Bebekten sonra kendime gelemiyorum

Öyle gerçekten 🌸 Biraz daha pozitif olmam gerek sanırım ben sürekli yetemiyorum yetişemiyorum diye söyleniyorm bunlardan bi kurtulmalıyım önce
Yettiğimiz kadar, yetiştiğimiz kadar. İnan geçen hafta 3 kez makarna pişirdim. 🤦‍♀️ Bu süreçte elbet geçecek canları sağolsun.

Büyügüm 6 Ay araliksiz gece ve gündüz Agladı , bir günde 3 farklı doktora götürdügümü biliyorum. Büyük oglum 2,5 yasinda kadar kizimdan daha dehsetli agladi, gece gündüz, sallamaktan perisan oldum, öğle uykusu 3 dakika idi , yorulmak değildi benimki , adı bile yok . Uykusuzluktan yorgunluktan sanki etlerim kemiklerimden ayrılırdı, sonra hepsi geçti… 2 tane. Evlat daha verdim rabbim , onlarda rüya gibiydi, öyle güzel öyle rahattıki bebeklikleri, belkide tecrübeyle alakalıdır, tecrübe ile gelen sakinliklede olabilir. Sende sakin kalmaya çalış, bi şekilde büyüyecek , sen kendini sinir sistemini yıpratma, sen iyi ve sakin olursan bebeğinde iyi ve sakin olur .

Akşam bebek yatınca sizde yatın yoksa uykunuzu hiç alamazsınızki gündüz uyumayı unuttum ben
Beden çok yorulmadığı için gündüzde uyunmuyorki uyumaya çalışsanda yapılacaklar kafanda dönüyor falan
Akşamları 8 buçukta yatsan sabah altıda kalkılır yani
Bi kaç aya bebiş sizi bırakır bu seferde siz peşinden koşarsınız ne yapıyor diye 😁

4 aylık bebeğim. Bahsettiğiniz gibi benim durumumda. Gündüz özellikle asla ayağımdan bırakamıyorum.
Öyle plan vs yapmak beni daha çok yordu.
Yapamadıkça daha çok yordu.
Plan dediğimde bulaşık makinesini yerleştirmek, yemek yapmak filan :KK70:
Yaz dönemi dışarı vs çıktıkça rahatlarsın dediler.
Ek gıdaya geçince rahatlarsın dediler.
Oyuncak oynamaya başlasın o zaman rahatlarsın dediler.
İşe başlayınca rahatlarsın dediler.
En geç 2-3 yaşında rahatlarsın dediler.
Hepsini bekliyorum.
Bütün gece uyumayan kızımı şu an ayağımda sallarken yazıyorum.
Geçecektir elbet.
İçimizi doldurdukları sevgileri hayatımızdaki güzel yaşantılar için umut olacak...

Annem olmasa bende iptal olurdum heralde.

Bu dönemde kendinizi her şey yetişip 4*4lük olacakmış gibi hissedip yormayın, alabiliyorsanız bi yardımcı mutlaka ayarlayın kendinize.

bşraz daha büyüyüp kendi kendine oynama dönemleri gelince ancak düzen oturabilir.

Eşinizden destek olmasini isteyin, tek basina cocuk buyutmek cok zor.
Bebek aksam 8de uyuyorsa siz de 10 gibi yatin cunku gec yatip erken kalkmak insanda sinir yapiyor.
Ilk cocugum sizinki gibiydi hala da gun aydinlandi mi kalkar, cok zor oluyor sizi anlayabiliyorum.
Etrafinizdan birileri arada bir yükünüzü alip dinlenmenize firsat yaratmali

İyi akşamlar hanımlar , konuya direk giriş yapmak istiyorum 6 aylık bir bebeğim var ve ben çok yorgunum..Kısaca bahsediyim;günlük rutinimizden sabah 7 -7.30 gibi fix uyanır. tabi gün geç aydığınlandığı için ben çok zor uyanıyorum kendime gelemiyorum hiç . 2 saat böyle altını al oyuncak ver eline oyala derken geçiyo. 2 saat sonunda uykusu geliyo ayağımda sallıyorum yatırıyorum max yarım saate uyanıyor ayagımda tutarsam 2 saat uyuyor 11 e kadar. Sonra kahvaltısıydı ek gıdasıydı derken saat 1 oluyor . Ev dağınık heryer heryerde ben saçımı bile tarayamamışım tüm gün pijamayla . Evi süpürebilrsem ne mutlu . Uyursa tekrar yarım saat . Asla ne yemek yapmaya girişebiliylrum ne kendime vakit ayırabiliyorum cünkü neye girişsem uyanıyor. Paldur kuldur yemek yapıyorum makineye çamaşır derken saat 3 4 oluyor biraz bebeğimle oynuyorum vs. Akşam oluyor tüm günler diğerinin aynııı Okadar verimsiz Okadar boş ki .. akşamları 8 buçukta uyuyor bana 12 ye kadar zaman kalıyor ama tüm gün hic kendine vakit ayırmadığım için bi çay içip yorgunluk atmak istiyorum iş yapmak istesemde zoraki oluyor uykulu oluyorum coğunlukla zaten.Aile içi şeyleri kafaya taktığım için galiba ağzımda da sürekli aftlar çıkıyor hayat kalitemi yerlere çekiyor iyice .. naparım nasıl bi düzen kurarım fikirlerinize çok ibtiyacm var . Oysa her Akşam elimde ajanda günlük haftalık aylık planlar yapıyorum okunacaklar listesi yapıyorum ama lafta kalıyor hep icraat yok 😓
Malesef yapacak bir sey yok. Uzun bir donem boyle. Bunu kabul edince dayanmasi biraz daha kolay geliyor.

Seni çok iyi anlıyorum. Özellikle gebelikten önce bir düzenin, yoğun bir hayatın varsa bütün rutinin değişiyor. Hop anne oldun hadi şimdi herşeyini değiştir olmuyor. Evet bebek hayatımızı dolduruyor. Önemli olan hayatı doldurmak değil ki. Yeni bir düzene adapte olmak zaman alıyor. Zamanla bebeğinle yeni bir düzen kuracaksın. Bnmde 5. Aya kadar bu bocalamam oldu. Lohusa depresyonu yaşadım. 🥴 Bebek varsa her zaman evde saatli bomba var. Öyle düşünmeliyiz. 🤭 Yani saati saatini tutmuyor. O yüzden her boşluğu hemen bir işle dolduruyorun. Bunu kabul ettikten sonra zaten herşey yoluna giriyor. Yarıştaymışız gibi her fırsatı değerlendirdiğimizde günün ne kadar bereketli geçtiğini anlayacaksın. Ya oturayım şu zaman hallederim deyince o zaman geldiğinde bebeğin uykusu beslenmesi engel olabiliyor. Sonra da iş güç kalıyor hep. Yani saate göre değil de bebeğe göre hareket etmek lazım.

Bebeğin oturabildiğinde rahat edeceksin. Mama sandalyesi gerçekten bir nimet. 😍 ek gıdaya geçtiğinden beri mama sandalyesine koyuyorum. Eline de meyve süzgeçi veriyorum. O esnada mutfağı topluyorum. İlk uykusunda evi hızlıca topluyorum. İkinci uykusunda yemek yapıyorum. Beslenmeleri için mama sandalyesine oturttuğumda önden kendime de çay vs koyuyorum. Kitabımı yanıma alıyorum. Yada kuran vs. Okuycaksam o esnada okuyorum. Beslenmeden sonra biraz oyalanıyor. Pankek yapıyorum eline veriyorum. Baya oyalıyor onu. O esnada bende mutfak masasında keyif yapıyorum.

Uyku için derin uykuya geçemiyor sanırım. Benim çocuğumda öyleydi. Bana hep sesli ortamda uyut alışsın dediler🥴 ama böyle kuş uykusu oluyordu. 20-30 dk anca uyuyordu. Bnde sessiz ortamda uyutmaya başladım. 2-3 saatleri gördüm uykusunda. Bizim evimizde tv vs. açılmıyor zaten. Sesi sevmiyor. Kapısını kapatıp işimi gücümü hallettim. Bebeğinin öyle bir hassasiyeti olabilir. Bir de beslenmeden hemen sonra uyursa bebek hazımsızlık yapıyormuş. Öyle bir sıkıntı da olabilir.

