neye göre? ben sizin anlattıklarınız (korunma biçimi vs nasıl olsa rahim durumum var çocuğum olmaz düşünceniz) üzerinden fikrimi öne sürdüm. ben evli ve çocuklu değilim ki eğitimim yetsin ya da yetmesin. ben lisans mezunuyum, aktif iş hayatındayım ama şu an evlenip çocuk yapma düşüncem yok, neden biliyor musunuz çünkü ben şu an evlensem maddi anlamda o çocuğa yetemem, bilmem anlatabildim mi. kendimi bildiğim için hayattaki adımlarımı buna göre atıyorum. ben ne zaman ki maddi manevi hazır olurum o zaman bu tip işlere kalkışmak niyetindeyim eğer sağlıkla alakalı engel çıkarmazsa hayat karşıma. yani bu kadar eğitim almanıza rağmen çoluk çocuk konusunda bu kadar bilinçsiz ve yanlış fikirlerde olmanız şaşırtıcı. geri çekilmeyi burada bi korunma biçimi olarak söylemenize zaten diyecek laf yok. kürtaj gibi bir konuyu buraya açmanız bile garip yani kim size çocuğu aldır veya aldırma der ki? buradan gelen düşünceye göre çocuk mu aldırılır allah aşkına? ben insanların mental, manevi ve maddi anlamda hazır değilken çocuk sahibi olmasına karşıyım, düşüncem bu. kendi ailem için de geçerli, kendi ailemi de bu konuda eleştiriyorum. çocukluğum yokluk içinde geçti, keşke kendi ailem daha bilinçli davransaydı. benim babam ilkokul, annem lise mezunu bu konuyu onların eğitimi ile bağdaştıramam, derin düşünmelerini ve dikkatli olmalarını beklemem aslında onların bu konuda ama sizin gibi yüksek lisans vs eğitime önem veren birinin yazdıkları tüyler ürpertici geliyor. bağdaştıramıyorum kusura bakın veya bakmayın. daha fazla yazmak istemiyorum açıkçası, sinir bozucu çünkü.