bekar annenin ayrı düzen kurma mücadelesi

modalife gibi bir markadan alabilirim diye düşündüm.. beyaz eşyada dediğiniz gibi son model olmasına gerek yok. tencere tava bim'e bile geliyor artık.. inanın bunları düşünüp planlamak bile heyecan verici..
Evet modalife olur benim arkadaşı Ordan aldı çok memnun 8 yıldır kullanıyor sizde yaparsınız bunlar bozulacak şeyler değil

sererbah çok sevindim arkadaşım atandığına.
Ucuz yollu herşeyini alırsın.
Evin ayrı,kapın ayrı,düzenin ayrı olsun.
Birikimini harcama derim ben.
Allahım yardımcın olsun inşallah.

3000 TL ayrı ev için size yetecek bir para Çocuklarınız da zaten devlet okulunda okuyormuş.
Bence de ev üstüne ev olmaz hem daha rahat edersiniz hem de kendi düzeniniz olur .
Allah yardımcınız olsun.

Ben biraz farklı düşünüyorum sanırım.
Bugün geçinebilirsiniz.
O da bana kalırsa ucu ucuna.
Belki yaz aylarında kenara para atma ihtimaliniz olur ısınma faturası olmadığında.
Ekstra bir durum olduğunda, çocukların kursu yada atıyorum spor okulu vs, nasıl olacak?
Çocuklar büyüdükçe ihtiyacları artacak, harçlıkları, sosyal hayatları..
Bilemedim. Çok cazip tabii, ve en doğal hakkınız çocuklarınızla kendi düzeninizi istemek, hatta aileniz için bile doğru olan o bir yerde..
ama maddi kısmı zorlar gibi geliyor.

Seni hatirladim. Cok uzulmustum piknik konuna. Senin adına sevindim cok mutlu ol. Denemeden bisey anlamazsin. Yavas yavas ölurler diye bir siir var yazi var tavsiye ederim. Ama srn zaten güclu bi kadınsin.

Konunu okuyup hemen eski konularina baktım tebrik ediyorum seni bir çok kadının örnek alacağı bir kadinsin eşyaya bence birikimini harcama zaten bir çok şeyin varmis kap kacaga orta halli alırsın beyaz eşya uygun fiyatlilari var paran dursun belki ilerde bi ihtiyacin olur araba alirsin umarım hersey dahada güzel olur zaten zoru basarmissin ins gönlüne göre senin gibi duygusal sevgi bekleyen caliskan azimli sevgi verebilecek coxuklarına sevgi gosterip sahip cikacak bi hayat arkadaşın olur

Ben evlenirken perdeleri Bakirkoy pazarindan aldim, gayet ucuzdu. Alisveris açisindan aklima bu geldi.

Ayri evde daha rahat olursunuz tabi ama bana araba alma fikri de cazip gelirdi. 800 eve, elektrik su kisin dogalgaz. Odenir geçinilir ama ancak yeter gibi.

Cocuklar daha kucukmus, bir 4-5 yil daha ailenizle oturup birikim mi yapsaniz acaba?

20 bin liranın hepsini eşyaya harcamayın.
makul tercihler yapın.
her şeyin tek seferde olması gerekmiyor.
3000 TL evet az ama yapabilirsiniz.

1+1 ev satın alsan eğer merkezde varsa.

ayrı ev mantıklı , bırıkmısınız ile sadece çamasır bulasık makınesı ve ufak bır masa alın gerı kalan esyanız varmıs zaten gerısıne de gerek yok bence..
800 eve gıtse kış dönemi için bir o kadarda faturalara gitse okula da servıs 350 demısınız elınıze kalır 1000 tl onunlada yer ıcer gezersınız fazla açılmadan lükse kaçmadan..
bence bırıkmısın en az yarısına dokunmayın kösede kalsın ...

hoşgeldin sererbah
geçen aklımdan geçtin ne yalan söliyim
çok sevindim atanmana canım
bence yediğin bir tas çorba olsun evin kapın ayrı olsun

Aynı ev sıkıntı ama mantıklı düşününce sadece yatmaya evinize gideceksiniz ..Zaten tüm gün anneniz ilgilenecek .Anne ve babanıza karsı biraz daha ılımlı olun .Cocuklar biraz daha büyüsün ,birikim yapın araba filan alın .Büyüyünce rahatca istediginiz evde yaşayabilirsiniz .Aylik bin tlden fazla ayrı ev masrafınız olacak .Biraz daha sabır ve hoşgörü .

Beni de düşündüren kısmı bura.. her anne ister evladı bi spor ya da sanat dalıyla ilgilensin bunların hepsi paraya bakıyor tabiki.. nafakamızı düzenli alabilseydik ne güzel olurdu.

nafaka icra başlattım ama sgk yok.. yine elim boş döneceğim sanırım.

bu noktada kafam karışık

bi arkadaşım da bu fikri veriyor. yatmaya eve gittikden sonra ne anlayacaksın. çocuklar evde yalnız kalabilecek duruma gelene kadar sabret diyorlar.. ah bu kafa karışıklığım ahh..

En basitinden düşündüm, önümüz yaz. Çocuk bütün gün evde mi kalacak? Onun yerine bir yüzme okuluna gitse? Yada farklı bir aktivite kursuna? Belediyenin vs de imkanları oluyor gerçi. Biraz bakmak lazım belki de.
Bir de her şeyin sonunda, siz ucu ucuna geçinmiş olacak ve elinizde hiç bir şeysiz kalacaksınız.
Belki biri karşınıza çıkar, o da belli olmaz da be bileyim en kötüsünü de düşünüyor insan işte.
İyi kötü bir duzen oturttuysanız,
2-3 yıl daha bekleyip, para biriktirip, ev peşinatı yapıp kredi vs ile kira yerine taksit ödeseniz belki sizin için daha mantıklı olur.
Ayrı ev bir yandan da çok cazip, hem aileniz hem çocuklarınız için. Zor kararlar, Allah yardımcınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…