- 4 Aralık 2016
- 2.232
- 5.781
-
- Konu Sahibi tugceozdemir24
Cahıldım bilmiyordum... :) O kadar google sayfasi okudum, blog okudum ama yanlis zamanda okumusum, gec olmus... Tamam 2. cocuk olursa onda yapiciim bunu... Olmazsa bulurum sizi :)) Mesajim burda kayitli olsun da hatirlayinca geri döner okurum.4 yaşında ikizlerim 6. Aydan beri kendi kendilerine uyur.
Yatır kaldır yöntemi ile uyku eğitimi vererek alıştırdım.
4. Aya kadar bebek ne istiyorsa yapın.
Etki etmez zaten şuanda verilen eğitim.
4 aylık olduğunda başlayabilirsiniz.
Uyku saatlerini gözlemleyin,düzen oluşturun.
Uykuya geçmeden evvel aynı rutin işlemleri tekrar edin her uykuda.
Alt açma,banyo vs her neyse artık.
Yatırın beşiğine,göz teması kurmadan bekleyin.
Ağlayınca alın sakinleştirin yeniden yatırın.
Her ağlamada daha geç alın kucağınıza.
Ve yavaş yavaş odayı terkedin.
Ağlamalara 3 dk.
5dk
7k
Diye uzatarak sabredin.
Kulaklarınızı tıkayın bağrınıza taş basın sabredin.
Birkaç güne alışmazsa gelin beni bulun :)))
Tavsiyem,evde birkaç gün misafir olmasın, siz de bir yere gitmeyin.
Eşinizle de birlikte hareket edin,vazgeçmeyin kararlı ve sabırlı olun.
Çok kolay gerisi.
İnternetten uyku eğitimi ile ilgili yazıları okudum. Kızım uyuyana kadar yanında yatardım. Son zamanlarda uyuduktan sonra yanından kalksam hemen farkedip ağlamaya başlardı. Sabaha kadar bu döngü devam ederdi. Ne ben uyuyabiliyordum ne de kızım beni kontrol etmekten uyuyabiliyordu.1,5 yasinda nasil bir yöntem kullandiniz? Bilgilenmek isterim.
Bebekleri ağlamaya bırakmak çok yanlış .. onların 2yaşına kadar istisnasız tüm ihtiyaçları karşılanmali ağliyorlarsa mutlaka bir ihtiyacı vardır (duygusal ihtiyaç da olabilir)ağlatarak eğitim olmaz 2yaşına kadar sadece bebek Size güvenini yitirir pedegog adem güneş i dinlemeniz i tavsiye ederimCahıldım bilmiyordum... :) O kadar google sayfasi okudum, blog okudum ama yanlis zamanda okumusum, gec olmus... Tamam 2. cocuk olursa onda yapiciim bunu... Olmazsa bulurum sizi :)) Mesajim burda kayitli olsun da hatirlayinca geri döner okurum.
Bense Adem Güneşi hiç tavsiye etmem.Bebekleri ağlamaya bırakmak çok yanlış .. onların 2yaşına kadar istisnasız tüm ihtiyaçları karşılanmali ağliyorlarsa mutlaka bir ihtiyacı vardır (duygusal ihtiyaç da olabilir)ağlatarak eğitim olmaz 2yaşına kadar sadece bebek Size güvenini yitirir pedegog adem güneş i dinlemeniz i tavsiye ederim
bebeğin iletişim dili ağlamak zaten oyun olsun diye ağlamiyor mutlaka bir sorunu vardır ağlayinca birşeyler eksiktir onu dile getiriyor ..her dediğini ağlayarak yaptirma tabiri yanliş bir cümle oluyor.. Bebek bizimle iletişime geçiyor ağlayarak ve biz annelere düşen görevde onların yanında olup ihtiyaçlarini karşılamak.. Ağlayarak çocuğu egittiğimizi düşünmek büyük bir yanılgı olur cucuğu duyarsızlaştırmis oluruzBense Adem Güneşi hiç tavsiye etmem.
O,
4 yaşa kadar birlikte yatmayı da öneriyor.
Ve bunu doğru bulmuyorum.
Yatır kaldır yönteminde bebek ağladıkça alıp sakinleştirmek,geri beşiğe koymak var.
Her seferinde bebeği daha geç alarak "ağlayarak istediğini elde edemeyeceğini" de öğreniyor.
Annesinin onu bırakmadığını,aslında orada olduğunu da öğreniyor.
Kendim ikiz çocuklarımda denedim uyguladım.
4 yıldır kusursuz bir uyku düzenimiz var maşallah.
Böyle denk geldikçe her anneye tavsiye ediyorum.
Güvenli de bağlandık :) bence hiç mesele yok her açıdan sağlıklılar.
