- 16 Şubat 2018
- 898
- 519
- 53
- Konu Sahibi karalahana06
-
Henuz cok yeni annesiniz. Kendinize yüklenmeyin. Sizi etkiliyorsa sosyal medyaya da bir süre ara verin.
Ben de 1 haftalik bebeyle sac bas şıkır şıkır gezenlerdendim cunku bebegime annem bakiyordu, evime de temizlikci geliyordu. Kimseyle kendinizi kiyaslamayin, kendinizde eksiklik hissetmeyin. Eminim ki kendi sartlarinizda en iyisini yapiyorsunuzdur.
Ne güzel ne şanslıymışsınız :)Henuz cok yeni annesiniz. Kendinize yüklenmeyin. Sizi etkiliyorsa sosyal medyaya da bir süre ara verin.
Ben de 1 haftalik bebeyle sac bas şıkır şıkır gezenlerdendim cunku bebegime annem bakiyordu, evime de temizlikci geliyordu. Kimseyle kendinizi kiyaslamayin, kendinizde eksiklik hissetmeyin. Eminim ki kendi sartlarinizda en iyisini yapiyorsunuzdur.
Hepimiz o zorlu yollardan geçtik, benzer duygular yaşadık merak etmeyin. Sizin huzursuzluğun bebeğe yansır kendinizi biraz rahatlatmaya çalışın. Yalnız emzirmek mamadan daha kolaydır. Keşke hep emebilse de mama derdiniz olmasa daha rahat olurdunuz. Benim kızım emmemisti. Gece gündüz süt sagardim ve gerçekten çok zor bir oluyordu. İmkanınız ölçüsünde emzirmeye devam edin lütfen. Aranızdaki bağı da kuvvetlendirirMerhaba sevgili kk üyeleri. 3 aylık bebişim var. Erken ve sıkıntılı bir doğum oldu. Doğduktan sonra da sarılık, enfeksiyon vs sorunlar yaşadık. Sütüm bi azalıp bi çoğaldığı için mama takviyesi yapıyoruz onun dengesini tutturmakta çok zorlandık kilo alımı sağlıksız oldu vs vs derken çok Şükür anca ancaa kendimize geldik... Benden mi kaynaklı bilmiyorum ama çok huysuz huzursuz bir bebeğim var bunu söylerken vicdan azabı duyuyorum belki beni yargılayacaksınız ama bazen tahammül edemiyorum. Kendimi çok yetersiz hissediyorum. Doğduğundan beri sürekli ya kucakta ya omuzda uyuyor artık fiziksel olarak da çok yıpratıyor. Benim takıntılarımı bilen bilir önceki konularımdan. Artık evden geçtim kendime vakit ayıramıyorum. Yaptığım tek kişisel bakım diş fırçalamak ve banyo sanırım... Bir de etrafımdakilere bakıyorum iki haftalık bebeği olan millet makyajlı ojeli saçlar başlar yapılı... Haset ediyorum sanırım. Çok kıskanıyorum onları... Kendimi yetersiz ve çirkin hissediyorum. Ne bebeğimle doğru düzgün ilgilenebiliyorum ne kendime vakit ayırabiliyorum...
Hem mama hem meme vermek çok yorucu oluyor. Kestiremiyorum bir türlü doyuyor mu doymuyor mu diye... Sosyal medyaya bakıyorum millet maşaallah her şeye yetişiyor. Bazen o kadar kötü ve fesat düşünüyorum ki keşke benim bebeğim de bir tek mama yese emmese de ben de rahat ederim diye düşünüyorum inanın ki...
Bu insanlar bu vakti nereden buluyor ya da ben mi beceremiyorum???
Keşke yapabilsem çok haklısınız...Bir süre dış çevreye kendini kapat.
Çoğu yalan onların sanal yani sahte.
Tuvalete gidemeyen anneler var okuyoruz burada da bak sen duş alıp, dişlerini fırçalıyormuşsun oda bir artı :)
Kendine ve bebeğine biraz zaman ver.
Her şey yoluna girecektir.
Bana da mama daha kolay geliyor çünkü mamayı bebeğe herkes verebilir ama meme bir tek bende ve saatlerce memede durduğu zamanlar oluyor. Haa buna şükür ama hem mama hem meme yoruyor işte ayarını tutturamadıkHepimiz o zorlu yollardan geçtik, benzer duygular yaşadık merak etmeyin. Sizin huzursuzluğun bebeğe yansır kendinizi biraz rahatlatmaya çalışın. Yalnız emzirmek mamadan daha kolaydır. Keşke hep emebilse de mama derdiniz olmasa daha rahat olurdunuz. Benim kızım emmemisti. Gece gündüz süt sagardim ve gerçekten çok zor bir oluyordu. İmkanınız ölçüsünde emzirmeye devam edin lütfen. Aranızdaki bağı da kuvvetlendirir
İnşaallah inşaallah :parası olana, destek alabilene hayat güzel. sosyal medya fenomenleriylr kendinizi asla kıyaslamayın gereksiz üzülürsünz. bir tanesi var mesela iki küçük çocuğu var. hem okuyor hem çalışıyor hem kendi işini yürütüyor. evi de mükemmel, akşam yemek sofraları da dolu dolu. sanki tek başına mı yapıyor tüm bunları? bebeğiniz daha çok küçük. yavaş yavaş onun uyku düzeni oturdukça siz de nefes alacaksınız.
