bekar annenin ayrı düzen kurma mücadelesi

1+1 ev satın alsan eğer merkezde varsa.

babamın söylediği şu iki evimiz var bizden sonra biri senin bir kardeşinin.
o yüzden hiç düşünmedim, arabayı ise masraflı sigortası kaskosu benzini.. bu sebeplerle düşünmemiştim. bir de ailemden uzaklaşamıyorum okuldan gelince annem bakıyor çocuklara

Bir de araba meselesinde, epey yok yere para gidiyor.
Vergisi, sigortası, yaptıracaksanız kaskosu, kış lastiği, Servisi, derken yılda asgari 4-5 bini buluyor sanki.
Konforuna diyecek bir şey yok, ama kararınızı verirken göz önünde bulundurun :)

babamın söylediği şu iki evimiz var bizden sonra biri senin bir kardeşinin.
o yüzden hiç düşünmedim, arabayı ise masraflı sigortası kaskosu benzini.. bu sebeplerle düşünmemiştim. bir de ailemden uzaklaşamıyorum okuldan gelince annem bakıyor çocuklara
o zaman sabret.sonuçta senin kanın canın.sızlanma.gelecek için hedef belirle be onlara konsantre ol

En basitinden düşündüm, önümüz yaz. Çocuk bütün gün evde mi kalacak? Onun yerine bir yüzme okuluna gitse? Yada farklı bir aktivite kursuna? Belediyenin vs de imkanları oluyor gerçi. Biraz bakmak lazım belki de.
Bir de her şeyin sonunda, siz ucu ucuna geçinmiş olacak ve elinizde hiç bir şeysiz kalacaksınız.
Belki biri karşınıza çıkar, o da belli olmaz da be bileyim en kötüsünü de düşünüyor insan işte.
İyi kötü bir duzen oturttuysanız,
2-3 yıl daha bekleyip, para biriktirip, ev peşinatı yapıp kredi vs ile kira yerine taksit ödeseniz belki sizin için daha mantıklı olur.
Ayrı ev bir yandan da çok cazip, hem aileniz hem çocuklarınız için. Zor kararlar, Allah yardımcınız olsun

çok teşekkür ederim yorumunuz için , bazen ben de düşünüyorum ayrı bir düzen kurup bir de karşıma iyi bir insan çıkarsa evlilik olursa hadi hurraaa bu düzeni de boz gibi olur diyorum.

yaz okullarını dediğiniz gibi araştırdım.. iki çocuk için 1.500 tl hatta cok daha yüksek fiyatlıları var. belediyenin falan kesin vardır ama annem yaşlı götürüp getiremez hafta içi ben de çalışıyorum..

ama tüm gün değil de hafta da 2 gün 2 saatlik yüzme kursu buldum evin yakınlarında hafta sonları ben götürüp getirecegim iki çocuga 360 tl istediler.. dedikleriniz çok doğru derler ya iki iyilik bi arada olmuyor diye o hesap

Güzel düşünmüşsünüz bana çok mantıklı geldi.size tavsiyem esyalarinizi ikinci el değilde uygun fiyata olan çok güzel yerler var oradan alın.ailenizi ikna edin ve geçin evinize bence aileniz içinde rahat olur

Esyayi dert etme
Bir sekilde olur
Oldugu kadar
20 bini harcama araba falan alma hemen
Araba masraf su asamada gerek yok

Ayri eve cikip duzenini kur

Sevgili sererbah sererbah çok önceden hatırlıyorum sizi. Güçlü duruşunuz o kadar etkilemisti ki beni. Yine aynı duygulardayım. Kendime olan inancımı bile artiriyorsunuz.
Siz her şeyin üstesinden gelebilecek güce sahipsiniz.
Hayatınızdaki güzel gelişmeler içinde tebrik ederim.
Ayrı ev çok doğru bir karar olur.
Kolaylıklar dilerim.

