• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Belli bir yaştan sonra yeni evlilik, yeni düzen

Öyle mi düşünüyorsunuz? Ben çalışırken eşim çalışmasa ve akşam eve geldiğimde ev dağınık pis olsa sinirlenirdim. Yani arada tabi ki olabilir de evi genel olarak düzenli bulmak isterim evde çalışmayan biri varsa. Tabi bence genç insanların evde oturması da mantıksız. Ama tercih meselesi tabi.
Ben şu an gebelik ve pandemi sebebi ile ücretsiz izne çıkarıldım. hiç ev işi yapmamıştım. Yardımcımız vardı öncesinde. Yemeği de hafta sonundan eşimle planlar hafta içine böler ısıtır ısıtır yerdik. Ama şimdi hiç iş bırakmıyorum. Hafta sonu gelmeden hallediyorum. Çalışırken eve gelip iş yapmanın zor olduğunu bildiğimden şu an eşime iş bırakmıyorum. Zaten sonra işe dönecem kısa bir süre lüksü yaşasın 🤣
Ama benim eşim de kendi çamaşırını kendi yıkar giymek istediği gömleği ben ütülememişsem alır ütüler yani şu an. Kaç yılın düzeni var. bebek olunca bu kadar azimli olamayabilirim. O zaman da benim eşim bunu sorun edecek insan değil zaten.

Hayır saçma olan adamın önşartı olması. Önşartı varsa tabi ki söylesin. 😀

Evlilik bu değil. insanlar karşısındaki ile bir hayatı paylaşmak istiyorsa zaten birbirini mutlu etmek için çaba sarfeder. Önşart koşmaz. Karşısındakinin evlilikten beklentilerini öğrenmeye çalışır. Kendi beklentilerini anlatmak bencillik. Hani ben temizlik isterim yemek isterim demezsin. Senin evlenince birlikte gezmek tozmak istediğini biliyorum dersin. Bak şuraya gideriz buraya gideriz diye gönül yaparsın.

Ev daginik ve pis olmuyor ama heryer müze gibi de olmuyor valla evde de olsam herşey dort dortluk olsun diye ugrasmiyorum acikcasi. O yuzden bu durum kişilere gore degisir. Evde olan kadin bir zahmet herseyi dort dortluk yapsin diye bekleyen erkekte var hatta kadin calisirken bile ev işi bekleyen kendi elini surmeyen adam da var.

O yuzden herkes ne bekliyorsa soylemeli oyle seven insan zaten şunu yapar bunu eder diye farzederek yola cikilmaz.
Herkesin sevgi, mutluluk, fedakarlik anlayisi da bir degil zaten.

Adamin sartlarini soylemesi normal geldi bana ama boyle sart koşan adam o işler aksayinca muhtemelen sorun cikaracak bir tiptir ona gore dusunsun konu sahibi de.

Evlilik dediğin iş akdi değil böyle maddeler olsun. Beğeniyorsun, elektrik alıyorsun bir yola giriyorsun. Hayat müşterek diyerek iki tarafta bir uçtan tutuyor. Tahtarevalli gibi. Bazen sen yukarda oluyorsun, bazen eşin. Ben yemek yapmayı çok beceremem, eşim yemek yapar. O temizliği beceremiyor. Bende temizliği yaparım. Birbirimizin eksiklerini tamamlarız.
görüştüğünüz insan kuvvetle muhtemel üzümün çöpü, armutun sapı dediği için hiç evlilik potasına girmemiş. Şimdiden “evim temiz olsun” diye ihtar çekmesi de geçimsiz, tahammülsüz biri hissiyatı verdi.
siz yine gözü kapalı bulaşmayın. Biraz daha analiz yapmak için temkinli davranın.

Bunu şimdiden söylüyorsa düşün.Benimki de diyordu.Ha desin ama bunun için evlenmiş oluyor gezme tozma dedimi deliriyor.Ben de yorgunum Temizlik yemek hep zor geliyor..Biraz el ustunde tutacak adam seçmeye çalışın.Sevmek de faso .O da bitiyor.Ben severek aldım ama sevgi falan kalmadı.Uyumsuz olunca seni uzunce sevgi kalmıyor..Sen yemek temizliğine güveniyorsan evlen guvenmiyorsan kendini zora sokarsin.Yardm edecekmi bir sor.Benimki nyardim etmem diyordu şimdi yardım ediyor ben yetişemiyorum.Ama lafını her tartışmada ağır şekilde ediyor.Evlenmeden o laflari ediyorsa düşünmek lazım ha kendine guvenmiyorsan.

Çocuk sahibi olmak, kendi evimin olması, sevmek ve sevilmek
Ama şu var çocuk sahibi olmak için son yaşlar.Neyse ya kendini yakmak da var.. Kötü evlilik de çok zor.iki ucu b.klu değnek.Ben çocuk sahibi olmaya çalışmak harici gereksiz görüyorum. Ama benim çocuk meslesi gözümü bürüdü ondan benimki de çok yanlıs.Davranislarini iyi incele zor bir adamsa çocuk meselesini bile olsa düşünmek laizm.Anlasabilecekmisin bak...

Ayy bende çalıştığım için butun herşeyi annem yapardı yemeği bile önüme annem getirir annem kaldırırdi evlenirken annem kp Asya'dan çok beklentiniz olmasın ben bişi yaptırmadım ona yemek yapmayı bilmez demiş gülerek kp eşime demis oğlum yandın sen yemek yapmayı bilmiyormuş falan diye eşim bana bunları söyleyince doğrulanmıştim oda bana makarna yeriz sıkıntı yok demişti 😁😁
Seven ve düşünceli erkeğin hâli başka oluyor

Çok yapacağını sanmıyorum. Çünkü o daha önce hiç evlenmemiş ve hala ailesiyle yaşıyor. Yani annesi yapıyor yemeğini, temizliğini.
Bunlar sizi korkutmasın
Hiç bı iş yapmayıp prensesler gibi yaşayan kimi gördünüz ?
Bı Serenay Sarıkaya Şeyma Subaşı bilmem ne değilseniz çatır çatır para yeyip gezebilecek durumda olamayacagimizi biliyorsunuzdur.

Elbette işler yapacağız
Yaparız

Yapmayacagimiz...bunu vadeden bir erkek veya bir evlilik olabilir mi .
Kuruntu yapmayin
Hepsiyle basedersiniz yardım da eder eşiniz.

Evlenmek için bunlar dışında problemler varsa acaba demelisiniz bence ...bunun size acaba dedirtecek bı yanı yok çünkü.

Hem gezip hem yemeğinizi temizliginizi yapamayacak değilsinizdir heralde

Kızlar evlilik yolunda ilerliyorum. Görüşmem iyi gidiyor şimdilik. Ama bende biraz eski evliliklerden dolayı ruhsal olarak yorgunluk oluşmuş. Aslında fiziksel olarak da kendimi yorgun hissediyorum. Görüştüğüm bey “güzel yemek yapar mısın?”, “ben evimin temiz olmasını severim” gibi şeyler söylüyor. Yani anlayacağınız benden iyi ev hanımlığı bekliyor. Benim ise bedenim 40 yaşında ruhum 70 yaşında. Aslında evlilikte bunu hayal etmemiştim. Birlikte gezeriz, iyi vakit geçiririz diye düşünürken karşı tarafın yemek, temizlik muhabbetine girmesi de beni biraz korkutuyor. Belli bir yaştan sonra evlenen, evliliğin sorumluluklarını kaldırabileniniz var mı aranızda? Sizler nasıl başettiniz bu durumla?
Açıkçası evlenipte huzurunu bozma. Ben de yalnız kalmayayım diye ikinciye evlendim. Eşimin tek iyi huyu yemeğe bulaşığa ütüye temizliğe yardım etmesi. Onun dışında keşke evlenmeseymişim. Beraber gezip tozarız diye düşünmüştüm pandemi girdi araya gerçi pandemi olmasa da adamın gezeceği yok. Evde oturup duracağız böyle. Yani sizin görüştüğünüz kişinin sizden hizmet beklemesi büyük ihtimalle olacak ve belli bir yaştan sonra insan kaldıramıyor. Ben evlendiğim için bir yılda pişman oldum. Şimdi nasıl bitireceğimi bilmiyorum. Eğer size böyle şartlar sunuyorsa evlilik bunun iki katı zor olacak

