- 17 Nisan 2012
- 30.413
- 65.399
-
- Konu Sahibi tugceozdemir24
aynen oyle kendileri yatirinca goruyolar tabi neler cektigimiziErkekler cok biliyor zaten : ) bende yigenlerimden biliyorum.
kızımla hastaneden geldik koydum yatağına hiç sallamadım öğrenmedi sallanmayı sütü içer gazını çıkarıp koydum yatağına uyudu mışıl mışılArkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
benim kızım 11 aylık ve ben de sallayarak uyutuyorum. Memede ve sallanarak uyuma alışkanlığı vardı. Şöyle çözdüm sorunu iki destekle uyuması daha kötü diye düşünüp yatacağı odaya, alana gitmeden bir emziriyordum sonra uyutacağım mekana gidip sallamaya başladım ağlaması şiddetlenip meme isteyince kucağıma alıp önce sakinleştirip memeyi verdim kısa süre sonra yine salladım, bir salla bir meme durumu, meme emme sürelerini kısaltılarak, tekrarlanıyor en son çocuk durumdan sıkılıp uyuyor böylece hem ağlatmamış hem güvensiz hissettirmemiş oluyorsunuz. Saygı duyuyorum herkesin fikrine ama ağlatma yanlısı değilim çünkü bebek özellikle ilk altı ay size ihtiyacı olduğundan ağlıyor ve sizi hissedince kendini güvende hissediyor ki bu çok önemli baldan anneyi de önerebilirim insta dan ama en azından üç aylık olmasını bekleyin derimArkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
kesinlikle yanında yatırmayı destekliyorum. Ben de yanımda yatırıyorum ve hatta bu konuda Adem Güneş Güvenli Bağlanma kitabını acilen okumanızı öneririm tugceozdemir24Ben alıştırmayla ilgisi olduğunu sanmıyorum. 2 çocuk büyüttüm ve her ikisini de 5 yaşına kadar koynumda yatırdım. Yataklarına koyunca uyumuyorlar mıydı? Mışıl mışıl uyuyorlardı ama ben onlarla yatmayı tercih etmiştim. Bana asla tek yatmazlar dendi ama yataklarını ayırdığım ilk günden itibaren asla aramadılar.
Mesela benim oğlum akşam 9 gibi yatar sabah 5 de kalkardı. Yani doğduğundan itibaren böyleydi. Çok kereler bir şey mi oldu diye nefesini kontrol ederdik sonrasında alıştık.
Kızım ise akşam 10-11 gibi yatar gece 3 de kalkıp emer ve sabah 6 da kalkardı. Bunun dışında iki çocuğumda da hiç bir sorun yaşamadım.
Tek yaptığım şey (her ikisine de) birlikte yatardık ve bende yanlarına uzanırdım. Onlar uyuyunca kalkar salona geçerdim. Bu kadar yani.
Mesela gündüz annemdeyken annem gözlerine bir mendil örterdi. Zaten benimkiler mendili görünce gözleri hemen kapanırdı. Bende akşam koynumda uyuturdum. Bu nedenle çocuğun fıtratının da önemli olduğunu düşünüyorum.
Zorlamayın, çocuk nasıl uyumak istiyorsa uyusun. Bu günler bir daha geri gelmeyecek tadını çıkarın. Bırakın sallanmak istiyorsa sallansın, emmek istiyorsa emsin. Neden illaki kendi kendine uyumasını istiyorsunuz ki.
Alın koynunuza koklaya koklaya uyutun.
Bu sorunun cevabı çok. Her çocuk farklıdır. Kimisinin uykusu yoktur , kimisi iki ee ile uykuya dalar.
Anne olduktan sonra yuttuğun kitaplar, teknikler yüzde yüz işe yaramıyor.
Bazen uyusun diye , günlerin verdiği uykusuzlukla, battaniyede bile sallar hale gelirsin. :)
Aynı beni anlatmışsiniz ya. Şu an sekiz aylık ve geceleri uyku yok bana. Benimki de öyle olacak mı lütfen teselli verin çok yoruldum. Sizin yaşadıklarinizin aynısı yaşadık ve su an mızmız sürekli ağlamak isteyen her istediğini ağlayarak yaptıran bı bebek olduHer bebeğe işlemiyor demek isterim, bizimkine işlemedi çünkü.
Bebeğin ihtiyaçlarına yönelik, şekilden şekle girmek durumunda kalınıyor bazen. Şöyle açıklayayım, oğlum kolikti, ilk iki haftadan sonra bir anda sebepsiz saatlerce ağlamaları başladı ve 4-5 ay kadar sürdü. Hani değil yatağa ayrı yatır uyut, kesintisiz morarana kadar ağladığı ve hiçbir şekilde teselli edilemediği için "Bir şey var!" diye o korkuyla soluğu defalarca acilde aldığımız oldu. Şöyle diyeyim, ne kendi yatağı ne bizim yanımız ne salon ne mutfak (Evin içini gezmeler, kucaklar, salıncaklar vs vs...) gece yarıları otomobille az yollar gezmedik... Öyle kucağımda sallana sallana arabanın içinde sakinleşir, emer uyurdu.
Bu durum da tabi yapışıklık olarak geri döndü
Bir de kendimden ayırmaya çalıştığım dönemi yaşadık.
Şu an "Nenniye gidiyoruz hadi, uyuyalım, sütümüzü içelim" dediğimde biberonunu alır, yatağına kendi gider.
Yani what can I do sometimes
Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden