- 9 Aralık 2016
- 1.891
- 3.066
- 38
-
- Konu Sahibi dejavu_one
Kapalılar giydirmedim benim annem de kapalı ne alaka? başını kapamakla saygı olmuyor dedim. Kilolu insanlara da hakaret etmedim onlarda yer kaplıyor normal birşey ama benim bebek arabamın büyük olması burada tartışılıyor? ayrıca bana kaf atan da önce o kapalı kızlardı bas bas bağıran çıkınca?
Bebeğin olunca anlarsın ve Emin’im sen de yaparsınBence herkes asansöre binebilir bekleyeceksiniz mecbur herkes bekleyecek . Bende bebek arabasını üzerimize doğru sürenlerden kaldırımda bebek arabasının sürmek üzerine caddede sürüp karşıya geçmek için bebeği öne itenlerden şikayetçiyim mesela
Hakkım olanı güzellikle söylemek zorundayım ama insanlar hakkı olmayanı gasp edip bir de rica minnet mi bekleyecekler?
Merhaba hanımlar. Başlıktan da anlaşılacağı gibi sorunum oğlumla alışveriş merkezini dolaşmak ve asansör sorunu. Oğlum 10 aylık haliyle bebek arabası kullanıyoruz henüz yürümüyor. Havalar çok sıcak dışarıda çarşı falan dolaşamıyoruz alışveriş merkezlerine gidiyoruz alışveriş için. Her alışveriş merkezine gittiğimizde mecburen asansör kullanıyoruz. Eşim yürüyen merdivenlerde tutamıyor ve zaten tehlikeli. Kucağımıza alsak sonra tekrar arabaya oturtup kemerini bağlamak işkence ve her katta kucağa al arabaya koy olmuyor.
Ancak ne zaman asansöre binecek olsak bizim için eziyete strese dönüşüyor. O asansör çok yavaş kata geliyor beklemesi ayrı dert, geliyor bu sefer biz binesiye ne kadar genç çocuk, genç çift varsa asansöre doluyor biz binene kadar bizi de geçip asansörü dolduruyorlar. Hem de çoğu zaman bizi ezercesine. Biz ve bizim gibi bir çok bebek arabalı çift zar zor biniyoruz hatta dışarıda kalıyoruz. Asansör geliyor bazen dolu yer yok ve çoğu kişi asansöre binmeye ihtiyacı olmayan kişiler.
Dün yine alışveriş merkezine gittik. Tabii ki yine baya süre fuzuli asansöre binenler yüzünden asansör bekledik bindik iki tane genç kız, iki tane çift, iki üç tane çocukları 10 yaşlarında aile, biz bindik bir de bebek arabasıyla köşeye gitmeye çalışıyoruz başkaları da binebilsin diye of puf diyenler sanki gereksiz yere binen bizmişiz muamelesi görüyoruz. Sonra asansör katta durdu iki tane bebek arabalı çift binmek istedi biri zar zor sığabildi kapı zor kapandı diğeri de dışarda kaldı ama biz dakikalardır bekliyoruz dediler hatta. Bende patladım dedim ki asansör aslında bebekli, yaşlı, tekerlikli sandalyesi olanlar için insanlar yürüyen merdivene bile binmek istemiyor işgal ediyorlar dedim.
Çift olanlardan kız işte bu asansör halka yapılmış herkes binebilir hesap soramazsınız dedi sorarım dedim sizin yüzünüzden o insan dışarı da kaldı sizin merdiven kullanma şansınız var üstelik hiçbir enerji de harcamazsınız ama onların yok dedim gayette merdivene binebilir ee inelim hep siz binin dedi inin gerçekten dedim. Yok öyle birşey benimde hakkım belki ben hastayım dedi hasta insan böyle bağırmaz dedim. Yaşımı da küçük gösteriyorum yaşın kaç ki saygılı ol dedi senden büyüğüm ben 36 yaşındayım dedim hee kafan küçük kalmış diyor sen kimsin ki asıl senin bedenin de hastalık yok beyninde var dedim. Yanındaki büyük ihtimal erkek arkadaşı savunmadı bile sustu. Biliyor haklı olduğumu. Siz de gelmeyin o zaman çocukla diyor size mi soracaktım dedim mantığınız bu işte.
