- 31 Ağustos 2012
- 7.652
- 27.120
-
- Konu Sahibi dejavu_one
Asansör kullanımında öncelikli grupta olduğunuz doğru. Ama bu demek değil ki asansörleri sadece siz kullanabilirsiniz, sizden başka kimse kullanamaz. Binerken önce size yol verilir sonra diğer insanlar biner. İnsanlar acaba sonraki katlarda çocuklu aile bekliyor mudur diye düşünmek zorunda değil.
Örtünmeyle asansör kullanımını bağdaştırarak verdiğiniz tepki de çizgiyi aşmış.
Çocuklu insanlar, sırf çocuk yaptıkları için kalan herkesin kendilerine özel muamele göstermek zorunda olmadığını anlamalı.
Çözümü kurallara göre yapacağız o zaman. Kurallar ne diyor öncelikliler var diyor. Hatta çoğu asansörde asansörler engelli yaşlı ve bebekliler içindir yazıyor. Bana tahsis edilmiş. Siz çünkü eliniz kolunuz boş bilebiliyorsunuz yürüten merdivene ben bilemiyorum. Kurallara uyacağız o zaman.
Ben de çocuğumu yürüyen bantlarda riske atamam. Ayrıca kanguru ne kadar ergonomik de olsa belli kilodan sonra sırt bel ağrısı yapıyor. Gencecik insanlar bencillikler ve rahatları için neden hakkı olanı kullanmak yerine sırtında bebekle kendini de bebeği de riske atsın.
O merdivenden bir gün bekleyemeyip binen bir anne ve bebeği ölse bu sapsağlam binenler hiç mi üzülmeyecek. Oğlum büyüsün araba işi bitsin asla asansörleri işgal etmeyeceğim. Hakkım da yok zaten
İnsan mı? Kim insan acep..Aynen öyle o insanlar ne kadar yer kapladıklarına bakmıyorlar kimse de sen kilolusun binemezsin demiyor ama benim arabamın büyük olması ve asansöre binmeye çalışmam sanki uzaylı binmek istiyormuş gibi bir edayla karşılanıyor hayır yani öncelik benim olmasına rağmen o kadar sağlam genç insan ben binmeye çalışırken kenara çekilmeye üşeniyor. Of puf falan diyor yani sanki ben onların hakkını işgal ediyorum
Tek binen zaten katlamasın ama çocukla geldiniz diye herkes size öncelik sağlamak zorunda hissetmez.herkesin anlayışlı olduğu devir kapandı.Bizim arabamız var zaten ben toplu taşıma kullanmıyorum ama gündüz işi olup eşi yanında omadan binenler var tek eliyle katlayamayan var katlasa kendisi çocuğu kucağında her bulamayan var burada tramvaylar her saat dolu. Küçük büyük meselesi değil ki asansör beklerken de sorun fuzuli kullananlar yüzünden katlardan aşağıya bir türlü gelemiyor o asansör. Benim istediğim modelin küçüğü yoktu daha yeni doğacaktı konfor açısından aldık baston olanlar biraz daha büyüyenler için oluyor kaldı ki ne olursa olsun asansörlerde öncelik böyle ve yazıyor da. Arabamızda öyle eşşek kadar değil normal bir arada çok çok daha büyükleri de var
Size eve kapanın mı dedim. Gezmek istiyorsanız pekala gezebilirsiniz, hakkınız. Ama insanlara bu geziyi kolaylaştırmadıkları için kızamazsınız. Haksa herkesin hakkı.Hanımefendi sadece biz kullanalım demiyorum ama orada iki tane bebek arabalı insan hakkı olan ve daha rahat edeceği asansöre binemiyorsa merdiveni de o asansördeki genç bakımlı insanlar gibi rahat kullanamayacaksa tabi ki öncelik vermek zorunda baktı ki binemiyorlar ya biz inelim siz binin diyebilir pekala değil mi? Bize de yol vermiyorlar işte maalesf biz arabayı sürene kadar koşup doluşuyorlar özellikle yanii.
Ben çocuk yaptığım için özel muamele görmek istemiyorum ben hakkımı arıyorum bu özel muamele değil ki benim hakkım bana verilmiş bir hak!! ksuura bakmayın ama çocuğum var diye eve kapanmak alışveriş yapamamak zorunda değilim ben. Onlar iki adım merdivene yürüyemiyor diye asansör beklemek dolu olduğu içini girememek sorunu yaşamamalıyım yani insanlık bu olmamalı. O zaman siz çocuğunuz olunca büyüyene kadar evde oturur ya da gidince merdivenlerde arabayı aç kapa oturt kaldır yapa yapa gezersiniz o gençler rahatça gezsin diye oldu mu
siz sonuna kadar haklısınız ama insanlarda kendilerince haklı yani çözüm basit aslında 10 aylık bebekle bir yere gidecekseniz ilk şart kendi şahsi aracınızla ulaşımı sağlayacaksınız (tabiki aracınız varsa yoksa malum toplu taşıma kullanılacak) avm tarzı yerlerde kanguru tarzı bir taşıma aracı ile yada direk kucakta tutarak gezeceksiniz yada katlaması kolay tarzda bir bebek arabası alacaksınız yanınıza ... birde küçücük çocukla saatlerce avm de gezmek bana hep ok gereksiz gelir mikrop yuvası havasız mekanlar onun yerine akşama doğru gidin bir parka , mesire yerine hava alın güneşten faydalanın kıyafet alışverişini de internetten yapın, yiyecek zaten adımbaşı market var sorun olmaz, pazarada illa gidecekseniz bebeğe biriniz baksın ya siz ya eşiniz tek gitsin çözüm bu kadar basit aslında...
benimde kızım var şu an 3 yaşında daha, bu kışa kadar özel araçsız bir yere gitmedim onunla hem kendimin hem onun rahatı için.. şimdi yeni yeni başladık toplu taşıma kullanmaya.. ve mecbur kalmadıkça avm ye götürmedim hiç şimdilerde de kışın oyun parkı için götürüyorum sadece.. açık hava her daim en iyisi, önleminmi aldıktan sonra hastalanamz merak etmeyin.
Hiç bir asansörde "içindir" ibaresi olmaz. Öncelik verilir. Bunu kabullenin önce. Sizin kadar sağlıklı insanların da asansör kullanmaya hakkı var.
Bebek sahibi olmak demek bazı zorlukları göze almak demek. Kimse size bebek sahibisiniz diye ihtimam göstermek, özel davranmak zorunda değil. Çocuğunuzun sağlığını, yararını bilimum diğer şeylerini siz düşünmek ve bunlara katlanmak zorundasınız. Diğer insanlar size rahat bir alan sağlamak zorunda değiller.
Bunları yazıyorum diye asansör kullandığım düşünülmesin. Yürüyen merdiven bile kullanmam normal merdiven varsa. Ama asansöre bindiysem de iki kat sonra bir benekli geldi diye inmeyebilirim, çünkü inmek zorunda değilim.
Ne alaka sen niye oraya takıldın şimdi konu o muNe kadar hadsizsiniz insanlarin ortunmeleriyle asansöre binmeleri arasin da nasıl bir bağ kurabildiniz ?
Gercekten konu hakkında yorum yapmicam ne doğru ne yanlış diye ama bence tartışma şekliniz çok hadsiz ve terbiyesizce.
İnsan mı? Kim insan acep..
Ben göbekliler binerken bişey demiyosam onlar da bebek arabama engelli sandalyeme laf edemez