- 7 Ağustos 2013
- 458
- 218
-
- Konu Sahibi tugceozdemir24
Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
Valla her çocuk aynı olmuyor o yüzden cok net şöyle yapın diyemem ama kendi tecrübelerimi anlatıp belki yardımcı olabilirim.Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
Henüz alışamamıştır. Benim oğlumda aynıydı. Meğer çok gazı olurmuş miniklerin. O nedenle gaz egzersizleri yapmadan uyutmadım. Bazen o kadar huzurla uyurdu ki. Beslenmek için bile zor kaldırırdım. Birde annenin sesine çok alıştığı için ninnide iyi gelirdi. Naçizane tavsiyelerim.Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
İnstgramda baldan_anne yi takip edin isterseniz. Şşş pat yöntemini uygulayan bir çok anne olumlu dönütler vermiş. Ben denemedim. İlk çocuğum bir yaşına doğru sütünü içer ve uyurdu çünkü belli bir uyku saati düzeni sağlamıştı. Fakat ikinci hamileliğimle birlikte henüz 21 aylıkken uyku düzeni bozuldu ve tekrar ayağımda sallamaya başladım. Şu an problemli bir dönem geçirdiğimiz için bu şekilde devam ediyoruz. (30aylık)Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
Geceleri kalkmıyormuydu senin kiler benimki 1.5 yaşında dediğin gibi yatırıyoru ama gece kırk kez kalkıyo sonunda pes eden ben oluyorum gece sürekli ağlayamıyorum sabaha kadar beni okşayarak uyuyovalla benim oglanlar ucuz 1 yaslarindan sonra bir gun 3 bebegi sallamak canima yetince koydum yataklarina:)tabi feryat figan basladi:))vicdanima sus dedim ya onlar ogrenecek uyumayi ya da senin bacaklar kopacak:)))atlayani yakaladim attim yataga :))en son yorulup yattilar ertesi gun yine ayni ama bu sefer daha erken uyudular.3cu gun kaderlerine razi gelmis olacaklar ki ses cikmadan uyudular:)o gun bu gundur kendileri uyuyor ama ben de odayi terketmiyorum uzaniyorum yatagima onlar uyuyunca cikiyorum
ama sizinki daha kucuk bu yontem dogru olmaz bence
bu arada hazir sizi yakalamisken @Kazen bey ben 2 hafta once size mesaj atmistim ama bi cevap vermediniz bana:)
benimkiler de gece sabah kadar 40 kere uyanirdi.birisinin uykusu iyi 2cisi fena degil 3cu kotu:)))uykusuzluk artik islemiyor bana:)))Geceleri kalkmıyormuydu senin kiler benimki 1.5 yaşında dediğin gibi yatırıyoru ama gece kırk kez kalkıyo sonunda pes eden ben oluyorum gece sürekli ağlayamıyorum sabaha kadar beni okşayarak uyuyo
2. Cocuklar ilkinden baska oluyo:) Allah dagina gore kar veriyo derler ya..benim ilk oğlumun kendi kendine uyuduğunu bir defa bilirim.
onda da çok yorgundu surekli ağlıyordu.
ne yapacagimi şaşırmıştım
emziriyirdum sinirleniyordu
kucağıma alıp salliyordum bağırıyordu
yatağına bıraktım anında sustu ve uyudu.
şok olmuştum 2 aylık civariydi.
ilk ve son oldu
çok denedim sonra ama yok asla uyumadi.
benimkiyle aynı doğumlu komşunun oğlu vardı
akşam 8 de koyuyorum yatağa sabah alıyorum diyordu.
nasıl hayret ediyordum bu çocuk nasıl uyuyor diye.
3 yıl uğraştım uyku düzeni yok.emerken uyurdu kimildasam uyanirdi.
topuklarim siserdi sallamaktan.ayağından alırken gözünü açardı sanki saatlerce uyumus gibi .
sonra ikinci oğlum oldu.
emzirip yatirinca uyuyordu
tek istedigi uykusu gelince temas kurmaktı.
elini yüzüme dokunup öyle uyuyordu.
sonra yatağına.
sallamak istesem kiziyordu.uykuya geçene kadar hissetmek istiyordu sonrasında rahatlıkla birakabiliyordum.
iki yaşında abisinin odasına taşıdık yatağını.
uykuları gelince birlikte gidiyorlar son 3 yıldır.
öpüp iyi geceler diyorum .
yani püf noktası nedir derseniz inanın bende bilmiyorum.
çocuğun yapısına ve ihtiyaçlarına göre değişiyor sanırım.
birini uyanana kadar başını bekledim.
diğerini öpüp koklayip yatirdim.
ben bile halen şaşırıyorum bu çocuk nasıl böyle oldu diye
ağlayarak zorla yatırmak felan her çocuğa uygun bir yöntem değil bana göre.
çocukların karakterleri ve ihtiyaçları çok farklı.
bunu büyüyünce daha iyi anlıyorsunuz.
belli bir yaşa gelene kadar onlar size ne istediklerini bir şekilde anlatmaya çalışıyor.
anlayıp ona göre yaklaşmak lazım.
Ay harfi harfine ayni durumu yasiyoruzHer aksam ayni saatte yıkıyorum masaj yapiyorun emziiryorum emzirirken uyuyor. Yerine yatirirken uyaniyor hafif uyaninca giz temasi kuruyorum. Had iyi uykulae bebegim diyorum odadan cikiyorum. Genelde kendi kendine uyuyor geri.
Ama bende gunduz uykusuna geciremiyorum bir turlu. Gece sorunsuz kendi kendine uyiyan kizim. Gunduz uykusuzluktan agliyor ama yine uyumuyor.ancak pusetle acik hava yuruyusune cikarsak pusette uyuyor. Durdugum gibi uyaniyor.
Bebegim 3 aylik bu arada..
Arkadaşım;Eğer bebek huzursuzlanmıyor ve ağlamıyorsa bir sorun yoktur. Herhangi bir müdahalede bulunmadan uyumasını sağlamak gerekir. Bu yöntem bebeğin kendi kendine uykuya geçmesini öğrenmesine de yardımcı olacaktır.Kızım 1 hafta sonra 11 aylık olacak. Gündüz beşikte sallanarak uyuyor. Ben eve gidince de emerek uyuyor. Gece de çok uyanıyor. Ben bir çözüm bulamadım maalesef.
Arkadaşım ;Bebeğin kendi kendine uyuması bana göre bir fikir değil bence onun güven duygusuna ihtiyacı var ve uyuturken bu ihtiyac bebek acısindan zirve yapiyordur.Sakın yanlış anlaşılmasın amacım akıl vermek değil sadece düşüncemi paylaşmak istedim.Ben kendi çocugumu şarkı söyleyerek uyuturdum kucağıma alır sarılır şarkı söylerdim bir sürü şarkı hem de..Şarkı söylemeyi sevdigim için zevkte alırdım.Benim icin uyuduktan sonra sorumluluk biterdi uyuma işini de oglumun ihtiyaç listesine ekledigim için..
Haklısinız ben bebekler çok sık uyuyup uyaniyorlar bazen yanında olamayız düşuncesiyle yazdım ama genel olarak yanında ne kadar çok olursak o kadar doğru oldugunu düşünüyorum.Arkadaşım ;
Eğer bebiş cok huysuzsa gece kalkmaları olursa senın yanında oldugunu ve guvende oldugunu hıssetmesı lazım
Tabıkı her daım yanında olmanız gerekıyor.Bildirmiş oldugum çözümler bebişin kendı kendıne uyumasına yardımcı oluyor.Haklısinız ben bebekler çok sık uyuyup uyaniyorlar bazen yanında olamayız düşuncesiyle yazdım ama genel olarak yanında ne kadar çok olursak o kadar doğru oldugunu düşünüyorum.
Tavsiyelerinizi uygulayacağım. Teşekkür ederim.Arkadaşım;Eğer bebek huzursuzlanmıyor ve ağlamıyorsa bir sorun yoktur. Herhangi bir müdahalede bulunmadan uyumasını sağlamak gerekir. Bu yöntem bebeğin kendi kendine uykuya geçmesini öğrenmesine de yardımcı olacaktır.
Ayrıca huzursuzlansa ve ağlasa bile yataktan kalmadan bebeğe seslenmek ve sesini duyurmak bebeğin sakinleşmesine yardımcı olabilir. Bebek her uyandığı zaman, her huzursuzlandığı zaman ve ağladığı zaman yanına gitmek ebeveynler için oldukça yıpratıcı olabilir. Bundan dolayı bebeğin kendi kendine uykuya geçmeyi öğrenmesi oldukça önemlidir.
Bebek geceleri geç saatte uyuyor ve bunu bir saat öne almak istiyorsanız, her gece 5 dakika önce yatırarak istenen zamana ulaşabilirsiniz.(Yada bir oyuncağını peluş oyuncaklarında nbir tanesini her yatırışında sadece yattıgı zaman yanına koyarsan cbebişin uyku vaktı geldıgını kavratabılırsın)
Emin ol işe yarayacak :)Tavsiyelerinizi uygulayacağım. Teşekkür ederim.
Gündüz uykuya geçmesini dilerseni,z başarabilirsiniz.Mesela odasını yada bulundugu odayı gece perdesiyle karartıp uyku vaktının geldiğini anımsattırabilirsiniz.Ay harfi harfine ayni durumu yasiyoruzgunduz uyumamaya yemin etmis kizim diyorum sonra aman neyse en azindan gece uyuyor diye avuuyorum