Bir Miktar Bunalım

Delirtiyor Delirtiyor sana benim taktikleri anlatayım dur deli bebem uyudu çok şükür rahat yazabilirim. Şimdi bak sabah kalkıyoruz kahvaltıyı yapıyoruz o arada yatakları toplamış oluyorum . Robot süpürge çalışıyor biz kendimizi oğlumun odasına kitliyoruz yoksa süpürgenin üzerine filan oturtuyor ev süpürülmüş oluyor . Öğlen o uyuduğu zaman hemen ütümü yapıyorum varsa yemek yiyip makyaj yapıyorum 1 kahve içiyorum bazen . Akşam 18:30 yemek saatimiz 19:00 kalkmış oluyoruz masayı toplayıp bulaşık makinası çalışıyorum ve diğer günüm yemeğini yapıyorum . O sırada eşimle oğlum etkinlik yapıyorlar . 19:30 da ben oğlumu banyo yaptırıyorum eşim saçlarını kurutuyor çay koyup oğlana kitap okuyup uyutuyorum . 20:30 da bulaşık makinası boşalt çay iç dizi kitap filan . Aldığımızı anında yerine koyuyoruz . Oyuncak sadece oğlumun odasında oynanıyor . Bir yer karışıksa anında düzeltiyorum ben . Pratik yemek yapıyorum mesela kuru fasulye pilav salata . Pilavı kavuruyorum yarın yiyeceğimiz zaman suyunu dökerim . Salata yapıyorum yağı vs yarın yerken dök . Pazartesi evi kendim süpürüyorum siliyorum toz alıyorum . Çarşamba da sil toz al birde cuma sil toz al . Süpürge günde 2 tur süpürüyor zaten sürekli aktif . Büyük temizlik için yarımcı al
Canım seninki uyuyormuş işte, benimki UYUMUYOR 🤣 bak az önce uyutmaya gittim, 15 dk uyudu uyandı oturuyor şu an bizimle 🥲 ben akşamları hiçbir şey yapamıyorum ki.

Canım seninki uyuyormuş işte, benimki UYUMUYOR 🤣 bak az önce uyutmaya gittim, 15 dk uyudu uyandı oturuyor şu an bizimle 🥲 ben akşamları hiçbir şey yapamıyorum ki.
Nasıl uyumuyor mesela öğlen uykusu kaçta bitti 🙄

Öğlen uykusu diye bir şey yok henüz küçük olduğu için 3 ya da 2 uyku yapıyor hala. 5te uyandı en son.
Eee tamam uyuyor bende hiç uyumuyor zannettim . Kusura bakma ama benim oğlum bu sabah 06:30 da kalktı öğlen 12:15 ile 13:15 arası uyudu bitti yani o saatten beri ayaktaydı 20:30 da uyuyor olması normal . Ayrıca eşinin destek oluyor olması lazım .Herşeyi anladım da düzenli yemek yapamıyorum vs demeni anlamadım . Yoksa hepimiz yoruluyoruz yıpranıyoruz. Büyüyünce düzelir diye bekleme sakın herşey daha kötüye gidiyor . O yüzden kendini psikolojik olarak ayarla . 15 dk da kuru fasulye pilav salata yaptım 19:15 ile 19:30 arası eşim çocuğa baktı yemekten sonra .

Benim bebeğim de sizinki gibi 4. Ayda. Sallamadan uyumuyor sallamayı bırakınca max. 30 dk sonra uyanıyor. Sanırım 45 dk dan az uykulara felaket uykusu deniyormuş. Kesinlikle bizimki de öyle tüm gün dellendim şimdi kocama sattım bebeğimi, bi soda içip kendime gelmem lazım. Büyüdükçe düzelir diye kendimi avutuyorum 😢

