Bebekler kendi kendine nasıl uyur ?

Benim kızım emerken uyuyakalırdı.koyardım beşiğe. şimdi eline bişberonu veriyorum uyuyakalıyor beşiğinde. kimi zaman beni istiyor ayağımda sallayıp uyutuyorum. kalıplara takılmayın her çocuk farklı. yakın da birbirinizin kimyasına alışırsınız. bir de şu 3 kere yapılan bir kural vardı denedim. ayyy lanet hiç gerek yok :KK53:

Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
facebookta "danışman anne" diye bir sayfa var. Onu takip ederken öğrendim. biraz uğraştıktan sonra ağlatmadan kendi kendine uyumaya başlıyor çocuk. Bir rutin belirlemeniz gerekiyor, uyku rutini. Sonrasa zamanla kendiliğinden gerçekleşiyor :)

2. Cocuklar ilkinden baska oluyo:) Allah dagina gore kar veriyo derler ya..
kesinlikle.:))
ilk çocuk hayallerini tepe taklak ediyor:)
zirvedeki beklentiyi dibe çekiyor:bicak:
ikinci çocukta umutlar tekrar yeseriyor çocuk eğitimi konusunda:KK70:
şaka bir yana gerçekten bir çok ebeveyn bunu yaşıyor sanırım.ikinci çocuk daha farklı oluyor genelde.
ben ilk oğlumun herşeyini hatırlıyorum .
emekledigi, yürüdüğü , ilk dis çıkardığı günü
ilk konuştuğu günleri.uyumadigi , ağladığı v.s
ama ikinci oğluna dair hafızamda çok az anı var.
ne zaman yürüdü, konuştu
ne zaman dişleri çıktı.
beni kaç kere yordu diye düşünsem hiç hatırlamam mesela.
çünkü büyük oğlumla uğraşmaktan küçüğün nasıl büyüdüğünü anlamadım.
büyüğün peşinde kaşıkla yemek yedirmek için koşarken
küçüğüm elinde kaşıkla oturdu yemeğini yedi.
arada kaynadı gitti yavrum büyürken:)
gcecen bir arkadaş dediki 3 oğlu var .
biliyormusun 3. de olsa 2. çocuklar bir başka oluyor.
anne de daha tecrübeli oluyor tabiki birçok konuda.
ilk çocukta asla dediğimiz bir çok şeyi ikincide yapıyoruz.ve aslında ilk çocukta dışardan ne kadar etkilendigimizi
her duyduğumuzu doğru sandığımiz,
uygulamaya çalıştığımız çocuklar oluyor.
çocuğun karakterini tanımaya anlamaya çalışmadan kalıplara göre hareket etmeye çalışıyoruz.
daha çok deneme yanılma deneyi gibi oluyor ilk çocuklar anneler için.
ama her çocuk ayrı bir dünya.
her biri farklı, ihtiyaçları istekleri.
ısrarcı olmak yerine dillerini anlamak lazım:)

Sütünü verip gazını çıkarıp altını değiştirdikten sonra eger bir sıkıntısı yoksa yatagina koyunca kendi kendine uyur ne güzel anlattım keşke her bebek öyle olsa da zorlanmasak :KK70:
Edindiğim tecrübelere dayanarak söylüyorum memede ve sallayarak uyutmayın çok zor oluyor sonrası
Büyüyünce kendi kendine uyur ya çokta sıkıntı yapmamak gerek anneyiz sonuçta çekecez biraz

Gece gündüz kavramını öğrendik sanırım çünkü akşam olunca karanlık ya daha güzel uyuyor emziriyorum sonra uyuyor ama bazen uyumuyor işte dün 2 saat uğraştım sallamakta çok kötü bir alışkanlık bir de öğlen uykuları düzensiz öğlen de sorun yani o zaman da uyusa süper olur
Uyanık kalma aralıgına dikkat ettin mi canım
Belki yaZan olmustır tüm yorumları okuyamadım
Mesela benim bebegim 11 aylık ve 3-3bucuk saat olmalı uyku aralıgı.
Saat dokuzda uyandıysa diger uykusu saat 12 bucuk gibi olmalı
İki aylık bebegin uyku aralıgı daha kısa oluyo
İnternette yazıyo

Gündüz uykuya geçmesini dilerseni,z başarabilirsiniz.Mesela odasını yada bulundugu odayı gece perdesiyle karartıp uyku vaktının geldiğini anımsattırabilirsiniz.
Gece perdesi yoksa siyah cöp torbasını kesip cama yapıstırabilirsiniz
İnternette görmüştüm bu fikri

Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
Benim ikizlerim var onlar bebekken gereği dışında kucağa almadım.Ağlasasalar yattığı yerden poposuna ritmik hareketlerle titreşim yapardım, beşiklerinde mışıl mışıl uyurlardı.Fakat 6 .ay da diş probleminden dolayı sallamışlığım oldu .Tek bebekse sallayarak da uyusa bişey olmaz ben mecbur olduğumdan ikisini de alıştırmamıştım.Anneanne babaanne de gelse sallamamaları konusunda rica ederdim.Siz gidince ben başedemem derdim.Sonra bir dönem iki tane ayrı bebek arabasına koyup ileri geri sürerek 10 dk da uyutur beşiklerine yatırırdım ama sallamazdım.Ninni söyleyerek uyutuyorum hala da öyle,sesimden ninni dinlemeyi hala çok seviyorlar

bende oğlumu 4 aylıktı babanneye bırakıp işe başladım
yeri geldi yanına uzanarak yeri geldi ayakta sallanarak uyudu
bende 1 yaşına kadar yanımda yatırdım beşikte sonra yanıma aldım
koklaşarak uyuyoduk oda yaptım 2 yaşına yakın büyüyen karyola vardı
beşiği bozdum yatak yaptım sevmedi hasta olunca da yanıma aldım ateş kontrolü vs için
alıştı şimdi yanıma yatağına da koysam sabaha karşı bile olsa kalkıp yanıma geliyor koluma falan
dokunmadan uyumak istemiyor nasıl alışıcak odasına bilmiyorum normal baza alırsam belki
alışır diye düşünüyorum çok zor ama küçükken koklaşarak uyumak 1 yaşına kadar çok iyi ama

bende oğlumu 4 aylıktı babanneye bırakıp işe başladım
yeri geldi yanına uzanarak yeri geldi ayakta sallanarak uyudu
bende 1 yaşına kadar yanımda yatırdım beşikte sonra yanıma aldım
koklaşarak uyuyoduk oda yaptım 2 yaşına yakın büyüyen karyola vardı
beşiği bozdum yatak yaptım sevmedi hasta olunca da yanıma aldım ateş kontrolü vs için
alıştı şimdi yanıma yatağına da koysam sabaha karşı bile olsa kalkıp yanıma geliyor koluma falan
dokunmadan uyumak istemiyor nasıl alışıcak odasına bilmiyorum normal baza alırsam belki
alışır diye düşünüyorum çok zor ama küçükken koklaşarak uyumak 1 yaşına kadar çok iyi ama
Yazınızı görünce yazmak istedim 1.5 yaşından sonra yanımızda yattı yerde yatağı da vardı ama çıkıyordu yanıma :KK70: beşiğinde rahat edemiyordu odasını onun boyuna uygun yaptık yani yatağı çok yüksek değil düşse bile canı yanacak kadar yüksek değil mesela 30 cm filan odasına stickerler aldım yapıştırdım rengarenk bi oda oldu oyuncakları filan herşeyi odasında olan herşey onun eşyası benimsiyor benim diye daha çabuk alışma süresi hızlanıyor ben ilk bir hafta gündüzleri başladım gece hiç uyanmadı ben çok kalkıp baktım ilk gece zor oldu benim için ama rahat etti düzene girdi bizim odadayken çıt sese uyanırdı şükür iyiyiz fikir olsun diye yazmak istedim

Amin, cümlemizinkini. 20 aylık. ^_^
Elbette süper sorunsuz değil, ama şükür ki belli düzeni kolaylığı geldi çoğu konuda.
Umutlanın, cidden geçiyor zamanla o halleri.

Yakınlarmış aslında, kızım da 18 aylık. Bizim de ısrarlı çabalarım sonucu bir düzenimiz, saatlerimiz var. Lakin zaman geçtikçe memeye daha da düşer oldu. İşten ayrıldım ve kızımla sadece ben ilgileniyorum, ablamın, eşimin başlangıçtaki ısrarlı tavrına rağmen hiç sallamadım da.. şu anda hemen hemen tamamen memeyle uyuyor, az sayıda emdikten sonra yanına yatıyorum ve öyle uyuyor. Yatağı büyük zaten, al koy yapmama gerek kalmıyor, yanında oluyorum. Emzik, biberon hiç kullanmadı. İstediği kadar emsin ama emmeden uyumayı da ufak ufak öğrensin istiyorum ama eşim pek hatta hiç destek değil bu konuda. Sıkışınca ayağa alma kafasında malesef. Ben de tek başıma nasıl yapacağım bilemiyorum. Aslında ılımlı, söz dinleyen, anlayan bir bebek. Ama meme yanındayken meme de uyusun dinlensin süt gelsin telkinlerim karetmiyor. Zamana bırakıyorum artık, memeden kurtarıp başka bişeye alışmayacak, uyuyacak kendi kendine yolu yok :)

Seninki çok iyi benim ki ne yapsan nereye koysan hiç uyumuyordu 4 yaşında daha yeni uyumaya başladı hep uykusuzdum düne kadar

Seninki kucuk 5aydan sonra mutlaka duzene koy. Bana dr soylediydi de umurdsamadiydimsuan 2.5yasinda aksam sallayarak uyur. Uyanir gece yanima gelip yatar. Gece cok kalkar 4 5 kez falan hepsinde de su icmeden yatmaz. Bi de sacimla oynar mutaka. Ben de nasi duzenliycem bilemiyorum

Benimde uc aylik bebeğim var. Ben hiç salamadım çok rahat uyuyor. Her akşam yatırmadannönce banyo yaptırıyorum. Banyodan sonra emziriorum. Gazını çıkartıyorum zaten o ara yarı uykulj halde oluyor. Beşiğine koyduğumda genelde uyanıyor ama bi süre sonra kendiliğinden uyuyor.

Ben asla birakipta çocuğu kendi kendine uyumayi öğrensin diyemem canım, oğlum 2 yaşında ve hala sallamadan uyumuyor, bazen sabah çok erken kalkarsa öğleden sonra uyuyup kalabiliyor yada öğlen uykusu uyumadiysa akşam erkenden uyuyabiliyor aksi halde hep sallıyorum, sikayetcide değilim, annelik yapmak için 8 sene bekledim ben zevkle yapıyorum görevimi, Allah yokluğunu göstermesin herkesin yavrusunu bağışlasın

Ben asla birakipta çocuğu kendi kendine uyumayi öğrensin diyemem canım, oğlum 2 yaşında ve hala sallamadan uyumuyor, bazen sabah çok erken kalkarsa öğleden sonra uyuyup kalabiliyor yada öğlen uykusu uyumadiysa akşam erkenden uyuyabiliyor aksi halde hep sallıyorum, sikayetcide değilim, annelik yapmak için 8 sene bekledim ben zevkle yapıyorum görevimi, Allah yokluğunu göstermesin herkesin yavrusunu bağışlasın
Annelik demek bu demektir hiç olamayanlara sorsan keşke olsa da hep uğraşsam der anne olabilmek için maddi ve manevi uğraşır çünkü. Özürlü olsa razıyım diyeni bile duydum Allah isteyen kimseyi mahrum etmesin

cnm bebeğin henüz çok küçük. ben oğlumu 9 aylık olana kadar belden yukarısını kundak yaptım. neredeyse kendi kendine uyuyordu. ayağıma yatırım çok yavaş bir vaziyette salladım. 9 aylık olunca kundağı bıraktık ve kesinlikle kendi kendine uyumamaya başladı. ayakta sallamak çok zor değil aslında. hızlı sallama çok yavaş salla. oğlum yarım saat içinde uykuya dalıyordu. şu anda 23 aylık ve 2 ay önce sallanmayı reddetti ve 2 aydır kendi yatağına yatıyor. tek kişilik yatağı yer yatağı yaptırdık. ben de uyuyana kadar yanına uzanıyorum ve uyuyunca yanından kalkıyorum. sabret cnm çok küçük. bebek kendi kendine yatağa yatıp uyumayı bilemez ki. anca ya memede uyur ya da pış pışlayarak :KK43: en az 2 yıl diyorum. bnm oğlum kendi bir anda reddetti.

Uyanık kalma aralıgına dikkat ettin mi canım
Belki yaZan olmustır tüm yorumları okuyamadım
Mesela benim bebegim 11 aylık ve 3-3bucuk saat olmalı uyku aralıgı.
Saat dokuzda uyandıysa diger uykusu saat 12 bucuk gibi olmalı
İki aylık bebegin uyku aralıgı daha kısa oluyo
İnternette yazıyo
Benimki 4 aylık olacak doğduğu günden beri 15 dk uyur uyku bile değil kestirir diyelim gece güzel ama uykusu

Emerek uykuya dalıyorsa sallama bence. Ben iki çocuğumu da sallamadan büyüttüm. İkisi de emerek uyurdu. Akşam saat 9 oldumu, karanlık bir odaya gider orada emzirirdim. Uykuya daldıktan sonra yatağına yatırırdım. Emmek için uyandıklarında ışığı yakmadan tekrar emzirip uyuturdum. Bir süre sonra saat 9 oldu mu kendiliğinden uyumaya başladı büyük kızım. Küçük kızım uyku konusunda biraz bizi zorladı açıkçası. Sürekli yanımda uyumak isterdi, arkamı dönsem uykusundan uyanır ağlardı bende 1,5 yaşında uyku eğitimi verdim. Çok şükür şimdi rahatım. Saat 10 olduğunda yataklarındalar. Işığı kapatıp uyuyana kadar yanlarında otururum (2 ve 3 yaşındalar)
1,5 yasinda nasil bir yöntem kullandiniz? Bilgilenmek isterim.

X