- 10 Ekim 2014
- 31.893
- 142.859
- 798
Öyle mi düşünüyorsunuz? Ben çalışırken eşim çalışmasa ve akşam eve geldiğimde ev dağınık pis olsa sinirlenirdim. Yani arada tabi ki olabilir de evi genel olarak düzenli bulmak isterim evde çalışmayan biri varsa. Tabi bence genç insanların evde oturması da mantıksız. Ama tercih meselesi tabi.
Ben şu an gebelik ve pandemi sebebi ile ücretsiz izne çıkarıldım. hiç ev işi yapmamıştım. Yardımcımız vardı öncesinde. Yemeği de hafta sonundan eşimle planlar hafta içine böler ısıtır ısıtır yerdik. Ama şimdi hiç iş bırakmıyorum. Hafta sonu gelmeden hallediyorum. Çalışırken eve gelip iş yapmanın zor olduğunu bildiğimden şu an eşime iş bırakmıyorum. Zaten sonra işe dönecem kısa bir süre lüksü yaşasın
Ama benim eşim de kendi çamaşırını kendi yıkar giymek istediği gömleği ben ütülememişsem alır ütüler yani şu an. Kaç yılın düzeni var. bebek olunca bu kadar azimli olamayabilirim. O zaman da benim eşim bunu sorun edecek insan değil zaten.
Hayır saçma olan adamın önşartı olması. Önşartı varsa tabi ki söylesin.
Evlilik bu değil. insanlar karşısındaki ile bir hayatı paylaşmak istiyorsa zaten birbirini mutlu etmek için çaba sarfeder. Önşart koşmaz. Karşısındakinin evlilikten beklentilerini öğrenmeye çalışır. Kendi beklentilerini anlatmak bencillik. Hani ben temizlik isterim yemek isterim demezsin. Senin evlenince birlikte gezmek tozmak istediğini biliyorum dersin. Bak şuraya gideriz buraya gideriz diye gönül yaparsın.
Ev daginik ve pis olmuyor ama heryer müze gibi de olmuyor valla evde de olsam herşey dort dortluk olsun diye ugrasmiyorum acikcasi. O yuzden bu durum kişilere gore degisir. Evde olan kadin bir zahmet herseyi dort dortluk yapsin diye bekleyen erkekte var hatta kadin calisirken bile ev işi bekleyen kendi elini surmeyen adam da var.
O yuzden herkes ne bekliyorsa soylemeli oyle seven insan zaten şunu yapar bunu eder diye farzederek yola cikilmaz.
Herkesin sevgi, mutluluk, fedakarlik anlayisi da bir degil zaten.
Adamin sartlarini soylemesi normal geldi bana ama boyle sart koşan adam o işler aksayinca muhtemelen sorun cikaracak bir tiptir ona gore dusunsun konu sahibi de.