Eee tamam uyuyor bende hiç uyumuyor zannettim . Kusura bakma ama benim oğlum bu sabah 06:30 da kalktı öğlen 12:15 ile 13:15 arası uyudu bitti yani o saatten beri ayaktaydı 20:30 da uyuyor olması normal . Ayrıca eşinin destek oluyor olması lazım .Herşeyi anladım da düzenli yemek yapamıyorum vs demeni anlamadım . Yoksa hepimiz yoruluyoruz yıpranıyoruz. Büyüyünce düzelir diye bekleme sakın herşey daha kötüye gidiyor . O yüzden kendini psikolojik olarak ayarla . 15 dk da kuru fasulye pilav salata yaptım 19:15 ile 19:30 arası eşim çocuğa baktı yemekten sonra .
Bebeklerin yaşlarına göre uyanıklık uyku süreleri var ya, normal yani seninki de. Benim kızın gündüz uyuması gerek zaten uykusu geliyor. Hiç uyumuyor değil tabi. Akşam zor uyuyor, geç yatıyor.
Eşim destek oluyor, konuda da yazmıştım aslında. Beraber yapıyoruz yemeği akşamları. Aç kalmıyoruz tabi ki. Bir düzenim yok sadece. Çocuklu hayata adapte olamadım muhtemelen. Hala çalışırkenki düzenimi devam ettiriyorum alışkanlık.

Bebeklerin yaşlarına göre uyanıklık uyku süreleri var ya, normal yani seninki de. Benim kızın gündüz uyuması gerek zaten uykusu geliyor. Hiç uyumuyor değil tabi. Akşam zor uyuyor, geç yatıyor.
Eşim destek oluyor, konuda da yazmıştım aslında. Beraber yapıyoruz yemeği akşamları. Aç kalmıyoruz tabi ki. Bir düzenim yok sadece. Çocuklu hayata adapte olamadım muhtemelen. Hala çalışırkenki düzenimi devam ettiriyorum alışkanlık.
Şimdi şöyle düşün bir düzen kurarsan İnan ki aşırı rahatlıyorsun hem bedenen hem zihnen . Dönüp okudum yazdıklarını Saçlarım matlaştı vs yazmışsın . Ben hamile kaldığım zaman hemen vitamin takviyelerine başlamıştım iyiki öyle yapmışım . Emzirme olayı bitene kadar (22. Ayda) takviyelere devam ettim . Buda benim bedenen zihnen iyiye götürdü . Eğer onları kullanmasam yerden kazınırdım. Sebebi de bebek büyüdükçe sorunların artıyor olmadı. En basiti kg artışı oluyo ve kucakta taşımak bile zorlaşıyor güçleniyor bezi değiştirmek istemiyor kaçıyor 10 kere yakalayıp yatırıp yeniden kaçtığını biliyorum. Diş dönemleri çok zor geçti çığlık kıyamet sabaha kadar ağlardı . Gündüz de hep kucak iştahsız ağlayan ve sürekli hareket halinde olan . 6.5 aylık emekledi zaten o zamana kadar prensesmişim😞😅 sonra çok zor olmaya başladı . Mesela 3 uyku yapıyordu ya o zaman sabah o ilk uykudayken hemen kahvaltı yapar yemeği ocağa koyardım . O zaman süpürgem yoktu . Bebek uyanınca onu bebek arabasına koyar arkamda gezdirir evi öyle süpürürdüm . 2. Uykuya yatınca kendime zaman ayırır maske yapar makyaj yapar uyurdum vs vs . Son uyku zaten çok kısa 30 dk o zamanda yemek masasını hazırlar üzerimi değiştirirdim . Böyle plan yaparsan rahat edersin yoksa uyku sayıları düşecek uyanıklık artacak perişanlık artacak . Gece uykusuna geçişi de ben şöyle yaptım 40 ı çıkınca baktım akşam 21:30 da bi huzursuzluk başlıyordu o zaman odaya götür üzerini bezi değiş vs vs rutinleri yap emzir uyut uyanınca hiç karanlık odadan çıkartmazdım böyle bünye alıştı aradan son uyku vs kalkınca gece uykusu haliyle öne geldi . 17:00 de uyandığı son uyku ona fazla geliyor belki de . Biraz gözlem yapıp düzene sokmaya çalış dediğim gibi ilerde zaten saat olarak değişiyor şimdiden düzene girdirme gayretine gir . Böylece eşinle birbirinize zaman kalır .

