Bebekli Hayata Adapte Olamama

Çok teşekkür ederim canım benim :)

Allah'ım hepimize sabırlar versin :)

Çok teşekkür ederim canım benim :)

Canım benim çok teşekkür ederim :)

Sosyal medyaya bakmayın siz,insanları sinir edeceklerini bilip bundan keyif alıyorlar bence.Banyonuzu yapabiliyor musunuz bakın ne güzel:)
Bu bir süreç,geçecek,benim çocuklarımın uykuları erken girdi düzene,fakat ben de pozitif bakan bir anneydim,bunun da etkisi olabilir.
O anin güzelliğine odakliydim,zorlugu kuculuyordu böylece.
Geçecek,bilin,tıpkı gebeliğin ilk aylari gibi disaridaki ilk aylar da daha zordur.

3.5 aylık oğlum var. Hepsi birebir aynı
Konum bile var. Önce mamayı az verdik kilo almadı aç kalmış. Sonra çok verdik aşırı kilo aldı. Anca düzenledik
Sütüm bi az bi çok
Erken doğdu
Evi belediye mühürleyebilir o derece

Ama umurumda değil. Önemli olan bebeğin gelişimi mutluluğu sağlığı

Ona kitap okuyorum şarkı söylüyoruz kart gösterip sohbet ediyorum oyunlar oynuyoruz
Ev sonra da toplanır
3 aydır tozu alınmayan yerler var. Alınmayan değil alınamayan
Çünkü öncelik hep bebekte

Evi boşverin cidden umursamayın. Bizim 4 ay olmak üzere ama cidden düzene giriyor. Biz de en azından başladı düzene girmeye.

Biz yemek bile yeni yapmaya başladık. 3 aydıe dışarıdan besleniyorduj
Bugünler geri gelmeyecek

Bazen bende kızıyorum. Beşiğinde uyu niye mememe yapışıyorsun diye. Ama sonra diyorum ki bu günler gelmeyecel. Bol bol kokla öp sev.

Ahhh canım benim yalnız olmadığımı bilmek o kadar güzel ki... Eminim bugünler geri gelmeyecek ama işte insan tahammülsüz olabiliyor bazen... Çok teşekkür ederim :)

Ahhh canım benim yalnız olmadığımı bilmek o kadar güzel ki... Eminim bugünler geri gelmeyecek ama işte insan tahammülsüz olabiliyor bazen... Çok teşekkür ederim :)
En son dün gece mama saatinden erken uyanıncs içten içe sinirlendim. Uykusuz hissettim kendimi bi an. Sonra kıyamadım dedim ki yazık karnı ağrımasa ağlamaz.
Kimse mükemmel anne değil ya. Ben de içten içe bazen tükeniyorum yorgunluktan. Ama konuştuğum dertleştiğim tüm bebekli arkadaşlarım ilk 3 4 ay biz de aynıydık emin ol geçecek diyorlar. Bekliyoruz bizde :)

Sosyal medya tamamen yalan üzerine ben inanmıyorum küçük bebegi olan ve ona ilgiyle bakan bi insanın yardım almadan ilk 3 4 ay öyle kendine zaman ayıracak durumda olabileceğini yani oluyorsa da bebeği çok çok usludur herhalde, diger konulara gelirsek de her bebegi olan aynı yollardan geçiyor size kendi yaşadıklarımı anlatıyım kırkı çıkana kadar gaz problemi çektik abartısız söylüyorum 24 saat meme emerek durdugu ayakta emzirerek salladıgımı kaç gece oldu, en son gögüs uçlarım kopma noktasına geldi kanamaya başlamıştı çocugum sürekli sizin dediginiz gibi kucak istiyordu gece uyuyabilmek için sırtıma 3 4 tane yastık koyup oturur pozisyonda gögsümde çocukla uyuyordum emzirirken bitik düşüp öyle uyudugum mu dersiniz ne ararsanız var evi süpürürken falan da bebegim kanguruda oluyordu benden hiç ayrılmıyordu bebegi uyuturken gezdirirken falan müzik dinleyin kulaklık takıp moraliniz yüksek olur pozitif enerjiyi de hisseden bebek daha sakin olur hem, kendinizi de kasmayın bu dönemler geçiyo ve inanması güç ama o günleri özlüyorsunuz kıymetini bilin bırakın bakımlı olmak zorunda degil siniz evladınızın bu zamanlarını doya doya yaşayın çünkü o bidaha hiçbir zaman bu günlere geri dönmeyecek

Şimdi bi habere denk geldim. Konunun yeri değil ama içim yandı ya. Çok kötü oldum. Baba ağlıyor diye 3 aylık bebeği dövüyor. Videoya baktım. Bakmaz olaydım. Kucağımda kokumla uyusun diye tuttuğum oğlum var. Bir yanda feci dayak yiyen 3 aylık bebek. Bazı bebekler çok şansız. Allah belasını versin o adamın. Bebeğin de hayati tehlikesi varmış. Elleri kırılsın. Aynı şekilde dayak yer inşallah. Bu şekilde şiddetli bir vurma darp olamaz ya. Kum torbasına daha yavaş vuruyor insanlar. Ay ellerim titriyor. Niye yazdım bilmiyorum içimden atmak istedim.

