Bebeklerimiz bugn ne yedi?

bundan sonra çorbalarına brokoli katacağım ,
tarhana deniyeceğim..babaannesi yapmış taze taze..
umarım sever..

maşallah egeye yarasın yedikleri bende tarhana haftaya denicem bakalım 7. ayda verin diyolarya domates bizde alerji yaptı bakalım haftaya bir daha denicem domatesi bugün çorbasına taze fasülye attım hergün değişik sebze vermeye çalışıyorum alsın tatlarını iyice diye ama zaten sebze ile arası yok çok zor oluyor vallla

geçen hafta kendimize taze fasülye yapıyordum
baktım tuz atmayı unutmuşum,ben de içine bir köşeye patates dilimleyip attım
pişince patatesle birlikte birkaçtane de fasulye aldım domatesli soğanlı :)
güzelce ezdim püre yaptım yedirdim,sevdi yedi allahtan..
inşallah çağan da severde yer, üzmez annecini :)

işallah aylincim ya benim oğlan bir garip sebze yemiyor ama meyve düşkünü babası sebze yemz meyve yer bende sebze yerim meyveyle pek aram iyi değil oğlan babasına çekti galiba sebzelerine hep tavuk koyuyorum yesin diye zira bası etsiz sebze yemezde :jeyyar:buarada ben 7 ayda kırmızı et ve balığada başlıcam yavaş yavaş

çağan gündüzleri emmiyor artık gecede zar zor bir iki dakika sanırsam bırakıcak artık emmeyi kıslar szi gece kaç defa emziriyosunuz

Benimde bu aralar pek fazla emmiyor bir haller oldu memeyi gorunce heyecenlanan
cocuk kendini itiyor simdi. Ben genelde gece emziriyorum sabah 5, sabah 7, gece
yatarken bide emiyor diger zamanlar pek degil.
ek gidayi azaltinca biraz daha ona agirlik veriyor.

bundan sonra çorbalarına brokoli katacağım ,
tarhana deniyeceğim..babaannesi yapmış taze taze..
umarım sever..

tarhana baharatli olmazmi? Tabi sen ozel yaptirmissan o baska bende babanneye verecem
siparisi baharatsiz salcasiz yapsin diye ? olurmu acaba o sekilde?

Sabah ilk kez karisim verdim. Yarim kase su icine 2 corba kasigi elmali rezeneli hipp
mama az peynir 4 cicbebe pek severek yemedi ama yarisini yedi.

eymen bugün şehriye çorbası,sütlaç ve muhallebi yedi tabiki bol bol meme emdi:ecrin_bebek:

ben tarhanayı vereli 2 hafta oluyo domates alerji yapar mı diye düşündüm ama hiç bişey olmadı biraz erken mi davranmışım acaba

sabah kahvaltı yaptı
meyve olarak şeftali ve kayısı püresi yedi
birazdan kıymalı bulgurlu kabak yemegı yıyecek ınsallah
son olarak yoğurt
tabi aralarda meme emiyor

biraz yağ koydum domates rendeledim.ikisini biraz kavurduktan sonra şehriyeyi koydum çok az tuz ekledim birazda toz biber koyup suyunu ekledim.ben un kavurmuyorum şehriye çorbasına.

Bende yarin vereyim bari ne yedireyim diye cok dusunuyorum.Insanin aklina birsey gelmiyor

Oburgun de kabakli burgur pisiririm ( ozlem senden kopya cektim ).

Benim kizimin bugun istahi biraz iyi gibi. Soguk terlememler devam etmekte ama hareketli
en azindan.
Sabah mamali cicibebe peynir pekmezli karisim yedi.
1 saat sonra ihlamur icirdim
Oglen 1 seftali rendesi yarim muzla birlikte ezip verdim
ikindi yogurt corbasi yaptim onu yedi kucuk kase kadar
elma ve armut suyu icti az bisey
saat 21:00 de yine bir kucuk kase yogurt corbasi
1-2 kerede emdi birde aralarda su verdim
simdi uyuyor ilk defa bu saatte bende uzanayim bari biraz.

