Bebekler kendi kendine nasıl uyur ?

O zaman bu akşam denemeye baslayayim
 
Nasıl yaptınız anlatabilir misiniz acaba :) bende 4 aydan sonra deneyeyim diyorum
Önce uyku işaretlerini takip ettim. Ona göre bir uyku düzeni oluşturdum. Uykudan önce bir rutin belirledik bu müzik olur banyo olur. Bebeğiniz hangisini severse. Ben uyku tulumunu giydirip emziğini veriyordum ağzına her uykudan önce bir de aynı müziği açıyordum. Her gün aynı saatte aynı şeyleri yapmaya dikkat edin. Bebekler rutine çabuk alışıyorlar. Önce sallayarak uyuttum sonra sadece kucağımda tutarak piş piş sesiyle. Sonra da yatağında piş piş yaptım. Şu an yatırdığım gibi kendisi uyuyor. Müziği de zamanla süresini azalttım artık hiç açmadan uyutuyorum. 1 ayı alıyor bu şekilde bir rutin ama sonrası çok rahat oluyor :) bir de uykusuz anneler sayfası var orada bebek uyku rutinleri var onlara bakıp bebeğiniz için uygun bir rutin oluşturabilirsiniz :)
 
Canım öncelikle çok çok normal bir durum çünkü Henüz çok küçük kendi kendine uyumasını bilmiyor ama öğrenir merak etme. Onun şu an da tek rahat ettiği şey meme o yüzden izin ver memede uyusun. Bana da çok dediler memede uyutma alışır diye ama kimse bebeğin rahatını düşünmüyor :) oğlum iki yaşında hala emziriyorum ama 20aylıkken gece emzirmesni kestim.
 

Ben de başlarda kızımı sallayarak uyutuyodum 3 ay falan öyle geçti ama sonra baktım olmuyor beşiğinde sallamadan uyutmaya alıştırdım. Bi kere her gün aynı saatte koymak gerekiyor. Bir uyku rutini oluşturmanız lazım, uykuya bir isim takıp sadece uyku vakti dinlettiğiniz bir ninni olur masal olur onu okuyun. Bi de ağlıyosa ağlamalarına da abiraz göz yummanız gerekecek. Sürekli böyle uyutmaya çalışınca illaki alışıyor bizde işe yaradı en azından
 
Canım öncelikle Allah yardımcın olsun. Çoğu anne sanırım o mışıl mışıl uyuyan bebeklere heves ediyor. Burada önemli olan bebeğini tanıman. Ben kızımı 2 aya kadar hiç ayağımda sallamadım 4 aya kadar da emzik vermedim mesela direndim ama sonunda dayanamadım ve sallamaya başladım. Çünkü çok gazlı bir bebekti ve ne yaparsam yapayım işe yaramıyordu. Deneme yanılma yöntemi ile öğreniyorsun zamanla. 2 yaşına kadar da kendi kendine hiç uyumadı kreşe başlayınca yavaş yavaş alıştı. 3. Ayımızda gazından dolayı yüz üstü uyutmaya başladım öyle biraz rahat etti ve uyku süreleri uzadı. Şuan bebeğin çok küçük ve aranızdaki sevgi bağının oluştuğu bir dönem. Teması en sevdiği zamanlar. Kendini senin kucağında kokunda güvende hissediyordur. Uyku arkadaşı veya battaniyeye alıştırabilirsin. Memede kendini güvende hissediyordur. Benim kızım ilk birkaç ay duş aldığım zaman beni emmeyi reddediyordu. Duş jeli, sabun falan kullanmayı da bırakmama rağmen yine de emmiyordu. İki haftada bir sadece saçımı yıkadığımı, vücudumu sildiğimi bilirim. Şimdi ikincisini bekliyoruz ve daha tecrübeliyim. İlk kızımda saçma geliyordu öyle şeyler ama bunda joienin sallanan ana kucağını falan aldım. Gazlı falan olursa rahatlatır diye. Bebeğin eğer ayakta sallanarak uyuyor ve uykusu uzun sürüyorsa ayağından indirdiğinde problem yok demektir ama ayağından indiği zaman kısa süre sonra uyanıyorsa gaz sancısı olabilir ve o yüzden sallanmak onu rahatlatıyordur. Korkma hepsi gelip geçecek. Birlikte öğrenecek, tecrübe edineceksiniz. Sakın bebeğini kendinden mahrum bırakma. Ağladığı zaman ağlama şeklinden neden ağladığını anlayabilirsin. Sana gerçekten ihtiyaç duyuyor şuan. Yatağa birlikte yatıp, ellerini ovuşturarak onu rahatlatabilir, sakinleştirebilirsin. Çünkü tensel temas çok çok önemli erken dönemlerde. Unutma ki nasıl bizler kocaman insan olmamıza rağmen kokularını içimize çektiğimizde cennet bahçesindeymiş gibi hissediyor ve huzur buluyorsak, şimdi bebeğinin de huzuru bildiği tek koku senin kokun, senin kolların :)
 
Bir de canım benim herkesin tecrübesi farklıdır. Bu durumla ilgili ciddi araştırmalar yapmalı ve ona göre hareket etmelisin. Bazı arkadaşlar ben yatağına yatırıp odadan çıktım, ettim falan demiş ama bebeklerde ay ve yaş çok önemli bir faktör. Sakın bebeğini odada bırakıp, ağlamaya terk etme. Biz türk anneleri vicdan falan yapmıyoruz. Yurt dışı kaynaklı araştırmaları okuduğunda da ay ve yaş faktörünün önemini fark edeceksin. Tekrar Allah yardımcın olsun.
 
Arabayla gezmeler hariç aynı biz. Gazlı bebek ile gazsız veya az gazlı bebek aynı değil maalesef. Gazlı bebeğe ne yapılırsa yapılsın o gaz dönemi geçmeden hiçbir şey fayda etmiyor. Arkadaşa da söyledim önemli olan bebeği tanımak. Aylarca saç baş yolmak istediğimi bilirim. Zombi gibi dolaşıyordum ortalıkta ama gazı olan bebeğin alılkanlığı diye bir şey olmuyor. Gaz rahatsız ettikçe uzaya da çıksan yine fayda etmiyor.
 
Daha çok küçük. Acele etmeyin bir düzen oturtmak için. Bebeğinizi tanımanız için bile erken bence. Bebeğinizi gözlemleyin, tanıyın, bir rutin oluşturun ve kararlı olun. Ama ne erken olsun ne de geç kalınsın. 4 aydan sonra tavsiye ediyor uzmanlar. Kolay gelsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…