Açıkçası evlenipte huzurunu bozma. Ben de yalnız kalmayayım diye ikinciye evlendim. Eşimin tek iyi huyu yemeğe bulaşığa ütüye temizliğe yardım etmesi. Onun dışında keşke evlenmeseymişim. Beraber gezip tozarız diye düşünmüştüm pandemi girdi araya gerçi pandemi olmasa da adamın gezeceği yok. Evde oturup duracağız böyle. Yani sizin görüştüğünüz kişinin sizden hizmet beklemesi büyük ihtimalle olacak ve belli bir yaştan sonra insan kaldıramıyor. Ben evlendiğim için bir yılda pişman oldum. Şimdi nasıl bitireceğimi bilmiyorum. Eğer size böyle şartlar sunuyorsa evlilik bunun iki katı zor olacak
Siz çocuk işini konuştunuz mu eşinizle

iki defa evlendiyseniz zaten ne istediğinizi daha bilirsiniz. bilmeniz lazım. ben yemek temizlik bekleyen adamla evlenemezdim. öyle bir karakterim yok, ne yapayım. evlilikten beklentim o değil. siz de ne istediğinizi daha iyi şekillendirmişsinizdir.

Boyle biriyle evlenme daha iyi kac yasina gelmis ailesiyle yasiyor ayrica evlilikten beklentisi guzel yemek ve temiz ev cok sıkicı ve sığ bir kafa yapisi hizmet bekleyecek anasinin ona yaptigi gibi

2 evlilik yapmışsınız görmüş geçirmiş kadınsınız niye adama cevabını veremiyorsunuz ki? Ben de evimin temiz olmasını severim bir zahmet temiz tut evi diyiverseydiniz ya. Ya da az yiyip bir hizmetçi tutsun. Ya da bence hiç evlenmeyin bunla 40 yaşından sonra bunun nazı niyazı çekilmez

Mutlaka ev işleri için yardım etmesi gerektiğini söyleyin. Hayat müşterek ve ev işleri bitmiyor. Beyefendi de ara sıra el atmalı. Evlenmeden mutlaka bu işi konuşun.

Siz çocuk işini konuştunuz mu eşinizle
Konuştum ama tedavi gerekince yan çizdi. Şuan yüzünü göresim gelmiyor kendisinin. Yaptığı yemekte ütüde aldığı hediyede de gözüm yok. Yani çocuk için belli bir yaştan sonra evlilikte çok mantıklı değilmiş. Zaten pandemi sürekli evde kalmak mahvetti psikolojimi bir de bu konu artık sabrımın sonlarındayım

Konuştum ama tedavi gerekince yan çizdi. Şuan yüzünü göresim gelmiyor kendisinin. Yaptığı yemekte ütüde aldığı hediyede de gözüm yok. Yani çocuk için belli bir yaştan sonra evlilikte çok mantıklı değilmiş. Zaten pandemi sürekli evde kalmak mahvetti psikolojimi bir de bu konu artık sabrımın sonlarındayım
Bu isteğiniz olması çok normal
Eşiniz anlayissizlik yapıyor
Sonuçta ikinci evliliğiniz bir yandan çocuk istemesi bir kadının gayet normal
Kendisinin olmasa o da isterdi

Back