- 13 Eylül 2015
- 21.728
- 68.382
Kendimi gördüm.Alayım kahvemi bir kafa dinleyeyim diyorsanız mesela uyutma saatlerinde esınızın ayaklarına bırakın o sallasın sız de o sırada dınlenın...
Eş yanınızda değilse ebeveynlerden destek alabılırsınız kısa surelı de olsa 2 saatlık bıle olsa duş alır,kahve içer rahatlarsınız bu kadar bır dınlenceyı kımse cok gormez herhalde size...
Onun dısında benım ılk zamanlarımı anlatmıssınız aslında mesela cocugum; ayakta sallayarak kısa aralıklarla uyuyordu ya da bırakınca uyanıyordu...Ben de bunu kendıme şöyle bır fırsat bıldım...Çılgınlar gibi tarih olsun,psikolojı olsun,roman olsun kitap sipariş ettim ve çocuğum ayaklarımda uyurken yanıma aldıgım termosumda içeceğim ve kitaplarımla küçük bir kütüphaneciğim oldu...
Büyüklerden destek göremiyordum buarada bende...Onun dısında klasık gelicek ama sakin ol yorgun anne...İnan bana geçiyor öyle ya da böyle geçiyor...Sadece sabır...
Onların başka bi tarafını mok götürüyordur. Bizim gördüğümüz kısım sadece maskenasıl olduğunu anlamadığım biçimde bihter ziyagil gibi gezen yeni anneler var, bizzat şahit oldum kadın yardımcısız tek başına 3 aylık çocuk bakıyor ve makyajsız,saçlar bakımsız gezdiğini görmedimher zaman da enerjik çocuğu alıp alıp geziyor üstelik. bazı insanlar yaratılış olarak 1-0 önde başlayabiliyor.
Kitap kahve saatleri oluyor ya,bihterlik namevcut tabii:))Ne olmasını bekliyordun? Gayet normal bebekli hayat işte. Evde bihter ziyagil gibi dolaşıp kitap kahve saatleri mi hayal ediyordun, çocuk yapmayı planlarken! Bebek olmuş 6 aylık, ağlaması mızmızlığı yoksa her işini gayet de yapabilirsin. Allah bağışlasın.
Anlattıklarınız benim de yaşadıklarımın özetiİyi akşamlar hanımlar , konuya direk giriş yapmak istiyorum 6 aylık bir bebeğim var ve ben çok yorgunum..Kısaca bahsediyim;günlük rutinimizden sabah 7 -7.30 gibi fix uyanır. tabi gün geç aydığınlandığı için ben çok zor uyanıyorum kendime gelemiyorum hiç . 2 saat böyle altını al oyuncak ver eline oyala derken geçiyo. 2 saat sonunda uykusu geliyo ayağımda sallıyorum yatırıyorum max yarım saate uyanıyor ayagımda tutarsam 2 saat uyuyor 11 e kadar. Sonra kahvaltısıydı ek gıdasıydı derken saat 1 oluyor . Ev dağınık heryer heryerde ben saçımı bile tarayamamışım tüm gün pijamayla . Evi süpürebilrsem ne mutlu . Uyursa tekrar yarım saat . Asla ne yemek yapmaya girişebiliylrum ne kendime vakit ayırabiliyorum cünkü neye girişsem uyanıyor. Paldur kuldur yemek yapıyorum makineye çamaşır derken saat 3 4 oluyor biraz bebeğimle oynuyorum vs. Akşam oluyor tüm günler diğerinin aynııı Okadar verimsiz Okadar boş ki .. akşamları 8 buçukta uyuyor bana 12 ye kadar zaman kalıyor ama tüm gün hic kendine vakit ayırmadığım için bi çay içip yorgunluk atmak istiyorum iş yapmak istesemde zoraki oluyor uykulu oluyorum coğunlukla zaten.Aile içi şeyleri kafaya taktığım için galiba ağzımda da sürekli aftlar çıkıyor hayat kalitemi yerlere çekiyor iyice .. naparım nasıl bi düzen kurarım fikirlerinize çok ibtiyacm var . Oysa her Akşam elimde ajanda günlük haftalık aylık planlar yapıyorum okunacaklar listesi yapıyorum ama lafta kalıyor hep icraat yok
Işini biliyorsunBen güzel kısa dantel kollu penyelerden almistim,iyi hissettiriyordu yine de:)
Öyle.Işini biliyorsunbanada iyi gelen şey ılık bi duş sevdiğim müzikler ve bebeğim gerisi fasafiso
Bende ilk bebegimde sizin gibi cok bocaladim ev işini yaparken esim bebekle ilgilenirdiİyi akşamlar hanımlar , konuya direk giriş yapmak istiyorum 6 aylık bir bebeğim var ve ben çok yorgunum..Kısaca bahsediyim;günlük rutinimizden sabah 7 -7.30 gibi fix uyanır. tabi gün geç aydığınlandığı için ben çok zor uyanıyorum kendime gelemiyorum hiç . 2 saat böyle altını al oyuncak ver eline oyala derken geçiyo. 2 saat sonunda uykusu geliyo ayağımda sallıyorum yatırıyorum max yarım saate uyanıyor ayagımda tutarsam 2 saat uyuyor 11 e kadar. Sonra kahvaltısıydı ek gıdasıydı derken saat 1 oluyor . Ev dağınık heryer heryerde ben saçımı bile tarayamamışım tüm gün pijamayla . Evi süpürebilrsem ne mutlu . Uyursa tekrar yarım saat . Asla ne yemek yapmaya girişebiliylrum ne kendime vakit ayırabiliyorum cünkü neye girişsem uyanıyor. Paldur kuldur yemek yapıyorum makineye çamaşır derken saat 3 4 oluyor biraz bebeğimle oynuyorum vs. Akşam oluyor tüm günler diğerinin aynııı Okadar verimsiz Okadar boş ki .. akşamları 8 buçukta uyuyor bana 12 ye kadar zaman kalıyor ama tüm gün hic kendine vakit ayırmadığım için bi çay içip yorgunluk atmak istiyorum iş yapmak istesemde zoraki oluyor uykulu oluyorum coğunlukla zaten.Aile içi şeyleri kafaya taktığım için galiba ağzımda da sürekli aftlar çıkıyor hayat kalitemi yerlere çekiyor iyice .. naparım nasıl bi düzen kurarım fikirlerinize çok ibtiyacm var . Oysa her Akşam elimde ajanda günlük haftalık aylık planlar yapıyorum okunacaklar listesi yapıyorum ama lafta kalıyor hep icraat yok
2 yıldır aradıpım cvp. Kandırmıyorsunuz değil mi bizi? Bir kafede sessizce bir bardaj ççk kahve içip, ohh be dsmek istiyorum artık. Bir sene daha dişimi sıkarım. En azından sizin yorumunuz umut oldy.3 yaştan sonra o kadar rahatlayacaksınız ki herşey eskiye dönecek güzel anne. Hatta ikinciyi genelde ilk bebe 3 4 yaş olunca yapıyorlar bilirsiniz.kızım çok zor bir bebekti ilk iki yıl kesntisiz 2 saat uyumadı. Hep memedeydi. Şuan 6 yaşında ve ben o kadar rahatım ki daha hala inanamıyorum…
