Bebekten sonra kendime gelemiyorum

11. Aydan bildiriyorum, kızım ilk doğduğundan beri asla uykuyu sevmiyordu. Çok çok çok çabaladım ama asla uyku rutini oluşturamadım. Bu yüzden ne sinir krizleri geçirdiğimi biliyorum. Çok mutsuzdum. Benim kızım uyanıktı ama belli dönemler hariç aşırı mızmız değildi. Yanıma alıyordum bir iş yapacakken , koyduğunuz yerde duruyor çünkü o dönemler.
Mesela yemek yapacaksam ilk ona ortam hazırlıyordum , getiriyordum ve sonrasında yemeğe girişiyordum. Pratik fırın yemekleri , tencere yemekleri falan yapıyordum.
Yani hepimiz bir dönem o sancılı süreci yaşıyoruz.
Boşver evi falan , önemli olan bu sürece alışmak. Ben bunun için robot süpürge aldım. Gerçekten elim ayağım robot. Bir de yorumları okumadım ama eşine de çok iş düşüyor. Mutlaka sana destek olmasını sağla. Her işi ben hallederim şeklinde davranınca insan daha çok darlanıyor.
Benim oğlum 3 yaşında gündüz hiç 2.5 saat uyuduğunu bilmem. 3'den 2'ye düşerken uzar dediler uzamadı, teke düşünce uzar dediler uzamadı. Zaten 2-2.5 yaş arası gündüz uykusunu bıraktı. Ben de çok paraladım kendimi, halbuki ona o kadarlık uyku yetiyormuş. Şu an akşam 20.30-21.00 arası uyuyor. Sabah 08.30-09.00'a kadar. Uykusu da bu. Demeye çalıştığım bebeğin karakterine göre düzen oturtmak mühim. Aslında bebeğin bir düzeni var ama o bizim kafamızdaki düzen olmuyor.

Allah bağışlasın..
Öncelikle "yavaşlamanızı" tavsiye ederim.
aceleye gerek yok. sakin ve sabırlı olmak için elinizden gelenin en iyisini yapın.
nefes, meditasyon, dua..
kendinizce bir yöntemle..
Bebekli hayatın temposu yavaş olmalı.
Yapamadıklarınıza değil yapabildiklerinize odaklanın.
bunun geçici bir süreç olduğunu hatırlatın kendinize.

Çok soğuk karlı bir yerde mi yaşıyorsunuz?
Pusete alıştırın, gün içinde mutlaka hava müsaade ettiği ölçüde pusete koyun ve yürüyüşe çıkın.
Gündüz uykusunu düzenlemek için de yardımcı olur.
Ben ilk bebeğimde puseti ilk zamanlar evde kullanmıştım, ana kucağından daha çok pusette büyüdü diyebilirim.
3-4 aylık olduğunda yağmur kar yağmadığı sürece çıktık dolaştık.
Ben sling, kanguru gibi şeyleri de denedim zaman zaman kullandım ev içinde iş yaparken.

Size yardım edebilecek anneniz, kayınvalideniz, kuzeniniz, arkadaşınız, komşunuz kim olabilirse
geldiğinde buzluğa konulacak bir şeyler yapın. Yanında kendinizi rahat hissettiğiniz kişilerden destek isteyin.

Benim oğlum 3 yaşında gündüz hiç 2.5 saat uyuduğunu bilmem. 3'den 2'ye düşerken uzar dediler uzamadı, teke düşünce uzar dediler uzamadı. Zaten 2-2.5 yaş arası gündüz uykusunu bıraktı. Ben de çok paraladım kendimi, halbuki ona o kadarlık uyku yetiyormuş. Şu an akşam 20.30-21.00 arası uyuyor. Sabah 08.30-09.00'a kadar. Uykusu da bu. Demeye çalıştığım bebeğin karakterine göre düzen oturtmak mühim. Aslında bebeğin bir düzeni var ama o bizim kafamızdaki düzen olmuyor.
Kesinlikle öyle. Bir de herkes çok bilmiş gibi konuşur. Yok işte düzen oluştur bilmem ne. İyi ama bebek istemiyor ki o düzeni :) anlatamıyorsun da. Bi anneye en büyük baskıyı yine başka bir anne yapıyor.

