Hissetmek hissedilmek çok güzel çok teşekkür ederimOkurken görünmeyen bir çift el boğazımı sıktı adeta. Geçmişe gittim... Sizinki yine iyiymiş ben bir de bunları yaşadım diye hiç eklemek istemiyorum üstüne. İnanın herkes benzer zorluklar yaşıyor.
Ama şunu bilin, geçiyor. Mutlaka geçiyor.
Allah sağlık versin, güle güle büyütün yavrunuzu.
Haklısınız biraz bencillik hissettim şuan kendimdeAkşam 8 buçuktan sabah 7 buçuğa kadar uyuyan bebeği ben başımın üstünde taşırdım bütün gün:) ben gece de uyumuyordum. Benimkiler yarım saatte bir uyanır ağlar emmek ister, 2 çocukla ikişerden dört senem uykusuz geçti.
Sizinki 8 buçukta uyuyor ne güzel. Sana bisürü zaman kalıyor işte daha ne olsun.
Ben de bebek uyanıkken yemek yapamazdımTam böyle davranma zamanı. Benim minik artık ufak ufak kendi kendine takılmaya başladı (3 dk falan ama bana nasıl iyi geliyor) o sırada bile kontrol ediyor başka bi şeyle ilgilenirsem hooop yanımda. Yemek falan yapmak hayal, ama bulaşık makinası boşaltıyoruz birlikte. Amaaan ev işi hep olur, dert etmemeyi öğrenmek zaman alıyor sadece sağlıkla büyüsünler
Hayırlısı olsunBen de 4 cocuk istiyordum hepsi 2 yaş araylaama çok yorulduğum içim, hamileliğim de yorucu geçtiği için bir süre cesaret edemedim. Şimdi de olmuyor
Nasıl gece boş oturuyorsunuz? Böyle yoğun bir günün ardından keyif yapmak en doğal hakkınızHaklısınız biraz bencillik hissettim şuan kendimdeama işte gündüz işlerimden verim alamıyorum ya sınırım gecede sadece boş boş oturuyorum o yüzden hicbbişey yapmıyorum hissi beni kemiriyor
Ne güzel yazmışsınız çok iyi geldi çok teşekkür ederimVe tabi ayrıca eşiminde bu konuda çok desteği oldu çamaşırı attıysam akşam o geldiğinde çıkarıp astı yemek yapamadıysam o hazırladı beraber yedik illa her şey tam olmuyor. Herşeyi tam yapmaktan ziyade yettiği kadarıyla yapıp strese girmeden bebişle keyifli anlar geçirmek en güzeli.
Yani bi çay koyuyorum koltuğa uzanıyorum o 3 saat öyle geçiyor . Bi saat dinlensem diğerlerinde başka şeyler yapsam daha motive olucam belkiNasıl gece boş oturuyorsunuz? Böyle yoğun bir günün ardından keyif yapmak en doğal hakkınız
Ooo hayırlı olsun. Sadece şunu demeye geldim. Bu süreç bitecek ve inan ozleyeceksin..bir süre plan yapma anı yaşa.İyi akşamlar hanımlar , konuya direk giriş yapmak istiyorum 6 aylık bir bebeğim var ve ben çok yorgunum..Kısaca bahsediyim;günlük rutinimizden sabah 7 -7.30 gibi fix uyanır. tabi gün geç aydığınlandığı için ben çok zor uyanıyorum kendime gelemiyorum hiç . 2 saat böyle altını al oyuncak ver eline oyala derken geçiyo. 2 saat sonunda uykusu geliyo ayağımda sallıyorum yatırıyorum max yarım saate uyanıyor ayagımda tutarsam 2 saat uyuyor 11 e kadar. Sonra kahvaltısıydı ek gıdasıydı derken saat 1 oluyor . Ev dağınık heryer heryerde ben saçımı bile tarayamamışım tüm gün pijamayla . Evi süpürebilrsem ne mutlu . Uyursa tekrar yarım saat . Asla ne yemek yapmaya girişebiliylrum ne kendime vakit ayırabiliyorum cünkü neye girişsem uyanıyor. Paldur kuldur yemek yapıyorum makineye çamaşır derken saat 3 4 oluyor biraz bebeğimle oynuyorum vs. Akşam oluyor tüm günler diğerinin aynııı Okadar verimsiz Okadar boş ki .. akşamları 8 buçukta uyuyor bana 12 ye kadar zaman kalıyor ama tüm gün hic kendine vakit ayırmadığım için bi çay içip yorgunluk atmak istiyorum iş yapmak istesemde zoraki oluyor uykulu oluyorum coğunlukla zaten.Aile içi şeyleri kafaya taktığım için galiba ağzımda da sürekli aftlar çıkıyor hayat kalitemi yerlere çekiyor iyice .. naparım nasıl bi düzen kurarım fikirlerinize çok ibtiyacm var . Oysa her Akşam elimde ajanda günlük haftalık aylık planlar yapıyorum okunacaklar listesi yapıyorum ama lafta kalıyor hep icraat yok
21 aylık bebeğim bana hiç sıkıntı çıkarmadı ne yaparsak beraber yapıyoruz erkek çocuğu bu arada ne iş yaptıysam onada gösterdim sıkıldı artık yanıma bilr isterse yanaşıyor15. aydan bildiriyorum: durum aynı
sık sık "hiç bir şeye yetişemiyorum" diye hüzün bassa da kendime hatırlatmaya çalışıyorum: büyüyecek, bir sürü zamanım olacak. şimdi bebeğime eşlik vakti diye...
