Bebekler kendi kendine nasıl uyur ?

Bebekken ayagımda sallardım ikisini de.2.kızım doğunca bıraktım buyugunu sallamayı gercı oda bebektı daha ama.küçüğü genelde kendı daha cok uyumustur ama ben sallmaktan fazla yorulmadım bunalmadım yanı.besiğe koyuncada uyanmazdılar.simdi biri 4 biri 2 yasında akşam 9 ıkısı de yastıklarını alıp odalarını giderler ilk baslarda agladılr ama pes etmedim almafım yataktan ıkısını de.şuan alıstılar cok şükür ses etmiyorlar.ama senınkı bayagı küçükmüş annesi uykuya alısabılır mı bılemıyorum

Cocuklada alakalı durum olabilir, benim oğlum doğduktan sonra 2 saate bir kalkardı yatarkende yatağa koyar beklerdim uyurdu ben ninni perisinin ninnileri açıyordum o bas ucunda çalışıyordu ( telden değil). Cocuk meyilli değilse uyku eğitimi veriliyor ama ben
Kendimize uygun görmedim . Bütün bunlar olurken 2 yaşında şehir değişikliği yaptik , cok kotu geceler geçirdik ayakta sallamaya başladım, şuanda 3.5 yaşında 1 aydır sallanmadan uyuyor.

6,5 aylık oğlum hiç sallamadım.Sütünü içince dönencesini açıp memesini verirdim kendi kendine uyurdu hala da öyle.Hatta artık bazen meme ve dönenceye bile gerek kalmıyor.Yatağına koyunca sevinen bi bebek yatağını çok seviyor.

Sallamaya alışınca geri dönmek çok zor.Ama uyku rutini önemlidir mesela dönence, gece lambası gibi şeyler.Geceleri yüksek sesle konuşmamak, uykudan önce yatakta uykusunu açacak şekilde oynamamak vs.Ben mesela asla gece normal ışığı açmadım hep gece lambası kullandım.Bunları zamanla gördükçe uyku vaktinin geldiğini ve uyuyacağını anladı.

Ayrıca bebekler rutini severler.Kendi yataklarına, uyku saatlerine bağlıdırlar.Düzenlerini bozmamak gerek.

Kizim suan 15 aylik. Bir yasina kadar ayagimda salladim. Geceleri cok fazla uyaniyor surekli emmek ve sallanmak istiyordu.
Bir gece hic sallamadan direk yattim yanina, sarildik opustuk oyle oynarken uyuya kaldi. Tabi bir saati gecti uyumasi. Ikinci gece yine ayni sekilde ama yarim saate uyudu. Her gecengun daha cabuk uyudu. Gece uyanmalarida azalarak bitti.
Simdi hadi yataga diyorum. Lambalari kapatiyoruz sarilip 3-5 kez optukten sonra arkasini donup uyuyor.
Uyaninca besikten inmeye calisiyor, tehlikeli oldugu icin normal yatakta yatiyor, benimde yanina yatmam kolay oluyor. Gunduzleri uykuya dalamiyordu bir turlu ama simdi onada alisti.
Hic aglatmadim kendi kendine uyusun diye, dogru bulmuyorum. Biraz buyuyunce zaten kendi uyuyacak simdi biraz nazlansin ne olacakki. Hazir olduklarinda zaten cok birsey yapmaya gerek kalmiyor. Uykuya mutlu dalarsa mutlu kalkiyor bebekler.

Ben kızımı sallamaya alıştırmadım hiç . Ellerini tutup uyumasını beklemeye başladım 3 ya da 4 aylıktan itibaren .ben de yanında yattım tabi. Şimdi kendi kendi uyuyabiliyor. Ama bence bu durum çocukla da alakalı bir durum .bazısında ne yaparsan yap kendi dediğini yaptırıyor maalesef.

