- 24 Eylül 2016
- 10.492
- 25.381
-
- Konu Sahibi tugceozdemir24
Beşiğine koyup uyutma konusuna ben de hayranım ama yapamadım. En azından sallamadan uyuttuğuma şükrettim :) ilk 2 ay ben de ayakta salladım hafifçe. Sonra benim kuzu sallanmayı reddetti. Ben de uyku saati geldiğinde emzirip, gazını çıkarıp yatağa yatırdım. Ben de yanına uzandım, yanak yanağa yatarak hafif ninni söyledim, öyle uyudu. Yani 2 aydan itibaren hiç sallamadım ama kendi kendine de uyumadı :) eğer bebeğin uykusu gelmişse, karnı tok ve altı temizse, gazı falan yoksa, kolaylıkla uyur.. biraz bebeği gözlemleyin, biraz içgüdünüze güvenin her işin kolayını bulursunuz.. sağlıkla büyüsün bebeğiniz :)Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
Azerin canim buyudu mu ucuzler ne kadarlik oldularvalla benim oglanlar ucuz 1 yaslarindan sonra bir gun 3 bebegi sallamak canima yetince koydum yataklarina:)tabi feryat figan basladi:))vicdanima sus dedim ya onlar ogrenecek uyumayi ya da senin bacaklar kopacak:)))atlayani yakaladim attim yataga :))en son yorulup yattilar ertesi gun yine ayni ama bu sefer daha erken uyudular.3cu gun kaderlerine razi gelmis olacaklar ki ses cikmadan uyudular:)o gun bu gundur kendileri uyuyor ama ben de odayi terketmiyorum uzaniyorum yatagima onlar uyuyunca cikiyorum
ama sizinki daha kucuk bu yontem dogru olmaz bence
bu arada hazir sizi yakalamisken @Kazen bey ben 2 hafta once size mesaj atmistim ama bi cevap vermediniz bana:)
Teşekkür ederim amin hepimizinkini inşallah:) valla bakalım 3 ay dolsun da denicem bi şekilde çünkü böyle de cok zor tabiki cok kucuk bana ihtiyac duyuyor ama çalışan bi insanım iznimi uzatıcam tabi kışın ise baslicam ama yine de bi düzen oturmalı ki zorlanmayayim2 çocuğum var şimdi Allah kısmet ederse 3. Olacak. Dogduklarindan itibaren hiç sallamadim hemde hiç. Emzirdim gazını aldım yatağına koydum. 3. dogunca da aynı şeyi yapacam kismetse. Ama sallanmaya alistiysa ve bırakmak istiyorsaniz sabırla ve sakince pes etmeden yatağına koyup uyumasını bekleceksiniz biraz ağlamasına göz yumarak. Birkaç gün içinde alisacaktir bu şekilde uyumaya. Tabi istikrar şart. Ağlıyor durmuyor diye alıp sallarsaniz hiç alistiramazsiniz. Allah bağışlasın
Biraz büyüsün sallamayı bırak in benim küçük kızım 4 yaşında 2 yıldır battaniyesiyle kendi kendine uyuyorArkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
Evet aynen öyle uykusu kaçınca uyumuyor huysuz oluyor kundak yapınca çok ağlıyor onu da denedim bu arada ss pat yöntemi kaç gün sürdü yani kaç gün sonra alıştı kendi kendine uyumayaSss pat yontemiyle alistirdim ben. Ilk zamanlar kucaktan inmiyodu kucakta uyuyodu. Kundak bana cok yardimci oldu. Kundak yapip ss pat yontemiyle yattigi yerde uyutmaya alistirdim. Smdi 3 bucuk aylik temizle doyur at yataga 2 haftadir kendisi uyuyo. Uyku saatlerini takip etmek onemli. Kacirirsan kendi uykuya gecemiyo
Kundakta cok aglayip alisir. Once kundakla emerek uyusun. Sonra yatir yanina uzan pispisleyip koluna bacagina pat pat vur. Ben ikisini ayni anda yaptm 3 gun syrdu ama oglum sallanmaya alismamisti o yuzden ikisini bi anda yaptimEvet aynen öyle uykusu kaçınca uyumuyor huysuz oluyor kundak yapınca çok ağlıyor onu da denedim bu arada ss pat yöntemi kaç gün sürdü yani kaç gün sonra alıştı kendi kendine uyumaya