Bebekler kendi kendine nasıl uyur ?

valla benim oglanlar ucuz 1 yaslarindan sonra bir gun 3 bebegi sallamak canima yetince koydum yataklarina:)tabi feryat figan basladi:))vicdanima sus dedim ya onlar ogrenecek uyumayi ya da senin bacaklar kopacak:)))atlayani yakaladim attim yataga :))en son yorulup yattilar ertesi gun yine ayni ama bu sefer daha erken uyudular.3cu gun kaderlerine razi gelmis olacaklar ki ses cikmadan uyudular:)o gun bu gundur kendileri uyuyor ama ben de odayi terketmiyorum uzaniyorum yatagima onlar uyuyunca cikiyorum
ama sizinki daha kucuk bu yontem dogru olmaz bence

bu arada hazir sizi yakalamisken @Kazen bey ben 2 hafta once size mesaj atmistim ama bi cevap vermediniz bana:)
Hayirli evlat olsunlar Masallah 1 tanede degil 3 adet melek : ) yurt disinda da boyle yapiyorlarmis genellikle anneler bebeklerin yataklara alısması ici aglamalarıni göz ardı ediyorlar aslinda guzel uygulama ancak bizim Türk insanimız ozellikle buyuklerimiz ellerinden operim hepsinin aglayınca çocuk aglıyor koş git bak diye bir durumlari oluyor : ) Rabbim yardimiciniz olsun insallah

Konu sahibi arkadasim bebegin hayırlı olsun insallah senin kokuna ve sıcağına alışmis anne kucağı rahat geliyor minik kuşa :)

ablam 3 kızını da emzik+kendi örtüsünü vererek uyuttu onları verdiği anca cocukların gözler kapanıodu
sihir gibi bişey bence :KK53:

bak size bi sey diyeyim mi sarki ninni masaj gurultu falan her bebege islemez:))ama yataklarina birakip uyumayi ogrenmelerini beklemek her bebege isler:))ama yine soyluyorum yalniz birakmicaksiniz bak ben burdayim sen yalniz degilsin ama artik kendin uyumalisin mesaji bu.ayy super dadi gibi konustum:)))

kuzum ben yatır kalkdır metodu var uyku eğitimleri oyle öğrettim ama hiç ayamda sallamadım asla alışstırmadım birde her bebeğin huyu ayrı kendinde özel şimdi uykusu gelince beşiğine gider eee eee diyor oyuncaklarına sarılıyor tek isteiğ ben yanında oturucsm ninni söyliycem sac okşuycam büyük rahatlık uyumayan bebe zor

Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
  • Arkadaşım Biraz uzun olucak ama :) ;İlk 3 ay amaç güven ve konfor. Bebekler ellerinin kendine ait olduğunu yaklaşık 3 ayda öğrenen; bu zamana kadar panikleyince kollarını sallayan, ama kollarının kendine ait olduğunu bilmediğinden rahatsız olup daha da panikleyebilen tatlı varlıklardır. Bu yüzden ilk 3 ayda, bebeğin kendini güvende hissetmesi için anne karnındaki koşulların “simülasyonuna” ihtiyacı vardır. Harvey Karp (Mahallenin En Mutlu Bebeği) bunu 5 aşamayla özetlemiş; kundaklamak, yan ya da (uyurken hariç) yüzüstü yatırmak, ritmik şş-şş-şş sesiyle sakinleştirmek, sallamak ve emzirmek/emzik vermek
Tracy Hogg da benzer şekilde, ilk 3 ay için bebeği şş-şş sesi çıkarırken sırtına pat-pat vurarak sakinleştirmeyi öneriyor (şşş-pat yöntemi), çünkü bebekler aynı anda 3 farklı şeye birden konsantre olamazmış, 2 farklı uyarana (şşş ve pat) odaklandığında ağlamayı unuturmuş. Bebeğinizi yatağında ya da gerekiyorsa omzunuzda şşş-pat sesleriyle sakinleştirin ve gevşediğinde yatağına yan yatırarak pat-pat vurmaya devam ederek uyutun. 3 aydan küçük bebekler uyku eğitimine hazır olmadığı için şşş-pat ile sakinleştirmek yeterlidir.

