Bebekli Hayata Adapte Olamama

Niye yadirganasin ki nerdeyse her anne aynı yıllardan geçiyo. Sosyal medyada doğuma makyajlı girip gayet güzel de çıkıyorlar. Ben evdeki en çirkin pijamalarla doğuma Zar zor yetismistim saçlar başlar öbür tarafa gittim geldim gibi. Doğumdan sonrası da ayrı tramva. Kolik hiç susmayan uyumayan bir bebe ve başında annem ayrıca kv sürekli meme ve süt konusu. Üstelik benim sütüm de var bebeğim de emiyordu ama dedim ki keşke mama versem de hepsi sussa ben de biraz rahat etsem. Çocuğu doğan gezmeye basliyodu sürekli ağlayan çocukla ben hiç bir yere gidemiyodum . En yakın markete vs bile. Sonra cat korona başladı şuan oğlum 25 aylık oldu. Eşim yoktu tüm bu süreçlerde o da yeni geldi. Ah ah gecelerce ağlardım Allah'ım oglumunda benim de canımı al kurtar bizi diye. Hissettiklerin çok normal

Canım benim yaaa duygularıma tercüman oldun

Canım benim yaaa duygularıma tercüman oldun
3-4 aylık çocuklara ozeniyodum ne kadar büyümüş , başka anneler ne kadar huzurlu . Ben oğlumu bir ay sonra opebildim. Öptüğüm zaman fark ettim. Sürekli sussun diye çabaladım uyuyunca aman dokunmayın ses çıkarmayın uyanmasın derken bi gün uyudu ve ben öptüm. 25 ay geçti gitti baktığımda anne olmanın tadını hiç çıkaramadım ve oğlumun en güzel zamanları.o süreç her ne kadar geçecek ve geciyor desem de sizde psikolojik olarak olumlu bir his uyandiramayabilir çünkü ben de saatler bile gecmiyo gibi hissederdim. Beni en çok rahatlatan şey dua edip ağlamak oluyodu.

Hepsi zamanla oluyor, alistikca hizlaniyorsun. Yemek de olur, bebek de olur, okul-kariyer de ayni anda olur, hepsi olur.
Yardimcisini bilemem ama herseyin bir kolayi var. Bebege alistikca hepsini yapabileceksiniz. Herkes kendine kolay geleni, butcesine uyani yapabilir.
yeme-icme: Meme en kolayi ama mama icin termosta hazir su hep olmali, sterilizasyonu mikrodalgada yapin(5dk). Yemekler vakit oldugunda yari hazir halde hazirlanip porsiyonluk dondurulur, hop yemek 15dk'da hazir. Olmuyorsa bu isi yapan ev hanimlari var onlardan donuk alabilirsiniz. Salata malzemenizi bile yikayip kurutup dograrsaniz 3 gunluk porsiyonlarda ayri kaplarda buzdolabinda hazir olur(10dk) Soganimi hep topluca robottan gecirir dondururum (5dk), sarimsak ayiklanmis sekilde donuktur (10dk) Vb vb, Derindondurucu annenin sag koludur. :))
Kati gida zamani buharli pisirici ya da mama makinesi kullanilir ise basinda beklemezsin.
Temizlik icin robot supurge her gun calisir ve diger islerde de bebek kanguruda olursa hareket edebilir hale geliriz.
Evin babasi gamsiz degilse bulasiklari yerlestirip camasir katlayabilir, alisverisi yapabilir, bebegi oyalar siz dus alabilrsiniz, jiletle hizla acil islerinizi yapabilirsiniz mesela vb.
Gezmeyi seviyorsaniz bebek cantaniz hep hazir beklemeli,gelir gelmez kirlileri bosaltip yerini temizler ile doldurursaniz hazirlanma sadece giyinmekten ibaret olur.
Bakim icin; Kalici oje ve ev tipi peeling ile manikur pedikur cozulur (10-15 gun), kirpik lifting, kas sekillendirme ile surat buyuk olcude cozulur(6ay) Guleryuzden daha iyi bir guzellik unsuru olmadigini unutmayin.
Oluyor, oluyor,oluyor siz bebisle iyi bir ekip olunca, birbirinizi taniyinca hepsi oluyor.

