Bebekten sonra kendime gelemiyorum

Su mesajı okuyunca kalbimde bi yer çiçek açtı, gözlerim doldu öyle mi gercekten? O kadar yorgun enerjisiz ve motivesizim ki tünelin sonundaki ışığı bile göremiyorum. Kendi annem dahil çevremde kimse bile şu cümleleri kurmadı bana. Herkeste aynı laf: bugünlerin tadını çıkar bunlar tatli yorgunluklar şükret vs vs vs. Sukrumuzu biz de yapıyoruz. O ayrı bir konu. Ama kimse bu annenin fiziksel yorgunluğu da geçtim iç dünyasında olan bitenle ilgilenmiyor. Ben eski ben değilim artık.

Hepsi geçiyor sabah erken uyanma için size tavsiyem baş ucunuza oyuncak alın ve bebegi beşikten almayıp orada oyalayın okuduğuma göre bebekler yatakta vakit geçirince bir süre sonra erken kalkmaması gerektigini daha yatakta durması gerektigini düşünürmüş benim oglum da böyleydi başlarda sonra ben bunu denedim baş ucuma oyuncak vs aldım ve onu yatakta oyaladım bi süre sonra geç saatlerde uyanmaya başladı

Neden kahvaltıyı 11 e bırakıyorsunuz 9 gibi yapsa 10 gibi uyutsan uyumaz mı
Anakucağı sallanan bişeyde uyusa belki uzun uyur sana da dinlenmek için vakit kalır

Benimde hep kalabalik bir ailem olsun hayalimdi. 4 cocuk istiyorum diyodum
Yolu yariladim 2 yaptim
1numara cok sakin bir bebekti
2 numara feci yaramaz
3 sakin
4 yaramaz gider heralde
Saka bi yana
Aralarinda cok yas farki olmasin diyordum ama 2bucuga gelipde okula baslamadigi surece hamilelik dusunemiyorum

Bu yorumumdan 3bucuk saat sonra bildirim yapiyorum
Uyumadi
Kalktik yemek yedik
Salonda oyalandi
Oyun oynadi
Simardi
Tekrar odaya geldik, yatmak istemedi. Agladi agladi ve hep agladi 6 dk sonra aglarken uyuya kaldi voilà

Aynı ben adeta konu sahibi benmişim gibi . Gece üç dört kez uyanıyor birde benim ki ve her gece bugün de yetersiz anne oldum düşüncesi . Eşim diyor ki bu bir süreç geçecek kilonda istediğin gibi olacak günlük rutininde . Bana uzak hayalmiş gibi geliyor tabi ki .

İlk çocuk ve ilk aylar her zaman alışma sürecidir. İlk cocukta gerçekten daha zor alışıyor insan çünkü düzeninin bozulmasını yediremiyo bı sure kendine :) Ama daha sonra geçiyo emin olun. Ha geçiyo dediğim en azından size bağımlı kalmıyor. Sanmayın ki tamamen geçiyor. Uyku , yürüme , konuşup derdini anlatabilme konularında rahatlıyorsunuz elbette ama bu seferde başka başka şeyler cikiyo karşınıza. 2 yaş sendromu herşeye "ben yapcam" diye atlamalar, en basitinden biseyi sen açma ben açıcam dediği zaman o paketi çoktan azıcık ucundan bile açmışsaniz eğer bittiniz, gelsin ağlama krizi falan falan işte. Yani çocuk büyütmek baştan sona zor iş,her yaşı ayrı kaygı dolu bence. Yinede olsun,iyiki varlar

4 çocuklu anadan sana selam olsun.Ondan bende iki tane var ben napim. İkiz. Beterin beteri var de ve kendini teselli et bence. Zira bu günlerde geçecek ve biz feraha cikacaz inşallah. Veren Allah a kurban. Hep kalabalık aile istedim ve oldu şükür.

Bebekle ilk bir yıl ortalama böyle geçiyor. Yardım al, eşini görevlendir, ondan destek iste, ailenden birileri varsa onları çağır arada gündüzleri vs.
Biliyorum çok zor. Hayat hiç geçmeyecek gibi geliyor ama geçiyor. Özlüyorsun bile..

Yaza dogru erken kalkmasi o kadar zorlamaz, zamanla bu duzene alisirsiniz.

Sabah insani olursaniz cok verimli duzen aslinda.

Bu arada 8 yastan bildiriyorum, hala bayram seyran sabahin köründe uyaniyorum ben

Böyle olması çok normal. Sizin bakımınıza muhtaç bir bebeğiniz var. Maddi durumunuzun el verdiği max seviyede yardım alın. Birgün dolu birgün boş şeklinde biriyle anlaşın mesela. Hem evinizi derler toplar hem 2 kap yemek yapar gider. Sizde o arada kendinize bakar bebeğinizle daha kaliteli vakit geçirirsiniz.

En azından gece uyuyor. Bizde o da yoktu. 1 2 saat aralıklarla uyanirdi 7 8 aylık olana kadar. Şimdi 3 yaşında ama evde ikimiz yalnızken de tek oynamaz sürekli beni yanında ister...halen plan yapamıyorum, günlerin boşa akıp gittiği hissi bende de var. Ins düzenli okula gidince gececek

5 yastan bildiriyorum sabah 10 aksam 5 arasi kreste. Gelincede yemek oyun falan 9 da yatar. Butun gun ve geceler benim 1 gecede 1 sezon dizi izlerim merak etmeyin butun kucuk bebegi olan anneler geciyor. 2 yastan sonra rahatlarsiniz. Bi sure plan yapmayin ani yasayin mesela bugun su filmi izlicem diye plan yapma yada evi supurcem diye baktin vaktin oldu yapabildin sanada hem moral olur supriz gibi dusun. Birde bebekli arkadaslar robot supurge alirsa cok rahat edersiniz o supururken en azindan dinlenirsiniz. Bizim zamanimizda yoktu robot supurgeler off bebekle cok zordu temizlik yapmak. Allah hepinize kolaylik versin sabredin sadece geciyor. Sagliginiz yerinde olsun hepsi cozulur.

Aslında büyümüş baya annesi yakında 2 yaşına girecek
Ya cok anneci
Mesela anneme birakim 10 saatte olsa beni aramaz
Ustelik emziriyorum
Komsuya gider hic aglamaz oynar
Babasiyla disari gider doktor kontrolune falan gider ama benim oldugum yerde bana cok nazlaniyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…