Bebeklerimiz bugn ne yedi?

kuzi bence gerek yok verme bişey süt birikmiş olunca yeter ona.... o vakitde bişeyler verilsen artık memeyi bırakabilir eğer uykusu düzenliyse hiç gerek yok bence.....

bize bugün semiz otlu çorba içtik ilk defa bi sebze çorbasını oğlum severek içti...
tarifi internetten aldım semiz otu bebekler içinde çok faydalıymış

1adet patates
1adet kabak
1adett havuç (ben koymadım)
1tutam semiz otu
1kaşık piriç (ben ince bulgur koydum...
hepsini haşlayıp rondoda çektim tuzda attım.. tussuz olunca oğlum sevmiyo

sağol reyhancım doğru söylüyosun nekadar emse okadar kar'dır.

Birde çorbayı rondodan geçiriyorum demişsin, bence öyle yapma biraz pütürlü ver, tel süzgeçten falan geçir, çünkü sonra en ufak bir pütürlü şeyi reddediyomuş çocuklar, öyle verenler hep pişman, su gibi istiyo herşeyi diyolar.

sağol canım biliyorum bende ama semit otunu parçalamak için yaptım yaprak yapışmasın boğazına die

Ben 1 yasina kadar vermeyi dusunmuyorum zaten 5,5 ayi kaldi. Bobreklere fazla yuk
getiriyormus. 1 yasindan sonra da bu dogal tuz var kalin ondan veririm diyorum
ben kendi yemkerimize onu atiyorum, yani umarim dogaldir ben pek arastirmadim
kendimize kullaniyoru diye. ama 1 yasinda olunca bakarim

sağol canım biliyorum bende ama semit otunu parçalamak için yaptım yaprak yapışmasın boğazına die
ben herseyi tel suzgecten geciyorum. orda gecince de ufacik olur semizotu tabi
icin rahat degilse sen blendirdan cektir.

sımdı tavuk goğsu haslıyorum suyunun içine patates ve soganı tum koydum
iştikten sonra suyunu alıp domateslı pininç corbası yapcam
rendeledıgım domatesı azıcık yagda cevırıp tavuk suyunu ılave eder kaynadıkdan sonra pirinçleri ekler pişiririm

ya aslinda kizlar en guzeli buharda pisirmek ben bir topic te okumustum.
Tavugu hasliyorlar patatesle havucu yada ne koyacaksa buharli makinede pisirip
haslanan tavuk suyuna katiyorlar bu sekilde yediriyorlar tavuguda ister parcala yedir
yada buyukse sadece suyunu kullan . Boylesi daha vitaminli ben aliyim diyorum o makineyi
bide burda kukumav diye yiyecek var gecen yil gormustum patatesle kestane tadinda
onu buharda pisirip bebege vermisti bir kadin yedim ben begenmistim tadi guzeldi.

şe Yarayan Anne Baba Tutumları

• Bir yemeğin tadına tanışıklığın artması da çocuğun kabulünü artıran bir etken olabilir. Yeni bir yemek tanıttığınız zaman önce o yemeği kendiniz yiyebilir ya da çocuğunuzun tercih ettiği yemekle beraber sunabilirsiniz. Yeni besinle karşılaşma sıklığı arttıkça artık o yemek çocuk için yeni olmaktan çıkacaktır.

• Onunla savaşa girmeden farklı zenginlikteki tatları yavaşça sunabilirsiniz. Ondan her tadı beğenmesini beklemeyin.

• Yemeği çıkarması ya da reddetmesi gibi durumlar sakin karşılanmalı ve kesin bir şekilde görmezlikten gelinmelidir. Biraz bekledikten sonra yorum yapmadan tekrar sunulmalıdır.

• Çocuğunuzla beraber yemek, onun iştahını ya da yediği besinlerin repertuarını artırabilir. Anne babalar çocuklarına model olabilmek için onlarla beraber yemeliler ve yeme zamanı hoş bir aktivite olarak sunulmalıdır.

• Bebeklik dönemindeki çocukların konsantrasyon süreleri kısa olduğundan, ilgilerini çekmek ve mama sandalyesinde oturmalarını sağlamak için birkaç oyuncaktan yararlanabilirsiniz. Çocuklara yönelik malzemeler, örneğin mama sandalyesi, önlük ve küçük kaşık, kase, su vb. gibi malzemeler, yemeği kolaylaştırıp çocuğun kendini besleme alışkanlığını kazanmasına yardımcı olabilir.

