• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekten sonra evliliğim,ruh halim..

Avukat mısın ?

Ayrıca onunkisi lohusalıktan değil, herkes etrafında pervane olurken, bebeği ağlarken konu sahibi çay peşinde.
Patates kızartması peşinde.
Soruyorum kaçınız lohusayken sıcak çay içip, patates kızartması yediniz?
Bu bildiğin şımarıklık.
1.5 aylık bebeği anneye bırakıp işe başlayan, kocası söylemeden spora gidiyor diye kavga edecek duruma gelen benim sanki.
avukat degilim avukatliga da soyunmadim sadece yorumunuzu biraz sert buldum ve guzel bir dille bunu belirttim siz neden bu kadar tepkilisiniz?

Ya kadin 2. Ayda başlamaya mecbur çoğu kadın başlıyor karantinadan dolayi. Sizin derdiniz ne anlamadm. Hic doğum yaptınız mı lohusa oldunuz mu eğer oyleyse anlamanız lazim bu ruh halini. Olmadiysaniz da cok yorum yapabilceğnz bir konu değil.
Siz de az konu sahibini takip etseydiniz aslında hep böyle biri olduğunu bilirdiniz.

1-2 ay ücretsiz izin kullanmak maddi olarak zorlar mı? Bu kadar çabuk işe başlamak zor olacak sizin için. Çok yorgunsunuz gerginsiniz. Bebekli hayata alışmaya ihtiyacınız var. Doğum izni neden bu kadar kısa ya ☹️

Ya kadin 2. Ayda başlamaya mecbur çoğu kadın başlıyor karantinadan dolayi. Sizin derdiniz ne anlamadm. Hic doğum yaptınız mı lohusa oldunuz mu eğer oyleyse anlamanız lazim bu ruh halini. Olmadiysaniz da cok yorum yapabilceğnz bir konu değil.

Doğurmadım ama çok kalabalık bir ailem var.
Öyle delirecek şekilde lohusa depresyonuna yakalanan bir tanıdığım olmadı.
Yada şöyle diyeyim etrafında fır dönen insanlar varken depresyona giren bir tanıdığım olmadı :)
Yorum hakkım var her konuya.
Seni ilgilendiren taraf ?

Nasıl sakin kalabilirim?Eşimin daha da rahatlamaması için neler yapabilirim?

Böyle iyice sık boğazını, nefes alamasın hiç o zaman daha da rahatlayamamış olur. İpini gevşetmeye çalışırsa tut kafasını vur bir iki kez duvara hemen kendine gelir 🤦🏻‍♀️

Pek iyi etmişsiniz hanımlar..Sezeryanlıyken koltukları kaldırıp altlarını silmekle, lohusayken kp ve kv'ye mantılar börekler yapmakla, uzun ücretsizler alarak kariyerinizi ziyan etmekle. Hepiniz kocalarınız için saçlarınızı süpürge etmişsiniz. Ben ikna oldum. Umarım siz de bunların karşılığını almışsınızdır ya da en azından bir takdire bile muhtaç değilsinizdir...Ne diyeyim...

Donemsel bir durum yasadiginiz. Bebis daha kucuk,siz lohusa, ise erken donecek olmanizin gerginligi. Esiniz de sorumluluklarini yerine getiriyor gibi gorunuyor,burdan bakildiginda yani. Adam patates kizartmis,siz son lokmalari o yedi diye kizmissiniz,laf soylemissiniz. Adam bundan sonra hic yapmazsa istediginiz bir seyi sasirmayin. Fazla naz asik usandirir derler,fazla zorlamayin bence etrafinizdakileri.

Normal bir kadin ruh halinde olsaniz esinizin kosuya cikmasina sevinirsiniz,ne guzel kendine vakit ayiriyor dersiniz. Cunku bence bebegi esinize veya annenize birakip siz de kosuya cikabilecek durumdasiniz. Yapmiyorsaniz bu sizin kisisel tercihiniz. Cok fazla kadin taniyorum,kocasi davar olan,annesi babasi yaninda olmadigindan 4 duvara hapis olan,ya da hic biri degil de benim gibi 14 ay cocuk gezdirmek disinda kendisi icin hic bir sey yapamamis olan.

Ben hamilelik nasıl bir şey lohusa nasıl bir şey bilmem.
Bir kere çok hastalandığımda eşim bana bebek gibi baktı bir tek onu çok iyi bilirim.
Duşta yardımcı oldu mesela.
Saçlarımı o kuruttu üstümü giymeme yardım etti kahvaltılar akşam yemekleri bitki çayları ev işi..
Yatağıma yatırdığında bile başucuma mendil ve su koymayı düşünebildi.
O bunları yaparken benim gözlerim doluyordu.
Minnet duyuyordum deli gibi. Ona birde üstüne triplendiğimi düşünemiyorum bile.
Çünkü farkındayım çok kıymetli bir şey olduğunu, şanslı olduğumu...