ha yetişen vardır belki,, tüyoları almak için köşeye geçiyorum ben de.
size bir önerim var; hamak alın. ipini çekerek hafifçe sallarsanız epeyi uyuyor. bonus olarak sıcak çay içebilir, kitap okuyabilir ya da kulaklıkla bir şeyler izleyebilir/dinleyebilirsiniz ve ayaklarınız sızlamaz. ben hamakla tanışınca çok mutlu olmuştum
Bir arkadaşım ziyaretime geldiğinde bebeği ona verip kahve keyfi yaptığım günleri hatırladım şimdiAlayım kahvemi bir kafa dinleyeyim diyorsanız mesela uyutma saatlerinde esınızın ayaklarına bırakın o sallasın sız de o sırada dınlenın...
Eş yanınızda değilse ebeveynlerden destek alabılırsınız kısa surelı de olsa 2 saatlık bıle olsa duş alır,kahve içer rahatlarsınız bu kadar bır dınlenceyı kımse cok gormez herhalde size...
Onun dısında benım ılk zamanlarımı anlatmıssınız aslında mesela cocugum; ayakta sallayarak kısa aralıklarla uyuyordu ya da bırakınca uyanıyordu...Ben de bunu kendıme şöyle bır fırsat bıldım...Çılgınlar gibi tarih olsun,psikolojı olsun,roman olsun kitap sipariş ettim ve çocuğum ayaklarımda uyurken yanıma aldıgım termosumda içeceğim ve kitaplarımla küçük bir kütüphaneciğim oldu...
Büyüklerden destek göremiyordum buarada bende...Onun dısında klasık gelicek ama sakin ol yorgun anne...İnan bana geçiyor öyle ya da böyle geçiyor...Sadece sabır...
Ah merhem gibi geldiAlayım kahvemi bir kafa dinleyeyim diyorsanız mesela uyutma saatlerinde esınızın ayaklarına bırakın o sallasın sız de o sırada dınlenın...
Eş yanınızda değilse ebeveynlerden destek alabılırsınız kısa surelı de olsa 2 saatlık bıle olsa duş alır,kahve içer rahatlarsınız bu kadar bır dınlenceyı kımse cok gormez herhalde size...
Onun dısında benım ılk zamanlarımı anlatmıssınız aslında mesela cocugum; ayakta sallayarak kısa aralıklarla uyuyordu ya da bırakınca uyanıyordu...Ben de bunu kendıme şöyle bır fırsat bıldım...Çılgınlar gibi tarih olsun,psikolojı olsun,roman olsun kitap sipariş ettim ve çocuğum ayaklarımda uyurken yanıma aldıgım termosumda içeceğim ve kitaplarımla küçük bir kütüphaneciğim oldu...
Büyüklerden destek göremiyordum buarada bende...Onun dısında klasık gelicek ama sakin ol yorgun anne...İnan bana geçiyor öyle ya da böyle geçiyor...Sadece sabır...
E yap sen de. Şimdiden yarın akşam okuyacağın kitabı belirle mesela.Yani bi çay koyuyorum koltuğa uzanıyorum o 3 saat öyle geçiyor . Bi saat dinlensem diğerlerinde başka şeyler yapsam daha motive olucam belki
Ah Allah hepimize kolaylık versin7 aylık ikizler ve aynısını yaşayan ben.
5 dakika boş vaktim olsa uzanmak istiyorum.
Ama zaman bir şekilde geçiyor işler yapılsa da yapılmasa da.
Önceliğim daima bebeklerin bakımı.
Bazen oyun matında yuvarlaniyorlar o ara koştura koştura çamaşır atıp yatak yorgan toplayabiliyorum, yalnız oynamaları için onlara da zaman tanıyorum.
Zor ama geçici.
Es desteği şart yalnız tek başına her şeye yetişmek mümkün değil.
Ne kadar degerlı ve tatlıdır o kahveBir arkadaşım ziyaretime geldiğinde bebeği ona verip kahve keyfi yaptığım günleri hatırladım şimdi
Demeeeee demee öyleMesela benim 10 sene oldu hala kendime gelebilmiş değilim