• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekten sonra evliliğim,ruh halim..

Kusura bakmayın ama bayağı abartmışsınız.
Bence bir an önce kafayı toparlayın,
Her şey de psikolojim iyi değil diyen insanları anlamıyorum kusura bakmayın, sığınmayın şu psikolojinin arkasına,
Bal yiyen baldan usanırmış bir an önce kendinize çeki düzen verin.
Sağlıkla büyüsün kuzucuk

Ben de aynı şeyleri yazdım zaten tek başına yapan nice kadınlar var nazlı büyüdüğümü de yazdım eşime de kötü davrandığımın farkında olduğumu söyledim zaten.Farklı bir şey söyleseydiniz boş yere yormamış olurdunuz kendinizi.

Aslında farklı şeyler yazmış.
Tavirlarınız itici görünüyor.
Böyle giderse boşanmaya varırsınız demiş. :)

Çok iyi anlıyorum o gergin, o mutsuz hallerini.
Şuan kızım oyun halısında çığlık çığlığa. 5 kez yatırdığım halde uyandı uyumuyor ama çılgın uykusu var.
Ben ise midemi susturmak için ağzıma kek parçası atarken onu sakinleştirmek için bilmem kaçıncı kez mini mini bir kuşu söylüyorum.

Kolay değil analık..

Ama geçecek.
Daha iyi olacak..

1,5 aylık kızım var.Eşim bebeği evlendiğimizden beri çok istemesine rağmen ben evliliğimizin nasıl gittiğini gözlemlemek için 1,5 sene bekledim.4-5 sene de sevgiliydik.Annem yanımızda olduğu için çok yorulmuyorum.İlk günler enerjim vardı iyiydim eşim de bebek ağlar ağlamaz alırdı dinlen derdi.Şimdilerde bakıyorum da ağlasa da telefonuna bakmaya devam edebiliyor al diyince alıyor ama kendiliğinden kalkmıyor.Bebeği gezdirmesi lazımken üşendiğini yüz ifadesinden anlıyorum.İki dolaştırıyor oturuyor.Dün akşam bilerek uyutur musun dedim aldı.Sonra da ben çay keyfi yaptım ağlasa da içim de gitse pek dönüp bakmadım.Uyuttu yerine koydu kızım her zamanki gibi yerine koyunca ağladı.Bi kaç kere yine aynı şekilde oldu son uyandığında eşimin suratı asıldı üzülerek daha yeni uyutmuştum dedi.Ben de işte böyle der gibi kafa salladım.Derken kızım acıktı yine ben emzirirken uyudu.Ya da eşim yine bakarken hıçkırık tutuyor yine ben alıyorum.Yine iş bende bitiyor.Ne sanıyordun diyeceksiniz ama işte insan yaşayınca daha bi anlıyo.Eşime aşırı ters davranmaya başladım.Haftaya işe de başlayacağım.Ev işlerini annem yapıyo genelde,eşim akşam yemekleri sabah kahvaltıyı hazırlıyo..Bunlar olmasa demek ki ne halde olurdum bilmiyorum.Evet çok nazlı büyütüldüm belki o yüzden böyleyim.Mesela eşimden sabah patates kızartması istedim bebegi anneme verdim uyudum.Kahvaltıya oturduk adama laf sokuyorum son bi kaç patatesi o yedi diye.Ya da bebeği içeri götürüyor ağladığı için ben diyorum ki yine görüntülü sizinkileri ararsın kesin baş başa kalıyorsunuz diye.O da bana biliyorum yorgunsun sıkıldın diyor kırılsa da susuyor uzatmıyor.Bugün hastaneye gittik geldik daha eve girdim elimi yıkadım hemen çocuğu emzirdim.Beyefendi üstünü giydi koşuya gitti bana çıkıyorum bile demeden.Anneme demiş çıktığını.Aradım niye haber vermeden çıkıyosun seni evde sanıyorum,bilinçli yaptığı bir şey değilmiş niye takılmışım emziriyormuşum uyurmuş belki çocuk kapatalımmış.Ben afedersiniz lavaboya giremedim adam koşuya gidiyor adaletli bulamıyorum.O çayını keyifle içerken,ya da alışverişe çıktığında kafası rahatken benim banyoyu ertelemem banyodayken bile aklımın kızımda olması,koyduğum her çayın soğuması moralimi bozuyor.Eşim ruhumu okşuyor sevgi gösteriyor alttan alıyor ama yine de onun rahatı benim sinirimi bozuyor.Dün gece bir şeyler yaşadık güzeldi de ne bileyim o bile ağırıma gidiyor Hem annelik hem kadınlık hem çalışıyorum daha ne yapayım diyorum..Çocuktan sonra evlilik derlerdi doğruymuş.Eşime aşırı bir sinir var içimde ne yapmalıyım bilmiyorum.Şimdi o koşuyor ben işe gitceğim günler için bebek uyumuşken süt sağacağım.Daha üstümü değişemedim.Üstelik haber vermeden çıktığı için de kızgınım ben çat kapı cıkamıyorum bu evden adamın aklına esiyor hop gidiveriyor.Akşama da görevde zaten gece de olmayacak.Hayatta erkek olmak varmış...Nasıl sakin kalabilirim?Eşimin daha da rahatlamaması için neler yapabilirim?Telefonuna asla bakmazdı böyle şimdi ergen gibi elinde sinir oluyorum.Böyle icim icimi yiyor ona laf sokasım geliyo napayım