12 sene önceye gittim. İlk anneliğim, ne çok aynı. Biraz bunalım, birazda tebessüm oluştu şuan. Hiç geçmeyecek hiç bitmeyecek gibi. Tek söyleyeceğim geçiyorda, bitiyorda. Hata çılgın gibi 2.i bile yapabiliyor insanİyi akşamlar hanımlar , konuya direk giriş yapmak istiyorum 6 aylık bir bebeğim var ve ben çok yorgunum..Kısaca bahsediyim;günlük rutinimizden sabah 7 -7.30 gibi fix uyanır. tabi gün geç aydığınlandığı için ben çok zor uyanıyorum kendime gelemiyorum hiç . 2 saat böyle altını al oyuncak ver eline oyala derken geçiyo. 2 saat sonunda uykusu geliyo ayağımda sallıyorum yatırıyorum max yarım saate uyanıyor ayagımda tutarsam 2 saat uyuyor 11 e kadar. Sonra kahvaltısıydı ek gıdasıydı derken saat 1 oluyor . Ev dağınık heryer heryerde ben saçımı bile tarayamamışım tüm gün pijamayla . Evi süpürebilrsem ne mutlu . Uyursa tekrar yarım saat . Asla ne yemek yapmaya girişebiliylrum ne kendime vakit ayırabiliyorum cünkü neye girişsem uyanıyor. Paldur kuldur yemek yapıyorum makineye çamaşır derken saat 3 4 oluyor biraz bebeğimle oynuyorum vs. Akşam oluyor tüm günler diğerinin aynııı Okadar verimsiz Okadar boş ki .. akşamları 8 buçukta uyuyor bana 12 ye kadar zaman kalıyor ama tüm gün hic kendine vakit ayırmadığım için bi çay içip yorgunluk atmak istiyorum iş yapmak istesemde zoraki oluyor uykulu oluyorum coğunlukla zaten.Aile içi şeyleri kafaya taktığım için galiba ağzımda da sürekli aftlar çıkıyor hayat kalitemi yerlere çekiyor iyice .. naparım nasıl bi düzen kurarım fikirlerinize çok ibtiyacm var . Oysa her Akşam elimde ajanda günlük haftalık aylık planlar yapıyorum okunacaklar listesi yapıyorum ama lafta kalıyor hep icraat yok
İyi akşamlar hanımlar , konuya direk giriş yapmak istiyorum 6 aylık bir bebeğim var ve ben çok yorgunum..Kısaca bahsediyim;günlük rutinimizden sabah 7 -7.30 gibi fix uyanır. tabi gün geç aydığınlandığı için ben çok zor uyanıyorum kendime gelemiyorum hiç . 2 saat böyle altını al oyuncak ver eline oyala derken geçiyo. 2 saat sonunda uykusu geliyo ayağımda sallıyorum yatırıyorum max yarım saate uyanıyor ayagımda tutarsam 2 saat uyuyor 11 e kadar. Sonra kahvaltısıydı ek gıdasıydı derken saat 1 oluyor . Ev dağınık heryer heryerde ben saçımı bile tarayamamışım tüm gün pijamayla . Evi süpürebilrsem ne mutlu . Uyursa tekrar yarım saat . Asla ne yemek yapmaya girişebiliylrum ne kendime vakit ayırabiliyorum cünkü neye girişsem uyanıyor. Paldur kuldur yemek yapıyorum makineye çamaşır derken saat 3 4 oluyor biraz bebeğimle oynuyorum vs. Akşam oluyor tüm günler diğerinin aynııı Okadar verimsiz Okadar boş ki .. akşamları 8 buçukta uyuyor bana 12 ye kadar zaman kalıyor ama tüm gün hic kendine vakit ayırmadığım için bi çay içip yorgunluk atmak istiyorum iş yapmak istesemde zoraki oluyor uykulu oluyorum coğunlukla zaten.Aile içi şeyleri kafaya taktığım için galiba ağzımda da sürekli aftlar çıkıyor hayat kalitemi yerlere çekiyor iyice .. naparım nasıl bi düzen kurarım fikirlerinize çok ibtiyacm var . Oysa her Akşam elimde ajanda günlük haftalık aylık planlar yapıyorum okunacaklar listesi yapıyorum ama lafta kalıyor hep icraat yok