Şimdi şöyle düşün bir düzen kurarsan İnan ki aşırı rahatlıyorsun hem bedenen hem zihnen . Dönüp okudum yazdıklarını Saçlarım matlaştı vs yazmışsın . Ben hamile kaldığım zaman hemen vitamin takviyelerine başlamıştım iyiki öyle yapmışım . Emzirme olayı bitene kadar (22. Ayda) takviyelere devam ettim . Buda benim bedenen zihnen iyiye götürdü . Eğer onları kullanmasam yerden kazınırdım. Sebebi de bebek büyüdükçe sorunların artıyor olmadı. En basiti kg artışı oluyo ve kucakta taşımak bile zorlaşıyor güçleniyor bezi değiştirmek istemiyor kaçıyor 10 kere yakalayıp yatırıp yeniden kaçtığını biliyorum. Diş dönemleri çok zor geçti çığlık kıyamet sabaha kadar ağlardı . Gündüz de hep kucak iştahsız ağlayan ve sürekli hareket halinde olan . 6.5 aylık emekledi zaten o zamana kadar prensesmişim😞😅 sonra çok zor olmaya başladı . Mesela 3 uyku yapıyordu ya o zaman sabah o ilk uykudayken hemen kahvaltı yapar yemeği ocağa koyardım . O zaman süpürgem yoktu . Bebek uyanınca onu bebek arabasına koyar arkamda gezdirir evi öyle süpürürdüm . 2. Uykuya yatınca kendime zaman ayırır maske yapar makyaj yapar uyurdum vs vs . Son uyku zaten çok kısa 30 dk o zamanda yemek masasını hazırlar üzerimi değiştirirdim . Böyle plan yaparsan rahat edersin yoksa uyku sayıları düşecek uyanıklık artacak perişanlık artacak . Gece uykusuna geçişi de ben şöyle yaptım 40 ı çıkınca baktım akşam 21:30 da bi huzursuzluk başlıyordu o zaman odaya götür üzerini bezi değiş vs vs rutinleri yap emzir uyut uyanınca hiç karanlık odadan çıkartmazdım böyle bünye alıştı aradan son uyku vs kalkınca gece uykusu haliyle öne geldi . 17:00 de uyandığı son uyku ona fazla geliyor belki de . Biraz gözlem yapıp düzene sokmaya çalış dediğim gibi ilerde zaten saat olarak değişiyor şimdiden düzene girdirme gayretine gir . Böylece eşinle birbirinize zaman kalır .
Ya canım benim çok güzel söylüyorsun da olmadı işte. Konumda da bunu yazdım. Yapamadım ben yani. Uyku konusuna girmek istemiyorum çok fazla çünkü geriliyorum. İnan sayfalarca şey okudum, tavsiye dinledim. Yani kör cahil değilim bu konuda. Olmuyor işte. Ya ben beceriksizim ya çocuğum enteresan. Neyse ağlıyor benimki yine, kaçtım ben. 😄😄

Ya canım benim çok güzel söylüyorsun da olmadı işte. Konumda da bunu yazdım. Yapamadım ben yani. Uyku konusuna girmek istemiyorum çok fazla çünkü geriliyorum. İnan sayfalarca şey okudum, tavsiye dinledim. Yani kör cahil değilim bu konuda. Olmuyor işte. Ya ben beceriksizim ya çocuğum enteresan. Neyse ağlıyor benimki yine, kaçtım ben. 😄😄
Yani çocuk gündüz uyuduğu zaman sende işlerini yoluna koyacaksın bende plan yapmasam saçım da matlaşır evimi pislikte götürür ne yapalım ki hepimiz böyle yapıyoruz başka çare yok 🤣 . gece uykularına bilemem ben sadece tavsiye yazdım ne yapıp yapmadığını da bilemem netice de tavsiye veriyoruz 😃

Yani çocuk gündüz uyuduğu zaman sende işlerini yoluna koyacaksın bende plan yapmasam saçım da matlaşır evimi pislikte götürür ne yapalım ki hepimiz böyle yapıyoruz başka çare yok 🤣 . gece uykularına bilemem ben sadece tavsiye yazdım ne yapıp yapmadığını da bilemem netice de tavsiye veriyoruz 😃
Teşekkür ederim ☺️

