Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

ben hayretler içinde okuyorum şu an yani
34 yaşında her hafta akşam 7ye kadar çalışan bir kadınım, evime temizliğe yardımcı kadın bile almıyorum artık orta yaşlı sayılırm ben bile arabalı insanlara asansörde yer veriyorum, hatta eşim asansöre binmek isteyince ve asansöre gelmeyince kızmasına anlam veremiyorum, bir kere asansör hem ağır gidiyor hem de gelmiyor. en son tercih edeceğim şey asansör.
arabalı insanlar ise mecburen o asansörü bekliyor. tabi ki onlar önce binecek.

sanırım ben bu ülkenin geneline göre fazla vicdanlıymışım.

Hanımefendi sadece biz kullanalım demiyorum ama orada iki tane bebek arabalı insan hakkı olan ve daha rahat edeceği asansöre binemiyorsa merdiveni de o asansördeki genç bakımlı insanlar gibi rahat kullanamayacaksa tabi ki öncelik vermek zorunda baktı ki binemiyorlar ya biz inelim siz binin diyebilir pekala değil mi? Bize de yol vermiyorlar işte maalesf biz arabayı sürene kadar koşup doluşuyorlar özellikle yanii.

Ben çocuk yaptığım için özel muamele görmek istemiyorum ben hakkımı arıyorum bu özel muamele değil ki benim hakkım bana verilmiş bir hak!! ksuura bakmayın ama çocuğum var diye eve kapanmak alışveriş yapamamak zorunda değilim ben. Onlar iki adım merdivene yürüyemiyor diye asansör beklemek dolu olduğu içini girememek sorunu yaşamamalıyım yani insanlık bu olmamalı. O zaman siz çocuğunuz olunca büyüyene kadar evde oturur ya da gidince merdivenlerde arabayı aç kapa oturt kaldır yapa yapa gezersiniz o gençler rahatça gezsin diye oldu mu

Valla normalde haklısınız,sonlara doğru olan bir kısım hariç.
Bizde bebek arabasıyla avm de,pazarda çok sıkıntı çekiyoruz.Toplu taşıma bir tek vapura biniyorum diğerlerinde bizim içinde,diğer insanlar içinde gerçekten sıkıntı oluyor büyük şehirlerde.Fakat arabam olmasa mecburen binerdim,kimse bile bile kendini o sıkıntıya sokmaz zaten.
Anlayışımızı yitirdik maalesef.
AVM yi falan geçtim artık,bireysel,kıymetli ablalarımız,abilerimiz,gençlerimiz asansörü kullansın biz orada yarım saat beklemek yerine çocuğu kucağımıza alıp,bebek arabasını yürüyen merdivenden çıkarıyoruz.Bir de yasak asansör kullanın diyorlar,hangi asansör kardeşim?Bizim kata ne zaman boş gelecek bu asansör?

Avm falan geçtim ben.Geçen sene bebeğim hastahane de yattı birkaç gün.Kocaman şehir hastahanesi,yalnızım.
İşlemler için sürekli in çık yaptım.Abartısız yirmi beş dakika asansör bekledim.Ya bizim katta durmadı,ya insanlar dolu deyip yer vermedi.
En son yanıma iki tane engelli çocuğu olan bir abla geldi,ikiside yürüyemiyor,fizik tedaviden çıktık terleri soğumadan eve götürmem gerek dedi.
Ben bir bebek arabasıyla sığamadım kadın iki tekerlekli sandalyeyle napacak diye strese girdim, ağlayacaktım artık.
Neyse asansör geldi,oradan bir adam dolu dedi düğmeye basacak.Bende bağırdım neresi dolu ya,yaşlı değilsiniz,bebek değilsiniz niye yürüyen merdiven kullanmıyorsunuz,adam da utanmadan bana çıkışıyor.
Dedim sıkışacaksınız bu kadın iki çocukla bekliyor on dakikadır.Neyse o bindi,yaşlı bir amca bindi.Bende bir on dakika sonra bindim.
Gerçekten rezalet.Allah hepimize anlayış, düşünme yetisi nasip etsin.

Fakat lütfen şu başını kapattın,bütün günahlardan münezzeh ol kafasından çıkın hanımefendi.
WC ye gitsek bir de kapalı olacak diyeceksiniz yakında.
Ne alaka örtüyle bu durum?
Tesettür zahiri kapatan bir şeydir.Ahlak için lazım gelen edeptir.Allaha karşı,onun yarattıklarına karşı saygıdır.
Nasıl ki başörtüsü takmayan bir kadının tesettür ve diğer amellerinin sorgusu ayrıysa, başörtülü bir kadınında örtüsü ve diğer amellerinin hesabı ayrıdır,bundan vazgeçin artık lütfen.