Umarım yazdıklarım yardımcı olur. Bir topik açmıştım. Günlük gibi kendim yazıyorum. Seni de beklerim. Beraber toparlanırız. 🤗

İyi akşamlar hanımlar , konuya direk giriş yapmak istiyorum 6 aylık bir bebeğim var ve ben çok yorgunum..Kısaca bahsediyim;günlük rutinimizden sabah 7 -7.30 gibi fix uyanır. tabi gün geç aydığınlandığı için ben çok zor uyanıyorum kendime gelemiyorum hiç . 2 saat böyle altını al oyuncak ver eline oyala derken geçiyo. 2 saat sonunda uykusu geliyo ayağımda sallıyorum yatırıyorum max yarım saate uyanıyor ayagımda tutarsam 2 saat uyuyor 11 e kadar. Sonra kahvaltısıydı ek gıdasıydı derken saat 1 oluyor . Ev dağınık heryer heryerde ben saçımı bile tarayamamışım tüm gün pijamayla . Evi süpürebilrsem ne mutlu . Uyursa tekrar yarım saat . Asla ne yemek yapmaya girişebiliylrum ne kendime vakit ayırabiliyorum cünkü neye girişsem uyanıyor. Paldur kuldur yemek yapıyorum makineye çamaşır derken saat 3 4 oluyor biraz bebeğimle oynuyorum vs. Akşam oluyor tüm günler diğerinin aynııı Okadar verimsiz Okadar boş ki .. akşamları 8 buçukta uyuyor bana 12 ye kadar zaman kalıyor ama tüm gün hic kendine vakit ayırmadığım için bi çay içip yorgunluk atmak istiyorum iş yapmak istesemde zoraki oluyor uykulu oluyorum coğunlukla zaten.Aile içi şeyleri kafaya taktığım için galiba ağzımda da sürekli aftlar çıkıyor hayat kalitemi yerlere çekiyor iyice .. naparım nasıl bi düzen kurarım fikirlerinize çok ibtiyacm var . Oysa her Akşam elimde ajanda günlük haftalık aylık planlar yapıyorum okunacaklar listesi yapıyorum ama lafta kalıyor hep icraat yok 😓
bebek olayı öyle oluyor.
Bazı bebekler kolik oluyor. Uyku problemleri vs derken bir kaç yıl böyle geçebiliyor.
3 tane olduğundan biliyorum. bir kaç yıl sabır istiyor . ilk 2 yıl özellikle. ha geçer . ha biter derken ortalama 2 yıl gidiyor.
hareketli çocuksa biraz daha uzun sürebilir normal rutine dönmeniz.
ilk çocuk her zaman daha zor. Alışkın olmadığınız bir döngüye giriyorsunuz . canınızı sıkmayın, kabillenince zaman hızlı geçiyor.

Ah çok mutlu

Yorumunuz için çok teşekkür ederim 😍Aslında hiç sallayarak uyutmak isteniyordum ama alıştı bikere . Şimdi bıraktırmak istiyorum ama çok zorlanıyorum çünkü emziğide bi anda bıraktı ve uyku için tek bağı sallanmak. Yanıma alıyorum pışpışlıyorum gözleri kapanıyor kafasını sallamaya başlıyor … en sonunda çığlık çığlığa ağlayınca mecbur alıp sallıyorum. 😓
Tüm yaşadıklarınız çokk, normal ve ama siz hissettiklerinizde öyle haklısınız ki. Şuan zor evet ama geçecek. Ben ayakta sallamadık hiç. Oh aman, iyi alıştırmadım diyodum. Emzik te almamıştı ben de oh aman emziğe alışmadı diyordum. Sonra gece uyumadığında vs şunu yaparsam uykusu gelir diyebileceğim, hiçbirşey olmadığını farkettim 😂 keşke ayağımda sallasaymışım dedim hatta 😂. Geçeçcek hepsi ve daha da düzene girecek. O süre içinde ev işleri yemek vs için destek alabileceğiniz birileri olabilirse çağırın derim sizin huzurlu olmanın çocuğa çok yansıyor. Anne ne kadar mutlu çocuk o kadar mutlu 🤗

Bebeğim 9 aylık olacak ve ben de bitik durumdayım. Hayatımda hiçbir şey eskisi gibi değil. 36 yaşında anne oldum, belki daha genç olmuş olsam enerjim ona göre daha yüksek olurdu. Gerçekten çocuk büyütmek dünyanın en zor şeylerinden biri. Sağlıkları yerinde olsun yeter ki. Gerisi hallolur. Ama ben benlikten çıktım. Eski neşem yok eski motivasyonum yok eski kıpır kipirligim yok. Gezme tozma vs zaten o kısma hiç girmiyorum bile. Ama bir filmi açıp da 2 saat boyunca hiçbir şey düşünmeden rahatça izlemeye bile hasretim. Uykusuzluk konusuna da hiç girmiyorum..çünkü gece defalarca uyanan ve sadece emzirerek uyutabildigim bir bebeğim var. Beni ancak benim durumumda olanlar anlar, o yüzden seni çok iyi anlıyorum.

