Bebekli Hayat Bana Göre Değilmiş

Aynı yaştayız, bir buçuk yıllık evliyim, çocuğum olsun diye deliler gibi uğraşıyorum. Toplumsal dayatma mı bu diye düşünmüyor değilim zaman zaman ama sanırım bebekleri de seviyorum çok tatlılar yaa :)

Toplumsal dayatma tabiki de. Belli bir yaşa gelinir;
ne zaman evleniyorsun denilir,
evlenirsin, eee çocuk ne zaman denilir, çocuk olur, aaa bu kardeşsiz olmaz ikinci ne zaman denilir... Liste uzar gider.

Bir kadının ya da bir erkeğin dünyaya geliş amacı sadece evlenmek ve çocuk yapmak değildir, olmamalıdır. İnsanların evlenmeden, anne-baba olmadan da bireyselliğini kabul etmek gerekir.

6 yil sonra 40dan sonra cocuk dogurmak diye konu acarsiniz.
Belki açarım ama hayat bu çok net ahkamlar kesmemeyi size de tavsiye ederim. Annemin çok sevdiğim bir arkadaşı var çocuğu yok iyi ki yapmamışım der her zaman, kadın canavar falan da değil hepimizle çok iyi anlaşır yani demem o ki bu hayatta toplum baskısından itiraf edemese de çoğu,çocuk istemeyen kadınlar var, size inanılmaz gibi geliyor sanırım ama durum bu .

Toplumsal dayatma tabiki de. Belli bir yaşa gelinir;
ne zaman evleniyorsun denilir,
evlenirsin, eee çocuk ne zaman denilir, çocuk olur, aaa bu kardeşsiz olmaz ikinci ne zaman denilir... Liste uzar gider.

Bir kadının ya da bir erkeğin dünyaya geliş amacı sadece evlenmek ve çocuk yapmak değildir, olmamalıdır. İnsanların evlenmeden, anne-baba olmadan da bireyselliğini kabul etmek gerekir.
Kesinlikle öyle. Ama bu toplumda yaşadıkça işimiz zor. Her zaman vardır bulacakları kulp, çocuğun da yoksa acırlar, ikinci plana atarlar, şimdiden görüyorum bu durumları.

Aynı yaştayız, bir buçuk yıllık evliyim, çocuğum olsun diye deliler gibi uğraşıyorum. Toplumsal dayatma mı bu diye düşünmüyor değilim zaman zaman ama sanırım bebekleri de seviyorum çok tatlılar yaa :)
Bebek seviyorsan okeydir bence, ben de assla hiç birinin kılına zarar gelsin istemem tabi ki fakat uzaktan severim:) çocuklu ortamda bile duramam asla kafam götürmez. He insanlar pek hevestir farklı geleni linc etmeye ama, sırf onlar gibi görüneyim diye doğuran çocuğuyla zerre ilgilenmeyen bir anneyi linç etmek yerine, kendini tanıyan çocuğa yazık diyerek yapmayan benim gibileri linç etmeyi pek severler:) ha umrumda mı? Hiç değil herkesin ince düşünecek kapasitesi yok hayat bu. O sebeple toplum baskısı mı? Yine de iyi ölçün derim.

Kesinlikle öyle. Ama bu toplumda yaşadıkça işimiz zor. Her zaman vardır bulacakları kulp, çocuğun da yoksa acırlar, ikinci plana atarlar, şimdiden görüyorum bu durumları.

Kesinlikle öyle. Çocuğun yoksa acınacak haldeymişsin gibi, belli bir yaşa gelip evli değilsen yine ikinci plana atılma durumları olur hatta daha üst seviyeye çıkılır ve evli olmayan yaşı biraz geçmiş insanlarla dalga geçilir saçma sapan bel altı imalar yapılır. Bunlar çok ayıp şeyler ve bu kafa değişmiyor bizim toplumumuzda maalesef ki..

Lohusasınız, en son isteğim sizi kırmak olurdu. Fakat şunu görüyorum; hamilelikte ve doğumda, bebeğinde ve kendinde hiç bir sorun olmayan ve kendine dert aramaya çalışan bir kadın.
Eski hayatınız gerçekten bu kadar müthiş miydi? Hiç yardım almadan bebeğini büyüten biri olarak söylüyorum: çok şanslısınız.. Güçlü olun ve kendinize acımaktan vaz geçin. Acınacak hiç bir yanınız yok. Bunları daha önceden düşünecektiniz o süreç bitti artık.

Babaya gelirsek, babalar bebekler biraz daha büyüyünce, özellikle baba diyince, gülmeye başlayınca baba olduklarını anlarlar. Ama siz ona bu bebeğin bir ayak bağı olduğunu empoze ettikçe nasıl ısınır bilemiyorum.

Selam herkese. Doğum yapalı 2 hafta oldu. İlk bir kaç gün ne olduğunu anlamadık geçti gitti ama günler geçtikçe anne olmak ve bebek bakımı bana ağır gelmeye bşladı. Kayınvalidem ve annem dönüşümlü kalıyorlar, ev işlerinde yardımcılar sağolsunlar. Bebeğim de çok sevmli, büyük bir aşk olmadı henüz ama seviyorum tabii ki, minik elleri, muhtaç hali içimi acıtıyor. Ama ben eski hayatımı çok özlüyorum, eşimi özlüyorum, deliksiz uyumayı özlüyorum, eşimle dizi izlerken uyuyakalmayı özlüyorum. Herkes geçecek diyor ama çok ruhum daralıyor, sanki büyük br hata yapmışım ve dönüşü yokmuş gibi geliyor. Bebeği bırakıp bir kaç kere dışrı çıktık, o uyuyunca ben de uyuyorum, rahatlatacak her şeyi yapıyorum ama eski düzenimi düzenimi çok özlüyorum.
Evde sürekli meme açık gezmek, pijama veya eşofmanla dolaşmak, uzun bir banyo sefası için vakit bulamamak çok sıkıcı. Bir yandan da sadece bana muhtaç bebeğime karşı vicdan azabı içinde kalmak çok can yakıcı. Her gün ağlamaktan sinirim bozuldu.
Eşim de hiç bir şey hissetmiyor bebeğe karşı, bana da manevi destek olamıyor. Acaba hiç mi bir şey hissetmeyecek hep böyle mi olacak, hayatım düzene girecek mi, 2 ay sonra işe başlayınca tempoyu kaldırabilecek miyim...
Bende aynıyım seninle ve o kadar istedik ki bu bebeği tüp bebek bizimkisi ama zorlanıyorum bu saat oldu daha yeni uyudu :S bunada şükür ya uyumasaydı :KK70:

Cidden merak ettiğimden soruyorum, ikinci plana nasıl atıyorlar ki?

Bence şöyle ki,evli olmayanlar evlilikle ilgili bir muhabbet yaptığında sen evli değilsin anlamazsın, çocuğu olmayanlar çocukla ilgili yorum yaptığında anne değilsin anlamazsın gibi söylemler ikinci plana atılmışlık hissi verebilir diye düşünüyorum. Bu hissiyatı bir dönem yaşadım ama o da içinde bulunduğum olumsuz bir dönemden kaynaklanmıştı. Şimdi gülüyorum buna çok saçmaydı o hissiyatta olmam :confused:

Selam herkese. Doğum yapalı 2 hafta oldu. İlk bir kaç gün ne olduğunu anlamadık geçti gitti ama günler geçtikçe anne olmak ve bebek bakımı bana ağır gelmeye bşladı. Kayınvalidem ve annem dönüşümlü kalıyorlar, ev işlerinde yardımcılar sağolsunlar. Bebeğim de çok sevmli, büyük bir aşk olmadı henüz ama seviyorum tabii ki, minik elleri, muhtaç hali içimi acıtıyor. Ama ben eski hayatımı çok özlüyorum, eşimi özlüyorum, deliksiz uyumayı özlüyorum, eşimle dizi izlerken uyuyakalmayı özlüyorum. Herkes geçecek diyor ama çok ruhum daralıyor, sanki büyük br hata yapmışım ve dönüşü yokmuş gibi geliyor. Bebeği bırakıp bir kaç kere dışrı çıktık, o uyuyunca ben de uyuyorum, rahatlatacak her şeyi yapıyorum ama eski düzenimi düzenimi çok özlüyorum.
Evde sürekli meme açık gezmek, pijama veya eşofmanla dolaşmak, uzun bir banyo sefası için vakit bulamamak çok sıkıcı. Bir yandan da sadece bana muhtaç bebeğime karşı vicdan azabı içinde kalmak çok can yakıcı. Her gün ağlamaktan sinirim bozuldu.
Eşim de hiç bir şey hissetmiyor bebeğe karşı, bana da manevi destek olamıyor. Acaba hiç mi bir şey hissetmeyecek hep böyle mi olacak, hayatım düzene girecek mi, 2 ay sonra işe başlayınca tempoyu kaldırabilecek miyim...
boyle dusunmen cok normal bende ilk dogum yaptigin siralar sebepsixce ağlardım bebege bakabilcek miyim buyuyecek mi diye surekli sorgilardim bebekten onceki hayati birak bekarlik hayatimi isterdim surekli ama bi kac ay sonra buyuyup gulmeye baslayinca herseyi unuttum bakimi zor ama onsuz bi gun bile gecirmeyi dusunemem uyurken bile özlüyorum sende bu duygulari tadacaksin eminim büyüdükçe

