- 12 Temmuz 2006
- 55.502
- 212.798
- 52
Anne olmak istememeyi bir eksiklik olarak görenler var maalesef, yıllar evvel sitede çocuk sahibi olmak istemeyenlerin bir konusu vardı, çocuk sahibi olmak istememeyi normal bulmayanlar anneliğin kutsallığından bahsedip nasıl çocuk istemezsiniz'e getiriyordu sözü, oysa isteyenler müstesna, her kadın anne olmak zorunda değildir, evliysen mutlaka çocuğun olmalı, bekarsan kesinlikle evlenmelisin baskısını niye yaparız bilmiyorum, belki farkında değiliz ama kadın=anne baskısı isteyip de çocuk sahibi olamayan kadınların da psikolojisini derinden etkiliyor ve ne yazık ki bunu yapan yine kadınlar, oysa tek misyonumuz anne olmak değil.Cidden merak ettiğimden soruyorum, ikinci plana nasıl atıyorlar ki?
Mesela Koalina bir öğretmen, birçok çocuğa eğitim vererek topluma yararı var, belki bir başka kadın bebekler için ölümcül olan bir virüse karşı ilaç geliştirerek yarar sağladı, bir başkası çocuk istismarıyla mücadele ediyor, belki başka bir kadın terk edilen çocukların yüreklerindeki yaraları sarıp sarmalıyor, anne olmayı istememek bizi duygusuz yapmaz.