Ne zaman dertleşmek istersen yazabilirsin🌺🌿

İşte böyle birden bi mesajla kendime geliyorum 😣 Rabbim size en güzel zamanda hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli hayırlı bir evlat nasip etsin🌺 aslında mesajda sitemkar gözüyorum belki ama şükredecek çok şey var tabiki, konuyu açmamdaki sebebse , bu sureçte neler yapılabilir nasıl daha kolay atlatılabilir tecrübe ve deneyimlerden faydalanmak niyetim
Amin inşallah canım sağolasın 🌷
Bu süreç seni etkilemiştir . Bu durum sadece sizin başınızda olmadığını bunların da gececgini düşünebilirsiniz . Ve size iyi gelecek insanlarla görüşün biraraya gelin vakit geçirin

16 aydan bildiriyorum tam geçmese de hafifliyor biraz ya da alışılıyor bilmiyorum. Bebeğim kolikti 6 ay günde 4 saatten fazla ağladı, ne yapsak susmazdı falan, ağlaması hala travma sebebim oluyor o günleri unutamıyorum. Uykusu 40 dk geçmezdi ve sadece memede uyurdu. Sabaha kadar meme ağzından çıkmazdı 15 ay resmen yan yatmaktan belimin leğen kemiklerimin ağrısından duramadım. 1,5 saat uyutmaya uğraşırdım 40 dk uyur kalkardı :KK43: Bırakın yemek falan yapmayı yalnız tuvalete bile gidemedim (gerçi tuvalete hala yalnız gidemiyorum). Neyse 15 ay bitiminde memeden kesmek zorunda kaldım (sağlık sebepleri) çok zor oldu ama başardım 1 hafta falan sürdü memesiz uyumaya alıştırmak. Şimdi gündüz 1 kez 2 saat uyuyor, gece de 9,30 gibi uyuyor ve genelde sabah 8 e kadar uyanmıyor şükürler olsun. Uyanıkken de pek yalnız olmayı tercih etmiyor ama en azından ufak tefek şeyler yapabiliyorum. Evi beraber süpürüyoruz, çamaşırı beraber seriyoruz, bulaşık makinesini beraber kaldırıyoruz, yemek yaparken de mutfakta yanımda yerde oturuyor bişeylerle oynuyor. Ama yapışık ikiz gibiyiz yani kendisi kalmıyor 5 dakika bile. Sigara kullanıyorum mesela ama o uyumadan yanından ayrılıp balkona geçemiyorum çok ağlıyor, ona bi türlü alıştıramıyorum.. Zamanla yalnız oynamaya da alışmasını umut edyorum sadece..Allah kolaylık versin :)

2 yıldır aradıpım cvp. Kandırmıyorsunuz değil mi bizi? Bir kafede sessizce bir bardaj ççk kahve içip, ohh be dsmek istiyorum artık. Bir sene daha dişimi sıkarım. En azından sizin yorumunuz umut oldy.
Asla kandırmıyorum derlerdi ben de inanmazdım.. 3 ten itibaren aşırı rahatlama, 5 ten sonra eskiye dönüş garantisi veriyorum😂. Tabi biraz da şu dönemde ektiklerinizi biçeceksiniz. Bol sabır bol sevgi bol diş sıkma çene ağrısı…

15. aydan bildiriyorum: durum aynı
sık sık "hiç bir şeye yetişemiyorum" diye hüzün bassa da kendime hatırlatmaya çalışıyorum: büyüyecek, bir sürü zamanım olacak. şimdi bebeğime eşlik vakti diye...
ha yetişen vardır belki,, tüyoları almak için köşeye geçiyorum ben de.
size bir önerim var; hamak alın. ipini çekerek hafifçe sallarsanız epeyi uyuyor. bonus olarak sıcak çay içebilir, kitap okuyabilir ya da kulaklıkla bir şeyler izleyebilir/dinleyebilirsiniz ve ayaklarınız sızlamaz. ben hamakla tanışınca çok mutlu olmuştum :KK5:
19. aydan bildiriyorum
Fazlasi var eksigi yok
Emzirmeyi birakma cabasindayim 9 saatte bi veriyorum bazen kriz bi tutuyo, ayni suan oldugu gibi 27 dkdir agliyor. Yorulup uyur diye umud ediyorum
1 haftadir koronayim 3 gun cok kotuydum ozaman bile dinlenmeyi birakin kendi acimla bile yanliz kalamadim

3 yaştan sonra o kadar rahatlayacaksınız ki herşey eskiye dönecek güzel anne. Hatta ikinciyi genelde ilk bebe 3 4 yaş olunca yapıyorlar bilirsiniz.😂 kızım çok zor bir bebekti ilk iki yıl kesntisiz 2 saat uyumadı. Hep memedeydi. Şuan 6 yaşında ve ben o kadar rahatım ki daha hala inanamıyorum…
Benim tek umudum 2bucuk yasinda okula baslicak olmasi

Bebeğim 9 aylık olacak ve ben de bitik durumdayım. Hayatımda hiçbir şey eskisi gibi değil. 36 yaşında anne oldum, belki daha genç olmuş olsam enerjim ona göre daha yüksek olurdu. Gerçekten çocuk büyütmek dünyanın en zor şeylerinden biri. Sağlıkları yerinde olsun yeter ki. Gerisi hallolur. Ama ben benlikten çıktım. Eski neşem yok eski motivasyonum yok eski kıpır kipirligim yok. Gezme tozma vs zaten o kısma hiç girmiyorum bile. Ama bir filmi açıp da 2 saat boyunca hiçbir şey düşünmeden rahatça izlemeye bile hasretim. Uykusuzluk konusuna da hiç girmiyorum..çünkü gece defalarca uyanan ve sadece emzirerek uyutabildigim bir bebeğim var. Beni ancak benim durumumda olanlar anlar, o yüzden seni çok iyi anlıyorum.

Ne zaman dertleşmek istersen yazabilirsin🌺🌿
Aynen dediklerinize katiliyorum
Ilk cocugum 20 yasindayken oldu cok zorlu hayatim oldu. Bosandim tek basima ev kurdum tek basima yasadim tek basima okula gittim taaa 1bucuk saat uzakliktaki okuluma tek basima calistim vs vs ama ben hic bu kadar zorlandigimi hatirlamiyorum
30 yasimda 2.kez anne oldum esim destek kizim destek yeri geliyo annem yeri geliyo komsum destek ama ben yasayan bir olu misali ne eski nesem ne eski civil civil ben

27. Ay.
Bebek sayisi x2
Durum ayni.
Size has bir durum degil yani bu.Etrafi,evi birakin.Bebegin karni doyuyor mu?Yeterince ilginizi gosterebiliyor musunuz? Hijyenin olmazsa olmaz yeri banyo,lavabo temiz mi? Az cok yemek yiyio karninizi doyurabiliyor musunuz.Daha baska bir sey istemeyin su surecte.

19. aydan bildiriyorum
Fazlasi var eksigi yok
Emzirmeyi birakma cabasindayim 9 saatte bi veriyorum bazen kriz bi tutuyo, ayni suan oldugu gibi 27 dkdir agliyor. Yorulup uyur diye umud ediyorum
1 haftadir koronayim 3 gun cok kotuydum ozaman bile dinlenmeyi birakin kendi acimla bile yanliz kalamadim
şifa ve kolaylık diliyorum :KK200:

Aynen dediklerinize katiliyorum
Ilk cocugum 20 yasindayken oldu cok zorlu hayatim oldu. Bosandim tek basima ev kurdum tek basima yasadim tek basima okula gittim taaa 1bucuk saat uzakliktaki okuluma tek basima calistim vs vs ama ben hic bu kadar zorlandigimi hatirlamiyorum
30 yasimda 2.kez anne oldum esim destek kizim destek yeri geliyo annem yeri geliyo komsum destek ama ben yasayan bir olu misali ne eski nesem ne eski civil civil ben
Ne desem bilmiyorum😢 ne kadarlık bebeğiniz şuan?

X