Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

tartışırken insanların kılığına kıyafetine inancına takılırsaniz haklıyken haksız duruma düşersiniz..

Hala kapalı kızlar diye belirtiyorsunuz..

Böyle sizin gibi kendini Allahın sopası sanıp, yargıç gibi gezenlere ortalıkta sinirlerim bozuluyor.

Ne demek başkasının hakkını gasp etmek, o iki kız size ne yapmış ya

Bunu utanmadan söylediniz mi bir de

Allahım böyle birini görsem avmde derim ki ne derdi var bu kadının

Bebeğin olunca anlarsın ve Emin’im sen de yaparsın

İzmir'de çok da büyük olmayan bir alışveriş merkezinde asansör beklerken ağlamaktan beter olmuştum.30 dk ağlayan bir bebekle asansör beklenir mi !! Kimse iki katı yürüyen merdivenle çıkmadığı için bekledim

kangru kullanmayı deneseniz?

Hakkım olanı güzellikle söylemek zorundayım ama insanlar hakkı olmayanı gasp edip bir de rica minnet mi bekleyecekler?
Uslubun önemi vurgulanıyor, hak hukuk konusundan ziyade anlayış önemli. Bugüne kadar asansörde yer vermedi diye tutuklananı duydunuz mu? Hayır. Çünkü kanunen kimsenin bu asansör benim hakkım diye bir iddası olamaz. Tamamen anlayış ve hoşgörüyle alakalı. KudrAlobar dolmuşları ne yapıcam ya? Bebek arabalı yolcuya vebalı muamelesi yapıp almıyorlar Bazen mecbur kalıyorum ve bekle bekle bi hal oluyorum. İzmirdeki hiç bir binanın, kuruluşun bebekle gittiğimde insanlar tarafından zorluk çıkarıldığını görmedim, yaşamadım. Hatta inenler olmak istemiştir, mahçup olup sonrakini beklemeyi tercih etmişimdir. Bu konuda pörfektiz

Şunu anlatmanın mümkünatı yok sanırım. Hala benim hakkım diyorlar.

Kapali olmakla, bakımlı olmakla,kilolu olmakla ne alakasi var yahu! "Genç bakimlilar binerken..."falan demişsiniz de bir yerde :) Kurallara uyduğu sürece açik-kapali,genç-yaşli,bakimli-bakimsiz herkes binebilir.

Arabayi kapatip,bebeği kucağina al diyenlere,zor oluyor altta eşyalari oluyor demişsiniz...Sizin hiç rahatinizi bozmayip,öteki insanlardan sizin için fedakarlik yapmalarını beklemeniz enteresan doğrusu...

alkışlıyoruz.
başörtülü biriyle tartıştıkları an olayı dine bağlıyolar.
p.s: tesettürle uzaktan yakından ilgim yok, olay sadece saygı.

Acaba turbanla ilgili nereden vursam modunda beklemişsiniz resmen.
Ben de sizin gibi "bak bak suna bak bir de kapali olacak"kafasindaki insanlardan bıktım.
YYasamsinlar, nefes almasinlar, gulmesinler, eglenmesinler, haklarini da aramasinlar degil mi?
Peki arabali ebeveynleri itip kakip mi girdiler iceriye merak ettim bir yandan da

Bizim burda avm asansörünün üstünde, bebek arabalı, bebekli, yaşı, engelli kişilere öncelik veriniz diye. Sizinkinde de yazıyordur büyük ihtimalle, gösterseydiniz keşke

Ben de inmelerini rica ediyorum.
Her alışverişi internetten yapıyorum.
Yılda 2 belki 3 kere avm ye çocuklarla gitmek zorunda kalıyorum.
15-20 dakika asansör beklediğimi bilirim.
Bunu otobüste yer vermek gibi düşünün.dusunun
On taraftaki yerler yaşlı ve hamileler için ayrılmış.
Oturdular diye kalkmayacaklar mi?
O asansör de yaşlı, hamile, çocuk arabasi icin oncelikli.
Ve evet yer vermeliler.
Kendi adıma 3 çocuk annesiyim, zaten çocuklarımın biri genelde kanguru da, ama bebek arabasında da diğeri var :) yani öyle onu alıver o zaman durumumuz yok.
Evimin yarim saatlik mesafesinde 7-8 avm var.
Hiç birinde bahsettiğiniz yürüyen bant yok.
Sadece otopark katlarinda var.

Ek olarak yürüyen merdivende sol tarafı kapatıp geçmek isteyen insana yol vermeyen insanları da uyarıyorum.
Kimse kimsenin önünü kesmesin di mi ama :)

Ben de tam tersi, hep yer verenlerle, arabayı taşımak isteyenlerle,çoğu zaman yardımcı olanlarla karşılaştım bugüne kadar. İnsanların o an ki ruh haliyle alakalı olsa gerek

Valla benim de 2 küçük çocuğum var, bazen iki bebek arabasıyla çıkıyoruz sokağa. Konu sahibinin bahsettiği insan tipiyle pek karşılaşmıyorum, şanslıyım sanırım. Ne zaman asansörde, metroda filan birileri önüme atlamaya çalışsa, büyük ihtimalle başka bir çocuklu aile oluyor. =))
Bizim burada (İstanbul) AVM'lerde, metrolarda asansörlerde bahsettiğiniz tipte uyarı levhaları muhakkak bulunur demeye geldim, gidiyorum. =P

Konu sahibi yazinizin son bolumlerindeki diyaloglar disinda sizi hakli buldum.
Meseleye şu acıdan bakiyorum. Şöyle bir sıkıntı görüyorum cevremde: Sıra bekleme adabi.
Bu işi beceremiyoruz.
Önceliği olanlara saygı duyulmuyor. Bazı örneklerde de önceliği olan kişi bu önceliği bir ayrıcalık ve hatta bir sopa gibi kullanıyor. Şehirler arası bir mola yerinde wc dışına taşan bir kuyruk düşünün. Kadının biri içeri girip "ayyy hic bekleyemiycem sıra çok cisim geldi yeeaaah " edasiyla wc ye hop girdi. Hamileymis sonradan gördüm.
Evet güzel kardeşim elbette önce sen gir ancak bunun da bir edebî adabi var. Bir söyleyişi var bir dinleyisi var.
Asıl mesele nezaket asıl mesele ince düşünebilme, empati...
Allah hepimizi "INSANA" rast getirsin ne diyelim.

Yani gerçekten evet anlamam mümkün değil. Hapis yatmayacağımız şeyleri yapalım o zaman. Yerde para bulup alırsam da benim olabilir o zaman nasılsa hapse atmazlar.
Nedir bu asansör deliliği anlamıyorum zaten bu gencecik engeli olmayan insanların hala öncelik mi hak mı tartışmasını da anlamıyorum.
Üslup önemli deniyor da iki yıldır her asansörlü yerde bu sorunu yaşayınca insanda üslûp fln kalmıyor.
Kanguru diyenlerin de ya bebeği ufak kilosu az yada anne değil.
Başka türlü bu kadar saçma bir şeyi koruyamaz kimse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…