Bebekli Hayata Adapte Olamama

Ağzın bal yesin canım valla :)

3 yaşında kızım dişlerimi fırçalamayı unutmuşum şimdi aklıma geldi. Az önce uyudu.
Bebekken banyo yapmaya fırsatım yoktu. Tuvalete sabahtan gidersem şanslıydım. Devamlı ağlama her saat her dakika.
Bırakın o sosyal medyayı hepsi yalan dolan.

Valla benimki atom bombası gibi bir çocuktu ,ben 3.5 yaşında kreşe başlatana kadar adapte olamadım hayata Şimdi 3 aydır kreşe gidiyor , geçen hafta ilk defa uzayan tırnaklarıma oje sürdüm Sanırım 4 yıldır oje sürmüyordum.

Cocugum yok ama cok samimi oldugum kuzenimin bebişi oldu. Bebek bakimina yakindan şahit oldum biraz. Uyaninca önce emziriyor daha sonra mamasini veriyor bebegin ikisini yapmak cok zor gelmiyordu.
Sadece gece uykusu agir kendisinin o zorladı ama onun disinda kendisi gayet bakimli. Sacini basini yapar makyajini yapar ozellikle disari cikarken. Daha bebiş 2 aylikken gezmelere başladi zaten.

Nasil yapiyor dersen özel bir şey yaptigini gormedim ama geceleri eşi çok destek oluyormuş, enişte bey aksamlari da cok ilgileniyor bebekle işten gelince onu gozlemledim.

Bebek nasıl peki ağlayan bir bebek mi yoksa sakin mi

bebekli hayata adapte olabilen var mı ki?
o kadar hızlı ve tempolu bir hayat ki ben asla yakalayamıyorum. hep de böyle gideceğini düşünüyorum.

Ben mi yazdım bunu dedim bir an.

Lohusa depresyonu mu ne belaysa bende böyleydim aynı erken doğdu o zaten bir travma. kızım şimdi 7 aylık baya toparladım. Dünya kocaman çöp sanki gibi geliyordu. Herşey gözüme batıyordu. Çok alıngandım. Kilomu çok kafama takıyordum. Ömrümde ilk kez bu kilolalara çıktım. durduk yere ağlıyordum. Eşimin beni mutlu etmesi imkansızdı. Çok huysuzdum.

Önce diyete başladım. Sonra aktivitelere hedef gibi ödev gibi. Yavaş yavaş toparladım. Hala daha toparlıyorum. Özellikle o bakımsızlık. Kilonun verdiği çirkinlik hissi. zamanla geçiyor canım. Kendimde farkettiğim şey kilo oldu o gittikçe herşey yoluna girdi sanki. Ben sakinledim bebek sakinledi. Hala daha da gidiyor o pis kilolalar.

Bi ucundan tut canım. Zamanla toparlanıyor. Hepimiz yaşıyoruz zor bir durum. Allah yardımcın olsun. Yalnız değilsin demeye geldim.

Evlat sahibi olduğunuz için şükretmeyi deneyin...
Ya ne alakaaaa ne alakaaa ??
Şimdi burası şuan duyar kasacak bir yer mi ?? Kadın çocuğundan şikayet etmiyor ki, neden oldu keşke olmasaydı demiyor ki ya da nereden biliyorsunuz her gün el açıp sukretmedigini ??
Kadın derdini sıkıntısını paylaşmış, bu kadar insan güzel motive edici yorum yaparken sizin bu denli yorumunuz bence sizinle alakalı bir sorun oldgnu gosteriyor. İnsanlara yorum yaparken bence düşünüp knusmamiz gerek. Yeni bir anne henüz bebeği küçük ne yapacagni bilemio ve belliki tecrubeli annelerden yardım istiyor knusup derdini sıkıntısını atmaya ihtiyacı var. Ay kadın kadının gerçekten düşmanı ya. Pes

Bende 6 aylık anneyim . Sizi çok iyi anlıyorum. Bizde mama+meme gittik. Hala da öyle gidiyoruz gerçi evet ilk başlarda anlayamıyorsunuz hep suçluluk psikolojisi acaba aç mı tok mu? En ufak ağlamada aç kaldı kesin ondan diye düşünüyordum ben. Öncelikle bebeği emzirin üstüne mamasını verin. Bir dahaki besleme saatine kadar aç mı sorusunu unutun çünkü aç değil. Çok mızmız ise uykusu olabilir ya da gazı. Onlarda yoksa kucakta sakinleşmek istiyor demek baby sling alın. Ona alıştırın . Bir de ana kucağında oturmaya alışsın. Ona alışırsa her işinizi yaparsınız. Ben ana kucağında banyoya koyup duşa bile giriyorum. Zaten 4. Aydan sonra emmeler azalacak daha çok dış dünya ile ilgilenecek. O zaman daha rahat edeceksiniz. 6 aydan sonra inanın çok daha rahat olacaksınız.

O herşeye yetisenlerin ya bebeği çok uslu oluyor. Yada yardımcısı oluyo. Temizlikçi olsun etrafında pervane olan anneler teyzeler halalar. Bakma sen onlara. Bizde perisan büyüttük bebeleri. Sonu güzel oluo . Sen ona aliscaksin o sana. Bırak evin pis kalsın. Karnın doycak kadar yemeğin olsun. Gitcek temiz camasirin olsun. Bebeğinle vakit geçir. Küçük oğlan Eylül'de iki yaşını bitirdi. Emzirme sureci beni çok yordu . Asirii meme bağımlısı bı bebekti . Gece uyku nedir bilmezdim. Çok ta soylenirdim. Tamam şimdi sütten kestim daha iyi uyuyoruz. Ama ben şimdiden emzirmeyi çok özledim. O kadar güzel bı duygu ki. Mesela kucakta omuzda uyuması anne için yorucu. Ama büyüyünce insan özlüyor o anları. Bol bol kokla bebeğini. Doya doya büyüt. Sıkıntılar gecicek. Anın tadını çıkarmaya bak.

Allah a şükretmenin kötü birşey olduğunu düşünüyorsanız bence size pes. Kötü bir yorum yaptığımı düşünmüyorum ama sizin saygısız ve terbiyesiz bir insan olduğunuzuda söylemeden geçemiycem. Herkes o dönemde zorlanıyor ama yinede şükürler olsun bir bebeğim var demesini tavsiye ettim bundan ne yorum çıkardıysanz bayağı saçmalamışsnz.

Hissettikleriniz cok normal. Oglum 4 yasinda kizim 2 afedersiniz tuvalete gitmek bile zor benim icin. Kendimi tuta tuta sistit oldum. Sac taramak buyuk luks. Banyo yapabillmek icin esimi cocuklarin basina dikiyorum anca o cocuklari oyaladiginda girebiliyorum yoksa kapida bekleyip agliyorlar. Aldigim kozmetiklerin cogu kullanmadan cope gidiyor cunku kullanmaya firsat bulamiyorum. Banyoda sacima sac kremi surmeye bile firsatim olmuyor cabucak yikanip cikiyorum. Bende hayret ediyorum bu insanlar nasil firsat buluyor evini temizlemeye kendine bakim yapmaya. Eskiden fondotensiz disari cikmayan ben makyajin ne oldugunu unuttum. Size diyebilecegim tek sey eski ozgurlugunuzu unutun cocuklu hayati kabullenmediginiz surece hem kendinizi hem bebeginizi mutsuz edersiniz.

Saygısız ve terbiyesiz olan bence sizsiniz. Şükretmek kötü bir şey dediğimi nasıl algiladiniz onu da anlayamadım..
Yaptığınız yorumu daha güzel soylemenin binbir çeşit hali var. Yargılar gibi sukretmeyi denesen diye yazılmaz.
Saygıyı ve terbiyeyi bana verecek en son kisicik dahi değilsiniz. İyi akşamlar.

Diline ağzına sağlık canım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…