Annelik insanı baştan ayağa, fiziksel ruhsal değiştiren bir şey. Bazı sorunların da üstesinden gelebilmenin çaresi önce o sorunu kabullenmektir. Bir sorununuz olduğunu düşünmüyorum, Allah size bir evlat vermiş, güle güle sağlıkla büyütün. Fakat sorun olarak gördüğünüz şeyler artık bundan sonraki hayatınız: anneliğe hoş geldiniz. Kabulleneceğiniz şey ise anneliğin zor olduğu. Bebeğim memeyi tutamamıştı ilk doğduğunda, açtı ve çığlık çığlığa ağlıyordu. Hemşirelerden Allah razı olsun, hep yardımcı olmaya çalıştılar ve tutturabildik el birliğiyle. Buna sevinirken canım o kadar yanıyordu ki kızım resmen koparıyordu memeyi. Hemşireye çok zormuş dediğimde ‘kolay olduğunu kim söyledi’ demişti. Gerçekten hala kulağımda. Zor ama dünyanın en tatlı duygusu. Benim de annem hep yanımdaydı sağolsun, ama devamlı süt sağmam gerektiğinden hiç uyumadım bebek uyuyunca, doğum sonrası birçok sağlık sorunum oldu, ciddi şeyler olmasa da lohusayken bilirsiniz sürekli dr.a gitmek bir eziyet. Eşim tabii benim kadar hissiyata sahip değildi, korkuyordum iyi bir baba olamazsa diye. Şu anda o kadar düşkün ki kızına... İnanın hepimiz zorlandık,zorlanıyoruz ve zorlanmaya devam edeceğiz. Allah sağlığınızı, ağzınızın tadını bozmasın, bahsettiğiniz keyifleri bebeğinizle yapacağınız günler gelince unutacaksınız bu günleri...

Evlendim daha çocuk düşünmeden hamile kaldığımi öğrendim. Ailemden uzakta doğum yaptım annem iki hafta bile durmadan yanımdan gitti eşim nöbetçi olurdu sabaha kadar gelmezdi. Çok zor günler geçirdim. Öncesinde tabiki çok rahattim isten de ayrilmistim düğün öncesi hazırlık için çok rahattim. Bebeğim olunca hayatım tamamen değişti uykusuz geceler sabrının son noktasına kadar dayanmak. Çocuğumun herseyini kendim yaptım kendim ilgilendi diyebilirim. Esimle daha evlilik nedir anlamamistik bile. Herşeye rağmen onun o sevgisi bambaşka simdi diyorum iyi ki de hemen olmuş. Sonra kardeşi oldu o da beklediğimiz bi zamanda değildi. Beş yıldan fazla yani çocuk uyutmakla uğraşıyorum. Eskiden çocuk büyütmek cok zor gelirdi dediğim gibi hic çocuğumuz olsun ismi şu olsun diye esimle hayal bile kurmamistik. Bilemiyorum çok zor günler geceler yaşıyorum ama isyan edemem Allahın bana emaneti bunlar nasıl keşke olmasaydı diyebilirim ki. Şükür ikisi de sağlıklı zaman ne getirir bilinmez tabi ama ne olursa olsun onlar canımdan can benim evlatlarım.
bak yaninda destekçilerin de varmış dediğim gibi benim eşim bile günlerce bebeği görmediği olurdu çocuk geldiğinde uyumuş olurdu sabah da bebek uyanmadan giderdi tek basimaydim. Hicbir zaman başka bi şık dusunmedim.
Şuan küçüğü saat on birden beri uyutmaya çalışıyorum saat iki buçuk olacak ve çok kotu de hastayım. Çok yorulup sinirlendiğim zamanlar olmuyor degil insan hastayken bile çocukların keyfine gore hareket ediyor. Herşeye rağmen anne olmak o kadar güzel ki onların bir gulusu anne deyişi bambaşka günlerce uykusuz kalsam da olur. Eminim zamanla sende boyle dusuneceksin.
İyi yönlerini görmeye çalış lütfen senden bir parca ve dünyanın en güzel kokusuna sahip bir bebek bundan daha güzel birşey olabilir mi?