Benim ki 20 den beri uyumaya çalışıyor :KK70: en son kocama duygu sömürüsü yaptım. Kahve içmeye götürdü bizi :KK70: orada uyudu , eve geldik kalktı 🤘

21 aylık kızım var. Eşim de ben de öğretmeniz. Dönüşümlü bakıyoruz. O kadar zor bir bebekki gün sonunda savaştan çıkmış gibi oluyoruz. Mesela dün durup dururken karpuz istiyorum diye 1 saat ağladı. Legolarla oynuyoruz ineklerin otunu sarı yapmışlar, haypr ot yeşil olur, yeşil ot yiyecek diye 1 saat daha ağladı. Sürekli balkonda oynamak istiyor. Balkona gidip kendine kendine oturuyor. Kapıyı kilitlesek kendini kusturana kadar ağlıyor. Bu defa ağzından burnundan kusmuk çıkıyor. Size gün içinde yaşadığımız psikolojik savaşı anlatamam. Uyumak, yemek, altını değiştirmek herşey olay. Kendimi özledim. Ben kendimi çocukta kaybettim. Alt komşunun yaşıt oğlu var, o da öğretmen. Çocuğa annesi bakıyor. Gece de dahil olmak üzere çocuk sürekli anneanneyle kalıyor. Annesi de sizin dediğiniz bakımlı, evi temiz annelerden. Çünkü çocuk sürekli anneanne yanında. İnanın ben 21 aydır tek bir gece deliksiz uyumadım. Herhangi bir mekana gidip çay kahve içemedim. Bakın bu gece arkadaşlarla avmye gittik. Bir kahve içelim dedik, bizimki çığlık kıyamet ağlaya ağlaya geri kalktık. Sabır diyeceğim nereye kadar hiç bilmiyorum. Ben de eski hayatımı çok özledim. Sizin dediğiniz gibi sabah yeni bir savaşa uyanıyorum. Keyifsiz bir insan oldum. En ufak şeylerden mutlu olurdum eskiden. Şimdi beni mutlu eden o ufak şeyler çok uzakta. Sakince yürüyüş yapıp, müzik dinlemeye bile vaktim yok.

Uyumayan bebeği başına gelmeyen anlamıyor ne yazık ki. Kızım 7-8 aylık, bir işim için şehir dışına çıktık. Ben işimi halledene kadar kuzenim ilgilenecekti. Kendisine dedim uyumuyor falan, bana dedi ki "hepimiz böyle büyüttük". Sabahtan öğleye kadar hiç uyumadı ki 6-6.30da kalkardı. Evden öğlen 1 civarı karnını doyurup uyuttum ve çıktım. Ben çıktım 15 dk sonra uyanmış. Ve ben 4te gelene kadar kuzenim uyutamamış. Eve geldim "bu kız gerçekten uyumuyormuş" dedi. Ana kucağında gezdirmiş evde, kucağında pışpışlamış, yanına yatmış ama nafile. Bazı çocuklara düzen sağlanamıyor malesef. Anlattığımızda beceriksiz ya da abartılı olduğumuz düşünülüyor ama öyle değil. Kızım 2 yaşında zorla uyduğu kısacık gündüz uykusunu da bıraktı. Oğlum 18 aya kadar kök söktürdü ama sonraki 7-8 ay, 2-3 saatlik gündüz uykularına yattı. İşte o zaman düzen, yemek, temizlik bunlar konuşulabilecek şeyler. Sonra o da bıraktı :) Siz de akışına bırakın lütfen. Uyumayan çocuğa ne yapsanız çözüm olmuyor. Sorun sizde değil. Şehir, iş değişikliği, evlilik ve çocuk derken pek çok yeni durumla birden karşı karşıya gelmişsiniz. Her şey zamanla düzene girecek merak etmeyin. Bir gün hepsi bitecek.