Bence olur..
Kira yüksek değilmiş. 700tl kiraya 100tl aidat çok orantısız gelse de kira düşük işte :)
Çocuklar büyüdükçe sorunlar da büyür derler ya. Onlar da rahat ders çalışacakları ortam ararlar yakında..
Yalnız birikiminizi eşyaya komple harcamayın. Taksitle alın ve ihtiyacınız olmayanı iyi düşünün.
Mesela çocuklara hemen ayrı oda yapmayın daha küçükler..

Akşam oldu mu evinize çekilirsiniz anneniz babanız da dinlenir..

Bu arada evlenirken aldığım masayı 1 sene sonra anneme verdim odayı çocuk odası yapmak için. Ve 4 senedir katlanır mutfak masasında yiyorduk. Hani şu ucuz ahşap olanlardan.
2 ay önce salona uygun küçük masa yaptırdık. Onu da indirimli denk getirdik.
Dolaşırsan görürsün bir adet sandalye bile 200tl den başlıyor.

O yüzden bir kaç sene ucuz modellerle veya ikinci el eşyalarla idare et..
Yeter ki huzurun olsun..

merhaba eski üyelerdenim konularımı bilenler hatırlar.5 yıldır bekar bir anneyim çocuklarımın babalarıyla sevgi ve iletişim yönünden sağlıklı ilişkileri var. ben ailemle yaşıyorum. özel sektördeydim çalıştım çabaladım kpss kazanıp atandım çok şükür. şimdiden belirteyim eski eş sgk sız çalıştıgı için nafaka alamıyorum nafaka 300 tl zaten ama onu bile vermiyor.

evladımın biri 7 diğeri 5 yaşında. annem bakıyor okuldan geldikten sonra ben gelene kadar.tabi saglık sorunları var çok sevseler de onlar da yaşlı kafaları götürmüyor bunu hissetmek hiç de zor değil ki daha önce çok takıştığımız noktalarda oldu ama zamanla sular duruldu. genel itibariyle huzurluyum fakat hayalim çocuklarımla kendime ait bir dünya.. şu an oturdugumuz evde de odalarımız ayrı düzenimiz güzel fakat o evin hanımı annem ve biz genel olarak iyi olsak bile herhangi bir kavga tartışma sonucu bir çuval incir berbat oluyor ve ben hayatı sorguluyorum.

maaşım temmuz zammıyla inşallah 3.000 tl olacak servisim var yemeğim çok cüzzi bir ücret.
şu an oturdugumuz ev de kiracıyız ve bu bina da bir de kendi evimiz var babamlar içini yaptırdılar ve oraya geçmeyi planlıyorlar. bense hayal kuruyorum şu an kiracı oldugumuz evde ben çocuklarımla oturmaya devam etsem onlar taşınsa kendi evlerine diye..oturduğumuz dairenin kirası 700+100 tl aidat.. çocuklar küçük olduğu için semt değiştiremiyorum yani ailemden uzaklaşmam mümkün değil.

çocuklarım devlet okuluna gidiyorlar sadece servis ücretleri olacak 350 tl gibi bir rakam.
birçok eşyam da var çok şükür ;
çocuk odası takımı
köşe takımı
lcd televizyon
yatak odası takımı
yorgan - yastık
çatal bıçak seti
yemek takımı seti

alacaklarım ise beyaz eşya, halı , perde , mutfak masası, salona masa sandelye takımı, tencere tava gibi bunlar için birikimimi yaptım kenara 20 bin tl civarında parayı biriktirdim.