Siz de kıymetini bilin eşinizin.
Bunu yapmayan o kadar çok erkek var ki.
Konuşun teşekkür edin.
Böyle uzak ve tafralı olursanız daha çok koşulara gider.

Yada şöyle diyeyim etrafında fır dönen insanlar varken depresyona giren bir tanıdığım olmadı :)

çocuğu 2 aylıkken işe başlamak zorunda kalan bir akrabanız oldu mu bilmiyorum. İş olayını görünce gerim gerim gerildim ben.

lohusa depresyonun ve lohusa hüznünün oranını bi arastır derim yuzde seksenlere kadar cıkıyor oranlar. sizin ailede herkes senin gibiyse insanlar yasasa da belli edememistir. sasırmadım :D

avukat degilim avukatliga da soyunmadim sadece yorumunuzu biraz sert buldum ve guzel bir dille bunu belirttim siz neden bu kadar tepkilisiniz?

Siz konuya lohusa depresyonu diye yaklaşıyorsunuz konu o değil ki.
Yapılan tavırlar.
Ama siz benim onun anneliğine tavır ediyormuşum gibi algılayıp beni kötü gösteriyorsunuz.
Ondan tepkili olabilir miyim ?
Kaç tane lohusa depresyonuna iyi yorumlarım var.
Aç oku.
Bir cümlemle gelip yargılamayın beni.

Kocanizla sevismissiniz hem annelik hem kadınlik zor diyosunuz. O zaman niye sevisiyosunuz ben anlamadım sevişmek sadece kocanizin ihtiyacı mi niye bu düşüncelerden cikamiyo kadınlarımız. Kızmayın ama evet ben sizi nazlı buldum. Tek başına ikiz büyüten kadınlar var anneniz ve az da olsa kocanız yardım etmesine rağmen çok buyutmussunuz gözünüzde. Kocanız spora gitmesin işlerini aksatiyo diyosaniz sert yapmanıza gerek yok normal şekilde derdinizi soyleyin

Siz konuya lohusa depresyonu diye yaklaşıyorsunuz konu o değil ki.
Yapılan tavırlar.
Ama siz benim onun anneliğine tavır ediyormuşum gibi algılayıp beni kötü gösteriyorsunuz.
Ondan tepkili olabilir miyim ?
Kaç tane lohusa depresyonuna iyi yorumlarım var.
Aç oku.
Bir cümlemle gelip yargılamayın beni.
yargilamadim hanimefendi guzel bir uslupla yazdim

1,5 aylık kızım var.Eşim bebeği evlendiğimizden beri çok istemesine rağmen ben evliliğimizin nasıl gittiğini gözlemlemek için 1,5 sene bekledim.4-5 sene de sevgiliydik.Annem yanımızda olduğu için çok yorulmuyorum.İlk günler enerjim vardı iyiydim eşim de bebek ağlar ağlamaz alırdı dinlen derdi.Şimdilerde bakıyorum da ağlasa da telefonuna bakmaya devam edebiliyor al diyince alıyor ama kendiliğinden kalkmıyor.Bebeği gezdirmesi lazımken üşendiğini yüz ifadesinden anlıyorum.İki dolaştırıyor oturuyor.Dün akşam bilerek uyutur musun dedim aldı.Sonra da ben çay keyfi yaptım ağlasa da içim de gitse pek dönüp bakmadım.Uyuttu yerine koydu kızım her zamanki gibi yerine koyunca ağladı.Bi kaç kere yine aynı şekilde oldu son uyandığında eşimin suratı asıldı üzülerek daha yeni uyutmuştum dedi.Ben de işte böyle der gibi kafa salladım.Derken kızım acıktı yine ben emzirirken uyudu.Ya da eşim yine bakarken hıçkırık tutuyor yine ben alıyorum.Yine iş bende bitiyor.Ne sanıyordun diyeceksiniz ama işte insan yaşayınca daha bi anlıyo.Eşime aşırı ters davranmaya başladım.Haftaya işe de başlayacağım.Ev işlerini annem yapıyo genelde,eşim akşam yemekleri sabah kahvaltıyı hazırlıyo..Bunlar olmasa demek ki ne halde olurdum bilmiyorum.Evet çok nazlı büyütüldüm belki o yüzden böyleyim.Mesela eşimden sabah patates kızartması istedim bebegi anneme verdim uyudum.Kahvaltıya oturduk adama laf sokuyorum son bi kaç patatesi o yedi diye.Ya da bebeği içeri götürüyor ağladığı için ben diyorum ki yine görüntülü sizinkileri ararsın kesin baş başa kalıyorsunuz diye.O da bana biliyorum yorgunsun sıkıldın diyor kırılsa da susuyor uzatmıyor.Bugün hastaneye gittik geldik daha eve girdim elimi yıkadım hemen çocuğu emzirdim.Beyefendi üstünü giydi koşuya gitti bana çıkıyorum bile demeden.Anneme demiş çıktığını.Aradım niye haber vermeden çıkıyosun seni evde sanıyorum,bilinçli yaptığı bir şey değilmiş niye takılmışım emziriyormuşum uyurmuş belki çocuk kapatalımmış.Ben afedersiniz lavaboya giremedim adam koşuya gidiyor adaletli bulamıyorum.O çayını keyifle içerken,ya da alışverişe çıktığında kafası rahatken benim banyoyu ertelemem banyodayken bile aklımın kızımda olması,koyduğum her çayın soğuması moralimi bozuyor.Eşim ruhumu okşuyor sevgi gösteriyor alttan alıyor ama yine de onun rahatı benim sinirimi bozuyor.Dün gece bir şeyler yaşadık güzeldi de ne bileyim o bile ağırıma gidiyor Hem annelik hem kadınlık hem çalışıyorum daha ne yapayım diyorum..Çocuktan sonra evlilik derlerdi doğruymuş.Eşime aşırı bir sinir var içimde ne yapmalıyım bilmiyorum.Şimdi o koşuyor ben işe gitceğim günler için bebek uyumuşken süt sağacağım.Daha üstümü değişemedim.Üstelik haber vermeden çıktığı için de kızgınım ben çat kapı cıkamıyorum bu evden adamın aklına esiyor hop gidiveriyor.Akşama da görevde zaten gece de olmayacak.Hayatta erkek olmak varmış...Nasıl sakin kalabilirim?Eşimin daha da rahatlamaması için neler yapabilirim?Telefonuna asla bakmazdı böyle şimdi ergen gibi elinde sinir oluyorum.Böyle icim icimi yiyor ona laf sokasım geliyo napayım
Durumun farkındasınız, eşinize haksızlık ettiğinizin farkındasınız, anneniz yanınızda, eşiniz yanınızda, sürekli laf sokmalara rağmen sizi üzmüyor.... Bebek sizi yıpratmış zaten ilk çocuk daha da zor olur tabi.. Eeeee??? Ne diyelim ki şimdi?? Bebeğinizi yerine geri koyun mu diyelim?? Ya da eşinizi övüp sizi mutlu mu edelim??

Pek iyi etmişsiniz hanımlar..Sezeryanlıyken koltukları kaldırıp altlarını silmekle, lohusayken kp ve kv'ye mantılar börekler yapmakla, uzun ücretsizler alarak kariyerinizi ziyan etmekle. Hepiniz kocalarınız için saçlarınızı süpürge etmişsiniz. Ben ikna oldum. Umarım siz de bunların karşılığını almışsınızdır ya da en azından bir takdire bile muhtaç değilsinizdir...Ne diyeyim...

O zaman rahatina fazla düskün olanlar da anne olmasin 🤷‍♀️

Lohusalik bunaliminda olabilir misin ?
Hic normal degil dusuncelerin , tam tersi sukretmelisin cocuga komsunun cocugu gibi davranmayan ve sahiplenen bir babasi var

Erkekler kadin gibi degildir , biz ya hamile kaldigimizda ya da brbegi dogurdugumuzda icgudusel olarak bebege sevgi besleyip baglaniyoruz ancak bu içgüdü erkeklerde yok , o yuzden ozellikle ilk aylar baba ile bebek kolaylikla bag kuramaz ancak bebek babaya tepki vermeye basladiginda o bag kurulabiliyor

İlk 1 sene bebek bakiminin buyuk yuku annededir bu da dogasal olarak normal olan zaten cunku biz emziriyoruz ve bebek bizim içimizde hayat buldugu icin bizim sesimizi , bizim kokumuzu bizim kalp atisimizi ister sakinlemek için

Esinin cok ustune gitme , adam yapmasi gereken herseyi yapiyor , alabiliyorsan online psikolojik destek al rahatlamana faydasi dokunur cunku icinde bulundugun duygu durumu gercekten normal degil

Back