Benim yerimde olsaydınız ne yapardınız çok merak ettim...
Yaşadıklarım gözümün önünden geçti,
zaten bugün çok duygusalım dahada bir dibe çöktüm...
Kalbinizi kırmak istemem ama yaptıklarınız gerçekten şımarıklık öyle bir eşiniz olduğu için öpüp başınıza koyun...

Yaşim kucukken ben de azicik benzer şimarikliklar, agresiflikler yapardim eşime. 🙄 Şuan eski halime donup baktigimda eleştirecek çoook şey goruyorum.

Laf sokmalarinizin, triplerinizin farkindasiniz bunu bile bile yapmak tamamen karşidaki nasilsa bisey demiyor tüy dikeyimdir.
Başka hicbir sorununuz yok sizin emin olun. Eşinizde peygamber sabri yoksa o da biyerde patlar size.
Hayır söz veriyorum kendime yapmayayım diye.Yine oluyo😫

Tamamen lohusalik paikolojisi..Ben de ev de bir suru yardimcim oldugu halde(annem,kardeslerim,yegen,esim) herkesin yaptigi batiyordu.Ama cok sukur kendimi tutuyordum.sonucta onlar da insan..Gereksiz oldugunu biliyorsunuz,e o zman niye yapiyorsunuz? Nazliyim demissiniz ,cok naz asik usandirir.

Şuan lohusa psikolojisi yaşıyorsunuz anlayabiliyorum ama siz abartmışsınız iş şımarıklığa dönmüş artık. Bende 17 gün önce doğum yaptım annem sadece 5 gün yanımda kalabildi. Şuan babam covid pozitif ailem karantinada ve ben hiç birinin yanında olamıyorum onlar benim yanımda olamıyor. Biraz elinizde olanların kıymetini bilin. Yeni doğan bebeğe baba ne kadar ilgi göstebilir ki başta, çocuk anne kokusunu memesini arar zaten sürekli. Babanın yapabileceği en fazla anne işlerini görürken çocuğu oyalamak gazını çıkarmak olabilir ilk aylar için. Ne mutlu anneniz yanınızda ev işleriniz görülüyor, hatta eşiniz de yardımcı oluyor kahvaltıda özel istekleriniz bile yerine gelmiş birkaç patates parçasının hesabını yapmışsınız 🤦🏻‍♀️😒 yerinizde olmak isterdim valla, ben ilk haftadan beri hem bebeğime kendim bakıyorum hem ev işlerimi görüyorum. Biraz şükredebilmek gerek

Sizden beklediğim tarzda bir konu olmuş yine.
Umarım en kısa zamanda hayattaki bu kaprisli tarzınızı değiştirirsiniz.
Çok bir tavsiyem yok sadece burada bile hep aynı tarz devam ettiğinizi fark edin istedim.
Siz yazmasaydın o zaman demeden ben kendimi paylayayım önden 😂😂

Benim yerimde olsaydınız ne yapardınız çok merak ettim...
Yaşadıklarım gözümün önünden geçti,
zaten bugün çok duygusalım dahada bir dibe çöktüm...
Kalbinizi kırmak istemem ama yaptıklarınız gerçekten şımarıklık öyle bir eşiniz olduğu için öpüp başınıza koyun...
Haklısın farkındayım ama elimde olmuyor sanki içimde kötü bir insan var beni ele geçiriyo içime sinir basıyo

