Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

Mecburlar valla kusura bakmayın orada öncelik yaşlı bebekli deniyorsa mecburlar bu insiyatif meselesi değil toplum kuralı!! o insanlar 2 dk yürüyen merdivene yürümeye üşeniyorlar diye ben eziyet çekmek zorunda değilim hani vicdan diyoruz biz onun adına ben rahatım için binip bebek arabalı biri benim yüzümden dışarda kalıyorsa ben gayet normalmiş gibi davranamam. Kişiliğine laf söylemedim ki ben onu nereden çıkardınız? davranışına söyledim ve haksızken haklıymıi gibi üste çıkmasına orada bir bebekli insan dışarda kaldı insanlık buysa yazık

Kapalılara giydirdiniz, kilolulara giydirdiniz sonra bebekli olduğunuz için saygı bekliyorsunuz... Hangi saygı?

Kapalılar giydirmedim benim annem de kapalı ne alaka? başını kapamakla saygı olmuyor dedim. Kilolu insanlara da hakaret etmedim onlarda yer kaplıyor normal birşey ama benim bebek arabamın büyük olması burada tartışılıyor? ayrıca bana kaf atan da önce o kapalı kızlardı bas bas bağıran çıkınca?

Şu medeni davranmak konusunda insanlardan beklentilerimi o kadar azalttım ki, kimseyle tartışmaya gerek bile duymuyorum. Evet, asansörler öncelikle yaşlı, bebekli, hamile, engelli insanlar içindir. Medeni insan özelliklerini taşıyan herkes bunları bilir, sırada bekleyenlerin önüne atlamaz, hatta ihtiyacı olana yer verir. Hayaller böyle. Gelelim gerçeklere; ilkel insanların çoğunlukta olduğu bir toplumda yaşıyoruz.

Ya asansörün kapısına bebek arabasıyla yapışacak, önünüze geçmeye çalışanlara sırada ben varım diyecek, hakkınızı koruyacaksınız ya da artık korunacak bir hak kalmamışsa, zaten olan olmuşsa, münakaşaya girmeyeceksiniz, çünkü o münakaşayla karşınızdaki davar eğitilmeyeceği gibi siz de sinirden şişersiniz.

Ve bence asansöre binen kızların kapalı olduğunu belirtmenize gerek yoktu. Neden gerek duyduğunuzu da anlayamadım. İki kız işte. Giyiminle, takıyla, makyajla ne alakası var bu işlerin?

Binerken öncelik vermesi gerekir ama binip yola çıkmışken her katta bir bebekliye yol vermek zorunda değil kimse. Bekleyiverin. Beklemek istemiyorsanız başka çözüm bulun. Vicdanen yapar yapmaz o kişinin bileceği iş, siz karar veremezsiniz. Bu kadar basit bir şeyi neden algılayamıyorsunuz?

İnsanların giyim kuşamına, inanç değerlerine durduk yere laf söylemek kişiliğine saldırıdır.

Bakın bir şeylere zorundadır, mecburdur dediğiniz zaman insanların yapacağı varsa da yapmaz. Normal olan güzellikle rica etmektir, gerisi karşıdaki insana kalmış. Kimse size kolaylık sağlamak zorunda değil.

Konunun o mu olması gerekiyor takılmam için ? Konu da genel olarak hak vermeme rağmen o kısmını çok çirkin bulduğumu belirttim.
Kimseden izin alacak halim yok fikrimi belirtmek için .
Bem izin mi alın dedim o tarz konular insanların hassas olduğu şeyler özellikle orayı açmayın ki konu abartilip iyice millet girmesin birbirine girmesin

Hakkım olanı güzellikle söylemek zorundayım ama insanlar hakkı olmayanı gasp edip bir de rica minnet mi bekleyecekler?

