Bebekler kendi kendine nasıl uyur ?

Bebeklerim 10 aylik ve suan ayakta salliyorum şuan bende bi care arıyorum yoruluorum çünkü

Gerçekten her bebeğin huyu farklı oluyor, benim ilk bir buçuk ay hiç uyumayan kızım şuan 3 buçuk aylık gündüz 2 saatte bi azar azar uyuyor bazen uyumak için emme ihtiyacı duyuyor, gecede uyku saati gelince yatağına bırakıyorum biraz sağa sola debelenip ağlamadan uyuyor ama ben alıştırmadım kendi bu şekilde istedi diyebilirim. Ama uyku eğitimlerinde dikkatimi çeken de bebekleri yüzüstü yatırmaları ben pek cesaret edemedim ama faydası vardır iyi uyku için ki uyguluyorlar

Beşiğine koyup uyutma konusuna ben de hayranım ama yapamadım. En azından sallamadan uyuttuğuma şükrettim :) ilk 2 ay ben de ayakta salladım hafifçe. Sonra benim kuzu sallanmayı reddetti. Ben de uyku saati geldiğinde emzirip, gazını çıkarıp yatağa yatırdım. Ben de yanına uzandım, yanak yanağa yatarak hafif ninni söyledim, öyle uyudu. Yani 2 aydan itibaren hiç sallamadım ama kendi kendine de uyumadı :) eğer bebeğin uykusu gelmişse, karnı tok ve altı temizse, gazı falan yoksa, kolaylıkla uyur.. biraz bebeği gözlemleyin, biraz içgüdünüze güvenin her işin kolayını bulursunuz.. sağlıkla büyüsün bebeğiniz :)

Benim kızım 6 aylık ve doğduğundan bu yana uyuturken çok zorluk çektim. Ağlayan bir bebek. Memede uyumayı seviyor, ama düzeni olsun istiyorum. Sallamadan kucağımda pış pış yaparak uyutmayı denedim ilk aylar. Sorun yoktu ama yatağa geçince mizmizlanmaya başlıyordu .
Ben de uyusun diye olabildiğince sabır gosteriyordum. Besikte yanımızda yatıyor hala. 1yasina kadar odasına gecirmeyi düşünmüyorum.
Velhasıl kelam çocuk büyütmek sabır işi hanımlar. O size değil, siz ona uyum sagliyorsunuz. Sonra da orta yolu bulmaya calisiyorsunuz.
Allah hepimize güç kuvvet versin de evlatlarımıza yeterli olabilelim.

Son düzenleme:
10 aylik emerek uyuyor. Kendi kendine uyuyan bebekler mi varmis
Artik kollarim agriyor biraz. Baska sikintimiz yik. Ucumuz birbirimize satlrilip uyumayi seviyoruz. Bazen bana bazen babasina sarilir uyur

Üç çocuk büyüttüm hiç sallamadım. En küçüğüm şuan 17 aylık ve saat 9 da öpüp iyi geceler diyerek beşiğine bırakır çıkarım. Kendisi uyur. Üçünüde bu şekilde büyüttüm.
Kucağa alma alışır diye bir kavram yok. Bol bol kucak ve anne kokusu gerekli. Anne ve bebeğin ilişkisinin kuvvetli olması gerekir.
Ne olursa olsun sallamayın. Bu kadar basit.

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim yapabildiğim kadar uygulamaya calisicam. Bende hiç sallamak istemedim ama Annem salladı başka şekilde uyumaz bu çocuk diyerek tabi öyle sarsicak şekilde değil ben çok hafif sallıyorum kucağımda da uyuyordu bazen ama şuan onda da zorluk yaşıyoruz meme de uyuyor bazen yani açıkçası keyfi nasıl isterse o şekilde uyuyor ama kendi kendine beşikte uyumaya alışamadı yoksa yanında dururum gerekirse 2 saat 3 saat hiç sorun değil yeter ki uyuyabilsin gece bi nebze de olsa karanlıktan dolayı daha rahat uyuyor(tabi sallanarak veya memede) ama öğlen su içmeye bile gidemiyorum inşallah büyüdükçe birşeyleri oturtmaya başlarım

2 çocuğum var şimdi Allah kısmet ederse 3. Olacak. Dogduklarindan itibaren hiç sallamadim hemde hiç. Emzirdim gazını aldım yatağına koydum. 3. dogunca da aynı şeyi yapacam kismetse. Ama sallanmaya alistiysa ve bırakmak istiyorsaniz sabırla ve sakince pes etmeden yatağına koyup uyumasını bekleceksiniz biraz ağlamasına göz yumarak. Birkaç gün içinde alisacaktir bu şekilde uyumaya. Tabi istikrar şart. Ağlıyor durmuyor diye alıp sallarsaniz hiç alistiramazsiniz. Allah bağışlasın

Azerin canim buyudu mu ucuzler ne kadarlik oldular
T tugceozdemir24 benimkiler de 4uz faydasi olur mu bilmem ama bende4 5 aylik olana kadar kendileri mama yiyip uyuyrlardi sonra uyumadilar mecbur sallayarak uyutmaya basladik ama 1 yasindan sonra kv gidimce 4unu sallayarak kendim uyutmaktan canim cikmisti sabah 6 gibi kalktiklari icin bi 9 uykusu vardi bi 2 uykusu sabah uykusunu kaldirip 12 gibi uyutmaya basladim haliyle cok uykulari gelmis oluyordu yataga yatırınca kendiliginden uyuyakliyorlardi sizin bebek cok küçük biraz daha buyumesini bekleyin nacizane tavsiyem cunku kimi bebegin huyu da oyle oluyor sallamaya gerek kalmiyor kimi kucuklukten sallanma ihtiyaci hissediyor siz gozlemleyin uykusu gelince yatirmayi deneyin saat atlraligini uzun tutup uyuma suresisini de uzatabilirsiniz boylece

Teşekkür ederim amin hepimizinkini inşallah:) valla bakalım 3 ay dolsun da denicem bi şekilde çünkü böyle de cok zor tabiki cok kucuk bana ihtiyac duyuyor ama çalışan bi insanım iznimi uzatıcam tabi kışın ise baslicam ama yine de bi düzen oturmalı ki zorlanmayayim

13 aylık bebeğim gece gündüz kavramını öğrendi her akşam uykus rutinimiz var ancak kucağımda emerek uyumak haricinde kattiyen uyumuyor. Çok uykusu gelse dahi ağlıyor kucağıma aldığım anda uyuyor. Ben de nasıl ayıracağımı düşünüyorum kara kara ( memeden kesmeyi düşünüyorum artık. Ona da cesaret edemiyorum bir yandan erken geliyor bir yandan çok ağlayacak bebeğim üzülüyorum

Biraz büyüsün sallamayı bırak in benim küçük kızım 4 yaşında 2 yıldır battaniyesiyle kendi kendine uyuyor

Sss pat yontemiyle alistirdim ben. Ilk zamanlar kucaktan inmiyodu kucakta uyuyodu. Kundak bana cok yardimci oldu. Kundak yapip ss pat yontemiyle yattigi yerde uyutmaya alistirdim. Smdi 3 bucuk aylik temizle doyur at yataga 2 haftadir kendisi uyuyo. Uyku saatlerini takip etmek onemli. Kacirirsan kendi uykuya gecemiyo

Evet aynen öyle uykusu kaçınca uyumuyor huysuz oluyor kundak yapınca çok ağlıyor onu da denedim bu arada ss pat yöntemi kaç gün sürdü yani kaç gün sonra alıştı kendi kendine uyumaya

Evet aynen öyle uykusu kaçınca uyumuyor huysuz oluyor kundak yapınca çok ağlıyor onu da denedim bu arada ss pat yöntemi kaç gün sürdü yani kaç gün sonra alıştı kendi kendine uyumaya
Kundakta cok aglayip alisir. Once kundakla emerek uyusun. Sonra yatir yanina uzan pispisleyip koluna bacagina pat pat vur. Ben ikisini ayni anda yaptm 3 gun syrdu ama oglum sallanmaya alismamisti o yuzden ikisini bi anda yaptim

İki oğlum var ikisini de hiç sallamadım emzik de vermedim zorlandım ama pes etmedim uykuları gelince Yataklarına yatırdım hep bi yerden sonra yataklarında sakinleşmeye alıştılar.. Birini 2,5 aylıkken diğerini de 40 günlükken odalarını ayırdım ve hiç yanımıza aramıza yaptırmadım ikisi de çok küçük olduğundan yatak odasına sadece anakucağını getirmiştim beşiklerini hiç getirmedim şimdi de biri 7 biri 4 yaşında uykuları gelince direk odalarına geçip uyurlar.. Ama çok mücadele ettim kendi annemi bile sallamadan uyutmaya ikna etmek için çok uğraştım.. Çok şükür başardım.. Her gelen ayağına yastık koyup sallamaya kalktı her seferinde alıp yataklarına götürdüm.. Ama dediğim gibi çok sabır gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…