• Kendi başına yemesi için ona fırsat verin. Çevreyi kirletme endişesi taşıyorsanız bunun geçici bir dönem olduğunu ve yemek yemeyi öğrenebilmesi için denemeler yapmaya ihtiyacı olduğunu kendinize hatırlatın.

İşe Yaramayan Anne Baba Tutumları

• Yemeye zorlama, katı disiplin teknikleri (sözel ya da fiziksel tehditler) çocuklar için üzücü olabilir ve çocuğun yemeği reddetmesine neden olabilir. Diğer yandan cesaret vermek için yapılan aşırı müdahaleci teknikler (her lokmadan sonra yapılan alkış, rüşvet, kovalamaca) ona, yemeği reddetmeyi sizin davranışınızı kontrol etmede güçlü bir yol olduğunu öğretir.

• Çocuğunuz yemeyi reddettikten sonra yedirmekte ısrarcı davranmak, zorlamak ya da yemesi için sayısız oyunlara başvurmak anlık çözümler sunsa da, uzun vadede uygun yeme alışkanlığı kazanmasını sağlamaz.

• Yemenin sonucunda ona sunacağınız ödül, yediği besini antipatik bulmasına neden olacaktır. Eğer olumlu bir davranışının sonucunda ona ödül olarak sunarsanız, o yemek çocuk için daha değerli olacaktır. Açıkçası yemek konusuyla ilgili sunulan rüşvetler ve ödüller çocuğun uzun dönemde yemeğe karşı sağlıklı tutum geliştirmesini sağlamaz.

• 20-30 dakikadan fazla bir süre masada oturmak çocuk için zordur ve sıkılmasına neden olabilir.

• Bebeğinizin tokluk sinyallerini anlayamama ve onu daha fazla beslemeye çalışma sonucunda bebeğiniz, doymuş olma duygusunu hoş değil, olumsuz olarak deneyim eder.

• Anne ya da baba olarak sizlerin de yemekte seçicilik göstermesi çocuğunuz için olumsuz model olabilir.

• Eğer çocuk bir öğünü yememeyi seçerse, bir sonraki öğüne dek tekrar sunulmaması gerekir. Yemek ve atıştırmaların arasının çok uzun olması açlığıyla başa çıkmakta zorlanıp kontrolünü kaybetmesine yol açabilir.

• Çocukların beslenme ihtiyaçları hakkında yanlış bilgiye sahip anne babalar ise onlara uygun olmayan yemekler vererek yeme sorunlarının gelişmesine neden olabilirler. Örneğin, çocuklar için pazarlanmış birçok ürün (örneğin, tatlandırılmış içecekler) çocukların açlıklarını ya da susuzluklarını giderebilir ama minimum besin değerine sahiptir, bunları tüketen çocuklar yemek zamanında açlık hissetmeyebilirler.

• Yemek sırasında mümkün olduğunca eleştirilerden, azarlamalardan ya da katı ısrarlardan uzak durun. Bu süreci keyifli bir havada yaşamaya gayret edin.

• Bunların dışında, çocuğun içinde bulunduğu gelişimsel süreç de yemesinde önemli etkendir. Örneğin, bağımsızlığını deneyimleyen 2 yaş çocuğu her şeye daha kolay “hayır” dediğinden, anneler için besleme saatleri oldukça yorucu geçebilir. Bu nedenle özellikle bu dönemde yemek yemesi için fazla ısrarcı olmamak gerekir.

Birçok yeme problemi geçici ve küçük müdahalelerle ya da müdahalesiz çözülebilir. Ancak uzun süreli devam eden yeme sorunları çocuğun büyümesini, gelişimini ve anneyle olan ilişkilerini etkilediği için uzun dönemli gelişimsel ve ruhsal sorunlara yol açabilir. Bu noktada bir uzmandan psikolojik yardım almak gerekebilir.