Normal bi durum canim..coxugunada bagli biraz bi kac ay sonra daha cok vaktin olacak duzene girecek uykusu vs. Hic gecmeyecek
Gibi biliyorum

Benimde sosyal medyamda gören herkes ohoo bu kız nasıl bu kadar her şeye yetişiyor der. Ama arka planda her işi annem yapıyor, geceleri kızımla babası ilgileniyor, ben de uykumu almış oluyorum. :)

Her bebek farklıdır. Bir de şu var ki genelde stresli gebelik geçirenlerin ya da doğumdan sonra strese girenlerin bebekleri huysuz oluyor. Resmen hissediyor ve çekiyorlar duyguları. Bence sütünüz yeterli hale geldiyse mamayı kesin daha rahat edersiniz. En büyük kolaylık emzirme anneler için. Her an hazır ve elinin altında. Üstelik bebeği de sakinleştiriyor. Ama doktor yetersiz diyorsa takviye edin elbette. Benim neredeyse hiç sütü olmayan arkadaşım boş memeyi emziriyordu aradaki bağ için. Ve işe yarıyordu. Bunun dışında emin olun bütün lohusalar bakım konusunda sizinle aynı durumda. Sizin bahsettikleriniz çok çok nadir. Biraz oluruna bırakın. Madem bebek mama emiyor annenize, eşinize bir kaç saatligine bırakıp birşeyler yapın. Benim bebeğim de 3 aylık. Sadece memeyle besleniyor ama iyice doyurup bir iki saatliğine çıkabiliyorum artik. Doktorum bana demişti ki önce sen, sonra büyük çocuğun (5 yaşında) sonra bebek tabi uygulamak pek mümkün olmuyor ama elinden geldiğince kendine zaman ayır. Mutlu anne eşittir mutlu bebek.

Hangi bebek koyduğun yerde durur sadece acıktıkça ağlar ki? İllaki vardır ama parmak sayısını geçmez. Ben bir ara kafayı sıyırdığımı hatırlıyorum gece uykusu yok, yemek yemez, susmaz. Şuan 32 aylık olduk. Oturup sohbet ediyoruz :) ha hala yemek yemiyor hala susmuyor ama alışıyorsun geçecek öğreneceksin alışacaksın merak etme daha çok küçük. Birde o mama daha kolay olayı yalan ya gecenin bir körü kalkıp mama yapmak çook zor. Eşim ve annem olmasa kepaze olurdum ben hem çalış hem bebek bak. O instagramdakilerin arka planına odaklan. 24 saat elinde telefonla gezen anneyle kendini kıyaslama. Bir çocuğa bilmem kaç tane kıyafet bilmem kaç tane oyuncak lazım değil anne göğsü lazım. Şevkati lazım. Sosyal medyaya takılıp bu güzel özel zamanları kaçırma lütfen.

Ek olarak, kendine bakman güzel hissetmen için birşeylerin yoluna girmesini bekleme. Bakımını yap süslen daha iyi hissedeceksin tahammülün artacak sen koyacaksın yoluna herşeyi.

Canım benim, hepimiz benzer duyguları yaşadık. Bebegime tek başıma baktım, asla eskisi gibi olmayacak dedim hep. Ki suslenmeyi, bakım yapmayı da çok severim. Sonra geçti gitti. Her şeye yetişir oldum. Yetisemediklerim de kenarda duruversin, önce ben ve bebeğim onemliyiz. Senin için de geçerli bu. Hiç sıkma kendini, hepsi geçecek en sonunda ve adapte olacaksın. Derlerdi de inanmazdım ama sonra da bu mini mini hallerini çok ozleyeceksin. Tadını çıkar, biliyorum insanın siniri bozuluyor ama bırak omzunda uyusun, bol bol kokla. Benim kızım 1 yaşında, bazen geceleri sarılıyor uyurken bana ve içim kıpır kıpır oluyor. İyi ki varlar, iyi ki yanimizdalar. Hepsi geçecek.

