Bebekler kendi kendine nasıl uyur ?

Merhaba, birçok anne yorum yapmış, tecrübesini paylaşmış. Ben de naçizane paylasmak istedim.

Öncelikle 2.5 ay çok küçük. Her türlü uyku eğitimi yöntemi en az 3 ayın geçirilmesini tavsiye ediyor.

Bu biraz sabır işi. Ben oglumu 9 ay ayaklarimda salladım hatta pardon ilk 6 ay kucağımda , sonra ayak. Ama canıma tak edince kendimce harmanladigim yöntem geliştirdim.

Yatağa koydum ilk zamanlar poposunu sallayarak uyuttum. Yani bebek yatıyor ben poposuna piş piş yapip popusunu sallayarak uyuttum. Ağlar gibi olduğunda alıp sakinleştirip tekrar denedim. Asla ağlatmadım. Sonra sallamayi bırakıp sadece piş pişe geçtik .

9 ay civarı poposuna piş piş yapip yatırıyordum ama gece hala uyanıp ayak istiyordu.

Bizim aralarda düzenimiz bozuldu ama şuan artık net olarak kendisi uyuyor. 21 aylık şimdi . Yatağına koyuyorum bazen piş piş yapıyorum poposuna, bazen sadece uzanıyorum. Öyle uyuyor. Ama hala yatağına koyup çıkayım, kendisi uyusun diye birşey yok. Buna da şükür şuan:)

Benim tavsiyem asla ağlatma yoluna gitme. Hergün ayni saatte uyut. Uyumaya gidiyoruz, uyku zamanı vb cümleler kur. Uykuya hazırlık yapın pijama, ninni gibi.

Yatağına koyup karnını, sırtını, poposunu ovala. Ninni söyle, saçlarını oksa. Bir süre sonra guvenini kazanıp uyuyacaktır.

çok sayfa var okuyamadım hepsini belki de aynısını yazan olmuştur ama ben yine de yazayım
öncelikle allah bağışlasın sağlıkla analı babalı büyümeyi nasip etsin rabbim
bebişin küçük o yüzden senin kokunu sıcaklığını ister , sen de kokunun sindiği bir şeyi küçük bir yastığa sarıp bebişinin yanına koy , misal yazma yada havlu olabilir yastığa sarıp onuda beşiğine koyup bebişini yan çevirip sanki yastık v.s. ona sarılıyormuş gibi yüz yüze bakacak şekilde bırak tamamen sessiz ortam olmasın anne karnındaki sese en yakın ses elektirikli süpürge sesi arada kalp atış sesi de var , nette bebekleri uyutmak için uzun kayıtlar bile var olmadı o seslerden birini aç dinlet bakalım senin bebiş de işe yarayacak mı

Kızımı iki yaşına kadar dizimde sallayarak uyuttum.2 yaşından sonra dizimde uyumak istemedi. Ben yatırıyordum o başka yastığa kaçıyordu. Uyumaz diye zorla dizime yatırıyordum. Artık Eline biberonu vermiyorum. Yastığını battaniyesini veriyorum sütünü içerek kendi yatıyor çok şükür

2 aylık bebeğe ne eğitimi kuzucum ya. O daha yeni huzurlu anne karnından ayrılıp hiç tanımadığı bir dünyaya gelmiş. Herşeyi anlamaya çalışırken tabii ki sana ihtiyaç duyup, senin sıcaklığını arayacak. Çok şey yazılmış hepsine saygım da var ancak, bence alabildiğin kadar kucağına alıp bırakma. Sıkı sıkı sarıl, öp, kokla. O kadar çabuk geçecek ki bu zamanlar.
Valla bende 2 aylıkken kendi kendine uyuyan bebek görmedim. Kızım da oğlum da memede uyudular hatta kızım onunla yetinmezdi, saatlerce salladığımı bilirim.
Oğlum da memede uyurdu, başka türlü hayatta uyumazdı. 3 ay oldu herhalde memeden keseli, ilk başlarda hafifçe kolumda sallardım uyusun diye şimdi ona bile istemiyor. Ya kucağımda oturup uyuyor ya da kendi yatağında kendi kendine. Kızım da illa ya elime ya da koluma dokunup uyuyor. Yeni nesil çocukları zaten uyumayan modellerden Çokta sıkmayın kendinizi eğitim vereceğim diye, yine tabii ki gereken beyse yapın ama kendinizi de onları da olmuyorsa hırpalamayın.
Allah tüm çocuklarımıza sağlık, uzun ömür versin.

Cahıldım bilmiyordum... :) O kadar google sayfasi okudum, blog okudum ama yanlis zamanda okumusum, gec olmus... Tamam 2. cocuk olursa onda yapiciim bunu... Olmazsa bulurum sizi :)) Mesajim burda kayitli olsun da hatirlayinca geri döner okurum.

1,5 yasinda nasil bir yöntem kullandiniz? Bilgilenmek isterim.
İnternetten uyku eğitimi ile ilgili yazıları okudum. Kızım uyuyana kadar yanında yatardım. Son zamanlarda uyuduktan sonra yanından kalksam hemen farkedip ağlamaya başlardı. Sabaha kadar bu döngü devam ederdi. Ne ben uyuyabiliyordum ne de kızım beni kontrol etmekten uyuyabiliyordu.

Uyku eğitimi konularını okuduktan sonra, kızıma uygun olanı denemeye karar verdim. İlk önce yanında yatmak yerine yatağın ucuna oturmaya başladım. Yanına yatmam için ısrar etti huysuzlandı yatmadım. Biraz zorda olsa uyudu. Gece uyanıp ağladı. Yanına gidip yatağına yatırdım bende kendi odama gittim yine ağlamaya başladı. Önemsemedim ses vermedim. Bu sefer Kızım yatağıma geldi yanıma almadım biraz bekledi mecbur yatağına gitti. Birkaç gece bu durum devam etti ama taviz vermedim. Gece ağlayınca sadece yatağına tekrar yatırdım hiç konuşmadan. 4 veya 5. Gece artık kabullenmeye başladı. Yanında yatmam için ısrar etmedi. Gece sabaha kadar 3-4 kez uyanırdı, sabaha kadar deliksiz uyumaya başladı. Hergun aynı saatte yatırırım kızlarımı, gece lambası bile yakmam, tamamen karanlık odada uyurlar. Saat 22 de yataklarına yatarlar. Yarım saat içerisinde uykuya geçerler. Odalarının kapısını kapatır çıkarım.

Bebekleri ağlamaya bırakmak çok yanlış .. onların 2yaşına kadar istisnasız tüm ihtiyaçları karşılanmali ağliyorlarsa mutlaka bir ihtiyacı vardır (duygusal ihtiyaç da olabilir)ağlatarak eğitim olmaz 2yaşına kadar sadece bebek Size güvenini yitirir pedegog adem güneş i dinlemeniz i tavsiye ederim

Çocuklarımızin hisleri kırılır ağlatarak yada onlarla inatlaşarak eğitim vermeye çalışırsak. İki yaşına kadar bebek anne ye güvenli bağlanırsa (bebeklerin her ihtiyacı zamanında karşılanmli ağlıyorsa hemen ihtiyacı giderilmeli ki güvenli baglanma olsun) zaten kendiliğinden rahat birşekılde uyuyacaktir bebek

Bense Adem Güneşi hiç tavsiye etmem.
O,
4 yaşa kadar birlikte yatmayı da öneriyor.
Ve bunu doğru bulmuyorum.

Yatır kaldır yönteminde bebek ağladıkça alıp sakinleştirmek,geri beşiğe koymak var.
Her seferinde bebeği daha geç alarak "ağlayarak istediğini elde edemeyeceğini" de öğreniyor.
Annesinin onu bırakmadığını,aslında orada olduğunu da öğreniyor.
Kendim ikiz çocuklarımda denedim uyguladım.
4 yıldır kusursuz bir uyku düzenimiz var maşallah.
Böyle denk geldikçe her anneye tavsiye ediyorum.
Güvenli de bağlandık :) bence hiç mesele yok her açıdan sağlıklılar.

bebeğin iletişim dili ağlamak zaten oyun olsun diye ağlamiyor mutlaka bir sorunu vardır ağlayinca birşeyler eksiktir onu dile getiriyor ..her dediğini ağlayarak yaptirma tabiri yanliş bir cümle oluyor.. Bebek bizimle iletişime geçiyor ağlayarak ve biz annelere düşen görevde onların yanında olup ihtiyaçlarini karşılamak.. Ağlayarak çocuğu egittiğimizi düşünmek büyük bir yanılgı olur cucuğu duyarsızlaştırmis oluruz