Onun dışında aynı sıkıntıları yaşayan bir anne olarak kolaylık diliyorum.

Hiç bir asansörde "içindir" ibaresi olmaz. Öncelik verilir. Bunu kabullenin önce. Sizin kadar sağlıklı insanların da asansör kullanmaya hakkı var.

Bebek sahibi olmak demek bazı zorlukları göze almak demek. Kimse size bebek sahibisiniz diye ihtimam göstermek, özel davranmak zorunda değil. Çocuğunuzun sağlığını, yararını bilimum diğer şeylerini siz düşünmek ve bunlara katlanmak zorundasınız. Diğer insanlar size rahat bir alan sağlamak zorunda değiller.

Bunları yazıyorum diye asansör kullandığım düşünülmesin. Yürüyen merdiven bile kullanmam normal merdiven varsa. Ama asansöre bindiysem de iki kat sonra bir bebekli geldi diye inmeyebilirim, çünkü inmek zorunda değilim.

Son düzenleme:
Geçen de öyle beş tane genç sinema katına çıkacaklar belli doluşmuşlar asansöre önümde de bir ufak çocuklu bir de arabada bebekli anne binmeye çalışıyor. Otoparktan dolup sinemaya gidiyormuş sinema katında yine dolup geliyormuş üç tur oldu binemedim dedi. Büyük olan da mızmızlanıyor.
Durdurdum asansörü neden yürüyen merdivenle çıkmıyorsunuz şu kadını görüyorsunuz dedim. Aralarda avmyi dönüyor ya merdiven yürümek istemiyorlarmış. Açtım ağzımı yumdum gözümü inene kadar kapattırmıcam bu kapıyı dedim. O bekleyen kadın da bana katılınca indiler arsızlar hala konuşuyorlar.
Çok sinirleniyorum bu sorumsuz gencecik insanlara

İnsan mı? Kim insan acep..
Ben göbekliler binerken bişey demiyosam onlar da bebek arabama engelli sandalyeme laf edemez

Ben sizi fazlaca haklı buldum açıkçası. Umumi hizmet halka açık doğrudur, herkes kullanabilir o da doğrudur ama engelli, yaşlı, hamile ve hastalar için önceliklidir. Sadece bir asansör değil markette kasa sırası bile böyledir. Ama yeni neslin prens ve prensesleri aşırı ben merkezli yetiştirildikleri için toplumda dehşet saçan bireyler haline geldiler. Yaşlıya, bebekliye, hamileye, hastaya saygı kalmadı. Biz böyle bir memleket değildik. Gidişat kötü...

Yürüyen merdivenle 5-10 dk sürecek mesafeyi asansörle 2 dk da çıkanlara ödül mü var?
Sadece bencillik değil tembellik.
Sağlıklı yaşam için hareket edin derken buna avmler de dahil. Avm içinde de yürüyün, merdiven kullanın. İncileriniz dökülmez.

Siz sonuna kadar haklısınız. Herkes binebilir diye birşey yok öncelik engelli yaşlı hamile ve cocuklularin bu kadar net. Sanki yuruyen merdivenlerde efor harcıyorlar. Hiç olmadı sağdan soldan binmek yerine sıraya girsinler. Ben avm gibi yerlerde 2 asansör varsa 1 inin tamamen hamile engelli yaslilara ayrılması taraftarıyım. Yani diğerlerinin binmesi yasak olmalı. Diğeri de normal kullanım olsun mesela.

Tek binen zaten katlamasın ama çocukla geldiniz diye herkes size öncelik sağlamak zorunda hissetmez.herkesin anlayışlı olduğu devir kapandı.

Asansör kullanımı konusunda haklısın aynı sorunları yaşıyoruz her seferinde ama insanların başörtüsüne her fırsatta saldırmayı, ee başın kapalı kul hakkı bilmem ne diye bıdı bıdı yapmaya fırsat kollayanları anlayamıyorum. Bu mantığa göre açık insanların hepsi de kul hakkı yiyebilir o zaman kapalılar yiyemez. İnsanların kıyafetine göre mi ahlak anlayışlarını sorgulayalım? Ne mantık haklıyken haksız duruma düşmüşsün.