4 aylik olduktan sonra bir rutin olusturmaniz lazim bazi annelerin de yazdigi gibi. Cocuk ne zaman yemek yiyecegini, ne zaman oyun oynayacagini, ne zaman banyo yapacagini ve ne zaman uyuyacagini ogrenmeli bu rutin ile.. Oyun dahil hepsini siraya koymalisiniz. Ornegin oyundan sonra yorulan cocuk oglen uykusunu daha kolay kabullenebilir. Banyodan sonra gece uykusunun daha kolay olacagi gibi.. Kendi bir sonraki adimin ne oldugunu bildiginde daha sakin ve uyumlu olacaktir.

daha 2 buçuk aylık yaa..yorumları okumadım henüz, çalışıyomusunuz bilmiyorum ama sizin yerinizde olsam bırakmam kucağımdan..çok çabuk büyüyolar..benim sıpam 9 yaşında oldu artık.nasıl özlüyorum o günlerini bir bilseniz..
birde okuduğum kadarıyla bebekler yeni doğduklarında,memenin devamı gibi görürlermiş kendilerini ve tek güven duydukları yer annesinin göğsüymüş..sonra sonra babaya alışıyolarmış..tabi artık sizinki alışmıştır 2.5 aylık olmuş ama yinede kucak başkadır yaa..

Şuan için cok erken bebeğinizin meme' ye ve güvene ihtiyacı var, emzirip gazını aldıktan sonra devamlı kucakta gezdirmeyin emin olun ki alisiyorlar ve asla bebeğinizi sallamayin ayrıca bebeğin beyin hücrelerinde zarar veriyorsunuz bırakın kendi yorulup uykuya kendi dalsin böylelikle uykuya geçişi ogrenicek ve 6 veya 9. ayında o uyurken belli bir saat belirleyip gece sütünü icirin buda uyanmadan uykusu bölünmeden uyumaya devam etmesini saglayacak bu süreci atlattıktan sonra belirli bir saatte hergun odasında yatağına bırakıp ışıkları kapatın ve o uykuya dalana kadar bekleyin ses verirse şiii sesi çıkararak uyarı verin kendini güvende hissederek uykuya dalacak buda ona alışkanlık sağlayacak.

Daha minicik bebisin aslında emzirip kendiliginden uyuması lazım. .İki çocuğumu da emzirip yatagina koyardım tabiki büyüdükçe salladım ama 2 yaşından sonra yataklarına koyup bir süre yanlarında kalıp sallamadan uyudular..belkide gazı vardır ya da kucağa alışmış bebeğiniz inşallah hayırlısıyla bu zamanı atlatırsın anne için zor bir durum..

Benim ki de kendi kendine uyumuyor ama en azından yanına yatıyorum öyle uyuyor bir yandan bende dinlenmiş oluyorum

Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
canım daha çok küçük kendi kendine uyumaz benim öyle di bir yaşına kadar ya memede yada yanına uzanıp uyuyor numarası yapardım uyurdu bir yaşından sonra kendi kendine uyumaya başladı biraz daha sabret allah bağışlasın bebeğini

Benimki 6 yaşında ve hala kendi kendine uyumuyor. Her akşam yataginin yanina oturup hikaye okuyoruz . Anne-babalık sabır işi :KK66: yine de şöyle bir kitap öneriyorlar. "Iyi ulular, tatlı rüyalar- the sleep lady" Ikinci bebede onu dikkate alacagim.

2.5 aylık bebeği nasıl salıyorsunuz hayret ediyorum doğrusu :işsiz:

Bir kızım var ikinci çocuğuma hamileyim beş ay boyunca kızı mı uyku konusunda zorlamadım nasıl istediyse öyle uyudu ek gıda ya geçtikten sonra uyku düzenini de oturtmaya başladım öncelik le kesinlikle emzirir ken uyumasına izin vermedim baktım ki uyuyor çıkarır dim ağzından hemen bırakırdım yatağa hele sallamak kesinlikle yapmadım yapanlara da biraz şaşırıyorum bebeğini öyle alıp da dakikalarca sallamak hiç sağlıklı birşey değil bebek açısından.
Siz Bu 2.5 aylık bebeğinize öncelikle gece gündüzü öğretme ye çalışın gündüzleri ışık alan bir oda da uyutun ben kızım in beşiğini pencere nin yanına koymuştum geceleri de biraz loş bir gece lambası kullandım uyku konusunda hiç proplem çekmedim geceleri ben uyanıp emzirir dim hatta kızım uyanmaz dı gündüzleri de karnını doyurur gazını çıkarır bırakırdım beş aya kadar kendisi uyumak istediğinde uyurdu aynı şeyleri bu bebeğimde de uygulayacağım umarım kızım gibi akıllı olur :anne:

