Bebekler kendi kendine nasıl uyur ?

Olacak, hiç korkmayın. Yatağını 6. ayda ayırdım ve gerisin geri 8. aya kadar dayanabildim, komple yer yatağına geçmiştik en azından ben de uykumu alabileyim artık diye. 1 yaşından sonra peluş oyuncakları aldık yatağımızın içine, hep beraber onlara sarıldık yattık, sonra yatağını tekrar ayırdım ama yer yatağı olarak ayırdım (14-15 ayı bulmuştur ayırma çalışmaları). Uykuya dalana kadar yanında kalayım ya da gece yanına geçebileyim diye. Öyle öyle yer yatağında tek yatmaya alıştı. Şimdi yatağında tek. Yavaştan oda ayırmaya geçiyorum.

Uyku saati düzeni de, hep aynı saatte uyuması için taviz vermedim bir süre, hepimiz aynı anda yattık, ışıklar kapandı, oda kapısı kapandı biz yattık. O ister yanımıza yattı ister iki döndü oynadı yatakta... 13 aylık yürüdü ve biz ışık kapalı yerde yatardık 9 buçuk dedi mi her şey kapanırdı, o odanın içinde karanlıkta gezelerdi biraz baktı olmuyor gelir yanımıza yatardı. Yattığı yerde işte oynardı da oynardı sonra dalar uyur giderdi. Böyle böyle bir şekilde düzene girdi.

Şimdi 20 aylık ve değil yapışık olması, dışarılara gezmelere bi çıksın bizi kovar yanından :)
Geçer üzülmeyin, mecbur bir dönem zahmetli olacak ama geçecek. Yeter ki sağlıklı mutlu olsunlar.

birde bebegin uyuyacagi oda karanlik olmali ve hicbir uyaran olmamali uyaninca hemen sesli uyari yapma pispislamak gibi once sessiz sessiz besigini salla baktin iyice aglamaya basladi kucagina alip sakinlestir tekrwr yatirki artik uyku vaktinin geldigini baska aktivite olmayacagini anlasin ben kizimin uzerindekileri cikarmaya basliyorum saat 6.30 da pijamasini giydiriyorum biraz oynamasina izin veriyorum loş bir odada zaten sonra kendisi huysuzlanip emmek icin cabalayip uyuyo

ben agzinda emzikle ve sallayarak uyutuyorum bi kaç kere kendi kendine uyumayı alıştırdıydım düzeni bozdu babasi sinirlendim emziksiz uyutmak istiyorum o nasıl olucak.

Ben şu yolu bulmuştum
2 saatde bir yarım saat emzirir emzirdikten hemen sonra emzik verip başını omuzuma yaslar 15 dk sirtini sivazlardim öyle uyuyakalirdi yatirirdim
Bu sayede 4. Ayında kızıma oda yapıp odasında ayrı da yatirabildim hiç sallayip alistirmadim ayakta da kucakta da beşikte de sallamadim

Bu alışkanlığı edince ogunden beri kendi uyumaya başladı bu düzeni oturtmak 1 ayımi aldı .
Şimdi 2. Buçuk yaşında bebeklik alışkanlığı kendi kendine yatağına gider uyur uyku geldi diyerek

Umarım çabucak alışır yavrucak :) Allah esirgesin size bağışlasın sağlıkla sıhhatle ...

Benim en çok uzuldugum şey bebeğimin bu günlerinin tadını çıkarmak yerine bir an önce büyüsün de bu günler bitsin diye beklemek. Dediğiniz doğru sağlıklı olsunlar da bunlar geçici ama o sinir anında insan bunları düşünemiyor. Sürekli yeni yeni yöntemler bulmaya calisiyorum. O uyku eğitimleri falan bizde ise yaramaz. Mecbur sizin gibi zamanla alışmasını bekleyeceğim.

Aynen ya tadını çıkarmak ne kelime "Büyüsün hemen büyüsün de bitsin bu işkence" demelerim az değildir, sonra ama gülerek anlatacaksın "Ne günlerdi be" diyeceksin, hepsi ileride koca adamlar olduklarında anlatacağın komik hikayelere dönecek. :)
İşte yaşından sonralara doğru biz kendimizden mecburen daha çok ödün verdik "Bu evin ışıkları bu saatte kapanır ve herkes uyur!" fikrini geçirmek için en azından. Aylarca yemeği yedik cumba yatak, çocuk o saate alışsın diye. Öbür türlü olmuyordu çünkü. Daha küçükken zaten imkansızdı bizim için, daha sonra da "Hep beraber" olayı ile alışkanlık edindirdik, napalım yapışıktı işte. Sonra sonra ayrılıyor..

Buraya çocuğumla ilgili konular da açtım çok sıkıntılara kalıp, hani her şeyimiz sorundu Less, ayakkabı bile giymezdi mesela, koca kışı sokaklarda ayakkabısız incecik iplik çoraplarla çıkardık. Çok illallah ettiğim an geldi. Bak şimdi ayakkabı giymemek ne kelime, ayakkabılarını giydirmem için sırayla ayaklarını uzatır, yeni ayakkabısı olunca "Aiyy ciccii" diye sever bayılır. :))
Geçiyor geçiyor. Bugün zor olsa da, yarın için güzel hatıralar oluyor.

Nasil alistirirsaniz oyle gider. Emzirin, gazini cikarin, yatagina koyun. Aglaya aglaya uyumayi ogrenecektir. Yoksa hep sallayarak uyutmak zorunda kalacaksiniz.

