Bebekten sonra kendime gelemiyorum

Kendimi gördüm.
Küçüğü sallarken diğerine kitap okur,arada diziye göz atar,bir yandan kahve keyfi yapardım.
Ama en elzem şey pozitif olmak .
Bu zamanları üzüntülü geçiren genelde pişman olur konu sahibi.
Akşam sefasını kendinize çok görmeyin,o sizin hakkınız .

Onların başka bi tarafını mok götürüyordur. Bizim gördüğümüz kısım sadece maske

Kitap kahve saatleri oluyor ya,bihterlik namevcut tabii:))
Ben güzel kısa dantel kollu penyelerden almistim,iyi hissettiriyordu yine de:)

Boşa geçmiyor zaman emin olun. Bi rahatlayın . Tüm bebekleri olanlar sizin gibi yetiştiremiyor ya da kendine zaman ayıramıyor falan falan.
Fakat bebeğiniz var onunla ilgileniyor bakıyor seviyorsunuz . İnsan yetiştiriyorsunuz farkındamisiniz? Kendinizi ise yarar görün.
Bebeğiniz uyuduğunda sizde uyuyun yanınıza yatırın epey uyur . İşler de yetiştiği kadar . Keyif almaya bakın.. Ben yemeğimi akşamdan yapıyorum kafam rahat oluyor . Gündüzleri zaman zaman ben de kestiriyorum.

kulaklık Bluetooth olandan tek taraflı olandan alın sesli kitap dinleyebilirsiniz iş yaparken ve ya müzik dinleyebilirsiniz. İnsana iyi geliyor. Eşin işten gelince biraz dinlenince zaten çocuğu ona paslayip işlerini yavaş yavaş yaparsın.bazi günlerde istemiyorsan ertele gitsin.

evlerimiz pis olmasın dağınıklık çocukların olduğu yerde zaten mutlaka oluyor.

Anlattıklarınız benim de yaşadıklarımın özeti ama gündüz yarım saat uyuması normal değil. 40 dakikadan az uyuyan bebekler için “uyuması için uyandır” yöntemi var. İnstagramda Baldan Anne Uyku sayfasında bulabilirsiniz

Bende ilk bebegimde sizin gibi cok bocaladim ev işini yaparken esim bebekle ilgilenirdi
Yemek olayi genelde ya esim ya dışarıdan arada ben oyle boyle devam ettik
Iki yaşına girmeden ikinci bebegim dünyaya geldi cok uslu bi bebek olduğu için cok zorlanmadim iyi kotu bi duzen kurdum
Erteleme vakit varsa o işi o an yap birikmesi izin verme
Suan uyanığım yarina misafirlerim var cocuklari uyuttum temizlik yapıyorum
Genelde de onlar uyurken girisirim ev işlerine yoksa banyo,wc yıkarken girmek istiyor bebegim
Bulasik makinesini ne zaman açsam kapağına cikar oda her zaman açılamıyor anca uyuyunca
Bende 3 tane biri 7 digeri 5 en miniğim 1bucuk yetişemiyorum olduğu kadar ne çamaşır bitiyor ne yemek,bulasik
Birazda bebekle alakalı benim 2 numaram cok usluydu hic sesi cikmazdi ilk ve son olanlar evlere şenlik evi yıkıyor sesleri

Off madem konu açıldı bende içimi dökeyim bari kızım daha 1 yaşındaydı oğlum doğdu ne kv ne annem kimsem yoktu yanımda tek başıma büyüttüm ne kolay demi burda 2 dk da okuyup geçmek yıllarımı verdim eski benden eser kalmadı azmı sinir krizleri geçirmedim sac bas yolmadim eşim tutturdu ben bezde değiştirmem banyosunuda yaptırmam onu yapmam bunu yapmam gercektende 4 yaşına geldi çocuğum yaptığı tek şey oda hafta da bir felan bi tabak yemek yedirmek minnet rica yapıyor anca..hiiiic kolay değildi bu günlere geldik ama nasıl geldik herkes eleştirir biri der bu çocuk niye zayıf biri der niye wc ye alismiyo biri der niye emmiyo senin yüzünden pişik oldu senin yüzünden ac kaldı senin yüzünden geç konuştu ya o kadar iyi biliyorsan al sen bak lanet insan diye yüzüne haykırmak istediklerim oldu e olan bana oldu yine insanı önce delirtirler sonra bu kadın niye böyle derler..iki bebekle 10 gün kv kp agirladim onlar gitti eşimin iş arkadaşları geldi kucağımda bebekle kek çarptım ev süpürdüm gece yattığımda belimin ağrısından uyuyamadım yinede bisey demedim kimseye...bittimi bitmedi 20 kilo aldım üst üste dogum yapınca veremedim kiloları esim başladı iyice kocakarı oldun sen, şişko çirkin demeler başladı psikolojik olarak ne kadar dibe batirabildiyse batırdı beni..ee ben ne yaptım biliyorum ki ben şuan depresyondayım ve psikiyatriste gitme gibi bi lüksüm bile yok o zaman kendi kendini tedavi et dedim kendimi o kadar değersiz işe yaramaz çirkin hissediyordum ki dur dedim ya dur ben bu değilim gittim üniversite sınavı için test kitapları aldım sınava girdim örgün mümkün değil iki çocukla açık öğretim lisans kazandım daha önce önlisans diplamam vardı zaten o duruyor bir kenarda ikinci diplomamı alınca cocuklarda büyüyecek ve ilk işim iş bulup hayata atılmak olacak..

