• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Belli bir yaştan sonra yeni evlilik, yeni düzen

Bazi arkadaşlar çalışmıyorsanız evdeyseniz yaparsınız ,zaten yapmanız gerekir diyor. Hayret ya.

Mevzu o değil zaten.

Adamın olayı "çalışsan da yapacaksın. Çalışmasan da, yaşasan da yapacaksın öleceksen de yapacaksın. Havada da yapacaksın karada da...

Çünkü benim nikahimi bunun icin veriyorum sana.

Yani yapmayacaksan nikahimi neden vereyim enayi miyim ben . Illaki nikahıma girmek icin bu şartları yerine getirecek birini bulurum ben. Senin olman şart değil. X kişisi olmazsa y kişisi ve daha olmazsa z kişisi de olur"

Işte adamin düşüncesi bu iken burda birileri evdeysen yap diyor.

Ben de diyorum ki bu adamlarla kim evleniyor . Şimdi anladım ki okuduğunu, gördüğünü ve yaşadığını doğru anlayamayan/ yorumlayamayan insanlar evleniyormuş. Öğrendiğim iyi oldu.

Ay ben dedim onu ama yanlış anlaşılmış.

Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum. İşte adama bu cevabı verebilmeliydi konu sahibi. Kendini ifade edememiş. (Ben de edememişim o ayrı)

Ben çalışma durumuna odaklanmak istedim. Çalışmak istiyorum demiş çünkü konu sahibi. Ben çalışırken evin kendiliğinden temiz ve yemeğin hazır olmasını mı bekliyorsun yani? Mesela adam ne diyecekti bundan sonra.

Hayır çalışmanı istemiyorum senin görevin evi temiz tutmak, benim eşyalarımın düzenini sağlamak, yemeğimi her akşm hazır etmek mi?

Bazı kadın gerçekten böyle bir şeyi de tercih edebilir bunu da küçümsemiyorum. Ama sorun zaten şart koşulması. Bunu tercih edecek bir kadın bile olsa konu sahibi zaten adamın tavrına tepki göstermeli.

Bir iletişim kopukluğu var. Gelip burada konu açıp kendini ifade etmenin de anlamı yok. Adama sustuktan sonra.

Neden evlenmek lazim Yada insan neden evlenir?
---Sex
---cocuk sahibi olmak
--- Kendi evinin olmasi
---Toplum beklentisi
--- Mevcut yasam sartlarinin degismesini istemek
--- Aile baskisi
---Sevmek
--- Can sikintisi
siz neden evlenmek istiyorsunuz?
Çocuk sahibi olmak, kendi evimin olması, sevmek ve sevilmek

Yalnız kalmamak için. Bir de yaşım geçiyor belki anne olabilirim düşüncesi var.
Burda her saat başı evli ama yalnız kadınların konularını okuyoruz. Evli çocuklu mutsuz olacağıma yalnız mutsuz olurum. Çocuk da her Evli çiftin yapabileceği şey değil. Bir erkek ve kadından çok çok fazlasına ihtiyaç var.

Mesela ben zengin olmadığım ve iyi bir adam bulamadığım için çocuk yapamıcam :D

Çalışmıyorsanız zaten bence evdeki yapılacak işler gününü evde geçiren bireye ait olmalıdır. Kadın ya da erkek farketmez.
Yani evlenince de iş bulamadığınız sürede de evi temizlemeli ve yemek yapmalısınız. Ama çalıştığınızda evin temiz olması için ya paraya kıyacak ya da beraber yapacaksınız. Hayatın bu gerçeklerinden beyefendiye bahsetmeliydiniz :)

Kendinizi ifade edememişsiniz gibi.

Ben de calismiyorum ve tabi ki haftaiçi evdeki işleri yapiyorum, yemek yapiyorum ama mevzu o değil ki.

Özel olarak guzel yemek yapar misin, ben evde temizlik duzen severim diyen bir adam bunlar aksadiginda problem cikarabilirmiş gibi geliyor mesela bana.

Yemek yapiyorum ama her zaman guzel olmayabilir. Yemek yapmadigim da olur disardan soylenir, bugun niye yapmadin diye carlamaz adam.
Temizlik yaparim ama bazen de yapasim gelmez neden daginik, neden tezgahin ustunde tabak var bardak var, burasi niye tozlu da demez. Eşim kendisi de evde biseyler yapar toplar zaten.

Bunlar ozel olarak sorulunca olmadiginda problem cikacak gibi duruyor acikcasi.

