• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bembeyaz çamaşırlar için hangi deterjan?

bana yarddımcı olun kızlar lütfen
bulaşık makinesi için bim de yeni bir toz deterjan keşfettim.tabletler haltetmiş yanında çok güzel yıkıyor.lekesiz tertemiz hemde çok ucuz.ama bilemediğim.bu toz deterjan ya makineye yanında tuz da koymam gerekiyormu?
parlatıcı zaten konuyor.
yazarmısınız lütfen

merhaba..
ben,m bildiğim tuzu her şartta koymak gerekiyor...
o suyun kireciyle filan ilgili bir duruma etki ediyo ki buda camların berraklığını filan etkiliyo servisin söylediğine göre.... parlatıcı yerine elma sirkesi koyuluyo ama o dediğin toz nedir açıkçası yanında neye ihtiyaç duyulur bilmiyorum ama tuzu bence kesin koymak lazımm her makinaya.....

Bende denedim o yüzden cevap verebilirim canım aktardan aldım küçük paketlerde satılıyor çivit dersen verirler:lepi:

hmmmm merak ettim denicem teşekkürler...

bu arada beyazlara gelirsek eğerrr... :)))

persil gold kullanıyorum (hani şu saç boyasını bile çıkarırım diyen deterjan ki gerçektende çıkarıyor!!!!!! )
birde mutlaka domestos atıyorum makinaya ve 60 derecede uzun yıkama yapıyorum (ve 2-3 ekstra durulama yaptırıyorum domestos kullandığım için)...
beyazlar bembeyaz bende mutluluktan kelebek gibi oluyorum :)))))))))))) bayanssulusmile

Son düzenleme:
beyazlarmda arial matik ve kosla kullanıyorum.. ama ilk önce kısa programda yıkıyorum sonra geceden ıslak bırakıp sabahleyin tekrar çalıştırıyorum... bembeyaz oluyorlar...

beyazları bende 80 derecede yıkıyorum kosla axi de katıyorum deterjanla beraber
ben yararını gördüm
beyazlıkları güzel oluyor.

Ben persil kullanıyodum ve çamaşırlarım beyaz oluyo sanıyodum ta ki arieli deneyene kadar.Ariel kar beyaz yapıyo çamaşırları...

persil gerçekten çok güzel. şu anda tursil kullanıyorum domestos katınca o da güzel oluyor. fakat ben bi hata yapıp beyazlara siyah bir atletimi karıştırdım. ve beyaz çamaşırlarımın lastikleri gri oldu. naparsam yapip çıkmıyor. acaba semaverda kaynatsam çıkarmı diye düşünüyorum. sizce ne yapmalıyım?

persil gerçekten çok güzel. şu anda tursil kullanıyorum domestos katınca o da güzel oluyor. fakat ben bi hata yapıp beyazlara siyah bir atletimi karıştırdım. ve beyaz çamaşırlarımın lastikleri gri oldu. naparsam yapip çıkmıyor. acaba semaverda kaynatsam çıkarmı diye düşünüyorum. sizce ne yapmalıyım?

beyaz çamaşırlarının kötü olan yerlerine kosla oxi dök makineye at
makine deterjanı alırken yine kosla dök sonra tam suyu kaynattığı köpürttüğü zamanda makineyi durdur mümkünse gece yatmnadan yap kalkıncada devam ettir
sorun kalmayacağına inanıyorum :lepi:

bende hep omo kullanıyorum beyazlara da renklilere de
ama iç çamaşırlarım ve gömlekler istediğim gibi bembeyaz olmuyor heleki gömleklerin yakasındaki lekeler tam çıkmıyor sinir oluyorum 60ta yıkıyorum beyazları ama daha ne yapsam bilmiyorum
bi ara loc kullandım deterjanla birlikte pek işe yaramadı
özellikle gömlek yakalarındaki lekeler için ne yapmam gerekir
eşim her seferinde söyleniyor annem yıkadığında leke olmazdı sen nasıl yıkıyorsun diye

bende hep omo kullanıyorum beyazlara da renklilere de
ama iç çamaşırlarım ve gömlekler istediğim gibi bembeyaz olmuyor heleki gömleklerin yakasındaki lekeler tam çıkmıyor sinir oluyorum 60ta yıkıyorum beyazları ama daha ne yapsam bilmiyorum
bi ara loc kullandım deterjanla birlikte pek işe yaramadı
özellikle gömlek yakalarındaki lekeler için ne yapmam gerekir
eşim her seferinde söyleniyor annem yıkadığında leke olmazdı sen nasıl yıkıyorsun diye

benim de aynı sorunum vardı. bulaşık deterjanı işe yarıyo ayrıca kirçöz var porçöz yağçöz türevi bişi pembe bi şişede özellikke yaka ve maşetlerde iyi sonuç veriyo. bunu bulamazsan bulaşık deterjanı sür elinde hafiif çitile yıkamadan at makineye bak nasıl çıkıyo o lekeler.