İyi akşamlar hanımlar , konuya direk giriş yapmak istiyorum 6 aylık bir bebeğim var ve ben çok yorgunum..Kısaca bahsediyim;günlük rutinimizden sabah 7 -7.30 gibi fix uyanır. tabi gün geç aydığınlandığı için ben çok zor uyanıyorum kendime gelemiyorum hiç . 2 saat böyle altını al oyuncak ver eline oyala derken geçiyo. 2 saat sonunda uykusu geliyo ayağımda sallıyorum yatırıyorum max yarım saate uyanıyor ayagımda tutarsam 2 saat uyuyor 11 e kadar. Sonra kahvaltısıydı ek gıdasıydı derken saat 1 oluyor . Ev dağınık heryer heryerde ben saçımı bile tarayamamışım tüm gün pijamayla . Evi süpürebilrsem ne mutlu . Uyursa tekrar yarım saat . Asla ne yemek yapmaya girişebiliylrum ne kendime vakit ayırabiliyorum cünkü neye girişsem uyanıyor. Paldur kuldur yemek yapıyorum makineye çamaşır derken saat 3 4 oluyor biraz bebeğimle oynuyorum vs. Akşam oluyor tüm günler diğerinin aynııı Okadar verimsiz Okadar boş ki .. akşamları 8 buçukta uyuyor bana 12 ye kadar zaman kalıyor ama tüm gün hic kendine vakit ayırmadığım için bi çay içip yorgunluk atmak istiyorum iş yapmak istesemde zoraki oluyor uykulu oluyorum coğunlukla zaten.Aile içi şeyleri kafaya taktığım için galiba ağzımda da sürekli aftlar çıkıyor hayat kalitemi yerlere çekiyor iyice .. naparım nasıl bi düzen kurarım fikirlerinize çok ibtiyacm var . Oysa her Akşam elimde ajanda günlük haftalık aylık planlar yapıyorum okunacaklar listesi yapıyorum ama lafta kalıyor hep icraat yok 😓
Benim kızım da 14 aylık. Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Bu dediklerinin aynısını hafta sonu yaşıyordum 6 aylıkkken. Neden haftasonu derseniz, ben bebeğim 3 aylıkken işe başladım. Annem bakıyor bebeğime. Ev işlerini de annem hallediyor. Annem olmasa gerçekten çok zor. Ama şunu söyleyim 1 yaşından sonrası gerçekten keyifli. Kızım oyunlara bayılıyor, evdeki imkanlarla baya etkinlik yapıyorum, oyalanıyor yoruluyor gece de güzel uyuyor.

Gündüz yakama yapışmayı 1 yaştan sonra bıraktı. Bir de benim bebeğiminin çoklu besin alerjisi vardı. 1 yaştan sonra bitti. Resmen 1 yaştan sonra yeniden doğdum :)

Sabırlı olun hepsi geçecek.

6 aylık bebekler ve ikiz olduğunu düşün ve kendini motive et. Ben ikiz bakıyorum.

Bebeğe bakmak için bir kişi hatta bazen iki kişi lazım zaten bir de ev işleri eklenince insanın tek başına yapması mümkün değil. Ben yapabildiğim kadar yapıyorum sadece etrafı toplarım gözüme batmasın diye gün içinde yapabilirsem yaparım yapamazsam yapmam ama strese de girmem . Mesela kirli sepeti ağzına kadar dolu su an ama dolapta ağzına kadar dolu. Eşim de az giydiklerini giysin işe giderken aman 😂

sabah 7 -7.30 gibi fix uyanır

2 saat böyle altını al oyuncak ver eline oyala derken geçiyo. 2 saat sonunda uykusu geliyo ayağımda sallıyorum yatırıyorum max yarım saate uyanıyor ayagımda tutarsam 2 saat uyuyor 11 e kadar.
Öncelikle Allah bağışlasın. 7 de kalktığı zaman siz de kalkın yataktan çıkın. Ana kucağı ne varsa ona koyup mutfak oda toplama işlerini yapabilirsiniz. Kahvaltınızı yaparsınız ve öğlen uykusuna yatırırsınız, sizde onunla beraber uyursunuz. Sabah iki saat oyalayıp iki saat sonra tekrar uyutmanızdan daha verimli olabilir.

İyi akşamlar hanımlar , konuya direk giriş yapmak istiyorum 6 aylık bir bebeğim var ve ben çok yorgunum..Kısaca bahsediyim;günlük rutinimizden sabah 7 -7.30 gibi fix uyanır. tabi gün geç aydığınlandığı için ben çok zor uyanıyorum kendime gelemiyorum hiç . 2 saat böyle altını al oyuncak ver eline oyala derken geçiyo. 2 saat sonunda uykusu geliyo ayağımda sallıyorum yatırıyorum max yarım saate uyanıyor ayagımda tutarsam 2 saat uyuyor 11 e kadar. Sonra kahvaltısıydı ek gıdasıydı derken saat 1 oluyor . Ev dağınık heryer heryerde ben saçımı bile tarayamamışım tüm gün pijamayla . Evi süpürebilrsem ne mutlu . Uyursa tekrar yarım saat . Asla ne yemek yapmaya girişebiliylrum ne kendime vakit ayırabiliyorum cünkü neye girişsem uyanıyor. Paldur kuldur yemek yapıyorum makineye çamaşır derken saat 3 4 oluyor biraz bebeğimle oynuyorum vs. Akşam oluyor tüm günler diğerinin aynııı Okadar verimsiz Okadar boş ki .. akşamları 8 buçukta uyuyor bana 12 ye kadar zaman kalıyor ama tüm gün hic kendine vakit ayırmadığım için bi çay içip yorgunluk atmak istiyorum iş yapmak istesemde zoraki oluyor uykulu oluyorum coğunlukla zaten.Aile içi şeyleri kafaya taktığım için galiba ağzımda da sürekli aftlar çıkıyor hayat kalitemi yerlere çekiyor iyice .. naparım nasıl bi düzen kurarım fikirlerinize çok ibtiyacm var . Oysa her Akşam elimde ajanda günlük haftalık aylık planlar yapıyorum okunacaklar listesi yapıyorum ama lafta kalıyor hep icraat yok 😓
mutsuz ve yorgun bir annenın malesef tek nedeni destek olmayan eş:KK43: Sizi yaşayan biri olarak çok iyi anlıyorum.

X