Hepsı gecıcek
7.8 sene bekleyıp tedavıyle olan kızım dünyaya geldıgınde ılk günler ben naptım dıye dusunuyodum
Bu dusunce ınsanı bıtırıyo zaten vicdanen cok kotu hıssedıyodum
Aynada doğum sonrası göğüslerımı gormustum aman allahım o gun yıkıldım kocaman tuhaf hersey batıyodu
Bıde üstüne esımle aılem arasında tartısma oldu
20 gun ağlayarak gectı dıyebılırım
Fırsat buldukca uyuyup uyanık zamanımdada ağlıyordum
Ama sonra hersey duzeldı sankı sıhırlı degnek gıbı
Kızımı uyutup yatırıyodum 5 dk sonra ozleyıp opmeye kosuyodum besıgıne
Yanı çoğumuz yasadı bu durumu
Evet hıcbırsey eskısı gıbı degıl ama yenısı daha guzel:))

Benim oğlum bugün 4 aylık oldu. İlk 2 ay bazen eziyet gibi geliyordu. Çok seviyordum, dediğiniz gibi aşk yoktu aramızda bazen ağlayınca gece uykum bölününce sinir oluyordum. Ama 2 aydır her işimi bırakıp onu izliyorum. Gece tuvalete veya su içmeye kalktığımda uyumayıp onu izliyorum. Gün geçtikçe büyüyor ve ben büyüdükçe üzülüyorum ilk doğduğu günlerde niye yeterince izlemedim diye. Ha bir de çok şanslısınız yardım edenleriniz var ben tek başımayım eşimin aileside benim ailemde şehir dışında. Zamanla bebeğinizin neden daha önce olmadığını düşünüp onun yüzünden özlemini çektiğiniz şeyler önemsiz kalacak.
Allah analı babalı büyütsün.

Kadının düşmanı yine kadındır diye söylerlerdi de inanmazdım,doğruymuş.
Kadın burada "çocuğumu sevmiyorum,camii avlusuna bırakıyorum" mu demiş?
Ne kadar çirkin üsluplar bunlar?
"sevmeyeceksen anne olma
neden 2 aylık bebeği bırakıyorsunuz canavar mısınız?
Paran yoksa doğurma
Parası olmayan doğurmasın
Biz bulamıyoruz senin yaptığın şımarıklıklara bak.."
Bla bla bla.
Gelmiş yine en mükemmel anneler,en süper kocaya sahip kadınlar. Sizin kocalarınız süperse bu bdvdeki koca konuları kimin? :KK70: herkes istediğini yapabilir,kaldı ki bakar bakmaz bakıcıya verir vermez bu kimseyi ilgilendirmez,anneliği de karşısındaki insanı da kimse yargılayamaz,karşınızdakinin yeni bir anne taze lohusa olduğunu unutup saldırıyorsunuz.

Konu sahibi; ilk zamanlar böyle hissetmen normal,zamanla geçeceğine inanıyorum. Sağlıkla büyütün bebeğinizi.

Hamile kaldığında konu açtın istemiyorum,emin değilim diye. Bence sizin gibi düşünenler lütfen bebek sahibi olmasın. Anne olmak fedakarlık yapmak demektir kısacası bencilliğe yer yok..
Anne olup olamayacağına siz mi karar veriyorsunuz? Kimseye ne yapması gerektiğini söyleyemezsiniz,isteyen istediği kadar çocuk doğurur,sizi zerre ilgilendirmez. Buradaki kadınlar da bir garip,aldırırsın katil damgası yersin,istemediğin halde aldırmayıp doğurursun bencil damgası yersin. Her türlü kabahatli oluyoruz.

Sizinki silkelemek değil.
Her konuda 'ben bunları yaşadım sen ne yaşadın ki' alt metniyle iticilik sınırlarında geziyorsunuz.
Bir şeyleri anlatmanın yolu bu olmamalı.
Gerçekten hanımefendinin yaşadıklarını alakalı alakasız her konuda okuduk. Forumun hafızasında sağlam yer etti.

X