Bebekler kendi kendine nasıl uyur ?

Tatlım 2 aylık bebek kendiliğinden nasıl uyur bazı bebekler sakin sessiz oldukları için bi iki ağlarlar almazsın alisirlar bnm kızım şimdi 7 aylık şimdi bile beşikte sallıyorum uyanana kadar böyle sallarım yeni doğduğunda ilk ağlardı karismazdim baktım susmuyor mecbur alırdım 40 güne kadar hep böyleydi baktım susacagi yok sallamaya başladım yani sadece bu bebeklere bağlı bir şey imrendigin kişiler uslu bebeğe denk gelmiş :KK24:

Şiddetle tracy hogg diyorum.... Bebekler gerçektende düzenli bir rutin istiyrlar onlara bu düzeni sağlayabilirsek herşey daha kolay bu sadece uyku değil her konuda uyku beslenme oyun ve zamanı geldiğinde tuvalet eğitimi içinde geçerli.. Düzen onlar için herşey demek.. Ve inanın hiçte küçük değil uyku eğitimi için ne kadar küçük başlarsanız o kadar kolay olacaktır işiniz.. Yatır kaldır ve şşş pat yöntemleri harika sonuçlar verecektir ve bu 3 gün kadar kısa sürebilir sizin durumunuzda..

Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
Daha küçük annesi , onun dışında bi tane peluş battaniye alın ince toz tutmayan, her uyuduğunda kucağına tutuşturun,zamanla battaniyeye alışacak ve uykusu gelince onu koklaya koklaya uyur benim 2 çocukta Alıştırdım , uyku arkadaşı oldular, bunu için peluş oyuncaklarda var uyku arkadaşı ama benimkiler ne aldımsa alışmadı battaniye dışında, şimdi her huzursuz olduklarında yada uyku vakti battaniyeyi kucağına alınca sakinleşiyorlar

1 yaştan sonra sallamayı bıraktım. Uzandığı yerde pışpışş yaptm. Bikaç günde alıştı. Şuan 26 aylık kızım. Gündüz öğle uykusuna dalması için yanına uzanırım. Uyuduğu zaman kalkarım tabii Bazen bende ona eşlik eder şekerleme yaparım:) gece uykusu için lambalar kapanır. Bu uyku vakti demek bizim için. Sonra o yatağına ben yatağıma . O Uyuyana kadar çıkmam yatağımdan. Ayrıca bebekliğinden beri dinlettiğim klasik bi müzik var. Uykuya dalamadığı zamanlarda açarım hemen uyur. Benim bile uykum gelir. 2 yıldır dinliyoruz malumm: )

Daha küçük annesi , onun dışında bi tane peluş battaniye alın ince toz tutmayan, her uyuduğunda kucağına tutuşturun,zamanla battaniyeye alışacak ve uykusu gelince onu koklaya koklaya uyur benim 2 çocukta Alıştırdım , uyku arkadaşı oldular, bunu için peluş oyuncaklarda var uyku arkadaşı ama benimkiler ne aldımsa alışmadı battaniye dışında, şimdi her huzursuz olduklarında yada uyku vakti battaniyeyi kucağına alınca sakinleşiyorlar
Evettt bu da güzel bir yöntem. Bizimde ekstra olarak ince bir battaniyemiz var kızım ona sarılır uyurken.

Bebeğim 4 aylık

Akşam 9da mama yiyerek uyuyor (malesef sadece iki ay emdi ) yatağına bırakıyorum

Gece 12-1 arası mümkün olduğu kadar yavaş hareketlerle bez değiştirip birdaha yediriyorum, sabah 6 ya kadar deliksiz uyuyor.

Tabi bunların hepsi karanlık ortamda, en önemli unsur bu bence. Gece uykusuna yattığını ve uzun uyuyacağını bilmeli.

Rutin oluşturmak çok önemli. Ne olduğu önemli değil ama her akşam bıkmadan aynı rutini yapmalısınız. Basit birşey seçin ve hergün uygulayın.

Benimki odanın ışığını kapatmak mesela, kapatınca anlıyor uyku zamanı geldiğini.

Çok çok zorlarsa yani gazı falan rahatsız ediyorsa uykuya dalamıyorsa ayakta sallıyorum, en fazla 10 dk içinde uykuya dalıyor. Yavaş yavaş bunu bırakmaya çalışacağım ben de.

Eğer sabırlı olabilirseniz; karnının tok, gazının yok olduğuna emin olduğunuzda yatağına bırakıp, beyaz gürültü eşliğinde ve yüzüne hafifçe değen yumuşak bir örtüyle ağlayarak uyumasını bekleyebilirsiniz.

Tatlım 2 aylık bebek kendiliğinden nasıl uyur bazı bebekler sakin sessiz oldukları için bi iki ağlarlar almazsın alisirlar bnm kızım şimdi 7 aylık şimdi bile beşikte sallıyorum uyanana kadar böyle sallarım yeni doğduğunda ilk ağlardı karismazdim baktım susmuyor mecbur alırdım 40 güne kadar hep böyleydi baktım susacagi yok sallamaya başladım yani sadece bu bebeklere bağlı bir şey imrendigin kişiler uslu bebeğe denk gelmiş :KK24:
Kesinlikle katiliyorum sana

Ben böyle yaptım ben uyuttum ben alıştirdım ben egitim verdim ben ben ben
..... bu böyle devam eder

Benimde bebegim var ve inan morarır yine de susmaz dogdugunda da boyleydi hala böyle gelde eğit :))

Başına gelmeyen bilemez :KK66:

Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
Ben sana şöyle söyleyim kendi kendine uyusun diye ne kendini ne bebeğini yıpratma. Daha bunun gazı var dişi var hastalığı var. Kendi kendine nasıl uyusun minicik bebek. Anne kokusunu almadan. Hatta şöyle dibinde yatır sen onu kokla o seni koklasın. Gerek yok böyle sonradan çıkan şeylere uyku eğitimi gibi.

