Koalina bu süper anne modellerinin konuda sivrileceğini zaten biliyorduk. Çok da takma onları. Kadınların ego savaşının adıdır annelik.
Bunların bir de ilkokul annesi modelleri var. Şimdiden gözümü korkutuyorlar :))
Bırak onlar süper anne, biz orta segment olalım :)
Sadece kendimle ilgili şu detayı vermek istiyorum sana.
Bazen işyerimde boş zamanımda yedeklediğim eski fotoğraflara bakıyorum ve oğlumun en minik hallerine yolculuk ediyorum..
Fotoğraflara bakarken o 1-2 aylık süreçte hissettiklerimi de hatırlıyorum.
O duyguları hatırlıyorum resmen. Ve o anın keyfini çıkaramadığım için şu anda az da olsa pişmanlık duyuyorum. Ama bu o zamanlar yeni anneye öyle gelmiyor malesef.
Sürekli bir bebekten sorumlu olmak, artık hep sana ihtiyacı olduğunu bilmek, kahvaltı bile yapamamak, eşinle beraber sofraya oturup sonuna kadar sorunsuzca yemek yiyememek..
Akşam eşim gelince marketleri dolaşmaya çıkardım o bile iyi gelirdi..
Ve ben hamile kalmadan önce zaten bunların az çok farkındaydım. Ama bunun bir tuşu yok ki bastığın anda her şey rayına otursun..
Emziren, her şeyiyle ilgilenen bendim ama sanki bir şeyler eksikti..
Her dönemin zorluğu ayrı bu arada. Düşünsene lohusa sendromunun 1 yıl falan sürdüğünü. Hem ayaklanıp sürekli tehlikenin içinde olan bebeği korumaya çalışıp, hem de sendromlu olmak ne feci bir şey olurdu :)
Sana tavsiyem öyle hissetmesen bile bebeğine daha çok sarıl, daha çok konuş, daha çok bak gözlerine..
İnadına üstüne git bu hissettiklerinin. Benim 2 yıl sonraki aklım bunu diyor :)
İkinciye kısmet inşallah..
İnstagramda annenin.icsesi sayfasını takip et. Anneliğe, lohusalığa dair çok mizahi yaklaşımları var. Ben çok gülüyorum :)