailesine katılmadan önce Tv de bir program seyretmiştim. Orda bir profösörün anlattıkları dikkatimi çekti. Bizim soluduğumuz havadan tutun yiyeceklerimize kadar herşeyimiz kansorojen olduğunu ve özellikle temizlik deterjanlarından bahsediyordu. Bunları aslında biliyorduk ama çokta dikkat etmiyoruz. Sunucu kanserden korunmak için ne yapmamız gerektiğini sordu, açıklama olarak, profösör “ bir bulaşığı elle deterjanla yıkadığımızda onu duruladığımızda kimyasallardan ve kansorojen maddeden arınmıyor. Bir tabağı yıkadınız diyelim arınmıyor ve içine sıcak yemek koyduğunuzda bu kimyasallar o zaman çözünüyor ve direk yemeğimize karışıyor. Bulaşık makinasından çıkan bir bulaşığın veya çamaşır makinasından çıkan bir çamaşırında arınması için makinadan çıktıktan sonra en az 13 kez daha çalkalanması yıkanması gerek ki kimyasalların bir kısmından arınsın” daha sonra sunucu tekrar sordu peki ne kullanıcaz deterjansız bir hayat ve temizlik düşünülemez. Profösör “zeytin yağlı doğal sabun makineler için arap sabunu (organiğe en yakın olduğu için) parlatıcı ve yumuşatma olarakta sirke veya organik ürünler kullanıcaksınız” dedi. Aynı konuyu gazatede görmüştüm. O zaman kadar ne bu konudan nede Amwayden haberim yoktu.

Daha sonra bir ablam sayesinde Amwayle tanıştım amwayin tüm ürünlerinin organik ve bitkisel olduğunu keşfettim ve ailem için en iyisi olduğuna karar verdim. Herşeyi değiştiremeyiz ama belki sağlığımız için 1 nebze bişeyleri değiştirebilceğimi düşündüm. Öncelikle satın alarak kullanmaya başladım. Daha sonra bunu başkasından alacağıma kendim üye olup almaya karar verdim. Böylece daha çabuk elime geçecek ve daha az para ödeyecektim. Bu arada Amwayi daha iyi araştırmaya başladım. Amway birçok ürünü kendi yetiştirdiği bitkilerden elde ediyor. Ve bunu en doğal şekilde yapmaya çalışıyor. O kadar özen gösteriyorki bitkilerin bulunduğu arazi üzerinden zehir saçılır diye 1 uçağın geçmesini bile önlüyor. Ve yine tartışılan bir konu kullanmış olduğumuz diş fırçalarının hemen hemen hepsi domuzun ense kılından yapıldığını öğrendiğimde amwayi kullanmak için bir nedenim daha olduğunu düşündüm. Amway ürünlerin arkasında %100 ürün garantisi ve desteği var. Beğenmediğiniz 1 ürünü 3 ay içinde iade edebilirsiniz. O iade ettiğiniz ürünler İçerisine herhangi bir ürün ve zehir karışma riskine karşılık tamamen imha ediliyor. Ve kullandığınız tüm ürünlerin kutuları mısır nişastası ve organik yapıştırıcıdan yapıldığı için toprağa gömüldükten 6 ay sonra doğaya karışıyor. Diğer kullandığımız ürünlerin ise 600 yılda bile kaybolmayanı var. Denemeniz için 1 ürün alıp mesela 1 şampuanı alın ve çiçeklerin dibine dökün çiçeğin hemen öldüğünü göreceksiniz ama Amwayin şampuanını dökün bitkisel olduğu için çiçeğe 1 şey olmadığını göreceksiniz.

Birgün yine çok sevdiğim ablamda 3 sene önce ve 1 sene önce amwaya üye olan arkadaşlarla tanıştım. Bu ana kadar beni sadece sağlık kısmı ilgilendiriyordu. Onlarla tanıştıktan sonra onlarında bu işe böyle başladığını ve sonra yaptıkları üyelerin kendi kontrolleri dışında büyüdüğünü ve aldıkları primler ve emeklilik haklarını görünce bu işin diğer yönüde beni çok ilgilendirmeye başladı ve bu işe girmeye karar verdim. Çok sevdiğim ablamla bu yola çıktık. Şimdi 1 ekip olduk beraber çalışıyoruz. Hem sağlığımızı bir nebze olsun koruyup, hemde çeşitli arkadaşlar edinip güzel gelirler elde ediyoruz. Sizde bize katılmak ve sizede bir ekip oluşturmamızı birçok şeyi paylaşmak isterseniz biz burdayız. İstediğiniz herşeyi burdan sorabilirsiniz. Çok yakında telefon numaralarımızda siteye eklencek.

amway'in sitesine baktım, hangi deterjanı kullanıyorsunuz? toz ve sıvı olanları var, hangisi daha iyi önerebilir misiniz?

makineyi çok doldurunca çamaşırların araları deterjanlı kalıyormuş gibi geliyor. onun için 2kere durulama yaptırıyorum ben.

Back
X