Size eve kapanın mı dedim. Gezmek istiyorsanız pekala gezebilirsiniz, hakkınız. Ama insanlara bu geziyi kolaylaştırmadıkları için kızamazsınız. Haksa herkesin hakkı.

Kendi adıma elimden geldiğince yardımcı oluyorum zaten insanlara. Ama buna mecbur olduğum için değil, böyle tercih ettiğim için yapıyorum. Biri çıkıp bana sizin verdiğiniz tepkiyi vermeye kalksa söylediğinden daha ağır sözler itişir. Ne münasebet insanların ortasında kişiliğime saldırmak. Hakkınızı aramaya gösterdiğiniz özeni haddinizi aşmamaya da gösterin.

Oğlum kanguru da durmuyor, kucakta gezdirmek zor arabayı katlasam elimizde arabayı mı tutalım çocuğu mu? katla aç çocuğu koy, kat değiştirirken tekrar katla aç sizce zulüm değil mi? internetten alamıyorum çünkü bedenleri herzaman uymuyor ben baya küçük beden giyiyorum ve bazı mağazaların bedenleri oluyor onlarda her üründe değil. Oğluma da görerek almam gerekiyor bazı markalar büyük bazıları küçük geliyor internetten alınca ve zaten belirttim gezmeye değil işimizi halletmek için gidiyoruz mecburen yani. Bebeğime bakacak hiçkimse yok eşim de akşama kadar çalışıyor.

Sorununuzda gayet haklısınız ben de çok yaşadım bir zamanlar. Ama kapalı kızlarla konuşurken kapalı olmalarını tartışmanın içine ne diye soktunuz onu anlamadım sadece bende kapalıyım biraz tuhaf geldi yoksa diğer konularda haklısınız bazı yürekli insanların diğer yanlış yapanları bi sarsmaları lazım toplum kuralları konusunda iyi olmuş

Öncelikli demek önce bindim bana ne inmem demek değil yalnız. Öncelikli olan gelince evet bal gibi de inmeliler. Nasıl ki metro ve otobüslerde sarı alana yaşlı gelince şöför dahi uyarıp gençleri kaldırıyorsa asansörde de bu geçerli. Öncelikli olan geldiğinde diğerleri sırasını vermek zorundadır
Yani sekseninde bastonlu insan, çocuklu anne yada karnı burnunda can taşıyan hamile bir kadın yada tekerlekli iskemleye bağlı bir insan geldiğinde utanıp asansörden inmeyen insanlar da bunu normalleştirip kanguru tak çocuğunı riske atarak merdivenden çık diyen insanları da cidden anlamıyorum. Anlayamayım da zatne vicdanım var şükür.
Ben utanırım engelli yaşlı insan sıra beklerken önce bindim bana ne demeye.
Bunu normalleştirmek de hiç hoş değil.

Ne alaka sen niye oraya takıldın şimdi konu o mu

avmlerde asansörü hiç kullanmam, hatta geçen bana asansörün yerini soran birine bilmiyorum dedim o kadar uzağım
ama asansör'de sadece önceliklisiniz, sizin beklediğiniz esnada sizden önce binenler için istediğiniz kavgayı edebilirsiniz çünkü sizin önceliğiniz lakin asansörde iken indirmeye çalışmak olmamış
bunun haricinde başka bir kadına kapalısın amaaa tarzı konuşmuşsunuz, ben o kızın yerinde olsaydım siz de açık olduğunuz için bu kadar çifkefsiniz demekki derdim ,hayır biri bana açıksın ama şöylesin kapalısın ama böylesin dese onun bulunduğu durumdan onu vururum çok komik olmuş kendinizi savunma şekliniz
bebek arabasıyla sürekli ayağıma vurup kaldırımı işgal eden aileler için de bi konu ben açayım ama önceden açıklar mı kapalılar mı bi teste tabi tutucam

Haklisiniz genc yaşlı asansöre doluyor ama asansör de bir ibare yok sanirim sadece şunlar binebilir diye ama bebek arabasi mecbur binecek çünkü yürüyen merdivende yasak buraya kadar anlaşılabilir yalniz kapali diye bas örtüsünden hesap sormanız yanlis, acik ya da kapali herkes kul hakkına ya da toplum kurallarina uymalı. Bunu basindankini neden takıyorsuna getirmek yanlis. Buna karşıyım kapalıyı bir sekilden bas örtüsünden vurabiliyorsunuz açığa ne diyorsunuz. Tartışmaları bu sekilde yapılmak neyse söyleyin karşıdaki ne alırsa kendi bilir. Toplumu hep bu bakış açışi bölüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…