21 aylık kızım var. Eşim de ben de öğretmeniz. Dönüşümlü bakıyoruz. O kadar zor bir bebekki gün sonunda savaştan çıkmış gibi oluyoruz. Mesela dün durup dururken karpuz istiyorum diye 1 saat ağladı. Legolarla oynuyoruz ineklerin otunu sarı yapmışlar, haypr ot yeşil olur, yeşil ot yiyecek diye 1 saat daha ağladı. Sürekli balkonda oynamak istiyor. Balkona gidip kendine kendine oturuyor. Kapıyı kilitlesek kendini kusturana kadar ağlıyor. Bu defa ağzından burnundan kusmuk çıkıyor. Size gün içinde yaşadığımız psikolojik savaşı anlatamam. Uyumak, yemek, altını değiştirmek herşey olay. Kendimi özledim. Ben kendimi çocukta kaybettim. Alt komşunun yaşıt oğlu var, o da öğretmen. Çocuğa annesi bakıyor. Gece de dahil olmak üzere çocuk sürekli anneanneyle kalıyor. Annesi de sizin dediğiniz bakımlı, evi temiz annelerden. Çünkü çocuk sürekli anneanne yanında. İnanın ben 21 aydır tek bir gece deliksiz uyumadım. Herhangi bir mekana gidip çay kahve içemedim. Bakın bu gece arkadaşlarla avmye gittik. Bir kahve içelim dedik, bizimki çığlık kıyamet ağlaya ağlaya geri kalktık. Sabır diyeceğim nereye kadar hiç bilmiyorum. Ben de eski hayatımı çok özledim. Sizin dediğiniz gibi sabah yeni bir savaşa uyanıyorum. Keyifsiz bir insan oldum. En ufak şeylerden mutlu olurdum eskiden. Şimdi beni mutlu eden o ufak şeyler çok uzakta. Sakince yürüyüş yapıp, müzik dinlemeye bile vaktim yok.
Bu anlattığınız benim oğlum 🙄 24 aydır deliksiz uyumadım hiç en az 2 -3 kere gece uyanıyor . Emzirirken beni de yanına alıp emerek uyumak istiyordu sürekli . Emzirme bitti iyi gidiyordu geçen ay elimi tutmak istemeye başladı 🙄 geceleri sebepsizce birşeyleri tutturuyor . Önceden yani küçükken daha sabırlıydım beynen bedenen böyle yorulmuyordu şimdi inanılmaz bir yorgunluk bitkinlik oluşuyor . Öğlenleri 1 saat uyuyor sadece uykuyu alamıyor gün içinde saçmalamaya devam ediyor . Sizin balkon için ağlıyormuş benimki de kiler için açmazsam ki kilitlemezsem zaten kendi giriyor da neyse bu sefer 5 parmağını ağzına sokup öğüre öğüre ağlıyor . Kendi evimde su kahve vs içemiyorum çünkü illa o içecek üzerine dökecek vs vs bebek bakıcısı temizlikçi kadın gibi oldum bu evde . İnanılmaz bir hareketi var 30 saniye durmuyor ev oyuncak dolu 1 tanesine bile bakmıyoruz tek başına oynasın istemiyorum benimle oynasın onu bile yapmıyor sürekli etraf karıştırsın dolaşsın koltuk tepelerinde kilerde vs . Kafasının çalışma taktiği benim elimdeki benim senin elindeki de benim herşey benim . 17 . Aydan beri böyleyiz ilk anlam verememiştim sonra olayı çözdüm

Uyumayan bebeği başına gelmeyen anlamıyor ne yazık ki. Kızım 7-8 aylık, bir işim için şehir dışına çıktık. Ben işimi halledene kadar kuzenim ilgilenecekti. Kendisine dedim uyumuyor falan, bana dedi ki "hepimiz böyle büyüttük". Sabahtan öğleye kadar hiç uyumadı ki 6-6.30da kalkardı. Evden öğlen 1 civarı karnını doyurup uyuttum ve çıktım. Ben çıktım 15 dk sonra uyanmış. Ve ben 4te gelene kadar kuzenim uyutamamış. Eve geldim "bu kız gerçekten uyumuyormuş" dedi. Ana kucağında gezdirmiş evde, kucağında pışpışlamış, yanına yatmış ama nafile. Bazı çocuklara düzen sağlanamıyor malesef. Anlattığımızda beceriksiz ya da abartılı olduğumuz düşünülüyor ama öyle değil. Kızım 2 yaşında zorla uyduğu kısacık gündüz uykusunu da bıraktı. Oğlum 18 aya kadar kök söktürdü ama sonraki 7-8 ay, 2-3 saatlik gündüz uykularına yattı. İşte o zaman düzen, yemek, temizlik bunlar konuşulabilecek şeyler. Sonra o da bıraktı :) Siz de akışına bırakın lütfen. Uyumayan çocuğa ne yapsanız çözüm olmuyor. Sorun sizde değil. Şehir, iş değişikliği, evlilik ve çocuk derken pek çok yeni durumla birden karşı karşıya gelmişsiniz. Her şey zamanla düzene girecek merak etmeyin. Bir gün hepsi bitecek.
Konu sahibinin çocuğu günde 2-3 uyku yapıyormuş sadece gece uykusuna geç geçiyormuş