Bir keresinde bebeğim sabah 7de ancak uyumustu ve ben koridorda yumrugumu ağzıma sokup, yere çöküp aglamistim sesim çıkmasın diye. Eşim de yoktu yanımda, her şey o kadar zor gelmişti ki... Saçlarım topuzdan dolaşmış, ilk kuaföre gittiğimde kendimi çok garip hissetmistim. Sanki bir daha kuaföre gidemeyecekmisim gibi geliyordu çünkü. Oje surebildigimde yamuk yumuk surmeme rağmen çok beğenmiştim. Şimdi ise o ojelerle oynarken ben yanında şekil şekil tirnaklarimi boyuyorum. O günler sanki rüya gibi geliyor ve inan ki aslında düşündüğüm kadar da kötü değilmiş. Hormonlardan galiba, duygularımı uçta yaşamışım. Yani demem o ki, çok hızlı buyuyorlar ve sen yine o bakımlı, süslü, tertipli kadın olabiliyorsun. Eminim çok güzel bir annesin. Sabret, düzelecek.

3 aylıkken açtığım konunun linkini bulup atacağım az daha kafayı sıyırıyordum. 9 aylık oldu her şey şimdi daha zor ama alıştım. Kendine zaman ver, alışacaksın. Şimdi zor geliyor ama düzen bir otursun keyifli bile oluyor :) kimseye de pek inanma bence. Herkesin bebeği farklıdır , herkesin aile yaşantısı farklıdır. Önceliği farklıdır. Bu arada o aylarda ben banyo bile yapamıyordum. Çok gazı vardı. Sana kötü geliyorsa sosyal medyanı silmeni öneriyorum. Ve imkan varsa haftada 1 gün yardımcı ayarlamalısın.

1 aylık bebeğim var. Annem ve eşim yardımcı oluyorlar sağolsunlar ama emzirme vs derken 2 saat kucağımdan indirmediğim oluyor.

Geçen gece dedim ki kimseyi uyandırmadan kendim halledeyim herşeyi, emzirdim, bebek kucağımda mutfağa gittim çünkü bıraktığım an ağlayıp herkesi uyandırıyo. Odaya dönene kadar altıma işedim O herşeye yetişebilenler gelsin benim de altımı temizlesin

Her şey çok yeni. Yeni bir düzene alışmaya çalışıyorsun. Etrafla ilgilenme. Bazı bebek daha kolaydır, yardımcısı vardır, senin kadar didiklemiyordur bir şeyleri vs vs. Boşver oluruna bırak her şeyi.
Biz 6 aylık olduk. Daha hiç oje sürmedim. Bebeden ayrı kalmadım. Bir iki kez uyutup arkadaşlarla dışarı çıktım. Pusetinde yanıma alarak. Beni bebeği hayatımın merkezine koymakla itham ettiler. Evet hayatımın merkezinde çünkü doğmayı o istemedi ben getirdim onu dünyayı. Bütün problemlerine full konsantre yoğunlaştım. Ben stresli olduğum için hep problem çıkmış. Okeyy siz rahat olun şekerler sizde çıkmasın.
Ay sen niye hala lohusa gibisin. Bizim aslı 1 ayda toparlanmıştı. İyi de ben aslı değilim. Sana ne yaşadığımı da anlatmayacağım belli ki anlamayacaksın diyordum içimden dışımdan ay maşallah aslıya diyip geçiyordum.
Erken doğdu acil sezaryen. Sezaryen depresyonu. emme problemleri alerji meme reddi benim mama ile inatlaşmam derken bugünlere geldik. Farklı bir süreç yaşadım. Sen de öyle olmuşsun. Kimseyle kıyaslamıyorum artık. Kendime gereksiz üzüntü yaşattım bu yüzden.
Şimdi de uyku sorunları gece ağlamaları büyüme ataklrı dişi gazı ek gıdası. Yine de daha kolaylaştı.