[QUOTE="tugceozdemir24, Beşiğe yatır sallanan besikse sürekli salla ve şarki söyle ninni de olabilir benim oğlum hatırla sevgili dizisi başladığında farkettim o dizinin müziğinde uyuyordu ezberlemiştim onu söyleyerek uyuşturdum ağlasa da alma beşikten çok aşırı da ağlamasın ama belki biraz uzun sürebilir uyuması ama bir kaç gün bu şekilde sürdür alışır

Ben iki yaşına kadar emzirerek uyuttum. Sonra da yanında yatarak. Takip ettiğim bir pedagog var. Ağlatarak uykuya alıştırmanın çok zararlı olduğunu söylüyor. Yapamam zaten. Keyfini çıkarın bebekken sarılmanın, yan yana uyuyabilmenin. İlerleyen yaşlarda, kazık kadar olduklarında bu mümkün değil. 2,5 aylık da çok küçükmüş. Bırakın sizin kokunuzla uyusun. Ben çalışan anneyim. Kızlarım beni özlüyor zaten bütün gün. Biri 8, biri 4 yaşında. Aynı odada uyuyorlar. Ben küçüğün yanına uzanıyorum. Büyük de yandaki yatakta yatıyor. Işık kapalı, onlar uyuyunca kalkıyorum. Bir de çocuk, uykusu yoksa asla uyumaz. Uykusu gelince yani kendi vücudu uykuyu istediğinde uyur, sizin istediğiniz zaman değil. Rahat olun, bu günler çok çabuk geçiyor.

yanına yat ısısklar azalt gece ise karanlık olsun oksa sev benimki kolikti mecbur salladım emzrdim.ama memede uyuyorsa bile cok sanslsın benimki memeyide baya sonraları yaptı

Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
merhaba :) daha çok küçük.
bebek küçükte olsa bi ses istiyor ona youtube üzerinden ninniler dinleterek sırtını pişş piişşş yaparak uyutup yavaşça geri çekilin :)

uyumayan bebemi hep ayakta salladım 23 aylık hala sallıyorum uyusunda nasıl uyursa uyusun modundayım yeter ki uyusun 23+9 aylık uykusuz bir anne olarak bunu söylüyorum

Bebegı ılk günden emzırıp gazını çıkartıp yatağına koymak gerekır.
Her agladıgında kucağımıza almamalıyız. Gazdan dolayı mıkırdanarak ağlaması var birde gerçekten ağlaması var bunu ayırt etmekde onemlı. Mıkırdanıyorsa pışpışlamak lazım ya da hıc ellemeyıp gaz sancısı gecınce kendısı tekrar uykuya gecıs yapacaktır.
2 buçuk aylık bebek alışmıştır bırazda ayakta sallanmaya.
Suan ıcın yapman gereken emzırdıkten sonra gazını güzelce çıkart omzunda uyur o ara zaten gazı çıkınca yatağına yatırırkende ılle uyanır yatır yatağına ve yatağında hafıfce kollarını tutarak salla besıgını böyle böyle yatağında uyumaya alışır.
Babaanne anane varsa onlar her mıkırdanada soluğu bebegın yanında alıyorsa ısın zor olabılır. Çünkü onlar kıyamıyormus ağlamasına avutmaya başlıyorlar sözde ızın verme bunlara da.
Ayyy zaten hep annem yüzünden oldu uyumuyor diye sallamaya başladı o evine gidince zorlugu bana kaldı tabi

bebeğinizi en başından alıştırmanız gerekir

emzirdikten sonra mutlaka yatagına geri bırakın

sürekli kucakta uyutmayın iki mırıldanır ama alışır

gece gündüz kavramını öğretmeye çalışın

karanlıksa uyku vaktidir bunu benimsiyor çocuk ben öyle yaptım

ağlarsa kıyamam demeyin almayın kucagınıza :)

inanın özerk olması için ilk adım bu

ağlayarak herşeyi yaptırmayı öğretir size

Allah kolaylık versin
Gece gündüz kavramını öğrendik sanırım çünkü akşam olunca karanlık ya daha güzel uyuyor emziriyorum sonra uyuyor ama bazen uyumuyor işte dün 2 saat uğraştım sallamakta çok kötü bir alışkanlık bir de öğlen uykuları düzensiz öğlen de sorun yani o zaman da uyusa süper olur

X