Benim eşim 6.5 yildir 2 3 kez kahvalti hazirladi diye sofra da yediklerimi bogazima dizecek laf sokmalari yapti. İki iş yaparsa 10 gun laf soyler. Daha az once 2 kucuk cocukla anca 2 odayi temizledim pertim cikti. Ne yapalim? Annemde yok yanimda kayinvalidem de. En azindan 2 kisiden destek aliyosunuz. Biraz da siz toleransli olmayi deneyin. Mesela sizde tesekkur ediyormusunuz? Gorevi deyip daha cok kulp mu buluyosunuz? Tesekkur etmek karsindaki kisiyi iyi hissettirir. Size yardimci olabildiklerini gorunce onlarda mutlu olurlar. Ama sizde bunu hissettirin. Bebek kucukken emzirme ozellikle cok zor geliyor. Ama onun size ihtiyaci var suan. Baskasina değil

Esiniz bir baba olarak bir es olark bir erkek olarak üzerine dusenin fazlasni yapıyor bence.. kimse premses degil herkes evinde nazli büyüdü pohpohlandi ama takdir edersiniz ki 1.5 aylik bebeğin mesuliyeti daha çok annededr adam zaten yapıyor anlattgnza gore ne yapsın daha bebeği emzirecek hali yok.
bence abartili tavirlar

1,5 aylık kızım var.Eşim bebeği evlendiğimizden beri çok istemesine rağmen ben evliliğimizin nasıl gittiğini gözlemlemek için 1,5 sene bekledim.4-5 sene de sevgiliydik.Annem yanımızda olduğu için çok yorulmuyorum.İlk günler enerjim vardı iyiydim eşim de bebek ağlar ağlamaz alırdı dinlen derdi.Şimdilerde bakıyorum da ağlasa da telefonuna bakmaya devam edebiliyor al diyince alıyor ama kendiliğinden kalkmıyor.Bebeği gezdirmesi lazımken üşendiğini yüz ifadesinden anlıyorum.İki dolaştırıyor oturuyor.Dün akşam bilerek uyutur musun dedim aldı.Sonra da ben çay keyfi yaptım ağlasa da içim de gitse pek dönüp bakmadım.Uyuttu yerine koydu kızım her zamanki gibi yerine koyunca ağladı.Bi kaç kere yine aynı şekilde oldu son uyandığında eşimin suratı asıldı üzülerek daha yeni uyutmuştum dedi.Ben de işte böyle der gibi kafa salladım.Derken kızım acıktı yine ben emzirirken uyudu.Ya da eşim yine bakarken hıçkırık tutuyor yine ben alıyorum.Yine iş bende bitiyor.Ne sanıyordun diyeceksiniz ama işte insan yaşayınca daha bi anlıyo.Eşime aşırı ters davranmaya başladım.Haftaya işe de başlayacağım.Ev işlerini annem yapıyo genelde,eşim akşam yemekleri sabah kahvaltıyı hazırlıyo..Bunlar olmasa demek ki ne halde olurdum bilmiyorum.Evet çok nazlı büyütüldüm belki o yüzden böyleyim.Mesela eşimden sabah patates kızartması istedim bebegi anneme verdim uyudum.Kahvaltıya oturduk adama laf sokuyorum son bi kaç patatesi o yedi diye.Ya da bebeği içeri götürüyor ağladığı için ben diyorum ki yine görüntülü sizinkileri ararsın kesin baş başa kalıyorsunuz diye.O da bana biliyorum yorgunsun sıkıldın diyor kırılsa da susuyor uzatmıyor.Bugün hastaneye gittik geldik daha eve girdim elimi yıkadım hemen çocuğu emzirdim.Beyefendi üstünü giydi koşuya gitti bana çıkıyorum bile demeden.Anneme demiş çıktığını.Aradım niye haber vermeden çıkıyosun seni evde sanıyorum,bilinçli yaptığı bir şey değilmiş niye takılmışım emziriyormuşum uyurmuş belki çocuk kapatalımmış.Ben afedersiniz lavaboya giremedim adam koşuya gidiyor adaletli bulamıyorum.O çayını keyifle içerken,ya da alışverişe çıktığında kafası rahatken benim banyoyu ertelemem banyodayken bile aklımın kızımda olması,koyduğum her çayın soğuması moralimi bozuyor.Eşim ruhumu okşuyor sevgi gösteriyor alttan alıyor ama yine de onun rahatı benim sinirimi bozuyor.Dün gece bir şeyler yaşadık güzeldi de ne bileyim o bile ağırıma gidiyor Hem annelik hem kadınlık hem çalışıyorum daha ne yapayım diyorum..Çocuktan sonra evlilik derlerdi doğruymuş.Eşime aşırı bir sinir var içimde ne yapmalıyım bilmiyorum.Şimdi o koşuyor ben işe gitceğim günler için bebek uyumuşken süt sağacağım.Daha üstümü değişemedim.Üstelik haber vermeden çıktığı için de kızgınım ben çat kapı cıkamıyorum bu evden adamın aklına esiyor hop gidiveriyor.Akşama da görevde zaten gece de olmayacak.Hayatta erkek olmak varmış...Nasıl sakin kalabilirim?Eşimin daha da rahatlamaması için neler yapabilirim?Telefonuna asla bakmazdı böyle şimdi ergen gibi elinde sinir oluyorum.Böyle icim icimi yiyor ona laf sokasım geliyo napayım
Akşam.yemegi yapıyor sabah kahvaltı hazırlıyor. Siz çocuk aglasada çay keyfinizi yapıyorsnz. Cnainiz kızartma istyr onu yapıyor ama siz hala sinirlisiniz valah pes adama daha napsn benim eşim anlayislidir ama bukdrini istesem olmaz ve diğer konuda siz annesiniz. O yüzden cennet annelerin ayağı altında sözümü yanlış anlamayın babalara harika lafım yok ama babalar annegibi düşünemez anne gibi davranamaz yaradılışı gereği ve blyrlad bizim ona güzel bakacagimizi ...eşim çok iyi bir babadır bu arada snamayin ki kötü insanlara denk geldim iciin byle knsyrm babalığı süper. Çocuğunu gezdirir uyutur giydirir yıkar ama yiende. Anne gibi fedakarlık yapmadgi çok an var ama sizde lütfen brz görün herşeyi burun kivirmayn bence

Şuan lohusa psikolojisi yaşıyorsunuz anlayabiliyorum ama siz abartmışsınız iş şımarıklığa dönmüş artık. Bende 17 gün önce doğum yaptım annem sadece 5 gün yanımda kalabildi. Şuan babam covid pozitif ailem karantinada ve ben hiç birinin yanında olamıyorum onlar benim yanımda olamıyor. Biraz elinizde olanların kıymetini bilin. Yeni doğan bebeğe baba ne kadar ilgi göstebilir ki başta, çocuk anne kokusunu memesini arar zaten sürekli. Babanın yapabileceği en fazla anne işlerini görürken çocuğu oyalamak gazını çıkarmak olabilir ilk aylar için. Ne mutlu anneniz yanınızda ev işleriniz görülüyor, hatta eşiniz de yardımcı oluyor kahvaltıda özel istekleriniz bile yerine gelmiş birkaç patates parçasının hesabını yapmışsınız 🤦🏻‍♀️😒 yerinizde olmak isterdim valla, ben ilk haftadan beri hem bebeğime kendim bakıyorum hem ev işlerimi görüyorum. Biraz şükredebilmek gerek
İşte evet ben de diyorum başkaları nasıl yapıyor diyorum..helal olsun ne diyim.ben sıkıya gelemedim

Esiniz bir baba olarak bir es olark bir erkek olarak üzerine dusenin fazlasni yapıyor bence.. kimse premses degil herkes evinde nazli büyüdü pohpohlandi ama takdir edersiniz ki 1.5 aylik bebeğin mesuliyeti daha çok annededr adam zaten yapıyor anlattgnza gore ne yapsın daha bebeği emzirecek hali yok.
bence abartili tavirlar
Evet haklısın biliyorum ama elimde olmuyor gece uykusuz kalsam yine aynı moduma dönüyorum

Beklentiniz zirve zaten yapıyorlarda ama 1.5 aylık bebek sadece sızı tanıyor bol bol okuyun cocuga ezıyet etmeyın ne demek esımde aglıyor ben alıuorum büyüsede oncelık anne olacak bunu unutmayın cocuk anne arasındaki bağ çok farklı

Haklısın farkındayım ama elimde olmuyor sanki içimde kötü bir insan var beni ele geçiriyo içime sinir basıyo

Allah içini ferahlatsın canım. Ama gerçekten eşinin kıymetini bil. Sana kendi yaşadıklarımı anlatsam eşinin ne kadar kıymetli biri olduğunu sana ne kadar değer verdiğini belki daha iyi anlardın.

Back