Amin darısı başımıza :) ilk çocukta bununla karşılaşınca kardeş fikrinden iyice uzaklaşıyor insan :) bir de çok yaş farkı olmasın beraber buyusunler kardeş yapalım hemen diyordum. İnsanlar bana hamileyken " Bu günlerinin tadını çıkar, uyu uyuyabildigin kadar. Doğunca uyuyamayacaksin." dediklerinden içimden hep "Ne kadar zor olabilir ki" derdim. Ne kadar zor olduğunu dibine kadar yaşıyorum şimdi. :)

Kızım 6 yaşında.
Bebekken yeri geldi ayağımda salladım yeri geldi emzirirken yanına yattım memede uyuttum. Kendi kendine uyumadı hiç. 22 aylıkken sütten kesince de yanımda yatırdım sırtını severdim uyurdu. 3 yaşında kendi yatağına geçip uyudu uyku vakti geldiğinde. O zamandan beri de kendi uyuyor.
Banada yanında yatırma alışır sonra hep öyle yatar dediler ama hiç te öyle olmadı. Kendi düzenini kendi oturttu. Şimdi açsa birşeyler yer,gider mutfağa 1 bardak süt doldurup içer ,tuvalete gidip ,dişini fırçalar yatar uyur.
Ha tabiki gönül ister ki yatağa koyunca mışıl mışıl uyuyan bebeklerimiz olsun ama pratikte olmuyor öyle.
Biraz akışına bırakmak,bebeğe uymak gerektiğini düşünüyorum.
Pişman da değilim kızımı öyle uyuttuğum için. Oğlum olacak kısmetse onda da bebeğin ritmine uyacağım. Zamanı gelince düzeni oturacak illaki.

2 bucuk ay daha cok kucuk 4 aydan once bise yapmaniza gerek yok ne istiyosa neye ihtiyaci varsa inu yapin.ben 6 aylikken baslamistim cok aglatmadin aglayinca kucagima alip sakinlestirsim birakip gitmedim ilk zamanlarda bende yanina yattim sonra alistikca birakip ciktim aglarsa yanina gidip sakinlestirdim aglamayinca ciktim odadan bide bi uyku arkadasi edinin ben cok faydasini gordum.

ben de yanımda uyutuyorum ayn yatakta dalıyor kucağımda göğsümde veya bana sarılarak. sonra gozlerını tamamen kapadına emın oluyorum yatağın hemen yanındaki beşiğe koyuyorum. 1 yaşında oğlum. besıge ılk koyunca aglıo tabı:) dibine kadar giriyorum tamam oğlum burdayım diorm opuyorum sarılıyorum. donencesı zaten hep çalışıyor. diğer gurultulerı absorbe eden iyi bir sistem. gece uykusuna böyle gecıyoruz. arada uyanıyor aglıor besıgın ıcınde oturuyor emzıgı dusmus oluo alıorn emzıgını koyuorm. bazen gene aglıo memeye alıorm emzııyorum emınce sakınlıyo ve arkasın dönünce sızıyor :) kendi halıne uyumaktan yana degılm calıstıgım ıcın cok ozluyorum tek dınlendıgım alan onu kucağımda uyuturken uzanmak.. ama sallamıyorum ben. yanına yatıyorum bıraz oynuyo snra kafasını koyuyo zaten muzıgın de etkisi ile. ışıklar tamamen kapalı herhangi bir uyaran olmayacak odaya gleen giden.

canım ben kendi tecrübemden örnek vereyim benim oğlum 4 ay boyunca kendi kendine uyuyamadı çünkü gaz problemi vardı o yüzden hep kucağımda uyutabildim 4 ayını geçtikten sonra emerken uyuya kaldı ve ben yatağına koydum ayrıca gece de odalarımızı ayırdım 4 aydan sonra.Sonrasında hep karnını doyurup yatağına yatırdığımda kendiliğinden uyuya kaldı bazı zamanlar yanında durum ninni filan söylerdim uyurdu bence 4 ayını doldurana kadar kucağında uyumaya devam ettir ya da gaz sancıları kesilene kadar sonrasında bırak yatağına uyur zaten odasını erken ayırmak bana göre olumlu

Benim de aynı gece uyuyor gündüz bensiz uyumuyor neden acaba benim kız 1 aylık

Bu aralar canıma tak etmişti bu uyku... Tamam uyumasında sorun yok ama memeden ayrılmıyor 8 ayını doldurdu gece en az uyandığı 10 defa bir saat aralıksız uyumamışımdır gece... bana da bir akıl verin kucağıma alıp emzirmezsem imkanı yok geri uyumuyor çok da ağlarsa uykusu kaçıyor karnı tok yatırıyorum açlıktan da uyanmıyor

emerek de uyuyorsa bebeginizi sallamayin
daha cok küçük kokunuza ihtiyacı var oglumu 3 4 aylıkken memeyi bırakınca hemen uyanıyor diye 4 saat memede tutup uyuturdum. sekiz aylık şimdi uyku düzeni çok iyi beni hiç zorlamiyo.
ilk aylar cok zor bence de ama ufacık daha şımarıklık yapmıyor dunya onun için yepyeni ve yabancı bir yer sizinle güvende hissediyor.

Benim bebeğinde 8 aylık ayakta sallamazsam kesinlikle uyumuyor. Sayfayı takipteyim tecrübeli anneler dinlemek istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…