Nerden başlasam bilmiyorum. Derdim büyük değil belki ama beni dibe çekmeye yetiyor. Daha çok konuşma insanıyım yazarak ifadem çok iyi değil.Birazcık uzun ve karışık yazabilirim, affola.

7,5 aylık bir kızım var. Hamileliğimin 4. Ayından beri pandemi sebebiyle, doğumdan sonra da doğum izni ücretsiz izin vs derken 1 yıldan fazladır evdeyim. Bir tane arabamız var, onu da eşim kullanıyor işe giderken. Ben bebekle ya kanguruyla ya da bebek arabasıyla çıkabiliyorum yani. Evimiz merkezi, çarşıya pazara yakın bir yerde değil. Pandemi zamanı toplu taşıma, taksi vs de kullanmak istemedim. Yazın yine iyi kötü yürüme mesafesinde gidebileceğim yerlere çıkardım kızı, her gün hava alıyorduk. Bazen dışarda uyutuyor, oturup kitap okuyordum. Havaların soğumasıyla artık dışarı da çıkamaz olduk. İyiden iyiye dört duvar arasına kapandım yani. Hastane ve market harici çıktığım pek yok bu ara anlayacağınız.

Evlenip hem şehir hem iş değiştirdim. Burda kimsem yok. Ne arkadaş ne akraba. İş arkadaşlarım var elbette ama özelde görüştüğüm kişiler değil. Zaten evlendim geldim işe başladım derken 1,5 sene sonra pandemi oldu evden çalışmaya başladık. Aman aman bir çevre edinemedim. Kışın gelmesiyle birlikte nerdeyse eve kapandığımı söylemiştim. Kimsem olmadığı için gidip gelme de olmuyor. Şöyle 5 dk bir kahve molası ne bileyim hadi sen duşa gir kıza ben bakarım falan aşırı ihtiyacım var böyle şeylere. Çok yalnızım 😔

Kızım zor bir bebek değil, yani sanırım değil. Hareketli, akıllı, cin gibi maşallah;öyle sürekli ağlayan ne bileyim gazlı, kolik vs bir bebek değildi. Ama ilk haftaları saymazsak hep bir uyku problemimiz var nickimden de anlayacağınız üzere. Neyse asıl derdim bu değil.

Kızıma gündüz tek başıma bakıyorum bir çok anne gibi. Ama aşırı yoruluyorum. Hiçbir şeye yetişemiyorum. Evi b.k götürüyor afedersiniz. Düzenli yemek yapmıyorum. Ek gıdaya geçtiğimizden beri bir tek kızımın öğünlerini aksatmamaya çalışıyorum. O da işte enerjim olursa. Kızımın uykusu çok hafif. Gündüz o uyurken gürültülü iş yapamıyorum. Uyanıkken de zaten o yaptırmıyor. Sürekli ilgi, oyun istiyor. 5 dk da olsa oyalayacak kimse olmadığı için akşam eşim işten gelene kadar kızımlayım yani. İyi günündeyse gündüz 3-3,5 saat uyuyor. O uyurken ben yemek yiyorum. Bulaşık, çamaşır atıyorum. Ortalığı topluyorum. Biraz oturayım derken uyanıyor zaten. Akşam eşim gelince de üçümüz mutfakta, yemek hazırlayıp yiyoruz. Sonra benim uyku maratonum başlıyor. Uyutana kadar 50 defa uğraşıyorum. Neyse dediğim gibi asıl mesele bu değil.