ben ne yaparsam yapayım beyaz olmuyor,makineden mi kaynaklanıyor acaba?

benim de aynı sorunum vardı. bulaşık deterjanı işe yarıyo ayrıca kirçöz var porçöz yağçöz türevi bişi pembe bi şişede özellikke yaka ve maşetlerde iyi sonuç veriyo. bunu bulamazsan bulaşık deterjanı sür elinde hafiif çitile yıkamadan at makineye bak nasıl çıkıyo o lekeler.

gömlek yıkadğım ilk seferde deneyeceğim canım çok teşekkür ederim :1hug:
illallah geldi vallahi eşimin dırdırından annesi gibi yıkayamıyormuşum da annesi 28 senedir nasıl bembeyaz yıkıyormuşta
makine yıkamasa kötü deterjan kullansam anlayacağım da neyyse kaydirigubbakcemile3

gömlek yıkadğım ilk seferde deneyeceğim canım çok teşekkür ederim :1hug:
illallah geldi vallahi eşimin dırdırından annesi gibi yıkayamıyormuşum da annesi 28 senedir nasıl bembeyaz yıkıyormuşta
makine yıkamasa kötü deterjan kullansam anlayacağım da neyyse kaydirigubbakcemile3

benim eşim bişey demiyoda ben sinir oluyorum annem yıkardı kar gibi çıkardı bazen iç çamaşırlarında ble lekeler kalıyo ya sinir oluyorum domestosta beklet uğraş o kadar o zaman makina neci diye isyan ediyorum. ben de omo kullanıyorum. domestos etkilisini aldım beyazlar için ondan gayet memnunum şimdilik.. renkliler için de renk koruma etkili olanını aldım. bence sorun makine ya da sularda. eski makinalar daha iyi yıkıyodu galiba

beyaz çamaşırlarının kötü olan yerlerine kosla oxi dök makineye at
makine deterjanı alırken yine kosla dök sonra tam suyu kaynattığı köpürttüğü zamanda makineyi durdur mümkünse gece yatmnadan yap kalkıncada devam ettir
sorun kalmayacağına inanıyorum :lepi:

ben koslaya güvenmiyorum. daha yeni dökülmüş mürekkebin üstüne döktük bana mısın demedi. dikkat ederseniz fiyatıda eskisi gibi pahalı değil. belki talep azalmıştır. bilemiyorum

guclubacismileguclubacismilemakınadanmı kurtulcn cnm ya alemsın valla cok güldüm sana ben deiştirdim bile makınamı şimdi ariston aldım inanmazsın eskı beyazlarım morluktan cıktı ve cok az deterjanla yıkanıyor bembeyazlar ( makınayı bozmak istiosan cok yuk koy) benim kardesimde süreklı tamir ediyordu bıktı tamır etmekten baktı olcak gibi deil yapmıom alın yenısını dedi valla dua bile ediorum tamır etmedı die:dance::dance:

kızlar bende persilciyim yıllardır persil kullandım biryıldır acaba başka deterjanlar örneğin pahalı olanlar dahamı güzel diye bir değiştirdim değiştirmez olaydım güzelim beyazlarım resmen grileşti hatta lekesinide çıkarmıyorlar ama busüre zarfın da denemediğim deterjan kalmadı osıralar eltim bile fark etti senin beyazların böyle olmazdı diye persil kullanmaya devaaam. ayrıca omo kullandığımda beyaz tişörtlrdeki lekeleri çıkarmıyordu . şimdi çok rahatım çamaşırlarımın yüzü gözü açıldı benim yüzümden bütün tanıdıklarım persilci oldu.alsanaalsanasmile

kosla hakkındada birşeyler yazayım . gerçekten bende daha önceki koslalar gibi leke üzerinde etkili olmadığı kanısındayım hiç işe yaramıyor geçenlerde kalan koslayı çamaşırda değilde lavabo fayans temizliğinde kullandım hiç fena olmadı bence bir deneyin kaydirigubbakcemile

kızlar en iyi sonucu almak için beyaz çamaşırları sık sık değiştirin örtü ve dantellerinizin fazla kirlenmesini beklemeyin birde makinada bekleme yapın yarım gün beklerse sonucu daha iyi olur kosla karbeyazı çok güzel bence onuda detarjanıma ekliyorum bekleme yaptıkdan sonra yıkanıyorlar mis gibi çamaşırlar oluyo bu kadar basit
eyer çamaşırlar çok kirliyse ön yıkama yapın asla beyazları kısa yıkama ve 60 derece altında yıkama yapmayın herkese kolay gelsin

Tüllerinizi beyazlatmak için tek yapmanız gereken detarjanla birlikte 1 çay bardağı ankara sodamatik kullanmak ayrıca calgon kullanmanızada gerek yok çünkü zaten aynı zamanda kireç önleyici leke çıkarıcı....

Back
X