- 5 Ekim 2020
- 13.405
- 35.829
- 548
- 36
Bazi arkadaşlar çalışmıyorsanız evdeyseniz yaparsınız ,zaten yapmanız gerekir diyor. Hayret ya.
Mevzu o değil zaten.
Adamın olayı "çalışsan da yapacaksın. Çalışmasan da, yaşasan da yapacaksın öleceksen de yapacaksın. Havada da yapacaksın karada da...
Çünkü benim nikahimi bunun icin veriyorum sana.
Yani yapmayacaksan nikahimi neden vereyim enayi miyim ben . Illaki nikahıma girmek icin bu şartları yerine getirecek birini bulurum ben. Senin olman şart değil. X kişisi olmazsa y kişisi ve daha olmazsa z kişisi de olur"
Işte adamin düşüncesi bu iken burda birileri evdeysen yap diyor.
Ben de diyorum ki bu adamlarla kim evleniyor . Şimdi anladım ki okuduğunu, gördüğünü ve yaşadığını doğru anlayamayan/ yorumlayamayan insanlar evleniyormuş. Öğrendiğim iyi oldu.
Ay ben dedim onu ama yanlış anlaşılmış.
Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum. İşte adama bu cevabı verebilmeliydi konu sahibi. Kendini ifade edememiş. (Ben de edememişim o ayrı)
Ben çalışma durumuna odaklanmak istedim. Çalışmak istiyorum demiş çünkü konu sahibi. Ben çalışırken evin kendiliğinden temiz ve yemeğin hazır olmasını mı bekliyorsun yani? Mesela adam ne diyecekti bundan sonra.
Hayır çalışmanı istemiyorum senin görevin evi temiz tutmak, benim eşyalarımın düzenini sağlamak, yemeğimi her akşm hazır etmek mi?
Bazı kadın gerçekten böyle bir şeyi de tercih edebilir bunu da küçümsemiyorum. Ama sorun zaten şart koşulması. Bunu tercih edecek bir kadın bile olsa konu sahibi zaten adamın tavrına tepki göstermeli.
Bir iletişim kopukluğu var. Gelip burada konu açıp kendini ifade etmenin de anlamı yok. Adama sustuktan sonra.