Kendini yetersiz hissetme alışıcaz
Bebişin kokusu her şeyden güzel gelecek. Biraz daha sabır lütfen

Sanırım bu dediğin şeyleri çoğu anne yaşamıştır yani bebeğine yetememe duygusunu :) Ama zamanla sen ona oda dünyaya adapte oldukça sorunlar azalacaktır.
Bende ilk bebegimde kaynanam yanımda olmasına ve ev işlerini vs yapmasına rağmen duygusal olarak çöküntü yaşamıştım ama alıştıkça geçiyor o duygular şöyle bı 9 aylık - 1 yaş araları dahada rahatlıyosun yeme içme uyku düzene giriyo çünkü :) Sana bı tavsiyem şöyle 5-6 aylık olduğu zamanlar uykusunu belli bı düzene oturtmaya çalış tamam belki her gün aynı saatte uyumaz ama o aralarda olsun yani mesela 12de uyudu 2de uyandı bidahaki uykusu max 3-3.5 saat sonra olsun tabi bunu 7-8 aylık bı bebek için söyledim daha küçük bı bebek daha kısa periyotlarda uyur. Belli periyotlarla oldugu zaman uykusu düzene oturur. inan uyku düzene girdiği zaman hem sana vakit kaliyo hemde bebeğin mutlu oluyo :) Sen sosyal medyaya bakma boşver herkesin anneliği kendine özel güzel anne

Bu şekilde her şeyi buzdolabında saklayabilir miyiz ya?
Lütfen olsun çünkü

Konuya bir yorum yapamıyorum malesef ama Allah yardımcınız olsun diyebilirim.
Bende ne yaşayacağımdan habersiz doğmasını bekliyorum işte

Bu şekilde her şeyi buzdolabında saklayabilir miyiz ya?
Lütfen olsun çünkü
Buzdolabi candir :))
Salata üzerine domates vb sulanacak birsey konmayacak yalnizca yesillik turuyse 3 gun durur. Iyi kurutun yeterli, eskiden metrodan resimdeki salatalardan aliyordum 500gr'lik, sonra kendim yapmaya basladim.
Derindondurucuda babami bile saklarim Amerikada "freezer meals" diye bir akim var 1 haftalik aile yemeklerini soslayip nasil donduracagimizi ogretiyorlar. Zamanla bayagi Turk versiyonlarini gelistirdim, malum gurbette calisan anne olmak...

Eklentiler

• Screenshot_20211130-142232_Samsung Internet.jpg
    111,5 KB · Görüntüleme: 25
Yaa çok güzelmiş. Teşekkür ederim bende bir bakayım internet candır

Ben eve bir yakınım gelse, bir banyo yapabilsem diye dua ederdim. Hala da küçük bebeğim yine yapamıyorum benimki de hem emdi hem mama yedi ve gerçekten çok zor. Ayrıca önemli sağlık problemleri oldu hala da var. Karşılaştığım her zorlukta kendime tek bir şey söyledim ; Bu günler tekrar gelmeyecek. Bir daha asla bebek olmayacak, daha çok koklayayım daha çok öpeyim, her gülüşünü yakalayayım ( bu mecazi değil abartmıyorum başkasına güldüğünü duyup koşa koşa kapıdan izlerdim) hala da öyleyim daha 14 aylık. Bu düşünce beni çok rahatlatırdı size de tavsiye ederim sadece bunu düşünün zamanı güzelleştirin

Annem yanımda değil eşim çalışıyor :) Adamcağız yazık akşam gelir gelmez yemek yapıyor o derece yani. Dışarı çıkmak hayal gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…