Sorun şu ki kendimi aşırı yetersiz hissediyorum. Hem anne hem eş olarak. Kızımın uyku problemiyle ilgili konu açmıştım daha önce. Çok yardımcı mesajlar aldım. Ama bir yandan da kendimi daha da kötü anne hissetmeme sebep oldu. Herkes bebeğini sevip okşayarak uyutabiliyor ben beceremiyorum diyorum. 31 yaşında koca kadınım, 19-20 yaşındaki kızlar bile bebeklerine benden güzel bakıyor diyorum. Uyumadığında öfkeleniyorum bazen ama asla bebeğime değil kendime kızıyorum. Kötü annesin diyorum, beceremiyorsun. “Bak millet sallamadan, ağlatmadan, uğraşmadan ne güzel uyutuyor bebeğini.Bebeğine bakamadığın gibi evin de içler acısı. “

Evimi sevmiyorum. Kiradayız, evlendiğimiz sene idareten diyerek tuttuk. Kendi evimizi almaktı niyetimiz. Ama bir türlü olmadı. Her şeyi kendi evimizde yaparız diyerek erteledim. Elim gitmiyor hiçbir şeye, içimden de gelmiyor doğrusu. İyiden iyiye saldım artık, günü kurtaracak kadar temizlik, toplama yapıyorum. Gerçekten ateşe veresim geliyor bazen evi.

Bu arada benim halimin de evden aşağı kalır yanı yok. Doğum kilolarımın neredeyse tamamını verdim ama bir çöktüm sanki. Daha yaşlı daha solgun geliyorum gözüme. Saçlarım bakımsız, kuru, cansız. Cildim iyice kurudu, duşa girip çıkmaktan başka bir şey yapamıyorum. Kuaföre en son ne zaman gittim bilmiyorum. Evleri pırıl pırıl kendisi şıkır şıkır annelere aşırı imreniyorum. Yapamıyorum ben beceremiyorum. Bende ne o enerji ne o yetenek yok. Şimdi bu konuya da şahane öneriler gelecek ama onlar da kendimi yetersiz hissetmeme sebep olacak biliyorum.

Eşimle zaten birbirimize vakit ayıramıyoruz artık. Tek odağımız bebek diyebilirim. Baş başa kaldığımızda bile genelde onun hakkında konuşuyoruz. O da iyice saldı sanırım, işten gelip evle ve kızla ilgili birkaç bir şey yapıp yatmak istiyor. Eskisi gibi haftasonu plan yapıp çıkalım gezelim kalmadı. Kız durur mu, uyur mu uyanır mı, ağlar mı, acıkır mı diye düşünmekten uzun soluklu planlar yapamıyoruz. Çoğunlukla evde pinekleyerek geçiyor. Ailece depresyondayız galiba.

Bunu söylemeye utanıyorum ama bekarlık günlerimi çok özlüyorum. Eşimi de kızımı da çok seviyorum ama özlüyorum işte elimde değil. O rahatlığımı, hesapsızlığımı, hayalperestliğimi, hevesli hallerimi özlüyorum. Şimdi günü bitirmeye bakıyorum. Ohh bu akşam da uyudu şükür ama yarın yeni bir challege başlıyor.Yatıp uyumam gerek şu an ama hiç istemiyorum. Yine 747374 kez uyanacak, sabah tam şarj olmadan fişten çekilmiş telefon gibi kalkıp yeni bir güne başlayacağım.

