- 23 Şubat 2018
- 38
- 29
- 29
-
- Konu Sahibi tugceozdemir24
O zaman bu akşam denemeye baslayayimŞuan başlaman gerekir, hergün aynı saatte gece 9 yada 10 da mesela, ama hep aynı saatte yattığı alana götür , karanlık olsun oda ısısı, altı temiz, karnı yeterince tok olsun. Ağlayacak ama 1 hafta 10 gün sadece sırtına pış pış yaparak ama sallamadan bu rutine devam edin, inşallah uyuyacak. Fakat misafir geldi biz mifarliğe gittik diye saatlerinizi aksatmayayın bebek beyni 7-10 gün arası alışır.
Önce uyku işaretlerini takip ettim. Ona göre bir uyku düzeni oluşturdum. Uykudan önce bir rutin belirledik bu müzik olur banyo olur. Bebeğiniz hangisini severse. Ben uyku tulumunu giydirip emziğini veriyordum ağzına her uykudan önce bir de aynı müziği açıyordum. Her gün aynı saatte aynı şeyleri yapmaya dikkat edin. Bebekler rutine çabuk alışıyorlar. Önce sallayarak uyuttum sonra sadece kucağımda tutarak piş piş sesiyle. Sonra da yatağında piş piş yaptım. Şu an yatırdığım gibi kendisi uyuyor. Müziği de zamanla süresini azalttım artık hiç açmadan uyutuyorum. 1 ayı alıyor bu şekilde bir rutin ama sonrası çok rahat oluyor :) bir de uykusuz anneler sayfası var orada bebek uyku rutinleri var onlara bakıp bebeğiniz için uygun bir rutin oluşturabilirsiniz :)Nasıl yaptınız anlatabilir misiniz acaba :) bende 4 aydan sonra deneyeyim diyorum
Canım öncelikle çok çok normal bir durum çünkü Henüz çok küçük kendi kendine uyumasını bilmiyor ama öğrenir merak etme. Onun şu an da tek rahat ettiği şey meme o yüzden izin ver memede uyusun. Bana da çok dediler memede uyutma alışır diye ama kimse bebeğin rahatını düşünmüyor :) oğlum iki yaşında hala emziriyorum ama 20aylıkken gece emzirmesni kestim.Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
Canım öncelikle Allah yardımcın olsun. Çoğu anne sanırım o mışıl mışıl uyuyan bebeklere heves ediyor. Burada önemli olan bebeğini tanıman. Ben kızımı 2 aya kadar hiç ayağımda sallamadım 4 aya kadar da emzik vermedim mesela direndim ama sonunda dayanamadım ve sallamaya başladım. Çünkü çok gazlı bir bebekti ve ne yaparsam yapayım işe yaramıyordu. Deneme yanılma yöntemi ile öğreniyorsun zamanla. 2 yaşına kadar da kendi kendine hiç uyumadı kreşe başlayınca yavaş yavaş alıştı. 3. Ayımızda gazından dolayı yüz üstü uyutmaya başladım öyle biraz rahat etti ve uyku süreleri uzadı. Şuan bebeğin çok küçük ve aranızdaki sevgi bağının oluştuğu bir dönem. Teması en sevdiği zamanlar. Kendini senin kucağında kokunda güvende hissediyordur. Uyku arkadaşı veya battaniyeye alıştırabilirsin. Memede kendini güvende hissediyordur. Benim kızım ilk birkaç ay duş aldığım zaman beni emmeyi reddediyordu. Duş jeli, sabun falan kullanmayı da bırakmama rağmen yine de emmiyordu. İki haftada bir sadece saçımı yıkadığımı, vücudumu sildiğimi bilirim. Şimdi ikincisini bekliyoruz ve daha tecrübeliyim. İlk kızımda saçma geliyordu öyle şeyler ama bunda joienin sallanan ana kucağını falan aldım. Gazlı falan olursa rahatlatır diye. Bebeğin eğer ayakta sallanarak uyuyor ve uykusu uzun sürüyorsa ayağından indirdiğinde problem yok demektir ama ayağından indiği zaman kısa süre sonra uyanıyorsa gaz sancısı olabilir ve o yüzden sallanmak onu rahatlatıyordur. Korkma hepsi gelip geçecek. Birlikte öğrenecek, tecrübe edineceksiniz. Sakın bebeğini kendinden mahrum bırakma. Ağladığı zaman ağlama şeklinden neden ağladığını anlayabilirsin. Sana gerçekten ihtiyaç duyuyor şuan. Yatağa birlikte yatıp, ellerini ovuşturarak onu rahatlatabilir, sakinleştirebilirsin. Çünkü tensel temas çok çok önemli erken dönemlerde. Unutma ki nasıl bizler kocaman insan olmamıza rağmen kokularını içimize çektiğimizde cennet bahçesindeymiş gibi hissediyor ve huzur buluyorsak, şimdi bebeğinin de huzuru bildiği tek koku senin kokun, senin kolların :)Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
Arabayla gezmeler hariç aynı biz. Gazlı bebek ile gazsız veya az gazlı bebek aynı değil maalesef. Gazlı bebeğe ne yapılırsa yapılsın o gaz dönemi geçmeden hiçbir şey fayda etmiyor. Arkadaşa da söyledim önemli olan bebeği tanımak. Aylarca saç baş yolmak istediğimi bilirim. Zombi gibi dolaşıyordum ortalıkta ama gazı olan bebeğin alılkanlığı diye bir şey olmuyor. Gaz rahatsız ettikçe uzaya da çıksan yine fayda etmiyor.Her bebeğe işlemiyor demek isterim, bizimkine işlemedi çünkü.
Bebeğin ihtiyaçlarına yönelik, şekilden şekle girmek durumunda kalınıyor bazen. Şöyle açıklayayım, oğlum kolikti, ilk iki haftadan sonra bir anda sebepsiz saatlerce ağlamaları başladı ve 4-5 ay kadar sürdü. Hani değil yatağa ayrı yatır uyut, kesintisiz morarana kadar ağladığı ve hiçbir şekilde teselli edilemediği için "Bir şey var!" diye o korkuyla soluğu defalarca acilde aldığımız oldu. Şöyle diyeyim, ne kendi yatağı ne bizim yanımız ne salon ne mutfak (Evin içini gezmeler, kucaklar, salıncaklar vs vs...) gece yarıları otomobille az yollar gezmedik... Öyle kucağımda sallana sallana arabanın içinde sakinleşir, emer uyurdu.
Bu durum da tabi yapışıklık olarak geri döndü
Bir de kendimden ayırmaya çalıştığım dönemi yaşadık.
Şu an "Nenniye gidiyoruz hadi, uyuyalım, sütümüzü içelim" dediğimde biberonunu alır, yatağına kendi gider.
Yani what can I do sometimes