Ahhh o sosyal medya ahh... Muhakkak her şeyin ayrı zorluğu vardırBebek daha cok kucuk size bu zamanlar hic gecmeyecek gibi geliyor ama buyudukce gecicek ve sizde herseye hakim olmayi ogreneceksiniz. Simdi bebege odaklanin sonra pisman olursunuz o gunlerin kiymetini bilemedim diye cunku cok cabuk buyuyorlar:) isler duzene girer emdigi kadar emsin mama vermekte rahatlik degilki ozellikle geceleri kalk mama yap o esnada cocuk uyansin herturlu bebek bakimi zorluk yani. Sosyal medyadakilere hiic aldanmayın
Ben de memenin daha kolay olduğunu düşünenlerdenim. Evde sürekli yatarak emzirirdim, bende dinlenmiş olurdum böylece. dışarda da hiç bir hazırlığa gerek olmadan örtü çıkar meme ver bitti gitti. Ama şu var bebeğiniz sizi yalancı meme olarak kullanıyor olabilir. Yani mesele doymak değil muhtemelen göğsünüzde rahatlıyor, doysa da emzik gibi emmek istiyor. Bu konuda size fayda sağlayabilecek danışmanlar var destek alabilirsiniz. O gıpta ettiğiniz kişiler emzirmeden uykuya bir dolu yardım alıyorlar. utanacak sıkılacak bir şey yok ve çoğu anne ilk etapta bunları hissediyor. Siz mutlu olmadan bebeğiniz mutlu olmaz bunu unutmayın.Bana da mama daha kolay geliyor çünkü mamayı bebeğe herkes verebilir ama meme bir tek bende ve saatlerce memede durduğu zamanlar oluyor. Haa buna şükür ama hem mama hem meme yoruyor işte ayarını tutturamadık
Canım benim ne kadar ama ne kadar güzel ifade etmişsin ahh... Bana da hep diyorlardı isteyen zaman yaratır vs ama her gelen halime acıyor yani hak veriyorlar... Çok teşekkür ediyorum :)Benim bebeğimi anlatıyorsun şuan da
Benim yavrum hiç duran bir çocuk değil, 2 dk surraya yatirayim da işimi göreyim diyebilecegim bir bebek değil doğduğundan beri de hiç olmadı :) 41 hafta mis gibi bir hamilelik gecirdim icerdeki bebe ile disaridaki bir olmadı sanki dogurdugum bambaşka biseymis gbiyemek bile yapamiyordum banyo yapamiyordum ve bebeğime tek baktım ilk çocuğumdu, sezeryan oldum..
Herkes abartiyorsun diyordu:) kv bile.. isteyen zaman yaratır diyordu.. şimdi kv bende çocuğuma bakiyor.. kayinpdr kaynvlde görümce üçü birlikte 4 aylık bir cocuga bakamiyorlar
Yani diyeceğim o ki o süslü gezmiş bu saçını yapmış bırak boşver heryer her şey dağınık kalsın. O da hayata adapte olmaya çalışıyor.. demekki sana ihtiyacı var seni istiyor kendni ondan mahrum brakma al kucağına doya doya sev şarkılar soyle dans et :) her anne özeldir.. sen bebeğime yetemiyorum diye düşünürsen olmaz. Harika bir annesin. Ve ona yetiyorsun onun sadece snn kokuna ve sana ihtiyacı varher çocuk bir değil onların bebesi duruyor diye seninkide duracak diye bir şey yok.. ben cisimi yapmaya gidemiyordum ya çiş yani ne kadar uzun sürebilir ki ama şimdi mumla arıyorum, ise başladım cnki meğersem her an ne kdar kiymetliymis smdi hergun saçlarımı fonlu, her gün makyajlym ayağımda topuklu ayakkabılar ama mutlu muyum ? Hayır çünkü bebemin kokusu burnumun ucundan hiç gitmiyo
Geçecek arkadaşım .. az sabır
Amin Amin inşaallah inşaallahAllahım tüm anne adayların, annelerine ve bebelere sağlık ,huzur ve kolaylık versin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?