- 16 Haziran 2008
- 1.728
- 1.527
-
- Konu Sahibi tugceozdemir24
facebookta "danışman anne" diye bir sayfa var. Onu takip ederken öğrendim. biraz uğraştıktan sonra ağlatmadan kendi kendine uyumaya başlıyor çocuk. Bir rutin belirlemeniz gerekiyor, uyku rutini. Sonrasa zamanla kendiliğinden gerçekleşiyor :)Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
kesinlikle.:))2. Cocuklar ilkinden baska oluyo:) Allah dagina gore kar veriyo derler ya..
Uyanık kalma aralıgına dikkat ettin mi canımGece gündüz kavramını öğrendik sanırım çünkü akşam olunca karanlık ya daha güzel uyuyor emziriyorum sonra uyuyor ama bazen uyumuyor işte dün 2 saat uğraştım sallamakta çok kötü bir alışkanlık bir de öğlen uykuları düzensiz öğlen de sorun yani o zaman da uyusa süper olur
Gece perdesi yoksa siyah cöp torbasını kesip cama yapıstırabilirsinizGündüz uykuya geçmesini dilerseni,z başarabilirsiniz.Mesela odasını yada bulundugu odayı gece perdesiyle karartıp uyku vaktının geldiğini anımsattırabilirsiniz.
Benim ikizlerim var onlar bebekken gereği dışında kucağa almadım.Ağlasasalar yattığı yerden poposuna ritmik hareketlerle titreşim yapardım, beşiklerinde mışıl mışıl uyurlardı.Fakat 6 .ay da diş probleminden dolayı sallamışlığım oldu .Tek bebekse sallayarak da uyusa bişey olmaz ben mecbur olduğumdan ikisini de alıştırmamıştım.Anneanne babaanne de gelse sallamamaları konusunda rica ederdim.Siz gidince ben başedemem derdim.Sonra bir dönem iki tane ayrı bebek arabasına koyup ileri geri sürerek 10 dk da uyutur beşiklerine yatırırdım ama sallamazdım.Ninni söyleyerek uyutuyorum hala da öyle,sesimden ninni dinlemeyi hala çok seviyorlarArkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
Yazınızı görünce yazmak istedim 1.5 yaşından sonra yanımızda yattı yerde yatağı da vardı ama çıkıyordu yanımabende oğlumu 4 aylıktı babanneye bırakıp işe başladım
yeri geldi yanına uzanarak yeri geldi ayakta sallanarak uyudu
bende 1 yaşına kadar yanımda yatırdım beşikte sonra yanıma aldım
koklaşarak uyuyoduk oda yaptım 2 yaşına yakın büyüyen karyola vardı
beşiği bozdum yatak yaptım sevmedi hasta olunca da yanıma aldım ateş kontrolü vs için
alıştı şimdi yanıma yatağına da koysam sabaha karşı bile olsa kalkıp yanıma geliyor koluma falan
dokunmadan uyumak istemiyor nasıl alışıcak odasına bilmiyorum normal baza alırsam belki
alışır diye düşünüyorum çok zor ama küçükken koklaşarak uyumak 1 yaşına kadar çok iyi ama
Amin, cümlemizinkini. 20 aylık. ^_^
Elbette süper sorunsuz değil, ama şükür ki belli düzeni kolaylığı geldi çoğu konuda.
Umutlanın, cidden geçiyor zamanla o halleri.
Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
Seninki çok iyi benim ki ne yapsan nereye koysan hiç uyumuyordu 4 yaşında daha yeni uyumaya başladı hep uykusuzdum düne kadarArkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
Annelik demek bu demektir hiç olamayanlara sorsan keşke olsa da hep uğraşsam der anne olabilmek için maddi ve manevi uğraşır çünkü. Özürlü olsa razıyım diyeni bile duydum Allah isteyen kimseyi mahrum etmesinBen asla birakipta çocuğu kendi kendine uyumayi öğrensin diyemem canım, oğlum 2 yaşında ve hala sallamadan uyumuyor, bazen sabah çok erken kalkarsa öğleden sonra uyuyup kalabiliyor yada öğlen uykusu uyumadiysa akşam erkenden uyuyabiliyor aksi halde hep sallıyorum, sikayetcide değilim, annelik yapmak için 8 sene bekledim ben zevkle yapıyorum görevimi, Allah yokluğunu göstermesin herkesin yavrusunu bağışlasın
cnm bebeğin henüz çok küçük. ben oğlumu 9 aylık olana kadar belden yukarısını kundak yaptım. neredeyse kendi kendine uyuyordu. ayağıma yatırım çok yavaş bir vaziyette salladım. 9 aylık olunca kundağı bıraktık ve kesinlikle kendi kendine uyumamaya başladı. ayakta sallamak çok zor değil aslında. hızlı sallama çok yavaş salla. oğlum yarım saat içinde uykuya dalıyordu. şu anda 23 aylık ve 2 ay önce sallanmayı reddetti ve 2 aydır kendi yatağına yatıyor. tek kişilik yatağı yer yatağı yaptırdık. ben de uyuyana kadar yanına uzanıyorum ve uyuyunca yanından kalkıyorum. sabret cnm çok küçük. bebek kendi kendine yatağa yatıp uyumayı bilemez ki. anca ya memede uyur ya da pış pışlayarakArkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
Benimki 4 aylık olacak doğduğu günden beri 15 dk uyur uyku bile değil kestirir diyelim gece güzel ama uykusuUyanık kalma aralıgına dikkat ettin mi canım
Belki yaZan olmustır tüm yorumları okuyamadım
Mesela benim bebegim 11 aylık ve 3-3bucuk saat olmalı uyku aralıgı.
Saat dokuzda uyandıysa diger uykusu saat 12 bucuk gibi olmalı
İki aylık bebegin uyku aralıgı daha kısa oluyo
İnternette yazıyo
1,5 yasinda nasil bir yöntem kullandiniz? Bilgilenmek isterim.Emerek uykuya dalıyorsa sallama bence. Ben iki çocuğumu da sallamadan büyüttüm. İkisi de emerek uyurdu. Akşam saat 9 oldumu, karanlık bir odaya gider orada emzirirdim. Uykuya daldıktan sonra yatağına yatırırdım. Emmek için uyandıklarında ışığı yakmadan tekrar emzirip uyuturdum. Bir süre sonra saat 9 oldu mu kendiliğinden uyumaya başladı büyük kızım. Küçük kızım uyku konusunda biraz bizi zorladı açıkçası. Sürekli yanımda uyumak isterdi, arkamı dönsem uykusundan uyanır ağlardı bende 1,5 yaşında uyku eğitimi verdim. Çok şükür şimdi rahatım. Saat 10 olduğunda yataklarındalar. Işığı kapatıp uyuyana kadar yanlarında otururum (2 ve 3 yaşındalar)