Bebekler kendi kendine nasıl uyur ?

Daha çok küçük sallanarak uyur henüz.benimki 12 aylık olana kadar sallanarak uyumak istedi.zaten beşigi sallanan beşik.şimdi sallanma istemiyor ama hala emziksiz ve baddaniyesiz uyumaz

Valla ben tecrubesizim bu konuda. :KK70: hic kendi kendine uyumadi benim kizim. 17 aylik oldu ama haalaaa memede uyur. Yan yana yatariz emerek uyur. Eger cok mizmizlanir uyumak ister de uyuyamazsa ya besiginde sallarim ya babasiyla battaniye ile sallarim. Cok zorlaniyorum uyutma konusunda. Ha birsey daha.. kizim 11den once asla uyumaz...11 bizim icin iyi bir saat yani :)

Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden

29 aylık ayakta sallanmasa da beşikte sallanmadan uyumuyor takipteyim.
Kızım 11 aylık
Dört gün önce gece beşik kırıldı
İki saat aglamaktan sesi kısıldı
Eninde sonunda yoruldu ve inleye inleye uyudu yawrum
O gün dedimki madem kırıldı besik artık yeter sallamıycam
Her gecen gün aglaması biraz azaldı

Merhabalar ben iki bebek büyüttüm hiç sıkıntı yaşamadım beşiğine koydum kendi kendilerine uyudular meme kullanmadım en basında alıştırmak gerek

Azerin canim buyudu mu ucuzler ne kadarlik oldular
T tugceozdemir24 benimkiler de 4uz faydasi olur mu bilmem ama bende4 5 aylik olana kadar kendileri mama yiyip uyuyrlardi sonra uyumadilar mecbur sallayarak uyutmaya basladik ama 1 yasindan sonra kv gidimce 4unu sallayarak kendim uyutmaktan canim cikmisti sabah 6 gibi kalktiklari icin bi 9 uykusu vardi bi 2 uykusu sabah uykusunu kaldirip 12 gibi uyutmaya basladim haliyle cok uykulari gelmis oluyordu yataga yatırınca kendiliginden uyuyakliyorlardi sizin bebek cok küçük biraz daha buyumesini bekleyin nacizane tavsiyem cunku kimi bebegin huyu da oyle oluyor sallamaya gerek kalmiyor kimi kucuklukten sallanma ihtiyaci hissediyor siz gozlemleyin uykusu gelince yatirmayi deneyin saat atlraligini uzun tutup uyuma suresisini de uzatabilirsiniz boylece
buyuduler canim 2yas 3 aylik oldular:)

Benim bebeğim 3,5 aylık. Daha tutarlı bir uyuma stili yok maalesef ama gündüz genelde emzikle uyuyor. Uykusu gelince yatağa yatırıyorum emziğini veriyorum onunla uyuyor.Sallamıyorum.5 dk sonra kadar dalınca atıyor emziği. Gece de hep emerken uykuya geçiyor.
Ben de çok özeniyorum öyle kendi kendine uyuyan bebeklere ama ağlama olayı sıkıntı işte dayanamam ben de

Ben oğlumda hiç bir şeyi rutine dönüştürmedim Alışmasın diye kimi zaman bütün sıkıntıları giderip yatağa koydum ellerini tutup yanağını okşayıp karnına ovalayıp uyuttum kimin zaman memede kimin zaman kolda kimdi zaman ayakta
Ama genellikle beşiğine koyup pış pışlaxım
Ve beyaz gürültü hala da kullanıyorum bu onun uyku müziği gibi açıyorum direkt şartlanıyor uyumaya bir de ninni seçtim hep onunla uyuyor
Genel olarak yatağına koy ninni aç gündüzse perdeleri kapat bazen süt ver kendi kendine uyuyor artık ha eskiden birde uyku arkadaşıma sarılırdı uyurdu çok rahat oluyor kendi kendine uyuması

Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
Canım merhaba Sen çocukları o şekilde alıştırdığın için sallamaya O çocuk o alışkanlığı aradığı için sallamadan uyumaz Ben iki çocuğumu da hiçbir zaman sallama dım sallamak isteyen insanlara da salla atmadım o yüzden sallanmayı bilmez yatağını koyduğunda ona artık orada uyulması gerektiğini bir şekilde belli edecek hareketlerde bulun yatağına koy ve uzaklaş çocuğun ilk ağlamasın da hemen kucaklama bırak ağlasın Ağlama derken morarıp ugunmasın da bekleme tabi Ama eğer çok duygusal bir çocuksa bir süre onu bek ama böyle hüzünlü gözlerle alacak mısın gibi değil iradeli dur karşısında Ama senin de sabırlı olman lazım bir 3 4 gün çabalarsan sonrasında alışır eminim Bir de yatağa yatırmadan önce çocuğu biraz yor hareket ettirir Hoplat Zıplat oyna yorulmayan çocuk kendiliğinden uyumakta zorlanir

Bebeğe en guzel uyku egitimi 4.aydan sonra veriliyor her bebegin mizacı farkli kim west yöntemi ile tracy Hogg un yatir kaldır yontemini arastirmanizi tavsiye ederim

Kolik bir bebek olduğu için kızım ne sallama ne beşik ne kucak hiç biri kar etmedi gün içinde toplam 6-7 saat uyuyordu sürekli ağlıyordu ah ne çektim be iki aydır besigine koyuyorum kendi kendine uyuyor şimdi ilk günler ağlamak la geçti sonra kabullendi ...şans bu ya

1 aylık bebeğim var 4-5 gündür akşam uykusu rutini oluşturmaya çalışıyorum. 7-8 arası loş ışıkta yatırıp beşiğini hafifçe 1 dk sallıyorum ve emzik veriyorum. Kendi kendine uyuyor 4 saat sonra kaldırıyorum. Emzirip yine yatırıyorum 4 saat sonra yine kaldırıyorum veya kendi kalkıyor. Gündüzleri de ne zaman isterse meme veriyorum en geç 3 saatte bir. Ardından alt değiştirme oyalanma ve esneme gibi uyku sinyalini aldığım an beşiğine yatırıyorum. Hiç memede uyutmadım. Ya ayık ya da yarı ayık beşiğine koyuyorum

canim bende senin gibi bu sorunun cevabini cok aradim ama bulamadm suan 16 aylik kizim ve besiginde sallamadan uyumuyor ayagimda sallamiyorum .senin bebegin kucuk suan gogsunde uyutabilirin kucukken oyle yapardim insallah bende besikte sallamayi unuttururum kizima takipteyim sayfayi

Ay olarak daha kucuk.6. Aydan itibaren daha da oturmus olacsk hersey.birde atak haftalarini takip edip bunlarin gecici oldugunu bilmeniz de sizi rahatlatacaktir

Ben 2 yaşından beri ayrı yatiriyorum gece kendi odasında biraz kendine guvenmesini saglarsan yavaş yavaş ceker meme yi kesmeyi düşünüyorsan sabir tasi varmış aktarda ben almıştım sonunda kestik hem tuvalet hem meme hem yatak hepsi bi arada yeni bi düzen soktuk simdi ayakta salaanmayı birakti çünkü öğlen uykusunu kestim sabah 9 da kalkıyor yada 10 aksam 10 da pıt yatakta yorulmasini iste bi kaç gün düzenin bozulur ama alışır erken yatıp erken kalkması bence öğlen uykusuna bin basar erkek adam oldu yaa benim oğlum insllah sende bulurusn yolunu her ebebk farkli

2 çocuğumu bu yöntemle büyüttüm bebek doğar doğmaz başlamak lazım emzir gazını çıkar ve yatağına bırak başka bir şeye gerek yok bebek rahatça uykuya daliyor.

X