• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Belli bir yaştan sonra yeni evlilik, yeni düzen

Bu adam sizin başınıza her şeyi, 2 evliliğinizi de kalkar, siz evi temizlemezseniz. Kaç yaşında beyimiz? Bebek-Paşa-Sendromu büyünce geçiyordu aslında.

Kızlar evlilik yolunda ilerliyorum. Görüşmem iyi gidiyor şimdilik. Ama bende biraz eski evliliklerden dolayı ruhsal olarak yorgunluk oluşmuş. Aslında fiziksel olarak da kendimi yorgun hissediyorum. Görüştüğüm bey “güzel yemek yapar mısın?”, “ben evimin temiz olmasını severim” gibi şeyler söylüyor. Yani anlayacağınız benden iyi ev hanımlığı bekliyor. Benim ise bedenim 40 yaşında ruhum 70 yaşında. Aslında evlilikte bunu hayal etmemiştim. Birlikte gezeriz, iyi vakit geçiririz diye düşünürken karşı tarafın yemek, temizlik muhabbetine girmesi de beni biraz korkutuyor. Belli bir yaştan sonra evlenen, evliliğin sorumluluklarını kaldırabileniniz var mı aranızda? Sizler nasıl başettiniz bu durumla?
24 saat temizlik ve yemek yap diye soylemiyordur siz evinizin temiz ve düzenli olmasını istemezmisiniz bunda gözünüzü korkutacak bir şey yok belki sizin aklinizdaki sorun farklı dır aksettiremiyorsunuzdur evlilikten yana

Allah aşkına az çok deneyim sahibisiniz. Yaşayıp gördükleriniz var. Hiç mi anlamıyorsunuz adamın niyetini? Burada bir sürü kadın evlenmeden önce böyle değildi diyor kocası için. Sizin ki açık açık söylemiş işte. Adamın evlilikle ilgili kurduğu hayale bakın rezalet. Evlenmiş olmak için evlenmeyin. Sırf evlenmiş olmak için bir adamın bakıcılığını yapmak akıl karı olmaz. Adamın bu evlilikten çıkarı belli. Ya sizinki ne?

Türkiye'de kadın çalışmıyorsa genelde yemek temizlik kadinin oluyor
Çalışıyorsan ozaman dönüşümlü olur
Dışişleri eşiniz iç isleri siz halledersiniz
Tabi eşiniz de yardım etmeli ama kadın evdeyse genelde erkekler bu işten kaçıyor
Durumu iyice tartın beklentilerinizi konusun.
Siz çalışacak misiniz evde mi duracaksiniz
Herşeyi detayli konusun.

Bir üye vardi hala aktif mi bilmiyorum kendisi de senin gibi düşünüp cocuk icin ikinci evliliğini yapmis ve hamilelik yaşıyordu sonrasini animsayamadim eşi umduğu gibi biri çıkmamışti
tulipa tulipa gel de iki yorum yap da konu sahibesi yanlisa batmasin

Yerinizde olsam evlenmem keyfime bakarim.Ben de sizin yasinizdayim bu arada.Bu adam anne evi prensliginden,seninle ayni evde krallik yapmaya geliyor gibi bi his olustu bende.Gelsin guzel yemekler,ev hic dagilmasin.Sorumlulugu tumden ustunüzde oldun.Göze alabiliyor musunuz? Ben olsam almazdım sanki.Kalan vaktiniz bu adami memnun etmeye gidecek gibi geldi ki bu bir kayip olur.

Kızlar evlilik yolunda ilerliyorum. Görüşmem iyi gidiyor şimdilik. Ama bende biraz eski evliliklerden dolayı ruhsal olarak yorgunluk oluşmuş. Aslında fiziksel olarak da kendimi yorgun hissediyorum. Görüştüğüm bey “güzel yemek yapar mısın?”, “ben evimin temiz olmasını severim” gibi şeyler söylüyor. Yani anlayacağınız benden iyi ev hanımlığı bekliyor. Benim ise bedenim 40 yaşında ruhum 70 yaşında. Aslında evlilikte bunu hayal etmemiştim. Birlikte gezeriz, iyi vakit geçiririz diye düşünürken karşı tarafın yemek, temizlik muhabbetine girmesi de beni biraz korkutuyor. Belli bir yaştan sonra evlenen, evliliğin sorumluluklarını kaldırabileniniz var mı aranızda? Sizler nasıl başettiniz bu durumla?