saol dünürüm paylaşımın için çok doğru valla çağan yemedikçe annesi ve babasının psikolojisi bozuluyor bakalım dr ne diyecek

haklısın canım gerçekten insanın siniri bozuluo..ben de o kadar besleyeci şeyler alıorum,yapıorum yoo yemiorus ama bi yumurta kırayım tamam..
ii haberle döneceksin işallah drdan:)

sabah kizima misir ununu suyla pisirip icine peynirve zeytin yag ekledim(tereyag yoktu
aksam alabildim) onu yedirdim yarim kase.
oglende kalan yarimi yedirdim.
Sonra 5-6 tatli kasigi meyva puresi yedi
aksam sulac yedi milupanin kucuk kavonoz
gece yatarken yarim kase sutlu biskuvili mamadan yedi.
ustelik emdide. kizimin istahi geri geldi galiba kaydirigubbakcemile2 sositososito
daha ne yesin dimi

Bugun ananas aldim acaba agir gelirmi alerji yaparmi??
yarin vermeyi dusunuyorum ama karasiz kaldim ??

yeşimcim, anansı, 9 aydan sonra verin diyorlar.Ağır gelebilirmiş.
Maşallah yemesi geri gelmiş, sanırım hava değişikliği, ortam değişikliği onu etkiledi.İnşallah böyle devam eder.

yeşimcim, anansı, 9 aydan sonra verin diyorlar.Ağır gelebilirmiş.
Maşallah yemesi geri gelmiş, sanırım hava değişikliği, ortam değişikliği onu etkiledi.İnşallah böyle devam eder.

Sagol Meralcim ya ben bekliyim bir sure ozaman zaten supheliydim,
ben yerim kizimin yerine cokacimcoook
Analik iste kizim alerji olmasin ben olayim :kedi: ?))

neyse ben yatayim bari sabah baskasi kalkacak gibi davraniyorum:))
hadi iyi geceler Tum bebislere ve annelere Allah rahatlik versin.

canım kalan mamayı da yedirme istersen her öğüne yeni hazırla..
çok sevindim i,ştahının açılmasına

sabahtanberi mizmiz icim tukendi ya
ilk defa oyle yaptim inanna normalde hep taze hazirlayip 1 kere veriyorum ama dun
firsat bulamadim.

sabah bizimkine buskivili sutlu kasik mamanin icine peynir ezdim pekmez koydum verdim
yemedi daha onceden emmisti bayagi o tok tuttu diye dusundum sabah dedigim saat
10 falandi.
sonra uyudu bende yattim cok uykum vardi gece gec yatmistim. kalkinca agladi
acikti sanirim dedim corba uzun surer diye hazir mama yaptim yeniden ama buna peynir
pekmez katmadim yemedi yine 3- 5 kasik aldi emzirdim bende

sonra ispanak bulmustum dun marketten onu patates ve pirinci hasladim icine
zeytinyagi damlattim suzgecten gecirip verdim. onu baya yedi. tadi fena degildi ve en
istahli yedigi oydu. saat 14:00 tu

sonra kucuk muzun yarisini yedirdim.saat 16 civari simdi 18:00 olmasini bekliyorum
irmikli bir corba yapayim diyorum. sehriyeli domatesli onu vericem

gece ne vereyim bilemiyorum hazir mamada yememeye basladi ben mi muhallebi yapsam
acaba bilemiyorumki? saat 18:30 gibi yese onunla yatamaz gece gec uyuyor acikir yine

ay kıslar düne oranla daha iyi çağan çok şükür ay işallah iştahı açılır oğlumun bende rahat ederim en azından bugün meyvesini ydi

insalla ya . zamanla duzelir.

bizim kizida anlamiyorum cok mama yapiyorum kase dolusunca yemiyor
yarim kase yapiyorum bir daha istiyor saat 7 gibi yedirdim yarim kase irmikli domatesli
corba yaptim. 10 da uyandi ay agliyor neden agladigini anlamadim bende mama yaptim yedi
emzirdim ustune baktim yine doymamis gibi yine yaptim yine yedi ne oldu boyle anlamadim ki
siz ne kadar veriyorsunuz bir ogunu yani ben cc olarak hesaplamiyorum ama 200 cc yedi
ustune anne sutu gogsumde sutte vardi onuda icti cok degil mi yani yesin de normalde
yemiyordu ya sasirdim bir an.yarin bakalim nasil olucak yemesi? buyuk kasede yapicam

birde kizlar ben balkabagi buldum marketten yani balkabagina benziyor ama yesil ufak
corba yapayim dedim ondan olurmu acaba? bilen varmi?? benim bildigim balkabagi
biraz daha farklida

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…