- 31 Ağustos 2012
- 7.652
- 27.120
-
- Konu Sahibi dejavu_one
Tenha olan saatleri seçmeye özen gosteriyorum. Carsiya pazara ya sabahin korunde ya da aksam gidiyorum. Bu konuda herkes kendi penceresinden hakli. Otobüste yer verme olayina benziyor.. Gençlere kiziyorlar lakin gencler de yollarda bitap dusuyor hele ki metropollerde.. Anlayisi da kimseye enjeksiyon yoluyla veremeyeceğimize göre rahatligin yollarini aramak yine bize düşüyor. Evlatlar büyüyene kadar böyle malesef.
Başıma hiç böyle bir şey gelmedi. Aksine bebek arabasıyla önceliği hep bana tanırlar. Otobüste falan hep yardımcı olurlar. Kendimi sizin yerinize koydum evet çok çirkin bir durum ama sizin söylediğiniz cümleye bir anlam veremedim. Olayı bu şekilde bağlamanızı çözemedim.Öyle indik kata gelince bu sefer iki kapalı kız da indi bizimle siz tartışamazsınız hakkınız yok herkes biner demeye bu sefer iyice patladım kul hakkından korkmayıp başınızı kapatıp herşeyi yapabileceğinizi mi sanıyorsunuz bizim hakkımızı gasp ediyorsunuz iki dk merdivene yürümemek için dedim
Yoo asansör konusuna kızmadım ben ,kız bebegim var araba kullanan gruptayım yani o konuda haklisiniz . Ama insanların giyiniş tarzıyla bu konuyu birleştirmek sizce doğru mu? Ne alakası var cidden , resmen birde o konudan tutup aşağılamak istemişsiniz .Pardon? terbiyesi gördüğünüz yerleri söyler misiniz? karşımdaki insan bana kendinin hakkı olduğunu iddia edip giyinip süslenip bir tın makyajını yapıp parfümlerini sıkıp belki rahatsızlığım var diyor, bana senin beynin küçük kalmış diyor, benim hakkımı gasp ediyor ben zor biniyorum başkası binemiyor ve o inen kızlarda bana laf söylüyor ben değil, sözde hani en çok onlar dindar ya bana siz laf diyemezsiniz istersem on kere biner inerim size ne çocukla gelmeseydiniz diyor hadsiz terbiyesiz ben miyim? demek ki sizde fuzuli asansör kullananlardansınız ki bu kadar sinirlendiniz?
Öyle olması gerekiyor ama olmuyor işte.insanlarla sürekli dalaşmaktansa kendiniz bir çözüm üretin.200 kilo insanda biner 50 kilo insanda bu sizi alakadar etmiyor.üzgünüm günümüzde herkes artık bebeği var yazık yaşlı yazık deyip size öncelik vermez.o değerler kaybolmaya yüz tutmuş durumda.İnsanlar 200 kilo hallerine bakmadan asansöre binebiliyorsa büyük bebek arabaları sorun olmamalı..
Eşşek kadar sağlıklı at gibi adamlar sakat gibi asansör kullanacağına yürüyen merdiven kullanacaklar bi zahmet
Neden çözüm yolu aramak bana düşüyor işte ben bunu anlamıyorum.
Bu durum için neysede şu toplu taşımaya yoğun saatte bebek arabasıyla binip koridorun ortasında durana ve arabayı sabitlemeden bırakıp gidip oturana acayip sinir oluyorum.o araba milletin yolunu tıkıyor sağa sola çarpıyor kadın orada oturmuş dedikodu yapıyor.eşiniz varsa yanınızda bebeği kucağa alın arabayı katlayın binin.insanlar o kadar bunaldı ki artık anlayış göstermiyorlar.onlarla ağız dalaşına gireceğinize en iyisi bu.birde bebek arabasının küçükleri yok mu illa eşşek kadar arabayla mı çıkmak gerekiyor?meraktan soruyorum.
İnsanlar 200 kilo hallerine bakmadan asansöre binebiliyorsa büyük bebek arabaları sorun olmamalı..
Eşşek kadar sağlıklı at gibi adamlar sakat gibi asansör kullanacağına yürüyen merdiven kullanacaklar bi zahmet
Çünkü bebek sahibi olan, bebek arabasıyla dolaşan sizsiniz. Sizin bebeğiniz ve rahatınız için ben mi çözüm yolu arayayım?
Çözümü disaridan beklerseniz daha cok beklersiniz. Cok kavgalar edersiniz. Benden soylemesi. İnanin hayat herkes için zor. Sirta da takilabilen kangurular var mesela, bir tv programinda sunucu 100 lerce ulke geziyor sirtinda cocugu ile. Esinizle cikiyorsaniz esiniz onu kullanmayi denesin mesela siz alisverisi yapip cikin. Kafe gibi mekanlarda nispeten daha tenha yerlere gidin vs.. Hem sizin hem bebegin rahat edecegi yollari deneyip zamani da planlayip kendi rahatinizi yine siz dusunmek durumundasiniz. Bunu sizin icin kimse yapmak zorunda degil ki.. Ben hep planlarimi bu dogrultuda yapiyorum cok sukur de disariya ciktigimda bir sorun yasamadim. Netten alma imkanim olan seyleri netten aliyorum her zaman mesela. Tatille ilgili pek cok sey netten alinabilir. Alinamayacaklari da esiniz evde 3-4 saat bebege baksin yine siz cikin. Yani formüller bulunuyor. Gerilmeyin kendinize yazik edersiniz.Eşim çalışıyor malesef sadece haftasonları kalıyor bize sabah da oğlumun kahvaltısı uykusu sonra öğle yemeği derken mecburen öğleden sonraya kalıyor ki zaten yemek falan hiç girmiyoruz ve yarım saat 1 saat işimizi halledene kadar durabiliyoruz gezmeye de gitmiyoruz yani ihtiyaçlarımızı almak için tatile gidicez başka ihtiyaçlarımda var kaç kere elimdekileri bırakıp çıktım oğlum durmadığı için. Neden çözüm yolu aramak bana düşüyor işte ben bunu anlamıyorum. Haftasonu gündüz saati yani mesai ya da okul çıkışı değil bahsetttiğim yine aynı yer vermiyorlar buyrun demiyorlar toğlu taşımaya girerken hem hadi gezmeye gidiyoruz hakkımız yok mu