çocuklarımın yaşam standartlarını düşürür müyüm sonuçta hep böyle küçük kalmayacaklar diyor bir tarafım.. ailenle oturursan arabanı alırsın çocuklar daha rahat şartlarda büyürler, birikim yaparsın diyor.

bir tarafım ev ev üstüne olmaz diyor.. zaten eğer olursa komşu olacağız ailemle çocuklar kendileri kalabilecek yaşa gelene kadar anneme ihtiyacım var çünkü bakıcı ücreti veya okuldan sonra etüt merkezine gönderebileceğim bütçem malesef yok.

ailemin bu düşüncemden haberleri yok. karşı da çıkabilirler maaşın yetmez geçinemezsin diye..onu yaşayıp göreceğiz..

ne diyorsunuz hanımlar görüşleriniz benim için kıymetli..

farkettim ki geçmişteki bütün konularım ayrı eve çıkmak üzerine.. ama anca atandım kendimi garantiye aldım özel sektörden.. ve anca kreş masrafımız bitti şükürler olsun devlet okuluna geçtik.. bunlardan dolayı cesaret edememiştim.
1 2 yil birlikte oturur birazdaha para biriktirmeyi tercih ederdim

Ben sizi tebrik etmeye geldim. Azminize, başarınıza hayran kaldım. Güçlü kadının hali bir başka oluyor. Hepimize örneksiniz. Kocanızın üzerinize yıktığı borçları, çocuklarınızı vs bu kötü evliliği sürdürmek için bahane etmemişsiniz.

Sorunuza gelirse yaparsınız tabi. Zaten çocuklar büyüyünce onların da anneanne dede ile çatışmaları artar. Hem yakın hem ayrı olursunuz. İdeali de bu. Arkadaşlar da söylemiş, ben de tekrar edeyim. Birikiminizi harcamayın. O kötü gün parası olsun. Tek tek en önemlilerinden başlayıp taksitle eksiklerinizi tamamlayın. Evinizde yavrularınızla çok mutlu olursunuz

Bir de şu meşhur 2. el satışı yapan siteye bakın. Özellikle masa sandalye vs için. Çok ucuza halledebilirsiniz.

20 bin tl lik ne alacaksınız ki bence çok lüks olmasına gerek Yok yaz geldi her yer düğün paketi diye indirimli paketler yapıyor beyaz eşyaları öyle topluca en fazla 5 bin gibi bir rakama alırsınız. Salon için de sadece masa sandalyeyse en fazla 1500-2000 tutar hadi koltuklar konsol vitrin tam salon diyorsanız o da 6-7 bin olsun yani böyle uygun yapsanız nerden baksanız elinize en kötü 5 bin tl kalır. Bence altından kalkamayacagınız bir şey değil.

Birde ;
Aman gülüm boşver eşyaya çula çaputa para yığma.
At kenara ne olur ne olmaz kara günde kimseye muhtaç olma.
Hem az eşyayla minimal yaşam daha güzel daha rahat.

3500 lira ile ben 2 çocuğum artı birde kocamla İzmirde gayet güzel geçiniyoruz biz.
Sende koca da yok haydi haydi geçinirsin karartma kalbini.
Rabbim verir rızkınızı.
Anne baba bile olsa insan sığıntı olur yanında.
Evin olsun kendi düzenin olsun herşeye değer.

Birde ;
Aman gülüm boşver eşyaya çula çaputa para yığma.
At kenara ne olur ne olmaz kara günde kimseye muhtaç olma.
Hem az eşyayla minimal yaşam daha güzel daha rahat.

3500 lira ile ben 2 çocuğum artı birde kocamla İzmirde gayet güzel geçiniyoruz biz.
Sende koca da yok haydi haydi geçinirsin karartma kalbini.
Rabbim verir rızkınızı.
Anne baba bile olsa insan sığıntı olur yanında.
Evin olsun kendi düzenin olsun herşeye değer.

benzer bütçeye sahip birinin yorumu.. ne iyi geldi :) allah bereket versin

gerçekten 2 çocukla geçinebiliyor musunuz? ben heyecanlandım

Ev ev üstüne olmaz ayrı bir ev açma fikri çol yerinde. 3000 tl az bir para değil eh lüks içinde yaşamazsınız ama kısarsanız olur. Ev kredisi çekip ev alsanız nasıl olur 20 bin peşinatınızda var hem. Kira yerine kendi evinizin borcunu ödersiniz daha makul değil mi

X