Öyle gerçekten16 aylık oldu bebeğim. 6 ay civarı daha kolaydı diyorum şimdi. Bizde çok erken kalkıyoruz. Bebekler süpürge sesi sever genelde. Ben pusete yada mama sandalyesine koyardım nereye gidersem oraya taşırdım ve cee oynatarak sohbet edip şarkı söyleyerek temizlik yapardım. Onu uyutuncada kendim dinlenirdim. Çamaşır ütü işini gece yaparım, bulaşık makinasını sabahları babasıyla oynarken hallederim. Dip bucak temizlik yapmıyorum yapamıyorum ama kullanım alanlarımız her daim temiz. İşler bitincede oyun oynar kitap okuruz. Evet zor insanı bunalıma itiyor ama evlat dünyadaki en güzel nimet.
Kitapta belli aslında. Ama yok ben tembel miyim acaba ? Yani çok şey isteyip hicbişey yapmamakE yap sen de. Şimdiden yarın akşam okuyacağın kitabı belirle mesela.
Bebekli hayata alışma süreci normal. Bu süreç geçici öyle düşün. 2 yaşında herşey düzene girmiş oluyor. Gündüz uykusu teke düşünce uzun uyumaya başlıyor. Benimkiler hiç uyumayan bebeklerdi. 2 yaşından sonra gece kesintisiz uyumaya başladı ancak. 3 yaşına geliyor. 3 saate yakın uyuyor gündüz.Haklısınız biraz bencillik hissettim şuan kendimdeama işte gündüz işlerimden verim alamıyorum ya sınırım gecede sadece boş boş oturuyorum o yüzden hicbbişey yapmıyorum hissi beni kemiriyor
Emek olmadan yemek olmaz.. birden bu cocuklar 18 yasinda dogmuyolarİşte bu seferde ya bi bebeğim daha olursa diye stres oluyorum , yani aslında ben hep çocuğum olmadan önce kalabalık bi ailemiz olsun 3 4 hatta 5 çocuğum olsa kalabalık sofralar vsvsdiye hayaller kurardım şimdi ona istinaden söylüyorum . Naparım öyle olursa hiç bilemiyorum
Merak etmeyin zamanlar oturur her şey kitaplarınızı da okursunuz. Ben bir nöbette bir kitap bitiren insandım o kadar seviyorum okumayı ama okuyamıyorsunuz bir süre okusanızda kafa almıyor bende öyle oldu en azından. Tekrar tekrar eski sayfaya dönmekten yıldım yeni kitap almayı bıraktım. Eski sevdiğim kitapları tekrar okudum kafa dağıtmak ve mutlu olmak için bir süre. Zaten sonra bebek kitapları devre girdi. Oğlumun kitaplarını okuduk sürekli. Konuşmaya başlayınca çat pat o okumaya anlatmaya başladı banaKitapta belli aslında. Ama yok ben tembel miyim acaba ? Yani çok şey isteyip hicbişey yapmamak
Çok normal uzun zamandır okumadığın için şimdi başlamak zor geliyor. Yarın kesinlikle başlaKitapta belli aslında. Ama yok ben tembel miyim acaba ? Yani çok şey isteyip hicbişey yapmamak
Çok teşekkür ederim sanırım biraz akışına bırakmam lazımMerak etmeyin zamanlar oturur her şey kitaplarınızı da okursunuz. Ben bir nöbette bir kitap bitiren insandım o kadar seviyorum okumayı ama okuyamıyorsunuz bir süre okusanızda kafa almıyor bende öyle oldu en azından. Tekrar tekrar eski sayfaya dönmekten yıldım yeni kitap almayı bıraktım. Eski sevdiğim kitapları tekrar okudum kafa dağıtmak ve mutlu olmak için bir süre. Zaten sonra bebek kitapları devre girdi. Oğlumun kitaplarını okuduk sürekli. Konuşmaya başlayınca çat pat o okumaya anlatmaya başladı bana2-3 yaşından sonra adam akıllı tekrar kitap okuyabildim diyebilirim sanırım ilk toplu siparişimi daha 2-3 ay önce verdim oğlum 4 yaşında.
valla hiç öyle hayaller kurmadım yani şöyle olucak böyle olucak diye bi beklentiyle cocuk sahibi olmaya karar vermedim. Güllük gülistanlık olmayacağını biliyordum biliyorum davzaten bu konunun amacı zaten herkes bu süreci yaşıyor , daha az sancılı nasıl atlatılabilir neler yapılabilir gibi tecrübelerden faydalanmak ! amin.Ne olmasını bekliyordun? Gayet normal bebekli hayat işte. Evde bihter ziyagil gibi dolaşıp kitap kahve saatleri mi hayal ediyordun, çocuk yapmayı planlarken! Bebek olmuş 6 aylık, ağlaması mızmızlığı yoksa her işini gayet de yapabilirsin. Allah bağışlasın.
Acil ihtiyaçlari gider sadece. Yemek bulaşık çamaşır. Ben uzun süre öyle yaşadım. Lütfen takma kafana. Büyüdükçe daha kolay olcak. Ki bebeğim çok zor bı bebek olmasına rağmen söylüyorum. Çoğu zaman akşam yemeginde kahvaltı veya makarna yedik. Hala günüm yorucu gecersw kahvaltı makarna favorim. Ama mantı açtığım günler oluyor aradaİyi akşamlar hanımlar , konuya direk giriş yapmak istiyorum 6 aylık bir bebeğim var ve ben çok yorgunum..Kısaca bahsediyim;günlük rutinimizden sabah 7 -7.30 gibi fix uyanır. tabi gün geç aydığınlandığı için ben çok zor uyanıyorum kendime gelemiyorum hiç . 2 saat böyle altını al oyuncak ver eline oyala derken geçiyo. 2 saat sonunda uykusu geliyo ayağımda sallıyorum yatırıyorum max yarım saate uyanıyor ayagımda tutarsam 2 saat uyuyor 11 e kadar. Sonra kahvaltısıydı ek gıdasıydı derken saat 1 oluyor . Ev dağınık heryer heryerde ben saçımı bile tarayamamışım tüm gün pijamayla . Evi süpürebilrsem ne mutlu . Uyursa tekrar yarım saat . Asla ne yemek yapmaya girişebiliylrum ne kendime vakit ayırabiliyorum cünkü neye girişsem uyanıyor. Paldur kuldur yemek yapıyorum makineye çamaşır derken saat 3 4 oluyor biraz bebeğimle oynuyorum vs. Akşam oluyor tüm günler diğerinin aynııı Okadar verimsiz Okadar boş ki .. akşamları 8 buçukta uyuyor bana 12 ye kadar zaman kalıyor ama tüm gün hic kendine vakit ayırmadığım için bi çay içip yorgunluk atmak istiyorum iş yapmak istesemde zoraki oluyor uykulu oluyorum coğunlukla zaten.Aile içi şeyleri kafaya taktığım için galiba ağzımda da sürekli aftlar çıkıyor hayat kalitemi yerlere çekiyor iyice .. naparım nasıl bi düzen kurarım fikirlerinize çok ibtiyacm var . Oysa her Akşam elimde ajanda günlük haftalık aylık planlar yapıyorum okunacaklar listesi yapıyorum ama lafta kalıyor hep icraat yok
İçerkte yardım istemekten ziyade serzeniş var. Bebeğinle geçirdiğin en keyifli zamqnlar bunlar. Tadını çıkarmanı tavsiye ederim.valla hiç öyle hayaller kurmadım yani şöyle olucak böyle olucak diye bi beklentiyle cocuk sahibi olmaya karar vermedim. Güllük gülistanlık olmayacağını biliyordum biliyorum davzaten bu konunun amacı zaten herkes bu süreci yaşıyor , daha az sancılı nasıl atlatılabilir neler yapılabilir gibi tecrübelerden faydalanmak ! amin.
Ne olmasını bekliyordun? Gayet normal bebekli hayat işte. Evde bihter ziyagil gibi dolaşıp kitap kahve saatleri mi hayal ediyordun, çocuk yapmayı planlarken! Bebek olmuş 6 aylık, ağlaması mızmızlığı yoksa her işini gayet de yapabilirsin. Allah bağışlasın.