Bir yasina 20 gun kaldi. Buyudu sipacik . 7 ay sallandi durdu . Sallanan besigimiz vardi. Evet iyi bisey degil onermiyorum ama hic durmayan ve yardimci olcak kimseniz olmayinca elim ayagim olmustu 7 ayda park yataga gectik . Uyku egitmi icin 10 gun kadar ugrastim basardim da sonra gelsin disler atak haftalari ve sallanma . Bende careler tukenti. Insallah alistirabilirsin kolik degilse zaten tam zamani . Agladikca alma pispislamayi dene

Bazi bebekler kolay uyur. Demekki senin bebdgn oyle değil. Ilk 4 ay bu konuya takilmamani sonra da uyku egitimi vermeni tavsye edebilirm. Ben oyle yaptim ve yapacagim

Her bebeğe işlemiyor demek isterim, bizimkine işlemedi çünkü. :KK70:
Bebeğin ihtiyaçlarına yönelik, şekilden şekle girmek durumunda kalınıyor bazen. Şöyle açıklayayım, oğlum kolikti, ilk iki haftadan sonra bir anda sebepsiz saatlerce ağlamaları başladı ve 4-5 ay kadar sürdü. Hani değil yatağa ayrı yatır uyut, kesintisiz morarana kadar ağladığı ve hiçbir şekilde teselli edilemediği için "Bir şey var!" diye o korkuyla soluğu defalarca acilde aldığımız oldu. Şöyle diyeyim, ne kendi yatağı ne bizim yanımız ne salon ne mutfak (Evin içini gezmeler, kucaklar, salıncaklar vs vs...) gece yarıları otomobille az yollar gezmedik... Öyle kucağımda sallana sallana arabanın içinde sakinleşir, emer uyurdu.

Bu durum da tabi yapışıklık olarak geri döndü :KK70:
Bir de kendimden ayırmaya çalıştığım dönemi yaşadık.
Şu an "Nenniye gidiyoruz hadi, uyuyalım, sütümüzü içelim" dediğimde biberonunu alır, yatağına kendi gider.
Yani what can I do sometimes :KK70: :KK70:

Allah bağışlasın, maşallah. Kaç yaşında peki şimdi ? Ona göre umutlanayım :KK66:

2 ay cok erken biakin emerwk huzurla uyusun buna ihtiyaci var 4. Aydan sonra baslarsiniz egitim surecine ama bebk var bebek var bnmki 3 yaş olacak daha salliyorum denemedigm bise kalmadi sanirm.bi dünya kitap okudum.bi düna yöntem denedim kabulledm sonunda

22 aylık bebeğime uyku eğitimi ya da herhangi bir şey fayda etmedi, hala bizimle ve bizim uyutmamızla uyuyor.
Gece ortalama 5 defa uyanır, su ya da mama içer.
7 aylık olanı uyutmak tam bir işkence, kucağımda ben zıplarsam uyuyor.
Sürekli koşar vaziyette zıplıyorum evin içinde.
Ayak bileklerim bile varis doldu bebeği uyutacağım diye.
Yani kendi kendine uyuması bir bebeğin benim için, kapı komşumun uzaylı olması kadar ütopik.
Ayakta ya da kucakta sallamaya razıyım ben.

Merhaba benim oğlum da 2 yaşında emmeyi bırakmadığı için öğlen uykusunda ve gece uykusundan önce 1 kez emiyor uyuyor başka da emmiyor ama o aylarda aynı odada ayrı beşiğinde uyuyordu sallamadım ama emerken uyudu doğru değil ama eğitim vermeyi de demedim başarılı olamadık ömür boyu böyle sürecek değil ya illaki yalnız da uyuyacak hele ki sizin bebeğinizin size en çok ihtiyaç duyduğu dönemi kokunuzu almak ister filan bu kadar da germeyin bence kendinizi zorunluluk değil ki uyku eğitimi tercih bebeğiniz için en doğrusunu siz bilirsiniz çnki Allah hayırlı evlat eylesin sağlıkla mutlu büyüsün inşallah

canım ben tam 3 sene ayağimda salladım.
artık kuyruk sokumu bacak falan sakatlanıodum.
aldım bir gün koydum beşiğe kızdım uyu dedim bayağı diretti ama hiç pes etmedim çok tepkili davrandım gözlerimden anlıyordu bu kez ciddi ve yumuşaklık göstermicemi
bir iki derken şimdi 5 yaşında saat 9:30 oldumu yatıo kendi kendine tek başına odasında aynı odada bile değiliz.
yani demem o ki eğer eğitim vermek istiosan annelik duygularını bastırman gerekcek ama 2 aylık bir bebek için süreç nasıl olur bilemem tatlım.

X