Öyle indik kata gelince bu sefer iki kapalı kız da indi bizimle siz tartışamazsınız hakkınız yok herkes biner demeye bu sefer iyice patladım kul hakkından korkmayıp başınızı kapatıp herşeyi yapabileceğinizi mi sanıyorsunuz bizim hakkımızı gasp ediyorsunuz iki dk merdivene yürümemek için dedim yaşlı teyze vardı ağzına sağlık iyi dedin bizde söylüyoruz böyle yapıyorlar dedi. Haksız mıyım. Ben bebeğim olana kadar bir kere bile asansör kullanmadım aklıma bile gelmedi zaten beklemesi binmesi inmesi ayrı dert yürüyen merdivende de duruyorsun gidiyor yani nesi zor. Bu kadar mı bencil kendini düşünen empati kuramayan rahatına düşkün insanlar olduk. Gençliğin umrunda değil üstelik bir de kavga ediyor ama yarın birgün de onların bebeği olunca kendileri şikayet ederler. Bu sadece bizim için değil her yerde. Metrolarda asansör bekler tekerlekli sandalyede insanlar sağlamlar doluşur onlar dışarı da kalır. Tramvaylar var bizim burada bebekli kadınlar girmeye çalışır giremez hadi girdi tramvayın boş yerine bebek arabasını koymak ister ama rahat olduğu için insanlar işgal eder vs. Neden insanlar hayatı kolaylaştırmıyor yolda gezdirsek kaldırıma arabalar parkediyor yola çıkıyoruz kenardan da gitsek arabalar hemen korna çalıyor çocuğumu bırakacak kimse yok pazara gidiyoruz cık cık çocukla pazara mı gelinir, cafeye gidiyorum biraz ağlasa of puf sesleri biz hiçbir yere gidemeyecek miyiz?
Uslubun önemi vurgulanıyor, hak hukuk konusundan ziyade anlayış önemli. Bugüne kadar asansörde yer vermedi diye tutuklananı duydunuz mu? Hayır. Çünkü kanunen kimsenin bu asansör benim hakkım diye bir iddası olamaz. Tamamen anlayış ve hoşgörüyle alakalı.Hakkım olanı güzellikle söylemek zorundayım ama insanlar hakkı olmayanı gasp edip bir de rica minnet mi bekleyecekler?
Binerken öncelik vermesi gerekir ama binip yola çıkmışken her katta bir bebekliye yol vermek zorunda değil kimse. Bekleyiverin. Beklemek istemiyorsanız başka çözüm bulun. Vicdanen yapar yapmaz o kişinin bileceği iş, siz karar veremezsiniz. Bu kadar basit bir şeyi neden algılayamıyorsunuz?
İnsanların giyim kuşamına, inanç değerlerine durduk yere laf söylemek kişiliğine saldırıdır.
Ne kadar hadsizsiniz insanlarin ortunmeleriyle asansöre binmeleri arasin da nasıl bir bağ kurabildiniz ?
Gercekten konu hakkında yorum yapmicam ne doğru ne yanlış diye ama bence tartışma şekliniz çok hadsiz ve terbiyesizce.
Bizim burda avm asansörünün üstünde, bebek arabalı, bebekli, yaşı, engelli kişilere öncelik veriniz diye. Sizinkinde de yazıyordur büyük ihtimalle, gösterseydiniz keşkeMerhaba hanımlar. Başlıktan da anlaşılacağı gibi sorunum oğlumla alışveriş merkezini dolaşmak ve asansör sorunu. Oğlum 10 aylık haliyle bebek arabası kullanıyoruz henüz yürümüyor. Havalar çok sıcak dışarıda çarşı falan dolaşamıyoruz alışveriş merkezlerine gidiyoruz alışveriş için. Her alışveriş merkezine gittiğimizde mecburen asansör kullanıyoruz. Eşim yürüyen merdivenlerde tutamıyor ve zaten tehlikeli. Kucağımıza alsak sonra tekrar arabaya oturtup kemerini bağlamak işkence ve her katta kucağa al arabaya koy olmuyor.
Ancak ne zaman asansöre binecek olsak bizim için eziyete strese dönüşüyor. O asansör çok yavaş kata geliyor beklemesi ayrı dert, geliyor bu sefer biz binesiye ne kadar genç çocuk, genç çift varsa asansöre doluyor biz binene kadar bizi de geçip asansörü dolduruyorlar. Hem de çoğu zaman bizi ezercesine. Biz ve bizim gibi bir çok bebek arabalı çift zar zor biniyoruz hatta dışarıda kalıyoruz. Asansör geliyor bazen dolu yer yok ve çoğu kişi asansöre binmeye ihtiyacı olmayan kişiler.
Dün yine alışveriş merkezine gittik. Tabii ki yine baya süre fuzuli asansöre binenler yüzünden asansör bekledik bindik iki tane genç kız, iki tane çift, iki üç tane çocukları 10 yaşlarında aile, biz bindik bir de bebek arabasıyla köşeye gitmeye çalışıyoruz başkaları da binebilsin diye of puf diyenler sanki gereksiz yere binen bizmişiz muamelesi görüyoruz. Sonra asansör katta durdu iki tane bebek arabalı çift binmek istedi biri zar zor sığabildi kapı zor kapandı diğeri de dışarda kaldı ama biz dakikalardır bekliyoruz dediler hatta. Bende patladım dedim ki asansör aslında bebekli, yaşlı, tekerlikli sandalyesi olanlar için insanlar yürüyen merdivene bile binmek istemiyor işgal ediyorlar dedim.
Çift olanlardan kız işte bu asansör halka yapılmış herkes binebilir hesap soramazsınız dedi sorarım dedim sizin yüzünüzden o insan dışarı da kaldı sizin merdiven kullanma şansınız var üstelik hiçbir enerji de harcamazsınız ama onların yok dedim gayette merdivene binebilir ee inelim hep siz binin dedi inin gerçekten dedim. Yok öyle birşey benimde hakkım belki ben hastayım dedi hasta insan böyle bağırmaz dedim. Yaşımı da küçük gösteriyorum yaşın kaç ki saygılı ol dedi senden büyüğüm ben 36 yaşındayım dedim hee kafan küçük kalmış diyor sen kimsin ki asıl senin bedenin de hastalık yok beyninde var dedim. Yanındaki büyük ihtimal erkek arkadaşı savunmadı bile sustu. Biliyor haklı olduğumu. Siz de gelmeyin o zaman çocukla diyor size mi soracaktım dedim mantığınız bu işte.
Öyle indik kata gelince bu sefer iki kapalı kız da indi bizimle siz tartışamazsınız hakkınız yok herkes biner demeye bu sefer iyice patladım kul hakkından korkmayıp başınızı kapatıp herşeyi yapabileceğinizi mi sanıyorsunuz bizim hakkımızı gasp ediyorsunuz iki dk merdivene yürümemek için dedim yaşlı teyze vardı ağzına sağlık iyi dedin bizde söylüyoruz böyle yapıyorlar dedi. Haksız mıyım. Ben bebeğim olana kadar bir kere bile asansör kullanmadım aklıma bile gelmedi zaten beklemesi binmesi inmesi ayrı dert yürüyen merdivende de duruyorsun gidiyor yani nesi zor. Bu kadar mı bencil kendini düşünen empati kuramayan rahatına düşkün insanlar olduk. Gençliğin umrunda değil üstelik bir de kavga ediyor ama yarın birgün de onların bebeği olunca kendileri şikayet ederler. Bu sadece bizim için değil her yerde. Metrolarda asansör bekler tekerlekli sandalyede insanlar sağlamlar doluşur onlar dışarı da kalır. Tramvaylar var bizim burada bebekli kadınlar girmeye çalışır giremez hadi girdi tramvayın boş yerine bebek arabasını koymak ister ama rahat olduğu için insanlar işgal eder vs. Neden insanlar hayatı kolaylaştırmıyor yolda gezdirsek kaldırıma arabalar parkediyor yola çıkıyoruz kenardan da gitsek arabalar hemen korna çalıyor çocuğumu bırakacak kimse yok pazara gidiyoruz cık cık çocukla pazara mı gelinir, cafeye gidiyorum biraz ağlasa of puf sesleri biz hiçbir yere gidemeyecek miyiz?
Hamileler, bebekliler engelliler ve yaşlılar önceliklidir. Ama bu asansörü sağlıklı insan kullanamaz anlamına gelmiyor. Önceden binmiş insan asansörden indirilmez, kendi inip yer vermek istemediği sürece.
Yürüyen merdiven değil, bant kullanan avm'ler var. İzmirde hemen hemen hepsi öyle mesela. Onları tercih ederseniz asansör derdiniz kalmaz. Ya da araba yerine kanguruyla falan çıkın bu kadar dert oluyorsa asansör mevzusu.
Keşke herkes daha anlayışlı olsa, hepimiz isteriz bunu ama insanları değiştiremiyor ya da bilinç enjekte edemiyoruz. O zaman ne yapacağız? Kendi çözümümüzü kendimiz bulacağız.
Neden yapayım ki hiç hoş bir hareket değil geçen gün markette bebek arabasını üzerime sürüp ayağıma çarptı ayıp vallaBebeğin olunca anlarsın ve Emin’im sen de yaparsın
Ben de tam tersi, hep yer verenlerle, arabayı taşımak isteyenlerle,çoğu zaman yardımcı olanlarla karşılaştım bugüne kadar. İnsanların o an ki ruh haliyle alakalı olsa gerekİzmir'de çok da büyük olmayan bir alışveriş merkezinde asansör beklerken ağlamaktan beter olmuştum.30 dk ağlayan bir bebekle asansör beklenir mi !! Kimse iki katı yürüyen merdivenle çıkmadığı için bekledim
Valla benim de 2 küçük çocuğum var, bazen iki bebek arabasıyla çıkıyoruz sokağa. Konu sahibinin bahsettiği insan tipiyle pek karşılaşmıyorum, şanslıyım sanırım. Ne zaman asansörde, metroda filan birileri önüme atlamaya çalışsa, büyük ihtimalle başka bir çocuklu aile oluyor. =))Büyük şehirde misiniz bilmiyorum ama şaşırıyorum büyükşehirde insanlar daha mı bencil olabiliyor acaba?
Ben hiç böyle birşey yaşamadım aksine yardımcı olurlar yer verirler minibüse binmek için bile.
Haklısınız kesinlikle, cok hadsizlik yapmış.
Birkaç aya çocugunuz yürüyünce rahatlarsınız. 10 aylık çocugu kucakta taşımak da mümkün değil.
Bir yerde yazmasına gerek yok biraz akıl muhasebesi yapılınca anlaşılıyor, o merdivenden çıkabilir, siz çıkamazsınız bu kadar basit.
Bizim burada (İstanbul) AVM'lerde, metrolarda asansörlerde bahsettiğiniz tipte uyarı levhaları muhakkak bulunur demeye geldim, gidiyorum. =PAsansör illaki bebek arabası v.s olanların hakkı değil en azından böyle bi uyarı yok asansörlerde. Herkes kullanabilir kaldı ki herkesin kullanma amacı olabilir rahatsızlığı vardır, hamiledir nerden bilebilirsiniz ki ?