Bu konuyu da niye açtım bilmiyorum.Neyse işte çok bunaldım. Sadece içimi dökmek istedim. 😔
O kadar iyi anlıyorum ki
Sürekli akşam olsa da yatsak modundayım ben de
Bu kadar bunalmanızın sebebi bebeğe yalnız bakıyor olmanız, gün içinde nefes alacak vakit bulamamanız
Bebek uyumayınca öfkelenmeniz çok normal
Insanız neticede duygularımız var
Önemli olan öfkeyle beraber yaptıklarımız, ki hiçbirimiz çocuklarımıza zarar verecek şeyler yapmıyoruz
Ben de aynı psikolojiyi yaşadım ama çabuk toparladım
Bebeğe göre yaşamak gerçekten çok zor
Imkanlar dahilinde bebeği de ondan önceki yaşam şekline dahil etmek lazım
Ağlasalar da çıkıp geziyorum ben çok umursamıyorum
Zaten çıkınca etrafa bakıyorlar öyle çok çok ağlamıyorlar
Oturup yiyemeyecegimi bildiğim halde eşimle yemeğe gitmeye çalışıyoruz mesela
Maksat değişiklik olsun
Evi boşver ev işi bekleyebilir
Bebeklerimizin bu zamanları geri gelmeyecek
Belki de böyle bunalmış hissettiğimiz için pişman olacağız
Inanın bazı şeyleri umursamayı bıraktığında bi rahatlama geliyor insana
Uyku konusu zaten benim de kanayan yaram oraya hiç girmiyorum

Sizinle benzer duruma sahibim, benim için daha zor olanı 2.çocuğun doğmuş olması. Biri 17 günlük diğeri 20 aylık bebeler. Ama benim esas sorunum onlar değil yalnızlık, bunalmışlık.

Benim de bu şehirde ailem arkadaşım vs yok. Bütün gün dört duvar arasındayım. İlk kızım büyüdüğü için biraz rahatlamıştım ama şimdi ikinci doğdu iki bebekle hiçbir yere çıkamıyoruz. Aşırı bunaldım yalnızlıktan, ağlayıp duruyorum sürekli lohusalık da var. Allah yardımcımız olsun gerçekten.

Konu sahibinin çocuğu günde 2-3 uyku yapıyormuş sadece gece uykusuna geç geçiyormuş
Ben gece gece yanlış okumuş olabilir miyim konuyu? Gündüz uyumadığını düşünmüştüm. Aman hepsinin farklı huyları var. Hiçbiri kolay büyümüyor elbette ama bazıları gerçekten daha zor büyüyor. Annenin de bedenen ve zihnen direnci kalmamışsa, çöküyor işte.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki bebeği uyuturken, bakarken, ilgilenirken zorlanmayan anneye rastlamadım. Ama tüm bunları tek başına yüklenene çok az rastladım. Siz o nadir annelerden birisiniz. Maşallah demeliyim çok güçlüsünüz. Çevremde gördüklerim ya ailesini çağırırdı, ya yardımcı tutardı üzerine eşlerinden beklentileri yüksek olurdu. Bebek sonuçta ve ilk deneyim, tecrübesizlik hiç kolay değil. İşin bunalım kısmına gelirsek herkeste olan bir durum bu bir süreç, geçecek. Geçeceğini bilin, unutmayın rahatlayın lütfen. Bebek biraz büyüyünce siz de işe devam edince işiniz kolaylaşacaktır. İşe girince bir süre bakıcı tutarsınız belki ondan sonrası kreş, okul zaten. Allah kolaylık, sıhhat versin.

Sizinle benzer duruma sahibim, benim için daha zor olanı 2.çocuğun doğmuş olması. Biri 17 günlük diğeri 20 aylık bebeler. Ama benim esas sorunum onlar değil yalnızlık, bunalmışlık.

Benim de bu şehirde ailem arkadaşım vs yok. Bütün gün dört duvar arasındayım. İlk kızım büyüdüğü için biraz rahatlamıştım ama şimdi ikinci doğdu iki bebekle hiçbir yere çıkamıyoruz. Aşırı bunaldım yalnızlıktan, ağlayıp duruyorum sürekli lohusalık da var. Allah yardımcımız olsun gerçekten.
Benim de en büyük dertlerimden biri o. Çok yalnız hissediyorum bazen. Bu durum insanı depresyona sokuyor ve eli kolu kalkmıyor cidden. Hani atla deve değil evi temizlemek toparlamak belki ama işte içim ölü gibi resmen hiçbir şey yapasım gelmiyor. İki insan yüzü görüp sosyalleşmek, bi kahve içip sohbet etmek lüks resmen. 🙁 Allah size de kolaylık versin.

X