Sizin bebeğiniz çok şanslı. Düşünen annesi var. Her bebek böyle şanslı olsa keşke

Her bebek bir degil ki, kendine zaman ayirabilen annenin bebeği ya iyi uyuyordur ya da çok akıllıdır. İlk oğlum o kadar akilliydi ki ,uyurdu sürekli ozlerdik. Ağladığını hatırlamıyorum bile. O zaman kendime de bakardım ,eve de. Ama küçük oğlum bir o kadar huzursuz ,uyumayan , sürekli ağlayan bir çocuktu. Saçını dahi toplayamadigim anlar oluyordu. Diş fırçalamayı geçtim tuvalete gidemiyordum. Yani yalnız değilsiniz. Hele de yanında yardım edecek kimse olmayınca bebek bakması tümden zor.

Mama hiç kolay değil. Surekli biberon yika, steril et. Maddi kismı apayri bir boyut. Alerji maması kullanıyoruz rapor alamasaydim aylik 1600 tlydi eski kurla.Disarı çıkarsan temiz biberon ve ilik su ayarlamalısın hep, herhangi bir su olmaz. Ve emzirirken oturup dinleniyordum simdi o hakkim da kalmadı, mama cabucak iciliyor, sonra harekete dönüs. Ayrıca bence ilk 6 ay cok zor sonrası yine zor ama az zor :)

Sormayın daha az önce izledim vücudumun titremesi geçmedi hala. Hastanede yaşam mücadelesi veriyor ufacık bir beden, bir can. Nasıl kıyılır nasıl öyle vurulur aklım almadı, oyuncak bebek gibi kucağında vura vura mahvetti bebeği pislik herif

Bu kıskandığıniz insanlar instamomlar mi yoksa??Onlar sahte ,çok sahte .Eller hep manikurlu ,ojeli ,saç baş yapılı ,evde her gün kaç çeşit yemek pişiyor sözde ,çocukla türlü etkinlikler yapılıyor ,geziliyor,evleri tertemiz toplu .Her anları bir şeyin reklamı ile bitiyor .Perde arkasında da hizmetçiler ,bakicilar kol geziyor eminim.Basta ben de yaaa nasıl olur diyordum ama kasteddikleriniz onlarsa hiçbir şeye tek başlarına yetismiyorlar emin olun .Her şey birkaç dakikalık reklam videoları için .Eminim elinizden gelenin en iyisini yapıyorsunuz .Sadece biraz zaman .İnanın tempoya alisiyorsunuz .Kuaföre de gidiyorsunuz ,makyajınızı ,saçınızı da yapıyorsunuz bebeğinizle .Şimdi ben bebebgim kucagimda yapıyorum bakımımi.O da beni izliyor .Hiç gelmeyecek sanıyordum bugünler ama daha uyum aşaması .Bebeğiniz çok küçük.Her şey rayına oturuyor zamanla .Benim ikincisi geliyor hatta

Gel sarılalım arkadaşım 3 aylık benim de oğlum. Aynı durumdayım. Tecrübeli sayılırım üstelik, ilk bebeğim de değil 8 yaşında kızım var. Oğluş inanılmaz gazlı bir çocuk hala düzen oturtamadım. Ev işi vs hak getire zaten. Şu an karşımda katlanmayı bekleyen iki sepet çamaşır var bebişler sağlıklı olsun da .. duş alabiliyorsanız şanslı sayılırsınız ben bazen tuvalete gitmek için kızımın okuldan gelmesini bekliyorum

Siz bebeğinizin biricik annesisiniz. Kendinizde derman kalmamışken, hâlâ onun için kaygılanıyorsunuz. Böyle kötü anneye can kurban.❤ Başkalarına bakmayın. Bazıları fazla şanslı, onlara yardım edenleri var; bazıları da belki sadece kendini dışarıya farklı gösteriyor bunu bilemeyiz.
Benim tosbiğim 13 aylık. Mâlum hastalık sayesinde, neredeyse hep başbaşaydık. Öyle ki yavrum zannımca beni eli, ayağı gibi bir uzvu zannediyor. Bebek arabasına sadece ilk hafta kontrolünde bindi, nefret ediyor. Oldukça etli, butlu ve datlu vücudunu mütemadiyen bana taşıtıyor. Çocuk şarkıları en büyük zaafı; ama ben karşısında şekilden şekile girip, söylersem! Sabaha Sertap Erener gibi billur bir sesle başlayıp, öğleden sonra yayın akışına Ajdar gibi devam ediyorum. O derin uykudayken gece yarısı banyo yapabiliyorum sadece. Tam bittim Ya Rabbi diyorum ki : " Annnnnneeeemmmm" diyor ve ben " Gurbaneyyy, gurbaneyyy, hayraneyyy, hayraneyy." Seda Sayan modumla tam gaz devam ediyorum. Büyüdükce alışacaksınız. Çok zor; ama tatlı yorgunluklar olarak kalacak inşallah bu anlar. Öyle temenni ediyorum. Allah kederlerini göstermesin.

Ahh canım benim çok teşekkür ederim

Kızlar hepinize ayrı ayrı çok ama çok teşekkür ediyorum iyi ki varsınız yapıcı yorumlarınız için çok teşekkür ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…