Ne güzel evin temiz olmasını seviyorsan demek ki her yeri temizlersin sen deseydiniz. Söyle konuşmalarına nasıl izin veriyorsunuz ya da size bunu soyleme hakkını nasıl buluyor anlamadım. Insan belli bir yaştan sonra şuna güzel yemek yapayım güzelce evi temizleyeyim diye evlenmez ya.

Abla 2 kere aynı hatayı yapmışsın. 3.sünü yapma be

Ay ben dedim onu ama yanlış anlaşılmış.

Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum. İşte adama bu cevabı verebilmeliydi konu sahibi. Kendini ifade edememiş. (Ben de edememişim o ayrı)

Ben çalışma durumuna odaklanmak istedim. Çalışmak istiyorum demiş çünkü konu sahibi. Ben çalışırken evin kendiliğinden temiz ve yemeğin hazır olmasını mı bekliyorsun yani? Mesela adam ne diyecekti bundan sonra.

Hayır çalışmanı istemiyorum senin görevin evi temiz tutmak, benim eşyalarımın düzenini sağlamak, yemeğimi her akşm hazır etmek mi?

Bazı kadın gerçekten böyle bir şeyi de tercih edebilir bunu da küçümsemiyorum. Ama sorun zaten şart koşulması. Bunu tercih edecek bir kadın bile olsa konu sahibi zaten adamın tavrına tepki göstermeli.

Bir iletişim kopukluğu var. Gelip burada konu açıp kendini ifade etmenin de anlamı yok. Adama sustuktan sonra.

Ben de calismiyorum ve tabi ki haftaiçi evdeki işleri yapiyorum, yemek yapiyorum ama mevzu o değil ki.

Özel olarak guzel yemek yapar misin, ben evde temizlik duzen severim diyen bir adam bunlar aksadiginda problem cikarabilirmiş gibi geliyor mesela bana.

Yemek yapiyorum ama her zaman guzel olmayabilir. Yemek yapmadigim da olur disardan soylenir, bugun niye yapmadin diye carlamaz adam.
Temizlik yaparim ama bazen de yapasim gelmez neden daginik, neden tezgahin ustunde tabak var bardak var, burasi niye tozlu da demez. Eşim kendisi de evde biseyler yapar toplar zaten.

Bunlar ozel olarak sorulunca olmadiginda problem cikacak gibi duruyor acikcasi.

Yanlış anlaşılmışım yukarıda açıklamaya çalıştım konu tabi ki o değil.
Demek istediğim yemek temizliği zaten çalışmayan yapacak. Bunun önşart olarak sunulması gereksiz değil mi? Önşartla evlilik mi olur?
He çalışırsa da yapamayacak. Evlilikten beklenti yemek temizlik midir?
Kimse düzensiz bir insanla yaşamak istemez bence. Ama zaten birbirimizi bunun için tanıyoruz evlilik öncesi.

Yanlış anlaşılmışım yukarıda açıklamaya çalıştım konu tabi ki o değil.
Demek istediğim yemek temizliği zaten çalışmayan yapacak. Bunun önşart olarak sunulması gereksiz değil mi? Önşartla evlilik mi olur?
He çalışırsa da yapamayacak. Evlilikten beklenti yemek temizlik midir?
Kimse düzensiz bir insanla yaşamak istemez bence. Ama zaten birbirimizi bunun için tanıyoruz evlilik öncesi.

"Demek istediğim yemek temizliği zaten çalışmayan yapacak."

Bu herkeste gecerli degil işte. Ben sizin gibi dusunmuyorum mesela. Evet çogunlukla ben yaparim cunku evdeyim ve vaktim var ama hep yapacagim diye bir kural yok. Haftasonu kahvalti hazirlamak eşimdedir hatta buyuk temizlik yapilacaksa beraber yapilir, ütülerini kendisi yapar, kendi daginikligini toparlar. Evde kendi icinde bir duzen var.

Aslinda adamin bunu ön şart koşmasi iyi olmuş konu sahibi karsidakinin beklentisini ogrenmis oldu artik kabul eder etmez orasi kendisine kalmiş.

34 yaşında evlendim . Ayrıca beyefendi yemek beklerim temizlik beklerim dediğinde siz de bende bana eşlik eden eş beklerim diyecektiniz . Bana eşim demedi deseydi hayat müşterek birlikte yaparız ne olacak derdim. Ona bakılırsa toplumumuzda kadınn çalışmasa da olur ama ben çalışıyorum derdim . Valla eşim yapıyordu şimdi bile çalışmıyorum ama yine de sofra toplamamda yardım ediyor..