Bebeklerinizde tüm uyku problemleri ve çözümleri için instagram @sevgiliuykuu bloguma bekliyorum anneler sallayarak kundakta kucakta memede aradıgınız soruların cevapları için bekliyorum

Hayirli evlat olsunlar Masallah 1 tanede degil 3 adet melek : ) yurt disinda da boyle yapiyorlarmis genellikle anneler bebeklerin yataklara alısması ici aglamalarıni göz ardı ediyorlar aslinda guzel uygulama ancak bizim Türk insanimız ozellikle buyuklerimiz ellerinden operim hepsinin aglayınca çocuk aglıyor koş git bak diye bir durumlari oluyor : ) Rabbim yardimiciniz olsun insallah

Konu sahibi arkadasim bebegin hayırlı olsun insallah senin kokuna ve sıcağına alışmis anne kucağı rahat geliyor minik kuşa :)
cok tesekkur ederim:))dogru bunu yapacaksan kimse mudahile etmemeli.mesela benim esim kizimi o sekilde yatirmama izin vermedi agliyor diye 5 yasina kadar salladim dusunun artik.ama bunlar ucuz ve kendisi de cok yoruluyodu bazen 1 ni 2 kere bile salladigimiz oluyodu en son kendi dedi birak yataklarina diye:)))

Kızım 1 hafta sonra 11 aylık olacak. Gündüz beşikte sallanarak uyuyor. Ben eve gidince de emerek uyuyor. Gece de çok uyanıyor. Ben bir çözüm bulamadım maalesef.

4.aydan itibaren kendi başına uyuması için çalıştım yatağının yanında oturdum bu süre 2 saati buldu ilk zamanlar poposuna sırtına pış pış yapıyordum.
Ama doğduğundan itibaren uyusa da uyumasa da belli bir saatte yatak odasına götürüp ışıkları kapattım ve hep kısık sesle konuştum.
Sağlıkla büyüsün bebeğiniz

bak size bi sey diyeyim mi sarki ninni masaj gurultu falan her bebege islemez:))ama yataklarina birakip uyumayi ogrenmelerini beklemek her bebege isler:))ama yine soyluyorum yalniz birakmicaksiniz bak ben burdayim sen yalniz degilsin ama artik kendin uyumalisin mesaji bu.ayy super dadi gibi konustum:)))

Her bebeğe işlemiyor demek isterim, bizimkine işlemedi çünkü. :KK70:
Bebeğin ihtiyaçlarına yönelik, şekilden şekle girmek durumunda kalınıyor bazen. Şöyle açıklayayım, oğlum kolikti, ilk iki haftadan sonra bir anda sebepsiz saatlerce ağlamaları başladı ve 4-5 ay kadar sürdü. Hani değil yatağa ayrı yatır uyut, kesintisiz morarana kadar ağladığı ve hiçbir şekilde teselli edilemediği için "Bir şey var!" diye o korkuyla soluğu defalarca acilde aldığımız oldu. Şöyle diyeyim, ne kendi yatağı ne bizim yanımız ne salon ne mutfak (Evin içini gezmeler, kucaklar, salıncaklar vs vs...) gece yarıları otomobille az yollar gezmedik... Öyle kucağımda sallana sallana arabanın içinde sakinleşir, emer uyurdu.

Bu durum da tabi yapışıklık olarak geri döndü :KK70:
Bir de kendimden ayırmaya çalıştığım dönemi yaşadık.
Şu an "Nenniye gidiyoruz hadi, uyuyalım, sütümüzü içelim" dediğimde biberonunu alır, yatağına kendi gider.
Yani what can I do sometimes :KK70: :KK70:

İki çocuğumda da ilk aşamada müzik kullandım.İlkinde isme özel ninni indirmiş telefonumda sürekli caldirmistim.İkincisinde hafif müzik açtım uyku saatinde.Bir zaman sonrasında müziği açtığımda odadan çıktım ve kendi kendine uyguya dalmasina izin verdim.Agladiginda biraz okşayıp sakinleşmesini sağlayıp tekrar yatırıyordum.Ben uykuya geçişte ilk günler hiçbir faydası olmayan nesneler de kullanıyorum.Mesela ilkinde onun güvenliği için tehlikeli olmayacak bir peluş oyuncak ikincisinde pofuduk bir yastık koydum yatağına.İlk zaman uykuya geciste bir rolu olmuyor ama zamanla baglaniyorlar.Gittigim yere de taşıyorum bu nesneleri.Bir zaman sonra ona sarılıp uyuyorlar

4 yaşında ikizlerim 6. Aydan beri kendi kendilerine uyur.
Yatır kaldır yöntemi ile uyku eğitimi vererek alıştırdım.