Kusura bakmayin haklı bı tarafıniz yok sağlıklı insan asansör kullanamaz diye bişey yok.Kizlar önceden binmiş ve bebek arabalı birinin binip binmeyecegini tahmin edemez indirme hakkınız zaten yok.Milletin tesetturune kadar saldirmissiniz.Hic olmamış.Tavriniz çok hadsizce.Not(2 küçük çocuklu ve avmde asansörü devamlı kullanan bı anne)

Bebek arabanızı satın alırken büyüklüğüyle ilgili değerlendirmeler yapabilirsiniz ama kimse kilolarını sabah üstüne takıp gezmiyor hanımefendi. Biri tercih diğeri değil. Birinin değiştirilmesi kolay, diğerinin değil. Sizin temel kavramlarla ilgili ciddi sorunlarınız var.

öncelik konusunda haklisiniz ama haklılığınız ortamlarda.teror ettirme, asansore hineni indirkeye calisma hakkını vermiyor size. Insanlari uyarmanin bir üslubu olmalı tavrımızı saldırganca buldum.
Güzel bir dille derdinizi anlatmiyormusunuz. Homur homur ya da bağırış çağırış. Dusuncesizliginden dolayı genellediginiz insanların mağdur versiyonusunuz. Kimse anadan doğma bir duyarlılıkla dünyaya gelmiyor. Bakin küçük çocukla çok zor oluyor. Bunu katlamak taşımak eziyet tahmin edersiniz ki. Musade etseniz falan diyebilirsiniz. Basi kapali diye insnalar mukemmel duyarli ve ahlakli olmak zorunda da degil. Vurdugunuz konular, konuşma tarziniz yaşlı geçimsiz insalar gibi kusura bakmayın. Yardim isteyene herkes duyarlı davranış. Bebek arabasıyla insanın üzerinden geçmeye çalışmayı, güzelce konuşmak yerine homur homur tuhaf sesler ciakrmayi ve insan ayarlamayı bırakın. Güzelce diyalog kurun.

Büyük şehirde misiniz bilmiyorum ama şaşırıyorum büyükşehirde insanlar daha mı bencil olabiliyor acaba?
Ben hiç böyle birşey yaşamadım aksine yardımcı olurlar yer verirler minibüse binmek için bile.
Haklısınız kesinlikle, cok hadsizlik yapmış.
Birkaç aya çocugunuz yürüyünce rahatlarsınız. 10 aylık çocugu kucakta taşımak da mümkün değil.

Bir yerde yazmasına gerek yok biraz akıl muhasebesi yapılınca anlaşılıyor, o merdivenden çıkabilir, siz çıkamazsınız bu kadar basit.

Bem izin mi alın dedim o tarz konular insanların hassas olduğu şeyler özellikle orayı açmayın ki konu abartilip iyice millet girmesin birbirine girmesin
Evet haklısınız insanların hassas olduğu bir konu ,bence konu sahibinin en başta o ayrıntıyı verip o konudan bir asagilama yapaması gerekirdi .

İstanbul'da yaşarken aracım olmadığı için İETT kullanmak zorundaydım.
Bebek arabasıyla bindiğimde şoför veya yolcular arabayı kapatmamı isterdi kapatmazdım. Çünkü ben ve çocuğum zaten 1-2 kişilik yer kaplıyorum. İlla istif olmaya gerek yok. Bebek arabasını katlasam açılan yer sadece 1 kişilik. O 1 kişi için de çocuk kucaktayken arabayı boşalt, tek elle kapatmaya çalış, yıkılmasın diye dik tutmaya çalış vb eziyetleri neden çekeyim ki?
Herkes kadar seyahat, gezme ve toplu taşıma kullanma hakkım var.

Kanguru kullanıyorum kafam çok rahat
Arabayla çıkarsak Metro üst geçit gibi asansörlerde hep önce ben atlıyorum gençlerin gözüne bakarak

Siz zaten sütten çıkmış ak kaşıksınız, kimseye bir şey demiyorsunuz, kimseye bir şey yapmıyorsunuz, insanlar size saygı göstermek zorunda. Anladım ben sizi.

200 kiloluk da olsa insan ile bebek arabasını kıyaslamak.....
200 kiloluk insan zaten engelli kategorisine giriyor yalnız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…