- 25 Nisan 2018
- 55
- 29
- 25
-
- Konu Sahibi tugceozdemir24
Daha küçük annesi , onun dışında bi tane peluş battaniye alın ince toz tutmayan, her uyuduğunda kucağına tutuşturun,zamanla battaniyeye alışacak ve uykusu gelince onu koklaya koklaya uyur benim 2 çocukta Alıştırdım , uyku arkadaşı oldular, bunu için peluş oyuncaklarda var uyku arkadaşı ama benimkiler ne aldımsa alışmadı battaniye dışında, şimdi her huzursuz olduklarında yada uyku vakti battaniyeyi kucağına alınca sakinleşiyorlarArkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
Evettt bu da güzel bir yöntem. Bizimde ekstra olarak ince bir battaniyemiz var kızım ona sarılır uyurken.Daha küçük annesi , onun dışında bi tane peluş battaniye alın ince toz tutmayan, her uyuduğunda kucağına tutuşturun,zamanla battaniyeye alışacak ve uykusu gelince onu koklaya koklaya uyur benim 2 çocukta Alıştırdım , uyku arkadaşı oldular, bunu için peluş oyuncaklarda var uyku arkadaşı ama benimkiler ne aldımsa alışmadı battaniye dışında, şimdi her huzursuz olduklarında yada uyku vakti battaniyeyi kucağına alınca sakinleşiyorlar
Kesinlikle katiliyorum sanaTatlım 2 aylık bebek kendiliğinden nasıl uyur bazı bebekler sakin sessiz oldukları için bi iki ağlarlar almazsın alisirlar bnm kızım şimdi 7 aylık şimdi bile beşikte sallıyorum uyanana kadar böyle sallarım yeni doğduğunda ilk ağlardı karismazdim baktım susmuyor mecbur alırdım 40 güne kadar hep böyleydi baktım susacagi yok sallamaya başladım yani sadece bu bebeklere bağlı bir şey imrendigin kişiler uslu bebeğe denk gelmiş
Ben sana şöyle söyleyim kendi kendine uyusun diye ne kendini ne bebeğini yıpratma. Daha bunun gazı var dişi var hastalığı var. Kendi kendine nasıl uyusun minicik bebek. Anne kokusunu almadan. Hatta şöyle dibinde yatır sen onu kokla o seni koklasın. Gerek yok böyle sonradan çıkan şeylere uyku eğitimi gibi.Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
Bazi bebekler kolay uyur. Demekki senin bebdgn oyle değil. Ilk 4 ay bu konuya takilmamani sonra da uyku egitimi vermeni tavsye edebilirm. Ben oyle yaptim ve yapacagimArkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
Her bebeğe işlemiyor demek isterim, bizimkine işlemedi çünkü.
Bebeğin ihtiyaçlarına yönelik, şekilden şekle girmek durumunda kalınıyor bazen. Şöyle açıklayayım, oğlum kolikti, ilk iki haftadan sonra bir anda sebepsiz saatlerce ağlamaları başladı ve 4-5 ay kadar sürdü. Hani değil yatağa ayrı yatır uyut, kesintisiz morarana kadar ağladığı ve hiçbir şekilde teselli edilemediği için "Bir şey var!" diye o korkuyla soluğu defalarca acilde aldığımız oldu. Şöyle diyeyim, ne kendi yatağı ne bizim yanımız ne salon ne mutfak (Evin içini gezmeler, kucaklar, salıncaklar vs vs...) gece yarıları otomobille az yollar gezmedik... Öyle kucağımda sallana sallana arabanın içinde sakinleşir, emer uyurdu.
Bu durum da tabi yapışıklık olarak geri döndü
Bir de kendimden ayırmaya çalıştığım dönemi yaşadık.
Şu an "Nenniye gidiyoruz hadi, uyuyalım, sütümüzü içelim" dediğimde biberonunu alır, yatağına kendi gider.
Yani what can I do sometimes
Allah bağışlasın, maşallah. Kaç yaşında peki şimdi ? Ona göre umutlanayım
canım ben tam 3 sene ayağimda salladım.Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden