- 23 Şubat 2018
- 38
- 29
- 29
-
- Konu Sahibi tugceozdemir24
Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
Bebeğimizi kendi başına uyumaya nasıl alıştırabiliriz?
Bebeğin kendi kendine uyumaya alışması anne babalar için hedef olmalı. Yalnız başına uyuyabilen bebek daha mutlu ve huzurludur.
4. ayın sonundan itibaren bebeğinizi kendi başına uyutabilirsiniz.
Bebeğinizi uyutmadan önce bebeği emzirmeli ve gazını çıkartmalısınız. Bebeğiniz memede uyuyorsa memeyi çıkarmalı ve yatağına yatırmalısınız.
Bebeğin kendi yatağına yatırılması önemlidir. Bununla birlikte bebeğin uyuduğu ortamda ilgisini dağıtacak nesneler bulunmamalı.
4. ayı geçirdiyseniz ve bebeğiniz halen uyku problemi yaşıyorsa, bebeği uyutmak için birkaç gün ağlatmak gerekebilir.
29 aylık ayakta sallanmasa da beşikte sallanmadan uyumuyor takipteyim.Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
1 yasina kadar bence de anneden ayri kalmamali bebek katiliyorum sizeher bebek birbirinin aynısı değil. açıkçası ben oğlumu 3,5 aylıkken babaanneye bırakıp işe dönmek durumunda kaldığım için kendi kendine uyuması için hiç zorlamadım. 1 yaşına kadar kucağımda koynumda uyuttum. o da çok sakindi ben de çok mutlu oluyordum. birbirimize özlemimizi gideriyorduk.
eğer sen de çok zorluk çekmiyorsan anne koynunun yerini hiçbir şey karşılamaz diye düşünüyorum.
Ben sütünü verip yatagina yatiriyodm uyuyodu bakınip bakinip sonradan düzeni bozuldu şimdi 17 aylık gene yatağına bırakıyorum dönüp dolaşıp kendi kendine uyuyorArkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden