merhaba eski üyelerdenim konularımı bilenler hatırlar.5 yıldır bekar bir anneyim çocuklarımın babalarıyla sevgi ve iletişim yönünden sağlıklı ilişkileri var. ben ailemle yaşıyorum. özel sektördeydim çalıştım çabaladım kpss kazanıp atandım çok şükür. şimdiden belirteyim eski eş sgk sız çalıştıgı için nafaka alamıyorum nafaka 300 tl zaten ama onu bile vermiyor.
evladımın biri 7 diğeri 5 yaşında. annem bakıyor okuldan geldikten sonra ben gelene kadar.tabi saglık sorunları var çok sevseler de onlar da yaşlı kafaları götürmüyor bunu hissetmek hiç de zor değil ki daha önce çok takıştığımız noktalarda oldu ama zamanla sular duruldu. genel itibariyle huzurluyum fakat hayalim çocuklarımla kendime ait bir dünya.. şu an oturdugumuz evde de odalarımız ayrı düzenimiz güzel fakat o evin hanımı annem ve biz genel olarak iyi olsak bile herhangi bir kavga tartışma sonucu bir çuval incir berbat oluyor ve ben hayatı sorguluyorum.
maaşım temmuz zammıyla inşallah 3.000 tl olacak servisim var yemeğim çok cüzzi bir ücret.
şu an oturdugumuz ev de kiracıyız ve bu bina da bir de kendi evimiz var babamlar içini yaptırdılar ve oraya geçmeyi planlıyorlar. bense hayal kuruyorum şu an kiracı oldugumuz evde ben çocuklarımla oturmaya devam etsem onlar taşınsa kendi evlerine diye..oturduğumuz dairenin kirası 700+100 tl aidat.. çocuklar küçük olduğu için semt değiştiremiyorum yani ailemden uzaklaşmam mümkün değil.
çocuklarım devlet okuluna gidiyorlar sadece servis ücretleri olacak 350 tl gibi bir rakam.
birçok eşyam da var çok şükür ;
çocuk odası takımı
köşe takımı
lcd televizyon
yatak odası takımı
yorgan - yastık
çatal bıçak seti
yemek takımı seti
alacaklarım ise beyaz eşya, halı , perde , mutfak masası, salona masa sandelye takımı, tencere tava gibi bunlar için birikimimi yaptım kenara 20 bin tl civarında parayı biriktirdim.
çocuklarımın yaşam standartlarını düşürür müyüm sonuçta hep böyle küçük kalmayacaklar diyor bir tarafım.. ailenle oturursan arabanı alırsın çocuklar daha rahat şartlarda büyürler, birikim yaparsın diyor.
bir tarafım ev ev üstüne olmaz diyor.. zaten eğer olursa komşu olacağız ailemle çocuklar kendileri kalabilecek yaşa gelene kadar anneme ihtiyacım var çünkü bakıcı ücreti veya okuldan sonra etüt merkezine gönderebileceğim bütçem malesef yok.
ailemin bu düşüncemden haberleri yok. karşı da çıkabilirler maaşın yetmez geçinemezsin diye..onu yaşayıp göreceğiz..
ne diyorsunuz hanımlar görüşleriniz benim için kıymetli..
farkettim ki geçmişteki bütün konularım ayrı eve çıkmak üzerine.. ama anca atandım kendimi garantiye aldım özel sektörden.. ve anca kreş masrafımız bitti şükürler olsun devlet okuluna geçtik.. bunlardan dolayı cesaret edememiştim.