3 yaştan sonra o kadar rahatlayacaksınız ki herşey eskiye dönecek güzel anne. Hatta ikinciyi genelde ilk bebe 3 4 yaş olunca yapıyorlar bilirsiniz. kızım çok zor bir bebekti ilk iki yıl kesntisiz 2 saat uyumadı. Hep memedeydi. Şuan 6 yaşında ve ben o kadar rahatım ki daha hala inanamıyorum…

Ben her işimi oğlum kucağımda hallederdim, daha oturamıyorken babynest içine yatırır oda oda gezdirirdim. Büyüdükçe mama sandalyesinde gezdirmeye sonraları da her işi beraber yapmaya başladık. Şimdi 3 yaşında bilmediği ev işi yok, şakasız bıraksam çamaşır da atar bulaşık makinasını da çalıştırır, süpürge elinde oda oda gezer de. Yemekleri beraber yaparız mesela, ona oyun eğlence oluyor, hem ana oğul vakit geçirmiş oluyoruz hem de benim işlerim sekteye uğramıyor. Bebeğe odaklı yaşadığımız zaman olmuyor, bir günün 30 40 saate çıkması gerekiyor yetmiyor çünkü zaman. Şimdi ikinci oğlum oldu onu da öyle büyüteceğim yüksek ihtimal.

2 yıldır aradıpım cvp. Kandırmıyorsunuz değil mi bizi? Bir kafede sessizce bir bardaj ççk kahve içip, ohh be dsmek istiyorum artık. Bir sene daha dişimi sıkarım. En azından sizin yorumunuz umut oldy.

Ah ah şu an sabahın beşi 3 aylik bebegimi ayakta sallayıp yazıyorum bu mesajı. Evi b...goturuyo bi sürü yıkancak şeyler var yerlestirilecek toplanacak. Ben ise o uyuduğunda uyuyorum hiçbir şeye gücüm yok ev işine yetişemiyorum bir evladım daha var 8 yaşında o olmasa yemek yapmam o derece....geçici süreçler biliyorum ama çok zor süreçler gercekten...kendinden soğuyor insan resmen

12 sene önceye gittim. İlk anneliğim, ne çok aynı. Biraz bunalım, birazda tebessüm oluştu şuan. Hiç geçmeyecek hiç bitmeyecek gibi. Tek söyleyeceğim geçiyorda, bitiyorda. Hata çılgın gibi 2.i bile yapabiliyor insan
Şu çocuk 2 dk niye durduğu yerde durmuyor, nolur az otursa diye düşündüğüm minik kuzu şuan boyumu geçti. Acıkmasa yada tuvaleti gelmese günlerce oturduğu yerden kalkmayacak bir ergene dönüştü

Bu bi süreç kendinizi yıpratmayın. Bebiş de büyüyor, büyüdükçe uyuma uyanma saatleri de değişecek. O zaman daha rahat olur. Uykuyu alamadığı zaman insan doğal olarak gün verimsiz geçiyor. Bu süreçte bi tık daha erken yatmayı deneyebilirsiniz

Uyku egitimiyle baslayabilirsiniz. Ayaginizda uyutmayi birakmaya calisin bir an once. “Uyutmak” cok zaman aliyor. Cocugu yatirmak ise cok daha kisa. Agliyor diye sallamayin, egitimini verin sonunda siz ve o rahat edeceksiniz.

Sonra saat 8 de yattiginda 4 saat kendinize zaman kaliyormus. O surede bir cok sey yapilabilir, uyumakta dahil. Her sabah zor uyaniyormussunuz o zaman aksamlari erken yatin. Camasiri veya yarinki yemegi aksamdan yapabilirsiniz. Bebekli hayat zor ama planli ve disiplinli olmak mumkun.

En küçüğü sekiz aylık üç çocuktan bildiriyorum herşey daha beter canları sağ olsun alabiliyorsaniz arada temizlik için birini çağırın

Uyurken bacağımda uyuyo bıraksam uyanıyor çayımı termosa koyup sallıyorum kitap TV ne istersem uyanınca odada tek bırakmadan puset oyun halısı ağlarsa oyala devam et yapıyorum karşıma pusetle koyup banyo bile yapıyorum eskisi gibi olamaz tabi bebekliyoz artık akşam esime verip mutfağı topluyorum bazen uykim yoksa gece sessiz işleri yapıyorum mama sandalyesi varmı ona koyup mutfakta şarkı söyleyerek gidip gelip severek oyalayip yemek bulasik halledebilirsin

Bebekle bubkadsr oluyor zten fazlasını yaoayim demek ütopik..akşam uyurken yemek yaoiyirum ben eşim oyalarken yanı onun disinda bi yarım saat de akşam tele bakarım 8 9 gibi uyurum ki uykumu alayım en azından. Ben kabullendim her şeye yetişmeyi de bıraktım..asgari duzeyde bsyler oluyorsa tmm. Hafta sonu yaparım eşim evdeyken bazı seykeri de. Bu yanı
.günleriniz boş geçmiyor insan yetistiriyoruz. Kolay değil

Ayrıca sonsuza kadsr bu böyle sürmeyecek her geçen gün büyüyorlar..gülmesi yeter minnakkarin evmis işmiş boşverin..Benim çekmece içlerim o kadar karısmis ki her seferinde düzelteyim diyorum vakit yok bende öyle kullanıyorum artı k

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…