Görüsmeyin bu beyle :)

Belli ki sizin beklentinizle onun beklentisi uyusmuyor.

Sütten ağzı 2 defa yanmış biri olarak yoğurdu üfleyerek yemek lazım değil mi ? Niye karakterinin sinyallerini size böyle açık veren biriyle evlilik yoluna giriyorsunuz ?

Böyle konuşan erkekleri çok itici buluyorum.
Sanki kadın güzel yemek yaparsa evlilik tamam, güzel gidecek...Ne kadar sığ bir kafa yapısında olduğunu anlatıyor işte..

Yani bu biraz da şu demek oluyor; lütfedip sana nikamızı vericez, evi temizler iyi yemekler yaparsın artık...Ev temizliği senin işin..Ben sana nikah veriyorum, köşe yastığı gibi otururum, yemeğimi, çayımı, meyvemi isterim..

Aslında mesele bunu soylemesi.değil de bu kafa yapısındaki insanlarla kadın-erkek ilişkisi de güzel yürümez ki, kadın ruhundan anlayacak bi.tip değildir yani...Kafasında kadının yeri belli..Sex, temizlik, yemek...Akşam gelince tv

Şu an çalışmıyorum. Ama daha önce çalışıyordum. Pandemi dönemi iş bulmakta zorlanıyorum ama yeniden çalışmak istiyorum.

Çalışmıyorsanız zaten bence evdeki yapılacak işler gününü evde geçiren bireye ait olmalıdır. Kadın ya da erkek farketmez.
Yani evlenince de iş bulamadığınız sürede de evi temizlemeli ve yemek yapmalısınız. Ama çalıştığınızda evin temiz olması için ya paraya kıyacak ya da beraber yapacaksınız. Hayatın bu gerçeklerinden beyefendiye bahsetmeliydiniz :)

Kendinizi ifade edememişsiniz gibi.

Adamın temiz ev severim demesinde ve sizden ev işi yemek istemesinde bir gariplik göremedim. Neden bu kadar garipsenmiş anlamadım. Ama sizde bir gariplik var gibi. Konuyu baştan sona okumadım bilmiyorum. Bu adam içinize sinmiyor gibi. Sanki evlenmiş olmak için evleniyorsunuz adamın her lafı batıyor bahane arıyorsunuz gibi. Kendinizden emin olmadan 3. Defa bu yola girmeyin. Pişmanlığınz ağır olur.

Bazi arkadaşlar çalışmıyorsanız evdeyseniz yaparsınız ,zaten yapmanız gerekir diyor. Hayret ya.

Mevzu o değil zaten.

Adamın olayı "çalışsan da yapacaksın. Çalışmasan da, yaşasan da yapacaksın öleceksen de yapacaksın. Havada da yapacaksın karada da...

Çünkü benim nikahimi bunun icin veriyorum sana.

Yani yapmayacaksan nikahimi neden vereyim enayi miyim ben . Illaki nikahıma girmek icin bu şartları yerine getirecek birini bulurum ben. Senin olman şart değil. X kişisi olmazsa y kişisi ve daha olmazsa z kişisi de olur"

Işte adamin düşüncesi bu iken burda birileri evdeysen yap diyor.

Ben de diyorum ki bu adamlarla kim evleniyor . Şimdi anladım ki okuduğunu, gördüğünü ve yaşadığını doğru anlayamayan/ yorumlayamayan insanlar evleniyormuş. Öğrendiğim iyi oldu.

Az yesin de hizmetçi tutsun kendine. Boşuna vakit kaybetmeyin yol verin. Zihniyeti bozuk bu tiplerin. Insanın vizyonu olur. Temizlik yemek muhabbeti ilkel dürtüler. Kendini geliştirmiş biri olsa , hobilerini zevklerini konuşurdu. Ortak nokta bulmak isterdi keyifli vakit geçireceği. Ama adam yaşamayı bilmiyor çünkü henüz özbakım becerilerini tamamlamamış.

Back