Bu arada yarin kahvalti olarak salatalik domates peynir ve ekmegi blendirdan gecirip
vermeyi dusunuyorum. Bakalim yiyecekmi?

bende bugün kahvaltı yaptırabildim tabi öyle fala değil ama daha iyiydi. peyniri reddediyordu bi çok yol denedim başarılı olamadım. bugün içine kiraz rendeledim. onu sevdi bakalım. yine kuru dut kaynattım sıcakken suyuna bebek ekmeği ufaladım tereyağı koydum. ondan da yedi. biraz da pekmez yedi.

arada şeftali

öğlen tarhana çorbası

akşamda muhallebi ama bizimki muhallebiyide sevmedi. onun içinde bi formül bulucaz artık. yine pekmezle ya da meyveyle karıştırıp veririrm artık

8,30 meme emdi

10,00 kahvaltı ettik..devam sütüne labne,pekmez,bebe bisküvisi ,bir tane zeytin rendeledim,bir diş ceviz
rendeledim,çavdarlı mısır rezene ile karıştırıp yedirdim..

uyanınca meyve yiyecek..
bugün çorba olarak tarhana deniyeceğiz..
sonrası için yoğurt bisküvili
gece yatarkende milupanın 7tahıllısını aldım ,ondan vereceğim..nasıl mamaysa ot gibi bieşy boşuna almışım tadı tuzu yok hiç..
aralarda da emecek..hepsine afiyet şeker bal kaymak olsun yavrulara

bugün çağan az bişey kahvaltı yaptı sonrasında hiç bişey yemedi uyansın sebze püresi vericem arkasından meyve ve yoğurt gecede muhallebi bakalım hepisnden nekadar yiyecek

aylincim sütle ya da devam sütüyle denedin mi?üzerinde öle yazıo ben de soonadan farkettim ,içine cici bebe ya da başka bişi kattım ben biraz yedi..

duygucum devam sütüyle yapıyorum ,eguş yedi ama ben beğenmedim :))
şimdi sütlü muzlu aldım karıştırıp veriyorum ot ot yemesin yavrum :))

afiyet olsun eguşa:)
bizim cadı yemio ya boşuna alıorum ,hep almayacağım diorum bu sefer de vicdanım bağırıp duruo.gene sabah emdi emdi..bi yumurta kırdım bi de labne hanımı anca kesti..

oh oh maşallah menüler zenginleşmiş görmeyeli yarasın kuzucuklara

ben evde ne sebze varsa hepsini karıştırıyorum, brokoli, patates, kabak, havuç, taze fasulye, pazı hepsini birlikte karıştırıp birazda zeytinyağ katıyorum, çok azıcık tuz koymaya başladım (yanlışmı yapıyorum bilmem). tel süzgeçten geçiriyorum, bazen çok güzel yiyo, bazende isteksiz bir kaç kaşık yiyo,

bu akşam kendi yediğimiz çorbadan tattırdım salçalı, tuzlu, yağlı falan kaşığı havada kaptı valla, çocuk ağzının tadını biliyomuş meğer, ot yemekten hoşlanmıyo :)

iki gündür de kahvaltı vermeye başladık, bebe bisküvisi, peynir, pekmez ve az yumurta sarısını ıhlamurla karıştırıp verdik pek sevmedi nedense.

yani sabah 9-10 gibi kahvaltı yada biberon maması, bir iki saat sonra meyve püresi (kayısı, elma, armut gibi), sonra anne sütü, öğleden sonra çorba yiyo, akşama doğru yine acıkırsa biberon maması yiyo.

akşam 7'de ben işten geldikten sonra sabaha kadar sadece beni emiyo, başka birşey vermiyorum ama vermelimiyim acaba ? gece 12'den sabah 7'ye kadar 3-4 kez emiyo.

bende domatesli tel şehriye çorbası yapıyım bari

yarınki çorbamız kabak, havuç, patates, taze fasülye, çok az pirinç ve çok az arpa şehriyeden oluşuyo bakalım sevecekmi

bu arada şu tuz olayına ne diyosunuz verilmeli mi verilmemeli mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…