4. Aya kadar bebek ne istiyorsa yapın.
Etki etmez zaten şuanda verilen eğitim.
4 aylık olduğunda başlayabilirsiniz.
Uyku saatlerini gözlemleyin,düzen oluşturun.
Uykuya geçmeden evvel aynı rutin işlemleri tekrar edin her uykuda.
Alt açma,banyo vs her neyse artık.
Yatırın beşiğine,göz teması kurmadan bekleyin.
Ağlayınca alın sakinleştirin yeniden yatırın.
Her ağlamada daha geç alın kucağınıza.
Ve yavaş yavaş odayı terkedin.
Ağlamalara 3 dk.
5dk
7k
Diye uzatarak sabredin.
Kulaklarınızı tıkayın bağrınıza taş basın sabredin.
Birkaç güne alışmazsa gelin beni bulun :)))

Tavsiyem,evde birkaç gün misafir olmasın, siz de bir yere gitmeyin.
Eşinizle de birlikte hareket edin,vazgeçmeyin kararlı ve sabırlı olun.
Çok kolay gerisi.

Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
2,5 aylık bebek, kendi kendine uyumak için biraz büyük. memede uyuması çok doğal hatta güzel. 1 yaşından sonra ninniyle uyutmaya başladım. yatagına yatırıp, yanında mindere uzanıp uyuyana kadar ninni soyledim. en tatlı sesimle yatırıp, yanında olduğum için hiç ağlamadı. böyle böyle çok rahat uyuyordu. 2 yaşından sonra ninniye de gerek kalmadı.

Uyku öncesi rutinler olmalı ve bebeğin uyku saatleri düzenli olmalı. 6. aya kadar bu düzeni kurmak zor olabilir. Bir çok annenin yaptığı hata sallamak oluyor. Sallamayı aklınızdan çıkarın ve birdaha sallamayın.Bebeğiniz henüz çok küçük unutması kolay olacaktır. Sallayarak uyutmak yerinde başını göğsünüze koyun ve hafif pışpışlayarak uyutmaya alıştırın. Çünkü en çok ihtiyacı olan şey kokunuz. Uyuduktan sonra beşiğine bırakın. Sık sık uyanabilir, ağlayabilir. Siz çok yorulabilirsiniz. Ama inanın ileriki aylarda uyku eğitimine başladığınızda çok rahat ediceksiniz.

Sallamak doğru bir yöntem değil. Çocuğun beyni uyuşuyor.

Doğduğunda anne kucağına çok ihtiyacı var elbette.. Yeni dünyaya alışmaya çalışıyor ama bu demek değil ki sürekli kucağımizda gezdirelim. E yapılan her şey bir süre sonra alışkanlık olduğu için bebek te onu istiyor. Ya sallamayı, ya kucağı..

Yatağına atınca uyumaya da alışır. Ama bunun için biraz mücadele gerekir. Öyle atayım da olduğu yerde kalsın diye bir şey yok yani.. Her ağlamasında kucağa almak yerine yanına uzanıp kulağına birşeyler fısıldamak, sakinlestirmeye çalışmak gerekiyor ilk önce.

İlk bebeğimde ağlamasına müsaade ettim, her seferinde almadım ama almam gerektiğini anlayınca sakinleştirip geri koydum yatağına. Zamanla alıştı. Şimdi 32 aylık ve yatağına yatıyor ben de başında bekliyorum kendisi uyuyor..

İki çocuğum var(biri 15digeri11yasinda)bir sürü yiğenim var, kendi kendine uyuyan bir bebek görmedim maalesef.:KK43:

Merhaba, öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun sağlıkla ve huzurla büyütün miniginizi.
Bebeğiniz henüz çok küçük 4. Aydan itibaren uyku eğitimine baslarsaniz daha başarılı olursunuz.
Öncelikle bebeginizi her akşam aynı saatte ve karanlıkta uyutun, emzirin gazını çıkarın sonra yatağında popodan hafif pispislayarak uyutun ilk gün hemen uyumasini beklemeyin biraz sabır işi çünkü :)
Bunu her gece aynı şekilde yapın. ..
Ileriki aylarda diş çıkarma dönemleri olacak yada hasta olduğu dönemler olacak o zamanda sık uyanabiliyor suz yinede rutini bozmayin. Benim bebeğim biraz inatciydi hala inatçı şuan 28 aylık ama ben ondan daha inatciyim :) sabırla rutini bozmadan devam ediyoruz. .
Ama ben ev hanimiyim sizde calismiyorsaniz düzeni daha rahat oturtabilirsiniz.
Sevgiyle. ..

cok tesekkur ederim:))dogru bunu yapacaksan kimse mudahile etmemeli.mesela benim esim kizimi o sekilde yatirmama izin vermedi agliyor diye 5 yasina kadar salladim dusunun artik.ama bunlar ucuz ve kendisi de cok yoruluyodu bazen 1 ni 2 kere bile salladigimiz oluyodu en son kendi dedi birak yataklarina diye:)))
Erkekler cok biliyor zaten : ) bende yigenlerimden biliyorum.

X