Bu kime gore guvenli baglanma. Her cocugun ihtiyaci da bunu anlatis bicimi de farkli. Benm oglum baya oyun.olsun diye agliyo. Ha aglata aglata uyutmuyorum ama iii iii die inlediginde de yataktan alirsam surekli.kucagimda uyutmam gerek. Anne oldum ama hem onun hem benim ayri duzenlere ihtiyacimiz yokmu? Bebek yirtinirken kim odasinda birakmis ki. Adem gunese kalirsa bebek sadece anneyle yapiyo her isi baba hic piyasada yok. Nasil anne olunur degil.nasil baba olunur onu anlatmali bence. Anne olamayacagina goreÇocuklarımızin hisleri kırılır ağlatarak yada onlarla inatlaşarak eğitim vermeye çalışırsak. İki yaşına kadar bebek anne ye güvenli bağlanırsa (bebeklerin her ihtiyacı zamanında karşılanmli ağlıyorsa hemen ihtiyacı giderilmeli ki güvenli baglanma olsun) zaten kendiliğinden rahat birşekılde uyuyacaktir bebek
Adem güneş 4değil 2yaşaina kadar anne bebek birlikte uyursa aralarındaki bağin kuvvetle nefesini savunuyor bencede gayet makul bir yaş .. İyi ki tanimişim dinlemişim bilgilerinden istifade etmişim dediğim nadir pedegoglar dan adem güneş. Hatice kübra tongar ve sermin yasari da tavsiye ederim
Adem güneş bebeğin ihtiyaçlarını iki sene vaktinde ve yeterince karşılayan annelerin ondan sonraki yıllarda rahat edeceklerine deginiyor.. Biz bebekle daha üç dört aylıkken uyku eğitimi adına inatlaşırsak inadı öğretiriz ve ileride daha sorunlu çocuklar çıkar karşımıza sadece iki yılımızı dünyaya yabancı olan ve tek dayanağı anne olan yavrularımız için kendi düzenimız den vazgeçmek kadar olağan birsey yok düşüncesindeyım.. bebekler uykuya dalarken yabancı oldukları bir durumdan dolayi gayet tedirginler annelerinin göğsünde kucağında kendilerini güvende hissediyorlar onları korkuları ile başbaşa bırakarak eğitmek¿ yatağin başında beklemek onlara yetmiyor göğüs en güvenli sığınaklar i çok görmeyelim bunu minik yavrularımiza eğitim adı altındaBu kime gore guvenli baglanma. Her cocugun ihtiyaci da bunu anlatis bicimi de farkli. Benm oglum baya oyun.olsun diye agliyo. Ha aglata aglata uyutmuyorum ama iii iii die inlediginde de yataktan alirsam surekli.kucagimda uyutmam gerek. Anne oldum ama hem onun hem benim ayri duzenlere ihtiyacimiz yokmu? Bebek yirtinirken kim odasinda birakmis ki. Adem gunese kalirsa bebek sadece anneyle yapiyo her isi baba hic piyasada yok. Nasil anne olunur degil.nasil baba olunur onu anlatmali bence. Anne olamayacagina gore
Benm oglum emme sorunu yasayan bi bebek memede cildiriyo ama yataginda uyuyo. Zoraki emzirip yatagina koyuyorum diye anneligi hakkiyla yapamiyomuyum. 2 yil cocugu kendine bagimli.hale getirmenin adini guvenli baglanma koymuslar. Yapmayin onlarda birey. Kucakta 10.dk 15 dk kus uykusu uyumasindansa yataginda 1 saat uyumasi kadar guzel.bisi var miAdem güneş bebeğin ihtiyaçlarını iki sene vaktinde ve yeterince karşılayan annelerin ondan sonraki yıllarda rahat edeceklerine deginiyor.. Biz bebekle daha üç dört aylıkken uyku eğitimi adına inatlaşırsak inadı öğretiriz ve ileride daha sorunlu çocuklar çıkar karşımıza sadece iki yılımızı dünyaya yabancı olan ve tek dayanağı anne olan yavrularımız için kendi düzenimız den vazgeçmek kadar olağan birsey yok düşüncesindeyım.. bebekler uykuya dalarken yabancı oldukları bir durumdan dolayi gayet tedirginler annelerinin göğsünde kucağında kendilerini güvende hissediyorlar onları korkuları ile başbaşa bırakarak eğitmek¿ yatağin başında beklemek onlara yetmiyor göğüs en güvenli sığınaklar i çok görmeyelim bunu minik yavrularımiza eğitim adı altında
Ben bebeği zorunlu göğüste uyutulmali demiyorum ki bebeğin ihtiyacı neyse ona uyulmalı görüşündeyim.. sizin Bebeğinizin yatakta rahat ediyor göğüs istemiyorsa tabiki yatakta yatmalı.. ben anne göğsünde uyumak isteyen bebeklerin zorunlu yatağa alışalıştırilmasini uygun bulunuyorum.. bebekler tabiki anneye bağımlı ve anneyle olmaktan çok mutluluklar onlar özgür olmak istediklerinde onlara müsade etmeliyiz kontrollü bir şekilde.. ama onlar şuan ayrı birey olmak istemiyorlar iki yaşına kadar annenin parçası gibi hissediyorlar..Benm oglum emme sorunu yasayan bi bebek memede cildiriyo ama yataginda uyuyo. Zoraki emzirip yatagina koyuyorum diye anneligi hakkiyla yapamiyomuyum. 2 yil cocugu kendine bagimli.hale getirmenin adini guvenli baglanma koymuslar. Yapmayin onlarda birey. Kucakta 10.dk 15 dk kus uykusu uyumasindansa yataginda 1 saat uyumasi kadar guzel.bisi var mi
Beni anlatmışsın arkadaşım resmen benimki de 40 günlük oldu gündüzleri bi şekilde yatırmayı başarıyorum pış pat yöntemi, sallayarak veya emzirerek 5 -10 dk kestirip geri kalkıyor ne bir iş yapabiliyorum ne temizlik ne yemek gece de en erken 1 de yatıyor gece güzel uyuyor o vakitten sonra eşim çalışıyor ben şimdilik doğum iznindeyim ve ikimizin de ailesi farklı memkeketlerde yardımcı olan kimsemiz de yok ne yapacağız bilmiyorum asıl bize çözüm bulunulmalıBenimki 4 aylık olacak doğduğu günden beri 15 dk uyur uyku bile değil kestirir diyelim gece güzel ama uykusu
Canım evet zor değil sallamak gece çok şükür biraz daha Iyiyiz ama gündüz ayağımda çok hafif sallıyorum zaten uyuyor ama ayağımdan indirdiğim an yada biraz kipirdasam hemen uyanıyor öğlen uykusu bebek gelişiminde çok iyi o yuzden uyusun istiyorum bende en azından kendi kendine uyumayı öğrenirse yerinden oynatmak zorunda kalmayacağım için uyanmaz verimli bir uyku olur yoksa akşama kadar da ayağımda kucağımda kalsın hiç sorun değil benim amacım gelişimi için önemli bişey kesintili olmasın diyecnm bebeğin henüz çok küçük. ben oğlumu 9 aylık olana kadar belden yukarısını kundak yaptım. neredeyse kendi kendine uyuyordu. ayağıma yatırım çok yavaş bir vaziyette salladım. 9 aylık olunca kundağı bıraktık ve kesinlikle kendi kendine uyumamaya başladı. ayakta sallamak çok zor değil aslında. hızlı sallama çok yavaş salla. oğlum yarım saat içinde uykuya dalıyordu. şu anda 23 aylık ve 2 ay önce sallanmayı reddetti ve 2 aydır kendi yatağına yatıyor. tek kişilik yatağı yer yatağı yaptırdık. ben de uyuyana kadar yanına uzanıyorum ve uyuyunca yanından kalkıyorum. sabret cnm çok küçük. bebek kendi kendine yatağa yatıp uyumayı bilemez ki. anca ya memede uyur ya da pış pışlayaraken az 2 yıl diyorum. bnm oğlum kendi bir anda reddetti.
merhaba,kendi kendine uyuyan 9 aylık bir bebeğim var ve gerçekten herkes çok şanslısın diyor ama bilmedikleri bir şey var şansımı kendim yarattım öyle kolay da olmadı aylarca ter döktüm.tracy hoggun shh pat yöntemi ve daha bir çok önerisini hayata geçirdim.bir bebek kendi kendine uyuması için küçük olup olmamasına bakılmaz bunu eğitim olarak değil de bebeğe ihtiyacını vermek gibi görürseniz daha kolay olur.örneğin bebeğiniz gün içinde alacağı tüm öğünlerini tamamladıysa ve gündüz uykularını da tam uyuduysa onu uyaracak herhangi bir şey yapmadıysanız(bazı bebekler masajdan dolayı uyuyamaz ya da banyodan sonra,ya da yorgun düştüklerinde) en geç 19:00- 19:30 arası yatağına koyarsınız üstünü örter ve gidersiniz.4 aydan küçükse emzik verebilirsiniz.eğer uyuyamıyorsa yanında durarak shh pat yöntemini uygularsınız.çok aşırı ağlarsa 5 dkdan az olacak şekilde kucağınıza alır sakinleştirir tekrar koyarsınız.bu yapacağınız teknik bir kaç saatini alabilir ve destekli uyumayı alışkanlık haline getirmiş bebekler için haftalarınızı vermek zorundasınız ama zamanla düzeldiğini görürsünüz.eğer yardım etmemi isterseniz mesaj atabilirsiniz.2.5 aylık bebek için detaylı bir şekilde ne yaptığımı ve yapmanız gerekenler hakkında önerilerde bulunabilirim.Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden