- 27 Temmuz 2018
- 6.602
- 7.315
- 31
Yettiğimiz kadar, yetiştiğimiz kadar. İnan geçen hafta 3 kez makarna pişirdim.Öyle gerçektenBiraz daha pozitif olmam gerek sanırım ben sürekli yetemiyorum yetişemiyorum diye söyleniyorm bunlardan bi kurtulmalıyım önce
Malesef yapacak bir sey yok. Uzun bir donem boyle. Bunu kabul edince dayanmasi biraz daha kolay geliyor.İyi akşamlar hanımlar , konuya direk giriş yapmak istiyorum 6 aylık bir bebeğim var ve ben çok yorgunum..Kısaca bahsediyim;günlük rutinimizden sabah 7 -7.30 gibi fix uyanır. tabi gün geç aydığınlandığı için ben çok zor uyanıyorum kendime gelemiyorum hiç . 2 saat böyle altını al oyuncak ver eline oyala derken geçiyo. 2 saat sonunda uykusu geliyo ayağımda sallıyorum yatırıyorum max yarım saate uyanıyor ayagımda tutarsam 2 saat uyuyor 11 e kadar. Sonra kahvaltısıydı ek gıdasıydı derken saat 1 oluyor . Ev dağınık heryer heryerde ben saçımı bile tarayamamışım tüm gün pijamayla . Evi süpürebilrsem ne mutlu . Uyursa tekrar yarım saat . Asla ne yemek yapmaya girişebiliylrum ne kendime vakit ayırabiliyorum cünkü neye girişsem uyanıyor. Paldur kuldur yemek yapıyorum makineye çamaşır derken saat 3 4 oluyor biraz bebeğimle oynuyorum vs. Akşam oluyor tüm günler diğerinin aynııı Okadar verimsiz Okadar boş ki .. akşamları 8 buçukta uyuyor bana 12 ye kadar zaman kalıyor ama tüm gün hic kendine vakit ayırmadığım için bi çay içip yorgunluk atmak istiyorum iş yapmak istesemde zoraki oluyor uykulu oluyorum coğunlukla zaten.Aile içi şeyleri kafaya taktığım için galiba ağzımda da sürekli aftlar çıkıyor hayat kalitemi yerlere çekiyor iyice .. naparım nasıl bi düzen kurarım fikirlerinize çok ibtiyacm var . Oysa her Akşam elimde ajanda günlük haftalık aylık planlar yapıyorum okunacaklar listesi yapıyorum ama lafta kalıyor hep icraat yok
bebek olayı öyle oluyor.İyi akşamlar hanımlar , konuya direk giriş yapmak istiyorum 6 aylık bir bebeğim var ve ben çok yorgunum..Kısaca bahsediyim;günlük rutinimizden sabah 7 -7.30 gibi fix uyanır. tabi gün geç aydığınlandığı için ben çok zor uyanıyorum kendime gelemiyorum hiç . 2 saat böyle altını al oyuncak ver eline oyala derken geçiyo. 2 saat sonunda uykusu geliyo ayağımda sallıyorum yatırıyorum max yarım saate uyanıyor ayagımda tutarsam 2 saat uyuyor 11 e kadar. Sonra kahvaltısıydı ek gıdasıydı derken saat 1 oluyor . Ev dağınık heryer heryerde ben saçımı bile tarayamamışım tüm gün pijamayla . Evi süpürebilrsem ne mutlu . Uyursa tekrar yarım saat . Asla ne yemek yapmaya girişebiliylrum ne kendime vakit ayırabiliyorum cünkü neye girişsem uyanıyor. Paldur kuldur yemek yapıyorum makineye çamaşır derken saat 3 4 oluyor biraz bebeğimle oynuyorum vs. Akşam oluyor tüm günler diğerinin aynııı Okadar verimsiz Okadar boş ki .. akşamları 8 buçukta uyuyor bana 12 ye kadar zaman kalıyor ama tüm gün hic kendine vakit ayırmadığım için bi çay içip yorgunluk atmak istiyorum iş yapmak istesemde zoraki oluyor uykulu oluyorum coğunlukla zaten.Aile içi şeyleri kafaya taktığım için galiba ağzımda da sürekli aftlar çıkıyor hayat kalitemi yerlere çekiyor iyice .. naparım nasıl bi düzen kurarım fikirlerinize çok ibtiyacm var . Oysa her Akşam elimde ajanda günlük haftalık aylık planlar yapıyorum okunacaklar listesi yapıyorum ama lafta kalıyor hep icraat yok
Tüm yaşadıklarınız çokk, normal ve ama siz hissettiklerinizde öyle haklısınız ki. Şuan zor evet ama geçecek. Ben ayakta sallamadık hiç. Oh aman, iyi alıştırmadım diyodum. Emzik te almamıştı ben de oh aman emziğe alışmadı diyordum. Sonra gece uyumadığında vs şunu yaparsam uykusu gelir diyebileceğim, hiçbirşey olmadığını farkettimAh çok mutlu
Yorumunuz için çok teşekkür ederimAslında hiç sallayarak uyutmak isteniyordum ama alıştı bikere . Şimdi bıraktırmak istiyorum ama çok zorlanıyorum çünkü emziğide bi anda bıraktı ve uyku için tek bağı sallanmak. Yanıma alıyorum pışpışlıyorum gözleri kapanıyor kafasını sallamaya başlıyor … en sonunda çığlık çığlığa ağlayınca mecbur alıp sallıyorum.
Amin inşallah canım sağolasınİşte böyle birden bi mesajla kendime geliyorumRabbim size en güzel zamanda hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli hayırlı bir evlat nasip etsin aslında mesajda sitemkar gözüyorum belki ama şükredecek çok şey var tabiki, konuyu açmamdaki sebebse , bu sureçte neler yapılabilir nasıl daha kolay atlatılabilir tecrübe ve deneyimlerden faydalanmak niyetim
Asla kandırmıyorum derlerdi ben de inanmazdım.. 3 ten itibaren aşırı rahatlama, 5 ten sonra eskiye dönüş garantisi veriyorum2 yıldır aradıpım cvp. Kandırmıyorsunuz değil mi bizi? Bir kafede sessizce bir bardaj ççk kahve içip, ohh be dsmek istiyorum artık. Bir sene daha dişimi sıkarım. En azından sizin yorumunuz umut oldy.
19. aydan bildiriyorum15. aydan bildiriyorum: durum aynı
sık sık "hiç bir şeye yetişemiyorum" diye hüzün bassa da kendime hatırlatmaya çalışıyorum: büyüyecek, bir sürü zamanım olacak. şimdi bebeğime eşlik vakti diye...
ha yetişen vardır belki,, tüyoları almak için köşeye geçiyorum ben de.
size bir önerim var; hamak alın. ipini çekerek hafifçe sallarsanız epeyi uyuyor. bonus olarak sıcak çay içebilir, kitap okuyabilir ya da kulaklıkla bir şeyler izleyebilir/dinleyebilirsiniz ve ayaklarınız sızlamaz. ben hamakla tanışınca çok mutlu olmuştum
Benim tek umudum 2bucuk yasinda okula baslicak olmasi3 yaştan sonra o kadar rahatlayacaksınız ki herşey eskiye dönecek güzel anne. Hatta ikinciyi genelde ilk bebe 3 4 yaş olunca yapıyorlar bilirsiniz.kızım çok zor bir bebekti ilk iki yıl kesntisiz 2 saat uyumadı. Hep memedeydi. Şuan 6 yaşında ve ben o kadar rahatım ki daha hala inanamıyorum…
Aynen dediklerinize katiliyorumBebeğim 9 aylık olacak ve ben de bitik durumdayım. Hayatımda hiçbir şey eskisi gibi değil. 36 yaşında anne oldum, belki daha genç olmuş olsam enerjim ona göre daha yüksek olurdu. Gerçekten çocuk büyütmek dünyanın en zor şeylerinden biri. Sağlıkları yerinde olsun yeter ki. Gerisi hallolur. Ama ben benlikten çıktım. Eski neşem yok eski motivasyonum yok eski kıpır kipirligim yok. Gezme tozma vs zaten o kısma hiç girmiyorum bile. Ama bir filmi açıp da 2 saat boyunca hiçbir şey düşünmeden rahatça izlemeye bile hasretim. Uykusuzluk konusuna da hiç girmiyorum..çünkü gece defalarca uyanan ve sadece emzirerek uyutabildigim bir bebeğim var. Beni ancak benim durumumda olanlar anlar, o yüzden seni çok iyi anlıyorum.
Ne zaman dertleşmek istersen yazabilirsin
şifa ve kolaylık diliyorum19. aydan bildiriyorum
Fazlasi var eksigi yok
Emzirmeyi birakma cabasindayim 9 saatte bi veriyorum bazen kriz bi tutuyo, ayni suan oldugu gibi 27 dkdir agliyor. Yorulup uyur diye umud ediyorum
1 haftadir koronayim 3 gun cok kotuydum ozaman bile dinlenmeyi birakin kendi acimla bile yanliz kalamadim
Ne desem bilmiyorumAynen dediklerinize katiliyorum
Ilk cocugum 20 yasindayken oldu cok zorlu hayatim oldu. Bosandim tek basima ev kurdum tek basima yasadim tek basima okula gittim taaa 1bucuk saat uzakliktaki okuluma tek basima calistim vs vs ama ben hic bu kadar zorlandigimi hatirlamiyorum
30 yasimda 2.kez anne oldum esim destek kizim destek yeri geliyo annem yeri geliyo komsum destek ama ben yasayan bir olu misali ne eski nesem ne eski civil civil ben