Bebeklerimiz bugn ne yedi?

nşallah duygucum, bakalım.Ben yoğurdu hiç hesaba katmıyorum, çünkü verdiğim her çorba, ya da yemeğin yanında mutlaka yoğurtta veriyorum.Yoğurdu sabah akşam, öğle her öğün versem yiyor:)))

Tesekkur ederim Meralcim.istanbulda studyoda aile fotosu cektirmeye niyetlendik
zaman bulamadik nasipse burda dusunuyorum bide bunlarin yoresel kiyafetleri var
Defne biraz buyusun onlari giydirip cektirecegim ins. :))

Bu arada burda aksam 7:30 kizim kabak yemegini yedi suyunu icti. Ayagina birseyler
anlatmaya calisiyor .
gece gec yatarsa bi sutlac yada yogurt veririm diyorum .

maşallah naz şimdi ilk defa çorbasını tamamen bitirdi
şöyle yaptım, kuşbaşı etleri düdüklüde haşladım suyundan biraz bi cezveye koydum yarım havuç yarım patates minik minik doğradım içine koydum onlar haşlanırken 4-5 eti didikledim bir köfte kadar falan, sonra çorbayı blendırdan geçirdim etleri vede azıcık tereyağ içine ekledim tadı çok güzeldi

yeşimcim anladım cnm daa ne kadar su ne kadar mısır unu koyuyosun onu öğrenmek istiyorumm

kerem bebek mıhlasının sadece tadına baktı bögghh yaptı
belkide ben tam beceremedim koyu oldu kıvamı ölçülü verebilirmisiniz kızlar

Ben olcuyle yapmadim yani Defne ye bir tane tencere aldim ben minicik onunla
pisiriyorum herseyi onun yarisina kadar su dolduruyorum dur olceyim su bardagina

1 kupa kadar aliyormus yarisi. yani normal su bardagi degil. ona 1corba kasigi misir unu
atiyorum. top olmasin diyede cirpiciyla karistiriyorum cok sivik olmuyor .
kivamli oluyor sana koyu geldiyse su ilave edebilrisin.

sonrada peynir tereyagi tabi baska birseyler isterden de koyulabiliyor.
tadini begenmemis olabilir. irmikle deyebilirsin ozaman. o zaman ben az miktarda
pirinc unu katiyorum irmik biraz sivik kaliyor.

Kizlar bugun ilk kez brokoli corbasi yapicam
yapan varmi diye soracam ama herkes uyuyor dogal olarak benneyaptımki
birde yanina et pisirmeyi dusunuyorum

ay burda hersey cok pahali ya Allah in kabagi taneyle satiliyor 1,5tl tek tek ambalajlanmis
100gr mantar 1,6tl civari ben pazarda yarim kilosunu 2tl ye aliyordum.
Korede yetisen hayvanlarin etleri de almis basini gitmis 100 gr 7-9 tl arasi degisiyor
Avustralyadan gelen etler biraz daha ucuz 5-6 tl arasi ne pahali ulkeye ya. :mymeka:
Karpuz yarim satiliyor butunu pahali bende dun yarim karpuz aldim . COk tuhafima gidiyor
ya yarim karpuz almak gerci bir yonden iyi oluyor bozulmadan bitiyor
neyse ben su corbayi nasil yapacagima bir bakayim.

ben bugün çağana kuru fasülye verdim daha çok et 5yda 6 tane kuru fasülye oldu ama olsun zaten attsın diye veriyorum öenmeli olan eti ymesi :) buarada sabahta meyve olarak yarım şeftali yarım armut iki dilim muzdan püre yaptım ama yemedi halbki öncede çok güel yerdi bıktı galiba bunlardan yeni meyveler almam lazım

tereyağı vermek için henüz erken değil mi? doktorum bana hala yağsız yedir diyor sanırım 8. ayfda başlayacağız yağlı yemeklere

ben az önce yağsız tuzsuz yayla çorbası içirdim şimdi uyuyor uyanınca da tavuklu sebze püresi yedireceğim

ben henüz tereyağ vermedim ama, her yemeğinin üzerine çiğden z.yağı koyuyorum, bir çay kaşığı kadar.dr. herhangi bir yasak koymadı bu konuda.

durusu ver cnm cnm yağı hazmı kolaylaştırır...bi sakıncası yok ki.ben kahvaltısına bile koyuyrm bi çay kaşığı tereyağ..çorbalalarında zeytinyağı eklyrm piştikten sonra 1 tatlı kaşığı falan çok şükür bu zamana kadar kabız olmadı

vereliniortak

ayrıca içine havuç koyduğunuz şeylere muhakkak 1 çay kaşığı zyağ konulması gerekir,havuçun vitaminin kanda çözülmesini sağlayan tek şey zeytinyağı,aksi takdirde yenilen havucun hiç faydası yok

semiz otlu pirinçli sebze püresini şapur şupur nefes almadan yedi walla akşam alkisalkisalkis

bana doktorum inatla yağ yasak diyoorrr, verme diyoorrr, bakalım diğer ay başlayacağız sanırsam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…