Son düzenleme:
Adem güneş 4değil 2yaşaina kadar anne bebek birlikte uyursa aralarındaki bağin sağlamlasacağini savunuyor bencede gayet makul bir yaş .. İyi ki tanimişim dinlemişim bilgilerinden istifade etmişim dediğim nadir pedegoglar dan adem güneş. Hatice kübra tongar ve sermin yasari da tavsiye ederim

Bu kime gore guvenli baglanma. Her cocugun ihtiyaci da bunu anlatis bicimi de farkli. Benm oglum baya oyun.olsun diye agliyo. Ha aglata aglata uyutmuyorum ama iii iii die inlediginde de yataktan alirsam surekli.kucagimda uyutmam gerek. Anne oldum ama hem onun hem benim ayri duzenlere ihtiyacimiz yokmu? Bebek yirtinirken kim odasinda birakmis ki. Adem gunese kalirsa bebek sadece anneyle yapiyo her isi baba hic piyasada yok. Nasil anne olunur degil.nasil baba olunur onu anlatmali bence. Anne olamayacagina gore

Adem güneş bebeğin ihtiyaçlarını iki sene vaktinde ve yeterince karşılayan annelerin ondan sonraki yıllarda rahat edeceklerine deginiyor.. Biz bebekle daha üç dört aylıkken uyku eğitimi adına inatlaşırsak inadı öğretiriz ve ileride daha sorunlu çocuklar çıkar karşımıza sadece iki yılımızı dünyaya yabancı olan ve tek dayanağı anne olan yavrularımız için kendi düzenimız den vazgeçmek kadar olağan birsey yok düşüncesindeyım.. bebekler uykuya dalarken yabancı oldukları bir durumdan dolayi gayet tedirginler annelerinin göğsünde kucağında kendilerini güvende hissediyorlar onları korkuları ile başbaşa bırakarak eğitmek¿ yatağin başında beklemek onlara yetmiyor göğüs en güvenli sığınaklar i çok görmeyelim bunu minik yavrularımiza eğitim adı altında

Benm oglum emme sorunu yasayan bi bebek memede cildiriyo ama yataginda uyuyo. Zoraki emzirip yatagina koyuyorum diye anneligi hakkiyla yapamiyomuyum. 2 yil cocugu kendine bagimli.hale getirmenin adini guvenli baglanma koymuslar. Yapmayin onlarda birey. Kucakta 10.dk 15 dk kus uykusu uyumasindansa yataginda 1 saat uyumasi kadar guzel.bisi var mi

Annelerin genel görüşü çocuklar birsey bilmiyor onlara öğretelim eğitilmeli onlar¡ çocuklar fitrat üzeredir zaten .. keşfeDerek kendileri öğrenebilir ... eğitmek değil keşiflerinde yardıma ihtiyac duyduklarında rehberlik etmek gerekiyor... belli bir süre sonra gece gündüz un farkına varan bebek korkuları yoksa kaygısı z bir bebeklik dönemi geçirmisse kendisi uyuyacaktir zaten anneye ihtiyaç duymadan.. Biz onların sahibi değiliz onlar üzerinde hüküm verme hakkımız yok onların rehberleriyiz onlar için modeliz .. onlar zaten bize uyacaktir nasıl olmalarını istiyorsak biz öyle olmalıyız...

Ben bebeği zorunlu göğüste uyutulmali demiyorum ki bebeğin ihtiyacı neyse ona uyulmalı görüşündeyim.. sizin Bebeğinizin yatakta rahat ediyor göğüs istemiyorsa tabiki yatakta yatmalı.. ben anne göğsünde uyumak isteyen bebeklerin zorunlu yatağa alışalıştırilmasini uygun bulunuyorum.. bebekler tabiki anneye bağımlı ve anneyle olmaktan çok mutluluklar onlar özgür olmak istediklerinde onlara müsade etmeliyiz kontrollü bir şekilde.. ama onlar şuan ayrı birey olmak istemiyorlar iki yaşına kadar annenin parçası gibi hissediyorlar..

Benimki 4 aylık olacak doğduğu günden beri 15 dk uyur uyku bile değil kestirir diyelim gece güzel ama uykusu
Beni anlatmışsın arkadaşım resmen benimki de 40 günlük oldu gündüzleri bi şekilde yatırmayı başarıyorum pış pat yöntemi, sallayarak veya emzirerek 5 -10 dk kestirip geri kalkıyor ne bir iş yapabiliyorum ne temizlik ne yemek gece de en erken 1 de yatıyor gece güzel uyuyor o vakitten sonra eşim çalışıyor ben şimdilik doğum iznindeyim ve ikimizin de ailesi farklı memkeketlerde yardımcı olan kimsemiz de yok ne yapacağız bilmiyorum asıl bize çözüm bulunulmalı

Canım evet zor değil sallamak gece çok şükür biraz daha Iyiyiz ama gündüz ayağımda çok hafif sallıyorum zaten uyuyor ama ayağımdan indirdiğim an yada biraz kipirdasam hemen uyanıyor öğlen uykusu bebek gelişiminde çok iyi o yuzden uyusun istiyorum bende en azından kendi kendine uyumayı öğrenirse yerinden oynatmak zorunda kalmayacağım için uyanmaz verimli bir uyku olur yoksa akşama kadar da ayağımda kucağımda kalsın hiç sorun değil benim amacım gelişimi için önemli bişey kesintili olmasın diye

Çocukları bazı konularda illa eğitmemiz gerektiğini düşünüyoruz ya; yanılıyoruz sanırım. Özellikle ilk çocukta ve o çocuğun ilk iki senesinde yanılıyoruz. Mesela yeni doğan bir bebekte... Onun düzeni düzensizlik; onun işi dünyaya alışmak. Uyuyacak, yiyecek, agu bugu yapacak. Hepsini de annesinin kucağında yapmak isteyecek. O yüzden yeni anneler söylenecek: “Kucağımda uyuyor, yatağına bıraktığım anda uyanıyor...” Öyle olacak...

Bebeğin 3. ayı civarında anne babalarda uykuya dair şiddetli bir özlem peyda olacak. (Bu da böyle olacak; çünkü bebekler yetişkinler gibi uyumuyorlar) Bu özlem de ebeveyni “uyku eğitimi” denen bir davranışa yöneltecek. Kimi zaman yatırılıp kaldırılacak bebeler, kimi zaman "yatağında biraz kendi başına kalsın, nasıl olsa uyur"a inanılacak... Uyku gerçekten ders gibi öğretilecek bir şey mi? Uyku bir disiplin midir? Yoksa diğer fiziksel fonksiyonlar gibi zaman için kazanılacak bir ritm; edinilecek bir alışkanlık mıdır? Uykuya dalmayı “öğrenememiş” bir insan tanıyor musunuz?

Bir de alıştırma, şımartma temalı korkular var yeni ebeveynlerde. “Kucakta uyutmayalım, ayakta sallamayalım, yanına uzanmayalım, yanımızda yatırmayalım, memede uyuyakalmasın alışır, vazgeçmez” endişeleri gırla... Oysa ki yeni doğan bebeğin o kucağa, o kokuya ve o memeye ihtiyacı her şeyden fazla

Alıntı...okumanizi tavsiye ederim konu sahibi

merhaba,kendi kendine uyuyan 9 aylık bir bebeğim var ve gerçekten herkes çok şanslısın diyor ama bilmedikleri bir şey var şansımı kendim yarattım öyle kolay da olmadı aylarca ter döktüm.tracy hoggun shh pat yöntemi ve daha bir çok önerisini hayata geçirdim.bir bebek kendi kendine uyuması için küçük olup olmamasına bakılmaz bunu eğitim olarak değil de bebeğe ihtiyacını vermek gibi görürseniz daha kolay olur.örneğin bebeğiniz gün içinde alacağı tüm öğünlerini tamamladıysa ve gündüz uykularını da tam uyuduysa onu uyaracak herhangi bir şey yapmadıysanız(bazı bebekler masajdan dolayı uyuyamaz ya da banyodan sonra,ya da yorgun düştüklerinde) en geç 19:00- 19:30 arası yatağına koyarsınız üstünü örter ve gidersiniz.4 aydan küçükse emzik verebilirsiniz.eğer uyuyamıyorsa yanında durarak shh pat yöntemini uygularsınız.çok aşırı ağlarsa 5 dkdan az olacak şekilde kucağınıza alır sakinleştirir tekrar koyarsınız.bu yapacağınız teknik bir kaç saatini alabilir ve destekli uyumayı alışkanlık haline getirmiş bebekler için haftalarınızı vermek zorundasınız ama zamanla düzeldiğini görürsünüz.eğer yardım etmemi isterseniz mesaj atabilirsiniz.2.5 aylık bebek için detaylı bir şekilde ne yaptığımı ve yapmanız gerekenler hakkında önerilerde bulunabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…