bekar annenin ayrı düzen kurma mücadelesi

Merhaba arkadaşım şuan boşanmak üzere olan biriyim. Bir kizim var 3.5 yaşında.Bu yıl annem baktı mecburen okul yaşı tutmadı. Ama seneye okula gidecek. Hayalim ve planlarım seneye kızımı oglenci yapıp bende ders programını ayarlatabilirsem hepsini oglenci yaptırıp kızımı okula bırakıp okuldan alıp eve gelmek. Inşallah becerebilirsem.
Bu yıl çoğunluk ailemle kaldım olmuyor ev ev üstüne olmuyor.Ailem çok iyiler hatta aşırı iyiler ama benim duzenim kalmamıştı. Ne evde nede kızımın üstünde. Şuan kendi evimdeyim ve cok daha mutluyum kendimi daha güçlü hissediyorum. Ailemde 10 dak uzaktalar ama kapımız ayrı.
Ve inan bana Allahım öyle kapılar aciyorki 2 eksik 2 fazla yetiyorsun kendine evine.

20000 bin tlniz dursun kenarda çocuklarınızın güvencesi için simdi küçükler fazla masrafları olmaz büyüdükçe gıderlerıde artar beyaz esyanızı spot olan ürünlerdende alabilirsiniz

Ay birde soylemeden duramayacagim salona masa falan demişsin salon yapma en geniş odani yap oturma odası. Benim salon takimi benim kocadan :bicak::kızgın:sonraki pismanliklarimdan biridir:super:

merhaba eski üyelerdenim konularımı bilenler hatırlar.5 yıldır bekar bir anneyim çocuklarımın babalarıyla sevgi ve iletişim yönünden sağlıklı ilişkileri var. ben ailemle yaşıyorum. özel sektördeydim çalıştım çabaladım kpss kazanıp atandım çok şükür. şimdiden belirteyim eski eş sgk sız çalıştıgı için nafaka alamıyorum nafaka 300 tl zaten ama onu bile vermiyor.

evladımın biri 7 diğeri 5 yaşında. annem bakıyor okuldan geldikten sonra ben gelene kadar.tabi saglık sorunları var çok sevseler de onlar da yaşlı kafaları götürmüyor bunu hissetmek hiç de zor değil ki daha önce çok takıştığımız noktalarda oldu ama zamanla sular duruldu. genel itibariyle huzurluyum fakat hayalim çocuklarımla kendime ait bir dünya.. şu an oturdugumuz evde de odalarımız ayrı düzenimiz güzel fakat o evin hanımı annem ve biz genel olarak iyi olsak bile herhangi bir kavga tartışma sonucu bir çuval incir berbat oluyor ve ben hayatı sorguluyorum.

maaşım temmuz zammıyla inşallah 3.000 tl olacak servisim var yemeğim çok cüzzi bir ücret.
şu an oturdugumuz ev de kiracıyız ve bu bina da bir de kendi evimiz var babamlar içini yaptırdılar ve oraya geçmeyi planlıyorlar. bense hayal kuruyorum şu an kiracı oldugumuz evde ben çocuklarımla oturmaya devam etsem onlar taşınsa kendi evlerine diye..oturduğumuz dairenin kirası 700+100 tl aidat.. çocuklar küçük olduğu için semt değiştiremiyorum yani ailemden uzaklaşmam mümkün değil.

çocuklarım devlet okuluna gidiyorlar sadece servis ücretleri olacak 350 tl gibi bir rakam.
birçok eşyam da var çok şükür ;
çocuk odası takımı
köşe takımı
lcd televizyon
yatak odası takımı
yorgan - yastık
çatal bıçak seti
yemek takımı seti

alacaklarım ise beyaz eşya, halı , perde , mutfak masası, salona masa sandelye takımı, tencere tava gibi bunlar için birikimimi yaptım kenara 20 bin tl civarında parayı biriktirdim.

çocuklarımın yaşam standartlarını düşürür müyüm sonuçta hep böyle küçük kalmayacaklar diyor bir tarafım.. ailenle oturursan arabanı alırsın çocuklar daha rahat şartlarda büyürler, birikim yaparsın diyor.

bir tarafım ev ev üstüne olmaz diyor.. zaten eğer olursa komşu olacağız ailemle çocuklar kendileri kalabilecek yaşa gelene kadar anneme ihtiyacım var çünkü bakıcı ücreti veya okuldan sonra etüt merkezine gönderebileceğim bütçem malesef yok.

ailemin bu düşüncemden haberleri yok. karşı da çıkabilirler maaşın yetmez geçinemezsin diye..onu yaşayıp göreceğiz..

ne diyorsunuz hanımlar görüşleriniz benim için kıymetli..

farkettim ki geçmişteki bütün konularım ayrı eve çıkmak üzerine.. ama anca atandım kendimi garantiye aldım özel sektörden.. ve anca kreş masrafımız bitti şükürler olsun devlet okuluna geçtik.. bunlardan dolayı cesaret edememiştim.
Bencede ev ev üstüne olmaz ayrılmalısın ama 20 nin TL ni eşyaya harcama napcan salonda masa sandalyeyi biz bile senede 3-5 kullanıyoruz biraz taksit biraz peşin al eşyalarını 3000 TL ile geçinirsin ailende yanlız bırakmaz bence

Kesinlikle ayrı eve çıkmalısın. 3000 tl ilede gül gibi geçinirsin. Çocuklar içinde ayrıca çok iyi olur. Şimdi ne kadar da olsa sürekli telkinle yapma etmeyle mücadele ediyorlar. Okuldan gelince bikaç saat kalırlar oda annenleri yormaz. Kendi evin kendi düzenin olmalı bence. Ama bende biriktirdiğin paraya dokunmaman taraftarıyım. Acil ihtiyaçlarını alıp kalanını taksit taksit ufak ufak alırsın. Hakkında hayırlısı olsun.

gücünüz ilgimi çekti eski konularınıza göz attım. Ve sizi tebrik etmek istiyorum. konu sizseniz başarırsınız,
yaparsınız, ayrı eve çıkın diyorum ben

asgari ucretle bile ayri ev gecindiren var. Bence senin maasinda bir ev gecindirmek icin yeterli. Ananda babanda olsa ev ustune ev olmaz.

Çocuklar büyüdüklerinde daha fazla özel alana ihtiyaç duyacaklar.
Ben ayrı eve çıkmandan yanayım, ev üstüne ev olmuyor.
Üstelik ben de daha önce boşanmış biri olarak söyleyebilirim ki, hep destek olan aileler bile istemeden de olsa bir tartışma anında çok çok kırıcı olabiliyorlar. En azından kapınızı çekebileceğiniz bir yeriniz olur...
Çocuklar devlet okuluna gidiyorsa ve bu şekilde devam edeceklerse üniversiteye kadar çok çok ciddi bir masrafları olmaz, o zamana kadar da hayat ne getirir ne götürür yaşayıp göreceğiz.
Ben ayrı evde olmanızın hem sizin hem de çocuklarınızın geleceği için daha sağlıklı olduğuna inanıyorum.

benzer bütçeye sahip birinin yorumu.. ne iyi geldi :) allah bereket versin

gerçekten 2 çocukla geçinebiliyor musunuz? ben heyecanlandım
Valla da geçiniyoz ne var ki
Ayda 3-4 kez dışarda yemekte yeriz,yazın her hafta denize de gideriz.
Hesabını bildikten ve çocuklara da bunu öğrettikten sonra hiç sıkıntı olmuyo.
Yıllar önce eşimin maaşı 1000 kiramızda 550 liraydı.O zaman bile geçindik Allaha şükür

Merhaba arkadaşım şuan boşanmak üzere olan biriyim. Bir kizim var 3.5 yaşında.Bu yıl annem baktı mecburen okul yaşı tutmadı. Ama seneye okula gidecek. Hayalim ve planlarım seneye kızımı oglenci yapıp bende ders programını ayarlatabilirsem hepsini oglenci yaptırıp kızımı okula bırakıp okuldan alıp eve gelmek. Inşallah becerebilirsem.
Bu yıl çoğunluk ailemle kaldım olmuyor ev ev üstüne olmuyor.Ailem çok iyiler hatta aşırı iyiler ama benim duzenim kalmamıştı. Ne evde nede kızımın üstünde. Şuan kendi evimdeyim ve cok daha mutluyum kendimi daha güçlü hissediyorum. Ailemde 10 dak uzaktalar ama kapımız ayrı.
Ve inan bana Allahım öyle kapılar aciyorki 2 eksik 2 fazla yetiyorsun kendine evine.

tüm yorumlar gibi sizn yorumunuz da güç verdi bana, tebrik ederim sizi bugün bir yerde okudum (C)ESARET , ESARET VE CEARET kelimelerinde sadece bir harf değişiyor.. aileler ne kadar anlayışlı olurlarsa olsunlar ev ev üstüne olmuyor.. hayatınızda başarılar dilerim..

gücünüz ilgimi çekti eski konularınıza göz attım. Ve sizi tebrik etmek istiyorum. konu sizseniz başarırsınız,
yaparsınız, ayrı eve çıkın diyorum ben

böyle yorumlar olunca gözüme toz kaçmış gibi oluyor:KK23: çok teşekkür ederim..

Ahh benim güzeller güzeli, hayran olduğum bacım Seni yakından tanıyan biri olarak kesinlikle denemelisin bacım.. Akşamdan akşama geçicem demişsin ama O öyle olmuyor .. onun hissi aidiyeti bambaşka.. 3000 iyi bi rakam .. kira ve faturalarla 1200 olsa ki yazın daha az Olur bu fatura tutarı. 1800 ile gayet iyi geçinirsin.. Aktivite vs tamam evet ama sizin birarada olmaya ihtiyacınız var.. Bence dene .. dünyanın sonu değil .. aynı bina da olması çok büyük avantaj.. olmazsa yine geçersin yanlarına ki inşallah olacaktır ve inşallah iyi biri karşına çıkacak ve daha güzel olacaktır inşallah ...
Sen aslansın yaa nelerin altından kalkmadın ..
Ailenle konuşmaya gelince inat ve kararlı durursan eğer konuşur konuşur susarlar.. Sen herşeyin enn iyisini hakediyosunnnn

X