Bu herkeste gecerli degil işte. Ben sizin gibi dusunmuyorum mesela. Evet çogunlukla ben yaparim cunku evdeyim ve vaktim var ama hep yapacagim diye bir kural yok. Haftasonu kahvalti hazirlamak eşimdedir hatta buyuk temizlik yapilacaksa beraber yapilir, ütülerini kendisi yapar, kendi daginikligini toparlar. Evde kendi icinde bir duzen var.

Aslinda adamin bunu ön şart koşmasi iyi olmuş konu sahibi karsidakinin beklentisini ogrenmis oldu artik kabul eder etmez orasi kendisine kalmiş.

Öyle mi düşünüyorsunuz? Ben çalışırken eşim çalışmasa ve akşam eve geldiğimde ev dağınık pis olsa sinirlenirdim. Yani arada tabi ki olabilir de evi genel olarak düzenli bulmak isterim evde çalışmayan biri varsa. Tabi bence genç insanların evde oturması da mantıksız. Ama tercih meselesi tabi.
Ben şu an gebelik ve pandemi sebebi ile ücretsiz izne çıkarıldım. hiç ev işi yapmamıştım. Yardımcımız vardı öncesinde. Yemeği de hafta sonundan eşimle planlar hafta içine böler ısıtır ısıtır yerdik. Ama şimdi hiç iş bırakmıyorum. Hafta sonu gelmeden hallediyorum. Çalışırken eve gelip iş yapmanın zor olduğunu bildiğimden şu an eşime iş bırakmıyorum. Zaten sonra işe dönecem kısa bir süre lüksü yaşasın 🤣
Ama benim eşim de kendi çamaşırını kendi yıkar giymek istediği gömleği ben ütülememişsem alır ütüler yani şu an. Kaç yılın düzeni var. bebek olunca bu kadar azimli olamayabilirim. O zaman da benim eşim bunu sorun edecek insan değil zaten.

Hayır saçma olan adamın önşartı olması. Önşartı varsa tabi ki söylesin. 😀

Evlilik bu değil. insanlar karşısındaki ile bir hayatı paylaşmak istiyorsa zaten birbirini mutlu etmek için çaba sarfeder. Önşart koşmaz. Karşısındakinin evlilikten beklentilerini öğrenmeye çalışır. Kendi beklentilerini anlatmak bencillik. Hani ben temizlik isterim yemek isterim demezsin. Senin evlenince birlikte gezmek tozmak istediğini biliyorum dersin. Bak şuraya gideriz buraya gideriz diye gönül yaparsın.

Siz de “Ben de anasının eteğinden ayrılmış, kendi işini kendi gören adam isterim!” deseydiniz keşke.

Anası ölürse kendine bakabilecek başkasını arıyor gibi geldi bana.

Kızlar evlilik yolunda ilerliyorum. Görüşmem iyi gidiyor şimdilik. Ama bende biraz eski evliliklerden dolayı ruhsal olarak yorgunluk oluşmuş. Aslında fiziksel olarak da kendimi yorgun hissediyorum. Görüştüğüm bey “güzel yemek yapar mısın?”, “ben evimin temiz olmasını severim” gibi şeyler söylüyor. Yani anlayacağınız benden iyi ev hanımlığı bekliyor. Benim ise bedenim 40 yaşında ruhum 70 yaşında. Aslında evlilikte bunu hayal etmemiştim. Birlikte gezeriz, iyi vakit geçiririz diye düşünürken karşı tarafın yemek, temizlik muhabbetine girmesi de beni biraz korkutuyor. Belli bir yaştan sonra evlenen, evliliğin sorumluluklarını kaldırabileniniz var mı aranızda? Sizler nasıl başettiniz bu durumla?
Siz bilirsiniz ama işiniz varsa evleneyim derim. Durduk yere birinin aşçısı temizlikçisi olmaya ne gerek var?

Bir de siz çalışmıyorken sonuçta eşinizin yaptığı size yardım oluyor. Hani siz ütüleyeceklerini planlarsınız. Hafta sonu kahvaltıyı hazırlatırsınız ama bütün buzdolabı düzeni sizdedir.
Sorumluluk sizde yani. Hafta sonu kahvaltı hazırlamak erkekler için genelde zevktir.
İşte çalışırken böyle değil. İş bölümüne dönüyor olay çalışırken. Aylık bölüyorduk biz. Bu ay mıtfak düzeni bende alışveriş buzdolabı stok takibi. Ama çamaşırlar sende gibi.

Back